• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kafam çok ama çok karışık

ayusugu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2016
211
44
28
26
Merhabalar.Öncelikle şimdiden yardımcı olacaklara teşekkür ederim.Kafam çok ama çok karışık.Ben 20 yaşındayım.Küçüklükten beri tıp istiyordum ama yapamadım hazırlandığım sene baya yüklenmiştim kendime temelim olmadığı için ve kazanamadım.Ailemin yaptığı psikolojik baskı ile tercih vermek zorunda kaldım,2 yıllık sağlık bölümü seçtim.Tüm gün laboratuvarda geçen bir meslek.Bana göre olmadığını anladım.2 yılım işkence ile geçti. Tıptan da soğudum:( Şimdi 1 ay sonra mezun olacağım inşallah.Ben bu senenin başlangıcından yeniden üniversite sınavına hazırlanmaya karar verdim fakat yaşadığım ağır sıkıntılı süreçten dolayı kendimi veremedim :( yaşadığım sıkıntılara hazırlananamamanın üzüntüsü de eklenince iyice çöktüm çünkü 1 ay sonra mezun olacağım ve ne yapacağımı bilmiyorum.Hedefsiz olmak, napacağını bilememek çok kötü.Bu meslekte de çalışmak istemiyorum.Ben eğer hazırlansaydım düzgün bir şekilde, diyetisyenliğe karar vermiştim fakat son birkaç gündür aklıma psikoloji bölümü takıldı. Neden olmasın dedim kendime fakat aklımda kaygılarım var.Şöyle ki 1 sene hazırlık +4 sene okul +2yıl yüksek lisans ve iyi bir yerlere gelmek için çok çabalamak geliyor.Çabalamak sorun değil sorun şu ki onca çabalamadan sonra ya mutlu olamazsam? 2sene boyunca yaptığım yanlış seçimden sonra tekrar aynı hataya düşmek istemiyorum ve sizce geciktim mi yaş olarak:( Aileme ne diyeceğim onu da bilemiyorum.1 sene hazırlanmak bilmiyorum..Kafam çok karışık ve çok üzgünüm.Napacağımı bilemiyorum.2 meslek arasında da kaldım.Kafamda bir sürü soru...Yardımcı olursanız beni çok mutlu edersiniz.

Merhabalar.Öncelikle şimdiden yardımcı olacaklara teşekkür ederim.Kafam çok ama çok karışık.Ben 20 yaşındayım.Küçüklükten beri tıp istiyordum ama yapamadım hazırlandığım sene baya yüklenmiştim kendime temelim olmadığı için ve kazanamadım.Ailemin yaptığı psikolojik baskı ile tercih vermek zorunda kaldım,2 yıllık sağlık bölümü seçtim.Tüm gün laboratuvarda geçen bir meslek.Bana göre olmadığını anladım.2 yılım işkence ile geçti. Tıptan da soğudum:KK43: Şimdi 1 ay sonra mezun olacağım inşallah.Ben bu senenin başlangıcından yeniden üniversite sınavına hazırlanmaya karar verdim fakat yaşadığım ağır sıkıntılı süreçten dolayı kendimi veremedim :KK43: yaşadığım sıkıntılara hazırlananamamanın üzüntüsü de eklenince iyice çöktüm çünkü 1 ay sonra mezun olacağım ve ne yapacağımı bilmiyorum.Hedefsiz olmak, napacağını bilememek çok kötü.Bu meslekte de çalışmak istemiyorum.Ben eğer hazırlansaydım düzgün bir şekilde, diyetisyenliğe karar vermiştim fakat son birkaç gündür aklıma psikoloji bölümü takıldı. Neden olmasın dedim kendime fakat aklımda kaygılarım var.Şöyle ki 1 sene hazırlık +4 sene okul +2yıl yüksek lisans ve iyi bir yerlere gelmek için çok çabalamak geliyor.Çabalamak sorun değil sorun şu ki onca çabalamadan sonra ya mutlu olamazsam? 2sene boyunca yaptığım yanlış seçimden sonra tekrar aynı hataya düşmek istemiyorum ve sizce geciktim mi yaş olarak:KK43: Aileme ne diyeceğim onu da bilemiyorum.1 sene hazırlanmak bilmiyorum..Kafam çok karışık ve çok üzgünüm.Napacağımı bilemiyorum.2 meslek arasında da kaldım.Kafamda bir sürü soru...Yardımcı olursanız beni çok mutlu edersiniz.
merhaba, yasiniz o kadar genc ki, hiçbirşey icin genc degil..ben universiteyken Odtu fiziği 3. sınıfta birakip gelen arkadaslarimiz olmustu, sevmedigin iste bir omur niye calisacaksin hele uzun yıllar varken önünde,,su anki mesleğinle bi ise girip para kazanınca hedeflerin doğrultusunda kursa vs gider hangi bölüme daha isinirsan onu secersiniz...

