KADINLARDA KISIRLIK PROBLEMİ

Editor

Edidir Edi
İçerik Editörü
12 Temmuz 2006
1.287
3.045
Kadında başlıca kısırlık sebepleri:



- Yumurtlama düzensizlikleri,

- Tüplerin kapalı olması,

- Endometriozis,

- Hiperprolaktinemi

- Troid hormon bozuklukları

- Rahimde yer alan patolojiler

- Antisperm antikorlar

- Rahim ve yumurtalıklar ile ilgili olarak geçirilen ameliyatlar

- Genital organlar ile ilgili geçirilmiş enfeksiyonlar

- Rahim ağzına bağlı nedenler, servikal faktör,

- Çiftlerin yüzde 10-15 kadarında kısırlık olmasına rağmen herhangi bir neden bulunamaz.

İnfertilite konusunda etkili diğer faktörler:

- Obezite

- Sigara

- Vajinismus

- Servikal stenoz

- Düzenli ve doğru cinsel ilişki olmaması

- Rahim içerisinde yapışıklıklar olması

- Luteal faz yetmezliği

- Erken menopoz, erken over yetmezliği

- Kemoterapi ve radyoterapi almış olmak vb.

Regl döneminde görülen ağrı stres, gerginlik ve depresif durumlara iyi gelir. Özellikle pek çok bayan adet sürecinde fazla sinirli ve saldırgan olur. Hayıt tohumunun adet sürecinde kullanılması kişileri rahatlatacaktır ve sakinleştirecektir.

Hayıt tohumu hipofiz bezini tetikleyerek kadınlık hormonlarının dengelemeye yardımcı olur. Kadınlık hormonlarını doğal yöntemlerle dengelediği için, yan etkisi yoktur. Sentetik hormon tedavisi gören kadınlarda ise yan etkiler görülebiliyor.

Hayıt tohumu adet günlerini düzene sokar. Kanamanın az veya çok olması aynı zamanda döneminizin ağır veya sancılı geçmesini düzeltmeye yardımcı olur.

* Hayıt tohumu , hem erkeklerde hem de kadınlardaki hormon dengesizliğinden kaynaklanan kıllanma (tüylenme) ve sivilceler için de tedavi edici özelliğe sahiptir.

* Doğumdan sonraki ilk 2 hafta içinde alındığında, anne sütünde artış görülür.

Hayıt Ekstraktı özellikle bayanlarda cinsel isteksizlik hallerine iyi gelir ve kişilerin cinsel arzularının uyarılmasına fayda sağlar.

Kısırlık gebelik talep eden çiftlerde 12 ay boyunca düzenli ilişkiye rağmen gebelik olmaması durumu olmaktadır. Yani kısırlık belirti veren bir hastalık olmamaktadır, bazı hastalıklar ya da bazı patolojiler sebebi ile oluşan bir problem olmaktadır. Bu sebeple yeni evlenmiş bir çiftte kısırlık olacağına dair bir belirti beklenmemektedir. Zaten tanımı gereği bu çift evliliğinin 12. ayı bitirmeden kısırlık durumundan söz edilmez. Burada bahedilmekte olan 12 ay boyunca düzenli ilişki özellikle de adet ortası dönemlerde haftada 2-3 defa ilişkiye girilmesi olmaktadır. Kadın ve erkeğin zaman zaman uzak şehirlerde yer alması, arada bir kaç ay ayrı kalmaları vb. durumlarda gebelik olmasa dahi kısırlık durumundan bahsedilemez. Kesintisiz 12 ay birlikte yaşamaları ve düzenli ilişkide yer almaları gerekir.
 
Son düzenleyen: Moderatör: