Kadınlarımız neden bu halde ?

Miyav68

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2018
522
1.695
32
Arkadaşlar yoga veya spirituel konularla ne kadar ilgilisiniz bilmiyorum .
Ama yoga da enerjiler feminen ve eril olarak ayrılır . Kadınlar doğuştan feminen enerjiye daha yatkındır lakin her insan 2 enerjiyi de içinde barindirir.
Feminen enerji ; biz odaklı, vizyon sahibi , değerini bilen , kucaklayıcı nefis bir enerjidir. Doganin enerjisidir .

Günlerdir burda forumları takip ediyorum . Sürekli bi kocam bunu yaptı sevgilim şöyle yaptı gibi içi saygısızlıkta dolu başlıklar açılıyor . Hayatınızdaki herhangi bir insanın size böyle davranmasına nasıl izin verirsiniz ?
Ya da neden verirsiniz ?
erkeği güneş yapip uydu gibi dönmek neden ?
Değersiz hissetmenize hangi ülke kodları bu kadar sebep ?
Kadınlarımız kendini bu kadar değersiz görüyor ise , gelecek nesilden de bir hayır beklememek lazım .
Çünkü anne olduğu gibi bütün hislerini çocuğa damgalar.
Cidden kahroluyorum; bu kadar mükemmel varlıklarken kendimiz neden bunun farkında degiliz ?

Insanın onurunu zedeleyen her türlü muameleye karşıyım. Bununla birlikte insanoğlunun hatalarla dolu bir varlık olduğunu da kabul ediyor, yapıcı olmayı da doğru buluyorun.
Yapıcı olmaktan kastınız kendi değerlerimi hiçe sayip sadece eşleri için yaşayan kadınları desteklemek mi .

Ben de şunu düşünüyorum keşke hepsini sarsıp sen bunlardan çok daha iyisini hak ediyorsun tatlım, cik bunun içinden diyebilsem.

bu bahsettiğiniz şey kültürümüzün yüzlerce yıllık deformesinin sonucu. açık yazarsam banlanacağım ama arap kültürünün Türk kültürünü etkisi altına almaya başlamasından sonra bu şekilde kadının kendisini hep ikinci sınıf gördüğü,kendisini metalaştırdığı bir ortam oluştu bu coğrafyada, benim şahsi fikrim.

şu an bu yıkılıyor çok şükür. azımsanamayacak kadar çok bilinçli kadınlar olarak biz de varız ve yavaş yavaş kendi çocuklarımızla bu değişimi başlatacağız. benim şu anki nesil için değil belki ama gelecek nesil için umudum büyük. bilinçli genç kadınlar geliyor.

bu bahsettiğiniz şey kültürümüzün yüzlerce yıllık deformesinin sonucu. açık yazarsam banlanacağım ama arap kültürünün Türk kültürünü etkisi altına almaya başlamasından sonra bu şekilde kadının kendisini hep ikinci sınıf gördüğü,kendisini metalaştırdığı bir ortam oluştu bu coğrafyada, benim şahsi fikrim.

şu an bu yıkılıyor çok şükür. azımsanamayacak kadar çok bilinçli kadınlar olarak biz de varız ve yavaş yavaş kendi çocuklarımızla bu değişimi başlatacağız. benim şu anki nesil için değil belki ama gelecek nesil için umudum büyük. bilinçli genç kadınlar geliyor.
Ben 26 yasindayim ve cevremdeki kadin arkadaslarim bana hic umut vermiyor.
Sırf sevgililerini elden kaçırmamak için olmayacak şeyleri kabul ediyorlar.
Bir erkeğin kölesi olmak onların canini hic acitmıyor.

Belki de zorlastiran biziz
Kendimize saygımız olursa en başından; bize saygıyla yaklaşan bir adamla bir yuva kurarız . Ve ben bunun zor olmayacağını düşünüyorum

Dunya uzerindeki en zor sey evlilik. Her asamasi ayri zor. Kadinlar da mumkunse evli kalabilmek veya evlenebilmek icin her yolu deniyorlar maalesef

Arkadaşlar yoga veya spirituel konularla ne kadar ilgilisiniz bilmiyorum .
Ama yoga da enerjiler feminen ve eril olarak ayrılır . Kadınlar doğuştan feminen enerjiye daha yatkındır lakin her insan 2 enerjiyi de içinde barindirir.
Feminen enerji ; biz odaklı, vizyon sahibi , değerini bilen , kucaklayıcı nefis bir enerjidir. Doganin enerjisidir .

Günlerdir burda forumları takip ediyorum . Sürekli bi kocam bunu yaptı sevgilim şöyle yaptı gibi içi saygısızlıkta dolu başlıklar açılıyor . Hayatınızdaki herhangi bir insanın size böyle davranmasına nasıl izin verirsiniz ?
Ya da neden verirsiniz ?
erkeği güneş yapip uydu gibi dönmek neden ?
Değersiz hissetmenize hangi ülke kodları bu kadar sebep ?
Kadınlarımız kendini bu kadar değersiz görüyor ise , gelecek nesilden de bir hayır beklememek lazım .
Çünkü anne olduğu gibi bütün hislerini çocuğa damgalar.
Cidden kahroluyorum; bu kadar mükemmel varlıklarken kendimiz neden bunun farkında degiliz ?
Bi tahminim var. Bazı karakteristlik özellikler bebeklikten ergenliğe şekilleniyor. E bebek ve çocukluk döneminde ufak dozlarda şiddete teşvik edilen ve alkışlayıp güzel bişeymiş gibi çocuğa normal kabullendirmek.

Veya aile bireylerinden birenden şiddet görüp "böyle terbiye edileceğini" düşünen cahilliğin önüne geçilmediği sürece bunun başka çözümü yok

Bi tahminim var. Bazı karakteristlik özellikler bebeklikten ergenliğe şekilleniyor. E bebek ve çocukluk döneminde ufak dozlarda şiddete teşvik edilen ve alkışlayıp güzel bişeymiş gibi çocuğa normal kabullendirmek.

Veya aile bireylerinden birenden şiddet görüp "böyle terbiye edileceğini" düşünen cahilliğin önüne geçilmediği sürece bunun başka çözümü yok
Bence insan çocukluğundaki ogretilmislikleri eğer isterse dönüştürebilir.
Bunu baştan aşağı yapmış biri olarak söylüyorum.

Ben 26 yasindayim ve cevremdeki kadin arkadaslarim bana hic umut vermiyor.
Sırf sevgililerini elden kaçırmamak için olmayacak şeyleri kabul ediyorlar.
Bir erkeğin kölesi olmak onların canini hic acitmıyor.

kendi adıma konuşayım,sizden küçüğüm benim de çevremde var öyle insanlar ama onlar olduğu kadar benim gibi olanlar da var. ben kendim ve benim ailem gibi olanları görmeye çalışıyorum. burada bile ne olursa olsun konuyu açıp sonuna "ama kocama kötü bir şey söylemeyin,hakaret etmeyin" diyecek kadar dayakçı kocasını seven var. kendisine hayatı zindan eden nişanlısını "düğün stresi yaptı yoksa çok iyidir" diye savunan var. bunlar her yerde var ve olacaklar maalesef.

okuduğum,duyduğum,gördüğüm kadarıyla geçmişe nazaran kadının bir silkinip kendisine gelmesi söz konusu ve ben devam edeceğini düşünüyorum. her zaman olacaklar toplum içinde onlar.

X