Kadınlarımız neden bu halde ?

Çünkü belki de doğduklarından beri bu zihniyetle yetiştirilmişler
Kimi zaman açık açık kimi zaman gizliden hep bu mesaja maruz kalmışlar
Ben böyle düşünüyorum.
Bende gerçketen seçim olduğunu düşünüyorum . Toplum normları ile yaşamak daha kolay ve güvenli olduğu için acı cekseler dahi bu normları surduruyorlar

O kucaklayıcı nefis enerji benim neremde bilmiyorum.

Genel olarak elimi attığım her dal kurur.
Hayat önce göz kırpar sonra alay eder gibi süründürür, hüzünlü pozisyonların içinde buluyorum kendimi.

Evet evlilikten yana da durum bu oldu..

Bir erkeğe üremek dışında ihtiyacım yok.
Allah'ın izniyle istesem tek başıma dağları aşarım.
Ama sürüne sürüne.
Çile bülbülümmmm çileeee diye diye..

Bırakmasak keşke hep kendimizde olabilsek ama..
Durum bu olunca bir yaştan sonra yoruluyor insan, bir yaprak gibi kendisini rüzgarın kollarına
bırakıveriyor..

Yemişim vizyonunu..

Doğru evet ama kaç kişi bunu başarabiliyor ki?
Neden başaramayasınız peki? Engeliniz ne?

M Miyav68
Bence kadınlarımızın en büyük sorunu mutluluk yerine mutsuzluğu seçmeleri. Zihinsel sağlığını umursamaması. Istemediği şeye boyun egmek, kendi isteklerini dikkate almamak, bazen de bile bile lades olmak..
Ve bence bir önemlisi de, genel olarak insanlara karşı empati yapmamak.

Arkadaşlar yoga veya spirituel konularla ne kadar ilgilisiniz bilmiyorum .
Ama yoga da enerjiler feminen ve eril olarak ayrılır . Kadınlar doğuştan feminen enerjiye daha yatkındır lakin her insan 2 enerjiyi de içinde barindirir.
Feminen enerji ; biz odaklı, vizyon sahibi , değerini bilen , kucaklayıcı nefis bir enerjidir. Doganin enerjisidir .

Günlerdir burda forumları takip ediyorum . Sürekli bi kocam bunu yaptı sevgilim şöyle yaptı gibi içi saygısızlıkta dolu başlıklar açılıyor . Hayatınızdaki herhangi bir insanın size böyle davranmasına nasıl izin verirsiniz ?
Ya da neden verirsiniz ?
erkeği güneş yapip uydu gibi dönmek neden ?
Değersiz hissetmenize hangi ülke kodları bu kadar sebep ?
Kadınlarımız kendini bu kadar değersiz görüyor ise , gelecek nesilden de bir hayır beklememek lazım .
Çünkü anne olduğu gibi bütün hislerini çocuğa damgalar.
Cidden kahroluyorum; bu kadar mükemmel varlıklarken kendimiz neden bunun farkında degiliz ?
Çok güzel cümlelerle açıklamışsın aslında, malesef ülkemizin genel algısı bu yönde erkek hep birşeyler yapar( Yaramazlık,çocukca davranışlar, aldatma,şiddet eylemleri, hakaretler, aşağılamalar vs vs ) Biz Onlara göre daha üstün olan bu varlıklar malesef her yapılan yanlışı idare etme, sen kadınsın bunları da atlatırsın GÜÇLÜSÜN diye diye sırtımıza vurulan bıçak darbeleriyle hayata tutunmaya çalışırız, ha bi de çoluk çocuk olunca bu tutunma işi Çocuğum için devam etsin, ezilsem de kocamdır o ondan başkasına yar olamam ben anlayışı halinde gide gele tüm ömür gitmiş belki de bu durum da olan birçok kadın var bende onlardan birisiyim, biz değerimizi bilemiyoruz, bildiremiyoruz, erkeklerin algısı da bu yönde geliştiği için herşeyi elde ettikten sonra değişim yaşamaları ve bizi yıpratmaları da devam ediyor, ben belki şuan yaralıyım, acım daha taze diye feminist bir bakış açısıyla yazıyorum diye düşünebilirsiniz, burda aslında bizim bunları ERKEKLERE anlatmamız ve KADININ çok değerli olduğunu hissettirmemiz gerekli olduğunu düşünüyorum zor durumlardan geçen kadınlar hayatlarına bir ERKEKden daha çok DELİKANLI bir şekilde namusuyla devam edebiliyor.. önemli olan kendini gerçekten değecek insanlar için FEDAKARLIK yapmak..

O kucaklayıcı nefis enerji benim neremde bilmiyorum.

Genel olarak elimi attığım her dal kurur.
Hayat önce göz kırpar sonra alay eder gibi süründürür, hüzünlü pozisyonların içinde buluyorum kendimi.

Evet evlilikten yana da durum bu oldu..

Bir erkeğe üremek dışında ihtiyacım yok.
Allah'ın izniyle istesem tek başıma dağları aşarım.
Ama sürüne sürüne.
Çile bülbülümmmm çileeee diye diye..

Bırakmasak keşke hep kendimizde olabilsek ama..
Durum bu olunca bir yaştan sonra yoruluyor insan, bir yaprak gibi kendisini rüzgarın kollarına
bırakıveriyor..

Yemişim vizyonunu..
Cok kurban odaklisiniz . Zaten bu bakış açısı ile elinizi attığınız dalın kuruması çok doğal. Sizde can kalmamis ki dallara akıtasınız.

Öğrenilmiş çaresizlik... İlk başta size uygulanan saçmalıklara karşı çıkıyorsunuz ama bastırılıyorsunuz. Bu başkaldırılar bir süre devam ediyor. Sonrasında artık karşı da çıkamaz, boyun eğmiş hâle geliyorsunuz; çünkü çıkış yolu olmadığını düşünüyorsunuz. O çıkış yolu olsa bile sonrasındaki yaşamdan korkuyorsunuz. Çünkü evlilik içindeki tehlike, yaşanan acılar vb. hep tanıdık oluyor. Boşanma durumunda ise tanımadığınız bir platforma adım atmış oluyorsunuz. Oradaki acılar, zorluklar tanıdık değil. Bu da birçok kadının evlilik kurumunun içinde kalmasına neden oluyor. Ülkemin durumu, kadına ve özellikle boşanmış kadına bakış açısı, sürekli gerileyen zihniyet, kadını birey olarak görmek istemeyen siyasi yöneticiler, işsizlik, ekonomik bağımlılık, eğitimsizlik, cehalet, her evliliğin aynı olduğu düşüncesi, çocuğunu babasız bırakmama düşüncesi... Say say bitmez.

Çok güzel cümlelerle açıklamışsın aslında, malesef ülkemizin genel algısı bu yönde erkek hep birşeyler yapar( Yaramazlık,çocukca davranışlar, aldatma,şiddet eylemleri, hakaretler, aşağılamalar vs vs ) Biz Onlara göre daha üstün olan bu varlıklar malesef her yapılan yanlışı idare etme, sen kadınsın bunları da atlatırsın GÜÇLÜSÜN diye diye sırtımıza vurulan bıçak darbeleriyle hayata tutunmaya çalışırız, ha bi de çoluk çocuk olunca bu tutunma işi Çocuğum için devam etsin, ezilsem de kocamdır o ondan başkasına yar olamam ben anlayışı halinde gide gele tüm ömür gitmiş belki de bu durum da olan birçok kadın var bende onlardan birisiyim, biz değerimizi bilemiyoruz, bildiremiyoruz, erkeklerin algısı da bu yönde geliştiği için herşeyi elde ettikten sonra değişim yaşamaları ve bizi yıpratmaları da devam ediyor, ben belki şuan yaralıyım, acım daha taze diye feminist bir bakış açısıyla yazıyorum diye düşünebilirsiniz, burda aslında bizim bunları ERKEKLERE anlatmamız ve KADININ çok değerli olduğunu hissettirmemiz gerekli olduğunu düşünüyorum zor durumlardan geçen kadınlar hayatlarına bir ERKEKden daha çok DELİKANLI bir şekilde namusuyla devam edebiliyor.. önemli olan kendini gerçekten değecek insanlar için FEDAKARLIK yapmak..
Erkeklere anlatmak için önce kendimizin net bir şekilde farkında olup , istemediğimiz her şeye hayır çizgisini cizebilmemiz gerektiğini düşünüyorum
Önce biz bilicez degerimizi

Cok kurban odaklisiniz . Zaten bu bakış açısı ile elinizi attığınız dalın kuruması çok doğal. Sizde can kalmamis ki dallara akıtasınız.

:)
Ben böyle değildim yaşarken oldum anam :)

Yine de çok şükür görsen işime gücüme dört elle sarılmış bir halde yaşıyorum.
O kadar çok gülüyorum ki kimse inanmıyor içimdeki siyaha..
Üretiyorum, başkalarına faydam hala dokunuyor.

Cidden o güzellikleri kucaklayan nefis enerji benim nereme kaçmış, nasıl bulurum.
Bir çaresi varsa söylerseniz memnun olurum..

Çünkü gerçekten yoruldum tırmalamaktan..

Yapıcı olmaktan kastınız kendi değerlerimi hiçe sayip sadece eşleri için yaşayan kadınları desteklemek mi .

Ben de şunu düşünüyorum keşke hepsini sarsıp sen bunlardan çok daha iyisini hak ediyorsun tatlım, cik bunun içinden diyebilsem.
İlk cümlemi okudunuz mu?

bu bahsettiğiniz şey kültürümüzün yüzlerce yıllık deformesinin sonucu. açık yazarsam banlanacağım ama arap kültürünün Türk kültürünü etkisi altına almaya başlamasından sonra bu şekilde kadının kendisini hep ikinci sınıf gördüğü,kendisini metalaştırdığı bir ortam oluştu bu coğrafyada, benim şahsi fikrim.

