kafam çok karışık!

derinerdem

erdem 'in annesi derya
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2008
99
1
86
İçel Mersin
arkadaşlar,yardıma ihtiyacım var.kafam gerçekten çok karışık.20 gün sonra oğlum dört aylık olacak ve ben işe başlayacağım.yaklaşık 7 saat emziremeyeceğim.oğlumun emmesi gayet iyi.doktorum sütünüde sağıp bırakabilirsin,kaşık mamasınada başlayabilrsin dedi.ben iki arada bi derede kaldım ne yapacağımı bilmiyorum sizler ne önerirsiniz?

anladığım kadarıyla öğretmensin ve birçok öğretmen sütünü sağıp bakıcıya ya da bebeğe bakan kişiye bırakıyor, sen de öyle yap...daha sonra da mamaya başlarsınız...

sutun varsa sagıp bırakman en iyisi yetmediği yerde mamaya gecersiniz anne sutunu nekadar icse kardır

canım gün içinde sağarsın, onu da ertesi gün içirirsin, sütün bolsa şimdiden derindondurucuya da atabilirsin. bu şekilde idare edersin bence, her ihtimale karşı bir kutu mama bulundur, yetmediği yerde 3-5 kaşık verirler

canım pompan varsa okula götür gögüslerin dolacaktır okulda sag
gelince pompayı kaynat steril et
ertesi gün yine sagarsın süt iznini okulda süt sagmak için kullan
ben köydeydim öyle yapmıiştım
bebegin daha küçükmüş anne sütünden mahrum kalmasın
ben gecen yıl kızım 4 aylıkken başladım benim miniğim mamaları da içmedi biberon almıyordu
sagdım bıraktım kaşıkla içti
en azından 6 aylık olana kadar devam et annne sütüne yetmediği yerde mama verirsiniz yine

biraz akşam biraz da sabah sağarsın verirsin bakıcıya.eğer yetmezse mama takviyesi yapar bakıcı.okula da pompa götür tenefüslerde sağ,yoksa göğüslerin şişer acır.

Canım işe başayana kadar biraz stok yapmaya çalış. Ben yaklaşık 10 saat emziremezdim kızımı.
Sabah emzirir çıkarsın evden. Ve okulda 3 saatte bir mutlaka sağ göğüslerini.
Sen sağdığın sürece sütün gelir korkma.
Ama düzenli sağmazsan azalır ve biter.
Ben iş yerimde 4-5 ay sağdım sütümü. İşe başladığımda 6,5 aylıktı kızım ve sadece anne sütü almıştı o zaman kadar. Ek gıdaya da başladık ama alışma döneminde yine anne sütüyle devam ettik.
Ben artık işyerinde sağmayı bıraktım. Ama hala emziriyorum çok şükür.
Moralini yüksek tut ve bol su iç.

ben avent elektirikli kullandım biraz pahalıydı ama madela mı ne o daha uygun sanırım
elektirikli tavsiy ediyorum okulda daha pratik oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…