Kadınlar Kulübü'nün bilinçli bayanları bana fikirlerinizle yol gösterir misiniz?

PrincesaDeLosCielos

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
2.648
71
0
Diğer
Merhaba.
Benim birkaç gündür aklımı karıştıran bir şey var. Dert mi değil mi buna karar veremedim ama sizinle paylaşmak ve sizlerden fikir almak için buraya yazmak istedim.

20 yaşındayım. Üniversite okuyordum fakat okuduğum bölümü istemediğim ve başka bir bölümde okumak istediğim için okulumu bıraktım. Okul Öncesi Öğretmenliği veya Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik istiyorum. İkisinden hangisi olursa olsun çok mutlu olacağım. Son günlerde beni düşündüren konudan size bahsetmek istiyorum.
Çok az sayıda da olsa kimi üniversitelerde Okul Öncesi ve PDR'nin eğitim dili İngilizce. Kazanıldığı takdirde 1 yıl İngilizce Hazırlık okumak gerekiyor. Ülkemizde de yabancı dilin ne kadar önemli olduğunu siz de biliyorsunuzdur. Yani İngilizce eğitim alarak mezun olunduğunda bu eğitimin işe girerken bir artı olarak bize döneceği aşikar. Okul Öncesini ya da PDR'yi İngilizce İngilizce Okul Öncesi-PDR olarak okumak fikri birkaç gündür aklımda dolaşıyor. Ben üniversiteye başladığımda 21 yaşımda olacağım ve okuduğum bölüm Türkçe olursa, mezun olduğumda yaşım 25 olacak. Yaşıtlarım 3 yıllık mezunken ben daha yeni mezun olmuş olacağım. İngilizce olarak okursam 1 yıl da hazırlık sınıfıyla birlikte okulum bittiğinde 26 yaşımda olacağım. Arada sadece 1 yıl fark var. Hazırlık da okursam arkadaşlarım 4 yıllık mezunken ben daha yeni mezun olmuş olacağım. Ben İngilizce olarak okumayı daha çok istiyorum. Tabi İngilizce eğitim gözümü korkutmuyor değil ama 1 yıl boyunca sadece İngilizce dersi alacağım. İngilizce'm orta seviyede. Bu 1 yılda yabancı dilim gelişir,hatta çok iyi seviyeye gelir. Aynı zamanda yabancı dilime ek olarak bilgisayar kurslarına gidip sertifika alırsam öğretmenlik alanında iş bulamasam bile özel şirketlerde işe girme ihtimalim olur diye düşünüyorum. Tabi bunları düşünmek için henüz çok erken. Daha sınava girmedim,puanlarımız belli değil ama düşünmeden de edemiyorum. Sizce mantıklı olan hangisi? Okul Öncesi-PDR'yi İngilizce olarak okumak mı? Yoksa Türkçe okumak mı? Okula başlarken 3 yıl kaybım olacak. Bir de hazırlık okuyup bir sene daha geç bitirmek yerine Türkçe okuyup,hazırlıkta geçecek olan 1 yılda çalışmaya başlamam mı mantıklı olan?
Lütfen olumlu ya da olumsuz tüm düşüncelerinizi benimle paylaşın. Hepinize şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…