Kafadan çıkarmak için ne yapabilirim??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mcz09

Meleğim abi oldu 😢 F🕊M🤲👶
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2018
6.071
9.420
İyi günler kızlar.
Ben 2015te evlendim ilk günden beri çocuk istiyorduk çünkü bende pko var zor olur diyordu doktorlar ve bu yüzden hiç korunmadık.
Olmadı denedik denedik kaç dr tüple bile çok zor demişti. Oluşan tek yumurtaya aşılama denedik oda tutmadı.
...
Aşılamadan kalma femara vardı onu kullandım ve 2018 nisanda hamile olduğumu öğrendim. Ne yazık ki 4 mayısta dış gebelik olduğu kesinleşti ve alındı.Çok şükür tüplerim benimle. Temmuzda hsg çektirdim hiç bir sorun yoktu ve ağustosta yine femarayı kullandım. Çok şükür ki yine hamile kaldım.Sıkıntılı geçen 3 aydan sonra tam rahatladım dedim 21 haftalıkken suyum geldi ve erken doğum yaptım malesef hasretle beklediğim Fatih im melek oldu.
...
Dr 3 yada 6 ay bekle sonra denersiniz dedi. 2.aydan sonra denemeye başladık ama önce olmadığı gibi yine olmadı.Mart Nisan ve Mayısta femara kullandım. İşe yaramadı.
...
Burda çok iyi bir dr bulduk gittik her şeyi konuştuk. Benim rahimağzı yetmezliğim kesinleşti. Kan falan alındı ve hsg çekelim dedi.Çektirdik çektirdiğimiz hastanedeki dr bir sorun yok dedi ama varmış. Rahimde yapışıklık varmış birde öncesinde biliyorduk zaten perde vardı. Yeni gittiğim dr hiç bir şeyi atlamayalım histeroskopi ile temizleyelim dedi perdeyi. Histeroskopi sırasında yapışıklık olduğunu görmüş onuda açtım dedi.
...
2 adet görüp gel bu sırada da deneyin kendiniz dedi. Bende ilk adeti gördükten sonra femara kullandım sonuçta hamile kalmazsamda adet olurum diyerek. Kendimce yumurtlamayı da takip ettim. Son adetim 23 temmuzdu. Psikolojik olmadığına emin olduğum belirtilerim vardı adete 5 kala kan verdim 0.100 çıktı. Bugün 2 gün gecikmeyle kan verdim yine 0.100 çıktı.
...
Adet olunca dra gidip aşılama deneyecektik ama kafam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum. Normal birlikteliğin bir adım ilerisi ve daha öncede denediğimiz için kesin çözüm değil.
...
Ne yapalım şimdi ?? Aklından çıkar diyenler var nasıl olacak o? Gerçekten başaran varsa hikayesini yazabilir çok ihtiyacım var. Oğlumu kaybettiğimden
beri daha çok istiyorum bir bebeğimin olmasını. Bulunduğum şehir güzel ama iş imkanı daha doğrusu benim yapabileceğim bir iş yok. 7/24 evdeyim ve oğlumun suyu evde geldiği için sürekli aklımda.
Biliyorum insanlar daha büyük acılar yaşıyor ve ayaktalar. İnşaallah birgün bende ayağa kalkarım.
...
Durumlar böyle size soruyorum ablalar kardeşler aklımdan çıkarmak için ne yapayım.?
Yada aklımdan çıkarmayıp para biriktirim tüp bebek mi deneyeyim?
Devlet hastanesinin belli şartları varmış bunun hakkında bilgisi olan varsa da yardımlarınızı bekliyorum.
Buraya kadar okuduysanız Allah razı olsun.Konu hakkında bilgisi olan destek olmak isteyen herkesi bekliyorum. Şu derdime dalga geçmeden çare bulmanızı istiyorum.

Sonuna kadar okudum ;
Çıkardığım sonuç doktorları asla dinlememiş olmanız .

Sonuna kadar okudum ;
Çıkardığım sonuç doktorları asla dinlememiş olmanız .

Katılıyorum.
Doktor 3-6 ay bekle diyor siz 2.aydan sonra hamilelik için uğraşıyorsunuz
Doktor 2 adet gör gel diyor siz ilk adetten sonra tekrar deniyorsunuz.

Ayrica bu femara neyse onu da anlaşılan kafaniza göre kullanıyorsunuz.
Bence bir sene ara verin ve o arada terapi alın. Psikolojiniz düzelmeden cocuk sahibi olmanız daha da zorlaşır

Femara ile hamilelik olasiligin yüzde 12
Bende kullandim 2 kez ustelik gittiğim doktor bana femara ile aşılama yapti ki bu yanlışmış! Igneyle yapilmasi gerekiyormus ve bende pko luyum
Ben zayif oldugum icin yumurtalar hemen gelişiyor

Ve tabi ki de boyle seylerle ugrasma tüp bebek yaptir canım. Aşılamayı falan bosver.

