• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınlarda kıl dönmesi olur mu?

Sinem989

Guru
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2013
5.036
9.397
398
Merhaba
Yaklaşık 15 ay önce 4 aylık hamileyken kuyruk sokumunda ağrı şişlik nedeniyle genel cerrahiye gitmiştim.Uzun süre sert zeminde oturmaktan oldu sandım ama doktor kıl dönmesi demişti.Apse boşaltıldı.Antibiyotik tedavisi uygulandı.
İki gündür yine ağrı var şişmeye de başladı.
Hiçbir kadın da kıl dönmesi duymadım şimdiye kadar.İşin tuhafı belimde sırtımda falan kıl yok.Kalçamda olanları da lazerle bitireli 10 sene oldu.
Var mı içinizde hiç yaşayan bunu
Ameliyat mı olucam şimdi ben
Çocuklarımda küçük
Toparlanması uzun sürer mi bu ameliyatların sonrası
Ağliycam:cry:

Benim vardı ameliyat oldum 1 bucuk sene önce. İlk zamanlar zor oluyor evet cunku ne oturabiliyosun ne üzerine yatabiliyorsun uzun süre oturup kalkarken yürürken bile dikkat etmen lazım

:KK3:

(İlk farkettiğimde minik çaplı bir depresyona girmiştim. Sonra kendiliğinden ağrısı sızısı akıntısı geçti. Ne Oldu nasıl oldu da belirtiler yok oldu on yıldır hiç kurcalamadım)

Kıl dönmesi illa orada bulunan kıllardan olmaz. Vücudun başka yerinden düşen kılın oraya girmesi ve büyümesiyle de olur. Kıl sakal saç kaş kirpik vs. Közlenmiş soğanı dayanabileceğin sıcaklıkta oraya sar gece beklet. Büyük ihtimalle içi boşalacaktır birkaç gece tekrar et. Olmazsa mecbur ameliyat 😒

Bende 19 yaşında ameliyat olmuştum kolay gelmişti bana bilmiyorum belkide yaşımın küçüklüğünden.annem bakmıştı tabii

Merhaba
Yaklaşık 15 ay önce 4 aylık hamileyken kuyruk sokumunda ağrı şişlik nedeniyle genel cerrahiye gitmiştim.Uzun süre sert zeminde oturmaktan oldu sandım ama doktor kıl dönmesi demişti.Apse boşaltıldı.Antibiyotik tedavisi uygulandı.
Hiçbir kadın da kıl dönmesi duymadım şimdiye kadar.İşin tuhafı belimde sırtımda falan kıl yok.Kalçamda olanları da lazerle bitireli 10 sene oldu.
Çocuklarımda küçük
Oluyor canım. Ben yaşamadım ama arkadaşım yaşamıştı

Benim de olmuştu bir kez. Kendi kendine patladı ve içi boşaldı. Sonra tekrar etmedi. Bu kıllar başka yerden de geliyor olabilir. Günlük duş alın ve lifle iyice temizlenip durulanın. Ben saçımı öne eğer durularım bir de belki faydası oluyordur. Bir doktor da kadınlarda daha çok görüyoruz demişti. Bizde kıllar daha ince olduğu için deri altına inmesi erkekteki siyah kıla oranla daha kolay oluyormuş.

KAdında da kıl dönmesi olur,benim 10 yıldan beri kasığımda bir tane vardı,hiç bir rahatsızlığım ve ağrım olmamasına rağmen yaklaşık 8 ay önce lokal anesteziyle küçük bir operasyonla ondan kurtuldum

Teee lisedeyken kız arkadaşlarımdan birinde çıkmıştı. Ameliyat oldu o da.

Ben de benzer birşey yazacaktım

Geçen aylarda arkadaşım lise 1 e giden kızında oldu

Ameliyat yaptılar bir hafta okula gidemedi sonra devam etti

Tabii siz çoluk çocuk biraz zorlanabilirler yardımcı olacak birisi olursa iyi olur

Annemin arkadaşı yıllar önce olmuştu iki de çocuğu vardı

Maalesef bizlerde de oluyor ben de yaklaşık 8 sene önce ameliyat oldum. Ameliyatının da bir çok çeşidi var. Ona göre günlük hayata dönme sureniz değişiyor. Ve patladıktan sonra aslında iyileşmiyor sadece oradaki enfeksiyon boşaldığı için bir rahatlama oluyor ve bir süre sonra yine başlıyor. Hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama Bursa ve yakinlarindaysaniz genel cerrah Servet Yetgini kesinlikle tavsiye ederim bu konuda

Benim yakın bi kız arkadasım oldu hemde dogum yaparken almıslar onuda
Popo kısmını duş alırken iyice sac va girmemesi icin temizlemek gerekiyor

bende de vardı 12 yıl önce..apse boşaltıldı..sonra tekrarlamadı bir daha..bana da ameliyat olacaksın dediler ...antibiyotik krem vermişti doktor...tekrar apse yaptığını hissettiğimde hemen sürdüm ilerlemeden.. belki 1 sene böyle devam ettim...sonra tekrarlamadı...ama bende dışarıdan görünen açık gözenek falan yoktu. bazılarında akıntı falanda oluyor sanırım o zaman kesin ameliyat

Merhaba
Çocuklarımda küçük
Ben 😂 7 yıl önce ameliyat oldum ertesi gün otobüsle eve döndüm tabi ayakta . Çok zor olmadı sadece ilk bı hafta oturamiyosun uzanır vaziyette yemıştım yemeklerimi onun haricinde yürürken yatarken hareket ederken bı ağrı acı olmamıştı hic. Bu arada ben kapalı ameliyat olmustum açık olanlarda biraz daha zorlu oluyomus

Anneniz esiniz biri baksın .Iltihap sokturücü kremler var .
Lisede arkadasimin koltuk altinda gormüstum mosmor top gibiydi .
Aldım kremi sabah sürdüm
Hiç aklıma gelmemişti
Teşekkür ederim
Aynadan baktım gerçi dışardan hiç belli olmuyor
Morluk falanda yok

bende de vardı 12 yıl önce..apse boşaltıldı..sonra tekrarlamadı bir daha..bana da ameliyat olacaksın dediler ...antibiyotik krem vermişti doktor...tekrar apse yaptığını hissettiğimde hemen sürdüm ilerlemeden.. belki 1 sene böyle devam ettim...sonra tekrarlamadı...ama bende dışarıdan görünen açık gözenek falan yoktu. bazılarında akıntı falanda oluyor sanırım o zaman kesin ameliyat
Bende de yok gözenek
Dışardan kıl girse olması gerekir aslında
Akıntı falanda yok ama zonkluyor resmen

Maalesef bizlerde de oluyor ben de yaklaşık 8 sene önce ameliyat oldum. Ameliyatının da bir çok çeşidi var. Ona göre günlük hayata dönme sureniz değişiyor. Ve patladıktan sonra aslında iyileşmiyor sadece oradaki enfeksiyon boşaldığı için bir rahatlama oluyor ve bir süre sonra yine başlıyor. Hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama Bursa ve yakinlarindaysaniz genel cerrah Servet Yetgini kesinlikle tavsiye ederim bu konuda
İstanbuldayım
Tanıdık doktora da gidemem şimdi ben ya
Nerden çıktıysa bu tı:KK34:

Back