Kadınlara sorduk: FEMEN üyesi olur musunuz?

Bahar Yildirim

Bütün ülkelerin işçileri, birleşiniz!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
680
1.271
33
Sarı Mikrofon, Avrupa'da yaptıkları çıplak protestolarla gündemden düşmeyen Ukrayna kökenli kadın örgütü FEMEN'i Türk kadınlarına sordu. Mikrofonunu yönelttiği kadınlara 'FEMEN'e üye olur musunuz? sorusunu yönelten Sarı Mikrofon oldukça ilginç cevaplar aldı.

Latince kadının kalça kemiği ve bütün dillerde kadın kelimesinin kökü anlam olarak birleşmiş ve FEMEN’e adını verdi. Ukrayna kökenli kadın örgütü 2008’de ilk çıplak eylemlerini yaptıklarında tüm dünyanın gözleri üzerlerine çevrildi. Çıplak eylemleri ile dikkatleri üzerine çeken FEMEN grubunun, Türkiye'deki eylemleri yalnızca 1 dakika sürebilmişti.

Femen aktivistlerinin yaptığı başlıca eylemler;

Versace Moda haftası sıfır beden protesto eylemi

Suudi Arabistan kadınların araç kullanamamasını protesto eylemi

İstanbul kadına şiddeti kınama eylemi

Rusya seçimlere hile karıştırılmasını protesto eylemi

Ukarayna Fuhuşa son eylemi

Davos yoksullağa karşı tepki eylemi

İŞTE SOKAKTAKİ VATANDAŞ FEMEN'E KATILMAK KONUSUNDA NE DÜŞÜNÜYOR?

Haber linki: http://www.hurriyet.com.tr/kadinlara-sorduk-femen-uyesi-olur-musunuz-28834700

Femen aktivistlerinin düzenlediği eylemlere ait bazı görseller;

Soyunmayın canıım

Memelerim sarkacak korkusu yaşadığım bugünlerde bu kadar çok meme görmek hiiç iyi olmadı.

Bana da anlamsız geliyor. Hele Türkiye'de amanın.

Aslında en anlamsız eylemler bile, bir şekilde etki yapar.
Dogmalar, haksızlıklar vb sorgulanır oluyor.
Kadınların özgüveni artıyor, cesaret kazanıyorlar.

Aslında en anlamsız eylemler bile, bir şekilde etki yapar.
Dogmalar, haksızlıklar vb sorgulanır oluyor.
Kadınların özgüveni artıyor, cesaret kazanıyorlar.
Kadının hakkını korumak için seslerini duyurmak istiyorlar tamam çok güzel. Ama bunun yolu kadın bedenini teşhir etmek değil bana göre. Çoğu sorunun kaynağı zaten kadın bedenini bir "araç" olarak görmek değil mi. Ha seks aracı görmüşsün ha ses getirsin diye eylemde kullanmışsın benim için pek fark yok arada.

Fakat, "giysiye bakarak saldırıyı hak gören" bir zihniyet mevcut.
Bunlara karşı, her ne kadar yaptıklarının anlamsızlığını anlatsanda sonucu değiştiremezsin.
Gözlerinin önüne sermeli, zorla alıştırmalısın.
Ve cidden alışıyorlarda.
Mesela, Ortagoğu ülkelerinde görünen bir saç teli bile sorun olabilirken, batıda şort giyerek insanlar pekala gece 12'de gezebiliyor.
Bunun sebebi, insanların göre göre alışmış olması.
Eğitim vb de etkili elbette fakat yalnız sözlü bilgi ile olmaz.
Eylem lazım.

İnsanlar t-short'suz karşı cinsi görünce sorun yaşamazken, söz konusu kadınlar olunca gözlerini kaçıracak yer arıyor.
Çok yanlış.
Bu sorun aşılmalı.

Bana sonuçla gelsinler .
Femen aktivistleri denilince aklıma sadece sokaklarda yarı çıplak eylem yapmaya çalışan kadınlar geliyor da ; femenler düzenledikleri şu eylemle şu konuya dikkat çekip , X yasasının çıkmasına sebep oldular gibi bir örnek gelmiyorsa ...
Boşa soyunup duruyorlar.

Ve bir nokta daha , soyunarak bir konuyu protesto etmek , konu her ne ise onun içeriğinin hassasiyetine gölge düşürür .

Femenlerin vay be dediğim bildirileri yok mesela , hoş vay be dediğim memeleri de yok

bir fizik kriteri getirilmeli, çoğu yer çekimi karşısında çaresiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…