şu an bu yıkılıyor çok şükür. azımsanamayacak kadar çok bilinçli kadınlar olarak biz de varız ve yavaş yavaş kendi çocuklarımızla bu değişimi başlatacağız. benim şu anki nesil için değil belki ama gelecek nesil için umudum büyük. bilinçli genç kadınlar geliyor.

Katılmıyorum. Avrupanın göbeğinde koca cinayetine kurban giden onlarca kadın var. Crime and Investigation' ın eski yayınlarına bakabilirsiniz. Konu erkeğin güçlü kadınında özgüvensiz olması bence.

Katılmıyorum. Avrupanın göbeğinde koca cinayetine kurban giden onlarca kadın var. Crime and Investigation' ın eski yayınlarına bakabilirsiniz. Konu erkeğin güçlü kadınında özgüvensiz olması bence.

bu coğrafya avrupa kültürünün etkisine girse onu örnek verirdim. arap etkisiyle bu hale geldik demem avrupa harika dediğim anlamına gelmiyor ki. kültürel deformenin bir sonucu olarak görüyorum bu durumu ve yozulduğumuz kültürün de arap kültürü olduğunu düşünüyorum. daha fazlası siyasete girecek yazmayacağım o yüzden.

bu coğrafya avrupa kültürünün etkisine girse onu örnek verirdim. arap etkisiyle bu hale geldik demem avrupa harika dediğim anlamına gelmiyor ki. kültürel deformenin bir sonucu olarak görüyorum bu durumu ve yozulduğumuz kültürün de arap kültürü olduğunu düşünüyorum. daha fazlası siyasete girecek yazmayacağım o yüzden.
Yani. Kültür etkileşimi inkar edilemez. Kadın olmak zor velhasıl.

Bunun sebebi toplumun bize yüklediği hanımefendi,bayan,evin hanımı gibi kimliklerden sıyrılıp toplumda sadece kadın olarak var olamadigimizdan kaynaklaniyor. Bebeklikten itibaren bize yapabileceğimiz ve yapamayacağımiz ayrıca yapmak zorunda olduğumuz görevler empoze ediliyor. Bunların dışına çıkarsak ya ceza ya kötü muamele ya da günaha girmekle korkutuluyoruz. Zor olmuyor çoğumuz bunu hemen kabullenip öyle bir yaşam tarzı belirliyoruz.

Evde anne-baba , okulda akranları tarafından aşağılanarak büyümüş bir kadının,kocasının kabul edilemez tavırlarına karşı bir duruş sergilemesi beklenemez ,belki normal sanıyordur yaşadıklarını.. 1-Öz saygı eksikliği 2-ekonomik nedenler ,ikisinden birinin veya ikisinin birden eksik olması olabilir.

Yapıcı olmaktan kastınız kendi değerlerimi hiçe sayip sadece eşleri için yaşayan kadınları desteklemek mi .

Ben de şunu düşünüyorum keşke hepsini sarsıp sen bunlardan çok daha iyisini hak ediyorsun tatlım, cik bunun içinden diyebilsem.
Evlimisiniz veya sevgiliniz varmi bilmiyorum ama eyer siz bu yazdiklarinizi basariyorsaniz sizi tebrik ediyorum,alkisliyorum:)) unutmayin insanlarin davranislari cocuklugunda yasadiklari ve aileden aldigi genlerle olusuyor. Daha sonra toplum,aldigi egitim ve arkadas cevresi kisinin karekterinin tamamlamasinda son rolu oynuyor. Maddi imkanlar,meslek sahibi olma gibi seylerde kisinin kendine guvenmesini sagliyor.iste bu saydiklarim kiside eksikse cinsiyet farketmeksizin birinin baskisi ve etkisi altinda kaliyor.insallah biraz aciklayici olmusumdur:))

Dunya uzerindeki en zor sey evlilik. Her asamasi ayri zor. Kadinlar da mumkunse evli kalabilmek veya evlenebilmek icin her yolu deniyorlar maalesef

Valla ben denemiyorum bu yuzden ailemde eleştiri oklarini uzerime aliyorum ... evlenmelisin güzelligin gidecek baskısı artik evlilikten daha da soguttu.. ben sanki evlenmezsem eksik gorunuyorum gozlerine.. ne kadar aşagilasalarda kendimi çok seviyorum ve sevmedigim biriyle evlenemem ... bazi kadinlar bana aciyarak bakiyor ne oluyor bende anlamiyorum:işsiz:

Ay valla ben farkındayım. Çok mükemmelim, iyiki varım, hiç kimse de benden değerli değil. :KK73:

X