Hayırlı kandiller cümleten...

Âyette "inerler de inerler" diyor ya...
Melekler o kadar cok çalışacak ki bu gece :) Dua etmekten yoracağız onları :) İşin şakası bir yana ama gözümüzde canlanması icin biraz dikkatli düşünmek gerekiyor, o yüzden böyle söyledim
Sadece kendimiz icin degil de yoksullar, kimsesizler, hastalar, mazlumlar, yüzünü görmesek bile burdan tanıdığımız forum arkadaşlarımız icin dua edelim.
Birbirinin arkasindan haberi yokken (gıyabında) yapılan duanın daha da etkili oldugunu biliyoruz insaallah.
Sahura kalktığımız vakitten yarim saat bir saat daha öncesine denk gelen seher vakti uyanık olmaya çalışıp duamizi o vakitte yapmaya calisalim.
Bir de Allah'tan tabii ki bir seyler isteyecegiz şunu ver bunu yap diye isteyecegiz ama duada (zaten Allah bilse de) kendi acziyetimizi sunsak iyi olur; "ben zayifim sen güçlüsün, ben günah isledim hata ettim, beni affet, tekrar hataya düşmemek icin bana yardim et, yolumu sasirtma, imanımı arttir, hayirlarimi cogalt, bize acı merhamet et" gibi.
Allahimizi övücü ifadelere ve Esmaül Hüsnalara da yer vermek duanin kabulünü arttirabilir "sen büyüksün yücesin Aziz, Azim'sin, Mutekebbir'sin, her seyi yaratansin Hâlık'sın, kulunun hatasini örtensin Settar'sın, bagislayansin Gafûr'sun Gaffar'sın" gibi. Esmalarin ne icin kac tane okundugundan ziyade, anlamlarini bilip Türkçe duanizda kullanmak cok iyi olur.
Hepinize coook sevgilerimi sunuyorum forumdaşlar

Cümleten kadir gecemiz mübarek olsun Rabbim gönülden edilen tüm dileklerimizi kabul, günahlarımızı affeylesin inşallah

Kandiliniz mübarek olsun olsun.

Ayşe (r.a.), Peygamber Efendimiz’e:
“–Ey Allah’ın Resûlü! Kadir Gecesi’nin hangi gece olduğunu bilecek olursam, o gece nasıl dua edeyim?” diye sormuş, Efendimiz de:

«Allah’ım! Sen çok affedicisin, affetmeyi seversin. Beni bağışla!» diye dua et!” buyurmuştur.

(Tirmizî, Deavât, 84)

Kadir Gecemiz mübarek olsun

Kandilimiz mübarek olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…