Ovulasyon testi deniyor musunuz

Öncelikle çok geçmiş olsun.
Burdaki kimse bir kadının evlat hasretiyle dalga geçmez emin olun.
Hepimiz benzer şeyler yaşadığımızdan buralardayız..
ben 8 sene çocuk istemedim, çok erken evlendim.
Hiç denemedik hep korunduk.

Ben de de adet düzensizliği vardı, hormonlar normal çıkıyor ama. Pko var diyemedi hiçbi doktor.
Çocuk istedik, 9 ay olmadı, ama ben daha ilk aydan başladım takmaya. Aldığım verdiğim nefes çocuk oldu. Daha denemeye başlayalı 4-5 ay olmuştu ki ofise yeni bi kız geldi, balayından çıkıp işe başladı... kız bi kere adet görmüş gebeyim dedi zıp zıp , daha 5 haftalıkken..
ben de o sıra yine adet olamıyorum, ah belki ben de diye nası atlamışsam.. bi de öyle eziklik yaşadım aylarca..
annem bi yandan tüp bebek diyo, diyorum daha olmuş 6-7 ay, adetim düzensiz , ben 28 eşim 32 yaşında.. annem diyo benim de düzensizdi kaç tane doğurdum fln..

Neyse böyle gel git 9 ay gecti, son tur 73 gün adet olmadım, hırs yaptım yapmıyorum test falan.. kesin hamileyim diyorum, 70. Gün doktora gittim yok, beta 0.1 ,.. hay dedim bu hayatın ..
hayır gebe deilsin ok anlarım da, adet olmamak nedir?
Vucudumun bu oyunu nedir
Ben ogünden sonra o kadar yıpranmışım ki anında doktor değiştirdim. Ve altımda pedle neuroformata gittim.
Dedim olmuyor yaa olmuyor delircem

Orda bi seans yaptılar bana..
korkularımı buldular
Beni çatır çatır ağlattılar
Ama bebek fikrinden de soğuttular
Yani olmazsa da olur
Anne olamasam da eksik kalmam ..
bir de aynı dönem boyun fıtığından muzdariptim, onun için de akupunktur tedavisi gördüm
Haftada 3 tur,

Ve ben o ay denemeden etmeden gebe kalmışım

Şuan kerata 2.5 yaşında.

Ama 10 aydır ikinciyi istiyoruz yine olmuyor,
Ben biliyorum bu sefer içimdeki bambaşka bi korku, ama çaresini bulamadım..
sebebini bilip çözemiyorum korkunç
Ve bıktım, en çok da tüm gün bu düşüncede yaşamak tüketiyor beni..
inanın hayatım kalmadı...
artık istemek de istemiyorum, hayatımı dondurdum resmen çöpe atıyorum tğm zamanlarımı...

Yani size hikayemi anlattım.

Öncelikle siz biryıgın badire atlatmışsınız, aslen bu operasyonlardan sonra şuan başlıyor sizin maceranız..
geçmişe sünger çekmeli sıfır gibi düşünüp fermara ile belki de4/5 ay denemelisiniz..
benim bi yakınım da sizinkilerin yanında bi de pıhtılaşma sorunu vardı, bilmiyorken 4-5 bebrk kaybetti.
Hem bu perde amelyatını oldu
Hem de kan sulandırıcı iğne
Şimdi oğlu 2 yaşını geçti
Kızına da 7 aylık hamile

İçiniz rahat olsun , gebe kaldığınız gibi doktır kontrolünde ilerlerseniz hepsinin çaresi var..
iki kere gebe kalmışsınız ilişkiyle
Ve düşme sebeplerini de çok iyi biliyorsunuz.
Üçüncü neden olmasın?
Ben 10 ay sebepsiz kalamadım gebe
3 ayda yılıp bırakmayın lütfen
En azından 6 adet dönemi denemelisiniz
..
kafadan konuyu çıkarmayı becerebilen varsa yazarken benim nickimi de eklesin ben de bi deniyim

Her gün sabah akşam yapsa yİne de yumurtlamayı yakalayamaz mı
Yani cok zor gibi sinir harbine girer. Bir de adet aralıkları uzunsa eger daha zor. Ne cesit pko oldugunu da bilmiyorum bazisi duzenli adet görüyor ama zaten sıkıntısı da bu ya yumurtanin catlamamasi veya enteresan bir zamanda çatlamasi en iyisi ultrosonla bakilmasi gidip gelcek

Ben pko olmamama rağmen adet bitiminden itibaren heR gün 2 kere test yapmıştım. Gerçi sonuç olarak beklenen adet tarihinden 1 gün önce yumurtlamış olduğum ortaya çıktı ve ilk aydan gebelik oluştu. Bence sabah akşam düşüneceğine test yapılabilir :) herhalde kafaya çok takardım ben de konu sahibi gibi

Belki sizde multikistik over vardir. Pko gorunumu vardir ama hormonlar normal çıkıyordur yani sendrom degildir. O goruntuyu de her doktor göremez .
Cok enteresan degil mi?