merhaba, yasiniz o kadar genc ki, hiçbirşey icin genc degil..ben universiteyken Odtu fiziği 3. sınıfta birakip gelen arkadaslarimiz olmustu, sevmedigin iste bir omur niye calisacaksin hele uzun yıllar varken önünde,,su anki mesleğinle bi ise girip para kazanınca hedeflerin doğrultusunda kursa vs gider hangi bölüme daha isinirsan onu secersiniz...
hic bilemiyorum sanki bosa zaman harciyormusum gibi gelecek tekrardab hazirlanmak.:(( ama.omur boyu da sevmedigim bolumde omrumu curutemem

hic bilemiyorum sanki bosa zaman harciyormusum gibi gelecek tekrardab hazirlanmak.:KK43:( ama.omur boyu da sevmedigim bolumde omrumu curutemem
bosa zaman degil ki, sevdiğiniz mesleği yapmanız icin size bi sans...ilerde keske demeyin...yasiniz cok genc

Valla konu sahibesi laborantlık gibi bir meslekse bence hiç kötü değil.

1. Hastane devlet işi, maaşı, sigortası iyi
2. Saat 5te çıkar evine gidersin
3. Hastane ortamında iş arkadaşların hemşire, doktor olacak eğitimli, nitelikli insanlar yani mobbing yok, cinsel taciz yok
4. Sağlık bence çalışması zevkli bir alan

Bütün bunları göz önünde bulundurursan gayet iyi bir iş.

Ben olsam 1 yıl çalışırım. Beğenmezsen ısınamazsan tekrar hazırlan.

Valla konu sahibesi laborantlık gibi bir meslekse bence hiç kötü değil.

1. Hastane devlet işi, maaşı, sigortası iyi
2. Saat 5te çıkar evine gidersin
3. Hastane ortamında iş arkadaşların hemşire, doktor olacak eğitimli, nitelikli insanlar yani mobbing yok, cinsel taciz yok
4. Sağlık bence çalışması zevkli bir alan

Bütün bunları göz önünde bulundurursan gayet iyi bir iş.

Ben olsam 1 yıl çalışırım. Beğenmezsen ısınamazsan tekrar hazırlan.
Tabiki de kotu degil asla kotulemiyorum be ben .Sadece yazin 1 ay staj yaptim bir laboratuvarda kisinda 3 ay ama resmen iskence geliyordu bana gitmek.

Tabiki de kotu degil asla kotulemiyorum be ben .Sadece yazin 1 ay staj yaptim bir laboratuvarda kisinda 3 ay ama resmen iskence geliyordu bana gitmek.
Tiksindiginiz için mi işkence gibi geliyor?
Yoksa iş olarak da boş kalmayacağıniz bir meslek aslında. Tabi sevmek de önemli. Onun yerine diş protez ve ortez, tıbbi dokümantasyon, anestezi gibi bölümlerden birini secseydiniz ya da iki yıl tekrar bunlardan birini okuyabilirsiniz diğer bölümler sizin için çok uzunsa sene olarak.

Neresini sevmedin mesela? İşi mi sevmedin, çok mu tekdüze geldi, laboratuar ortamı mı sıktı, genel olarak hastane işini mi sevemedin?

laboratuvar ortami,rutin olmasi.. daha bir suru sey :(

Tiksindiginiz için mi işkence gibi geliyor?
Yoksa iş olarak da boş kalmayacağıniz bir meslek aslında. Tabi sevmek de önemli. Onun yerine diş protez ve ortez, tıbbi dokümantasyon, anestezi gibi bölümlerden birini secseydiniz ya da iki yıl tekrar bunlardan birini okuyabilirsiniz diğer bölümler sizin için çok uzunsa sene olarak.
tiksinmedim.Soyle soyliyim lavoratuvar ortami beni bayiyordu.Her gun ayni seyleri yapmak bana gore olmadigini anladim.Stajda da bunun cok iyi farkina vardim.Simdi deseler bana mezun olduktan sonra bu iste calisicaksin diye simdiden baslarim uzulmeye.

bosa zaman degil ki, sevdiğiniz mesleği yapmanız icin size bi sans...ilerde keske demeyin...yasiniz cok genc
oyle evet ama yeniden hazirlanma fikri aklima gelince bile o kadar yoruluyorum ki anlamadim ne oldu bana boyle :(

Bence önce sınava girip puanınızı alın ondan sonra tercih noktasında karar verin.
Bu sene girerim girmesine de yeteri kadar hazirlanamadim ki :( ve ne yazik ki bahsettigim bolumler farkli alanlardan birisi tm birisi mf

Back