İlköğretim Yorum ve Soruları Kafa Karışıklığı

UnknownMs

Denizim
Pro Üye
Anneler Kulübü
17 Nisan 2018
1.750
6.902
44
Merhaba Arkadaşlar,
Allah dert vermesin benim ki pek dert değil ama tek başıma karar almaktan çok sıkıldım (Hep yalnızdım bu konu da) sizi de alet etmek istedim durumuma :KK48:

13 yaşında bir erkek çocuk annesiyim (aynı zamanda babayım şimdi bir çoğunuz haklı olarak babasıyla almanız gereken bir karar diyeceksiniz lakin babası oğlunu en son benim teşviklerimle 6 yaşında gördü o yüzden mümkün değil)

Oğlum Ankara da dereceleri olan iyi bir Devlet okulunda okuyor. Allah razı olsun hayırlı bir evlat, Sorumluluklarını bilir ne ders çalış derim ne odanı topla derim dersleri de son derece iyidir.
Neyse; yeni eğitim döneminde 8. sınıf olacak geçen sene 8.sınıfta dershane etüt gibi bir ek ders ihtiyacı olur mu ne dersin dediğimde hayır anne gerek yok ben hallederim demişti (LGS için Fen Lisesi istiyor)
Dün akşam biraz konuşalım dedi ve -eğer durumumuz müsaitse ben 8.sınıfta destek istiyorum dedi. (sanırım yapılan LGS sorularını gözden geçirdi) Bende -tabi ki dedim. (bi de bana sorun fiyatlardan sonra)
Araştırdım Kolejler ve dershaneler aynı fiyat kolej de sabah 09:00-16:00 arası saatler, (08:30-15:50 normal okul) Dershane de 16:00-20:00 (haftaiçi hergün-haftasonu 09:00-14:00 arası)
*Kolej mantıklı ek ödemeleri fazla süprizlerle doluymuş (tecrübe eden arkadaşlarımın söylemleri bilmiyorum)
*Dershane saatleri çok uzun yazık diyorum 20:30 eve gelecek yemek yiyecek test çözecek ve en erken 23:00 de yatacak. Sabah 07:00 de uyanacak.
*Özel hoca; Oturduğumuz muhite Üniversiteler yakın bol bol öğrenci var etrafımızda lakin bende Üniversite öğrencisi oldum hep bir planlarımız olurdu arkadaşlarla hiç bir şey olmazsa sınavımız olurdu. Öğrenci hayatına güvenmeli miyim?

Dediğim gibi dert değil ama çıkamadım işin içinden bu sorunu yaşayıp da sağlıklı çözüm bulup fikir verecek arkadaşlar var mı aranızda :KK54:

Merhabalar benim oğlum da bu yıl 8 . sınıf olacak aynı düşünceler bizde de var bu aralar

dershaneye pek sıcak bakmıyorum çünkü hem okul hem dershane ağır gelir çok yorucu olur bence ,uzun bir surec sonucta ne kadar dayanabilirler diye düşünüyorum

Özel dersi tavsiye eden de çok oldu oda düşünülebilir belki ama dediğiniz gibi üniversite öğrencileriyle ne kadar yurutulebilir . Şimdiye kadar oğlumda desteğe ihtiyaç duymadı özel ders gibi ama soruları gördükten sonra mevcut sistemle başarılı olmak çok çok zor...

Henüz bizde sağlıklı bir karar alabilmis değiliz ama kolej daha ağır basıyor gibi supriz ödemeler muhakkak çıkacaktır o benim aklıma da geliyor hayırlısı bakalım artık

tabi birde şu var zeki calisan bi çocuğu nereye gondersen başarılı olur o yüzden bıktdirmadan planlı düzenli bir çalışmayla olur Allahın izniyle ..

Merhabalar benim oğlum da bu yıl 8 . sınıf olacak aynı düşünceler bizde de var bu aralar

dershaneye pek sıcak bakmıyorum çünkü hem okul hem dershane ağır gelir çok yorucu olur bence ,uzun bir surec sonucta ne kadar dayanabilirler diye düşünüyorum

Özel dersi tavsiye eden de çok oldu oda düşünülebilir belki ama dediğiniz gibi üniversite öğrencileriyle ne kadar yurutulebilir . Şimdiye kadar oğlumda desteğe ihtiyaç duymadı özel ders gibi ama soruları gördükten sonra mevcut sistemle başarılı olmak çok çok zor...

Henüz bizde sağlıklı bir karar alabilmis değiliz ama kolej daha ağır basıyor gibi supriz ödemeler muhakkak çıkacaktır o benim aklıma da geliyor hayırlısı bakalım artık

tabi birde şu var zeki calisan bi çocuğu nereye gondersen başarılı olur o yüzden bıktdirmadan planlı düzenli bir çalışmayla olur Allahın izniyle ..

Ben oğlumun böyle bir istekle gelmesine şaşırdım doğrusu.
Çocuklar fazla sıkıntıya gelemez sonuçta ama dediğim gibi bu sene ki LGS soruları epey ürkütücü geldi ki bu talepte bulundu.
Allah yavrularımızın yardımcısı olsun yarış atı gibi oldular.
Koleje sıcak bakmak zorunda hissediyorum kendimi ama son sene okul değişikliğine nasıl bakacak bilmiyorum.
Bugün bir dershane ile daha görüşeceğiz deneme dersleri yapıyorlarmış girecek bakalım deneme dersine ne diyecek kendisi

Bizim bu yıl tayin olayı olduğu için mecburi bir okul değişikliği olacaktı ama zaten son yıl da koleje verenler baya da var . yegenim 6 7 8 hepsini farklı okullarda okudu özel sebepler dolayısıyla yüzde 2 lik dilime girebildi çocuklar yeni ortamlara daha çabuk adapte olabiliyorlar o konuyu problem yapmayın bence

iyi bir liseye girebilmek için çok önemli bi sınav ama onenlerinde daha bir sürü sınav var üzülüyorum bazen daha iyice strese girdi yavrular Allah emeklerini boşa cikarmasin hiçbirinin

deneme derslerinin olması iyiymiş en azından kararını daha kolay verebilir

Bizim bu yıl tayin olayı olduğu için mecburi bir okul değişikliği olacaktı ama zaten son yıl da koleje verenler baya da var . yegenim 6 7 8 hepsini farklı okullarda okudu özel sebepler dolayısıyla yüzde 2 lik dilime girebildi çocuklar yeni ortamlara daha çabuk adapte olabiliyorlar o konuyu problem yapmayın bence

iyi bir liseye girebilmek için çok önemli bi sınav ama onenlerinde daha bir sürü sınav var üzülüyorum bazen daha iyice strese girdi yavrular Allah emeklerini boşa cikarmasin hiçbirinin

deneme derslerinin olması iyiymiş en azından kararını daha kolay verebilir

Amin Allah emeklerini boşa çıkarmasın hepimizin yavrularının :KK200:

X