Kadınsal bir derdim var :(

Hala da sadece suyla yikamak kendimi pis hissettiriyor ama. Hatta duş başlığıyla kasiklarima kadar yikiyorum bisey sicramistir diye her girisimde. Doktora söylemeye bile çekiniyorum yaptiklarimi anlatsam manyak der diye
Ovv bu kuruluğun en büyük sebebi. Vajinal duş asla yapmayın diyorlar. Ben de bir ara yapıyordum kuruluk başladı zor düzeldi valla. Tutun kendinizi yapmayın. Vajina nasıl dediğim gibi kendi temizliğini yapar sadece su degmeli oraya ama tazyikle olmaz. Kuruluk yapar. Oradaki faydalı bakterileri öldürüyorsunuz. Bu da enfeksiyona açık hale getiriyor. Dediğim gibi karbonatlı suyla hafifçe silin yeter. Tazyikli su olmaz sabun olmaz. O jeller bile çok önerilmiyor. Ph dengesini koruyan bir iki jel varmış belki onlar sadece.

Bence psikiyatriste gözükebilirsiniz takıntılı durumunuz için. Umarım incitmemişimdir ama yardım almanız daha doğru olur. 5 kere çamaşır değiştirme istediği de, akıntı geliyor diye sürekli birşeyler tıkamakta sağlıklı ve mantıklı değil çünkü.

Zaten akinti camasirima gecmiyor. Peceteye geliyor. Altinda da ped oluyor. Her gün çamasirimi degistiriyorum zaten. Ama pecete veya ped kullanmadan her wcye girdigimde nasil çamaşır degistiririm bilmiyorum

Yo haklisiniz buna alinmam. Temizlik konularina malesef takintilarim var ve cogu zaman beni yoruyor.

Vajinayi normal sabunla yikarsaniz phı degistirerek dogal florasini bozarsiniz, bu da enfeksiyon ve mantara sebep olur. O bolge icin uygun phlı intim sabunlar satiliyor, eczanede ya da markette bulabilirsiniz. O sabunlardan baska sabun kullanmayın.

Umumi tuvaletlere girmiyorum. Tutuyorum kendimi yada disari cikacaksam sıvı almiyorum kullanmamak icin
Kardeşim tıp öğrencisi. Üroloji stajı gördü. Tuvaleti tuttukca kaslar zayifliyormus. İlerleyen yaşlarda artık tuvalet tutamaz hale geliyormuş. Tedavisi de yokmuş. Hep bu tuvalet tutma alışkanlığı kadınları mahvediyor dedi. Rahatsızlığın adını söyledi de unuttum. Ameliyatla da düzelmiyormus galiba. Sonra takmak zorunda kaliyorlarmis sürekli. Ben de ama umumi tuvaletler mikrop yuvası dedim. O da kasların onarilamaz bir zarar gormesindense mantar daha tercih edilebilir dedi.

Nerdeyse 2 yildir kuruluk çekiyorum ve iliskide beni cok zorluyor. Ama iliskiden sonra ic kisim yikanmadan nasil temizlenebilirim ki? Sonuçta karsidan bi sivi geliyor ice

Bu soruda yer alan ifadelere göre, “âdet, istihaza/özür ve loğusa”akıntısının dışında, normal olarak gelen akıntıdan söz ediyoruz ki, fıkıh kaynaklarında “rutubetü’l-ferc” olarak ifade edilmektedir. Bu açıdan bu akıntıyı “normal ıslaklık” diye ifade etmek, belki daha anlaşılır bir tabir olur. Bu açıklamayla konunun teşhisinde hemfikir olmamızı sağlamak istiyoruz.

- İşte bu sorunun cevabı –Hanefî ve Şafii âlimlerinin görüşlerine göre- şudur:

Henefî âlimlerinin görüşü:

"Kadınların, vajina organlarında gördükleri normal ıslaklık, insanların ağız, burunlarından gelen akıntı ve bedenlerinden çıkan ter gibi değerlendirilmelidir."(bk. Reddu’l-Muhtar, 1/166).

Bu sebeple, söz konusu ıslaklık, temiz olduğu gibi abdesti de bozmaz.

Akıntı Abdesti bozmaz bilgin olsun . Vajinanla bu kadar ugrasaak dengesını bozmuşsun .
Vajına kurulugum var demişsin . Ön sevişmenız kaç dk ? Eşin senınle ılgılenıyormu ?

Son düzenleme:
Ondan kullaniyorum ama doktor onermiyor

Günlük ped zararli evet ama gunde 5 kez çamaşır değiştirmek zor degil mi? Gunluk ped kullanmayanlar nasil yapiyor bu isi
Beş defa çamaşır değiştirmenize gerek yok. El ayası büyüklüğünde olmadıkça namaza engel değildir. Benim de akıntım var, günde bir kez çamaşır değiştiriyorum. Diğer türlüsü sizi çok yorar ve evham yapmanıza sebep olur.

Zaten akinti camasirima gecmiyor. Peceteye geliyor. Altinda da ped oluyor. Her gün çamasirimi degistiriyorum zaten. Ama pecete veya ped kullanmadan her wcye girdigimde nasil çamaşır degistiririm bilmiyorum

ya her tuvalete girdiğinizde neden iç çamaşırı değiştiriyosunuz anlatabilir misiniz? iç çamaşırınıza mı işiyorsunuz?

Nerdeyse 2 yildir kuruluk çekiyorum ve iliskide beni cok zorluyor. Ama iliskiden sonra ic kisim yikanmadan nasil temizlenebilirim ki? Sonuçta karsidan bi sivi geliyor ice
İç bölgede yoğun bir ph var. Vajina kendi temizliğini yapıyor. Doğal bir şey bu rahat olun o kadar müdahaleye gerek yok. Ben de böyle yapıyordum dediğim gibi. Kuruluk çok iğrenç bir şey. Abartmadigim için hemen eski haline döndü yanlış yani. Suyla hafifçe silin yeter. Ya da orası için özel satılan sabunlarla hafifçe. Ama dediğim gibi onlar da çok önerilmiyor.

Haklisiniz. Eşim de diyor bazen butun gun disarda oluyoruz sen neden hic wc ye girmiyosun falan. Kimin girip kullandığını bilmiyorum ki yada klozet kapagina ne sicradi ay midem kalkti

Bu kadar takintili ve temizseniz. Her vakit yeniden namaz abdesti almak camasir degismek niye zor geliyor? Bunu yapmamak icin pecete bilmem ne tikistiriyorsunuz.
Jeller, sabunlar kuruluğunuzun sebebi. Mantarda buyuzden oldunuz muhtemelen. Doktorun verdigini kullanin acisa da. Yok dayanamam diyorsaniz bunu da doktora soyleyin.

E izin verin de nefes alsın biraz

yalnis yapila bilcek herseyi yapmisin.

bi arkadas acmisti bu konuyu baya yazildi oraya bak istersen. ama uyurken ic camasiri olmadan uyu. o kisim havalansin. sabun pet wc kagidi sakin elini sürme

ya her tuvalete girdiğinizde neden iç çamaşırı değiştiriyosunuz anlatabilir misiniz? iç çamaşırınıza mı işiyorsunuz?
Peçeteyi değiştiriyorum zaten o bölgeyi kapattigi icin pede veya camasirima akıntı gecmiyor. Ama koku ter vs olmamasi icin camasirimi degistiriyorum her gün

Haklisiniz. Eşim de diyor bazen butun gun disarda oluyoruz sen neden hic wc ye girmiyosun falan. Kimin girip kullandığını bilmiyorum ki yada klozet kapagina ne sicradi ay midem kalkti
Ben zorda kalırsam oraya pecetelerden guzel bir katman dosuyorum. Bir de tuvalet için satılan kullan at örtüler var. Onları da arastirabilirsiniz. Bakın ilerisi çok tehlikeli. Bu dediğim hiç de az değilmiş yani. Kadınlar bundan çok muzdaripmis.

Vajinaniza zulüm yapmissiniz.
Akinti pis degildir, düzenli camasir degistirin. yikarken de suyla yikayin.
Aman sabunmis jelmis, tülrü türlü kimyasala matuz birakmayin.
Bu abdest meselesine gelince de.. Ilk baslarda ben de bunlara cok dikkat ederdim fakat bu isin zorlugu insani dinden sogutur yani bu kadar da detayci ve zor olduguna inanmiyorum.
Adet kani olmadiktan sonra akintinin ne pisligi olur, temiz olmak ilk sart.
Azicik bir akintiyi kendime sorun yapmiyorum gönlüm rahat.
Kolayliklar dini bu, bunlari kim cikariyor yahu.
Bu arada bizim evde ic camasiri ve copar cok sik degistirilir.
Temizlikten ölen bir kisi degilim, severim o ayri pisleniyor da evim.
Fakat evin icinde bazen günde dört kere bile camasir degistirdigim olur islandigini hissettigim an cikaririm.
Cocuguma da yatmadan önce her gün camasirini degistirmeyi ögretiyorum.
Evde bol bol corap ve de camasir var. Kimsenin ne ayagi kokar ne de ic camasiri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…