Size söyle söyleyeyim 17 ya da 16 yasimda pko dendi. O zaman internet var da kadinlar klubu de var ama ben ufagim :) ne bilim verdiler bi dogum kontrol hapi 2 3 sene kullanmıştım
21 yaşında adet aralarim 50 55 gun oldu

5 tane doktora gittim hicbiri pko yu göremedi:)

2017 de evlendim. Kendisi doçent bir doktora gittim o da goremedi bana sen boyle kafana takarsan olmaz. Olmaz diye bisey yok. Ilk geceden hamile kalan turk filmlerindeki fakir kızlardır dedi ve bana enfeksiyon ilaci verdi :) enfeksiyon varmis

Sinirimden gülüyorum. Sonra gecen yaz gittigim bir tup bebek uzmani pco yu gördü. 10 sene oncede gormuslerdi ama bu 10 sene icinde gittigim hic bir doktor bana pko demedi. Hatta bitanesi sen zayifsin ne pcosu demisti

Onun arkasindan yaşadığım yerde,bir doktora gittim yeni bir doktor. O da gördü. Hormon sonuclarina bakti aynen pcoyum ultrosonda gozumle gordum..merak ediyorum acaba onceki doktorlar yanlislikla mideme ya da bagirsaklarima falan mi baktilar ultrosonla.

Buna benzer durumu yasayanlar var. Bu sitede de var bir arkadas bahsetmisti 10 doktora gitmis gorememisler. Yani pko üzerinde durun derim. Belki görüntüsü vardır . Sendrom degildir.

O nasil oluyor kizz amaaan 1 gun once mi? Iste bende o test yüzünden resmen sinir harbi depresif buhranlar geçirdim. Kafaya takilmicak gibi degil ki. Keske takmasak belki yapar test. Belli olmaz bu isler :)

Akıldan nasil çıkarılır bilmiyorum.
Mesela ben dış gebelik geçirdim.
Sag tüpüm alındı.
Dediler ki sol tüpte de sorun olabilir rahim filmi cektir. Hamilelik için 6 ay belle en az ve rahim filmi çektir çocuk düşündüğünüzde dedi doktor.
5 ay sonra bir gün dedim ki eşime bugün yumurtlama günüm deneyelim mi? Yok olmaz tekrarlarsa ne yaparız falan filan.
3 4 gun denedik.
Ama baya dalga geçerek. Bir de bakmisiz bu ay hamile kalmışım falan diyorum. O da valla madalyamızı takarız boynumuza vs.
Sonra bi baktık ben hamileyim.
O kadar rahattık ki sıfır stres.
Doktorlar bile şaşırdı tek tüple hemen hamile mi kaldın diye.
Belki deneyip deneyip olmasaydı gerilirdik orası ayrı mesele
Ama şunu tecrübe ettim ki rahat kafa çok onemli.

Bende görünüm de yok,
Adetim düzensiz diye olbilir diyorlar
Kist yok
Kitle yok
Rahim düzenli
Yumurtalar sağlıklı
Amh degeri iyi

O nasil oluyor kizz amaaan 1 gun once mi? Iste bende o test yüzünden resmen sinir harbi depresif buhranlar geçirdim. Kafaya takilmicak gibi degil ki. Keske takmasak belki yapar test. Belli olmaz bu isler :)

Bilmiyorum adetim 1 gün geçince kan verdim doktor kesinlikle hamile değilsin dedi
8 gün gecikince evde gebelik testi yaptım silik çizgi çıktı. Ertesi gün kan verdim 67 çıktı beta hcg
3 haftalıkmış
15 gün geç döllenme dedi sonradan doktorum :)

Iste yumurtlama zamaninda kalmışsın bence hamile kuzum. Adetten 1 gun önce e 10 gun gecikince silik çıkar. 67de yeni bir rakam gibi. O test sende ise yaramış

Haberi vardı drun. Femarayı da dr takibe gelirsen stres olursun dedi.2 adet gör diyen doktorda aynı şekilde deneyin dediği için kullandım ilacı. Söyledim sıkıntı olmaz dedi.

Aşılamada kullanılan gonal f idi. Aynı zamanda femara kullandım direnç gösterdi yumurtalarım. İkisiyle zor bir yumurta oluştu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…