Kadınlar Kulübü'nü Protesto Ediyorum Çünkü....

daha 8 haftalık, sinir sistemi, organları bile gelişmemiş bir organizmanın aldırılması cinayet değildir. gidin de biyoloji okuyun. okudunuz mu? biyoloji dersi aldınız mı??? ya da araştırdınız mı döllenmeden itibaren hangi gelişim aşamalarından geçiyor embriyo? hayret birşey ya... daha ne diyeyim ... kendi doğrularınız kendinize tamam da bilmeden konuşmayın ya...

sen çok mükemmel araştırmışsın, tebrik ettim seni! :) bunu ben senden daha iyi bilirim emin ol ;) 5. haftadan itibaren o dediğin organizmanın kalbi atabiliyor be insan!

sen çok mükemmel araştırmışsın, tebrik ettim seni! :) bunu ben senden daha iyi bilirim emin ol ;) 5. haftadan itibaren o dediğin organizmanın kalbi atabiliyor be insan!

Boşver canım ya, uğraşma artık...
Vicdanı olan bir insan kürtaj haktır diye bas bas bağırmaktan utanır zaten...

daha 8 haftalık, sinir sistemi, organları bile gelişmemiş bir organizmanın aldırılması cinayet değildir. gidin de biyoloji okuyun. okudunuz mu? biyoloji dersi aldınız mı??? ya da araştırdınız mı döllenmeden itibaren hangi gelişim aşamalarından geçiyor embriyo? hayret birşey ya... daha ne diyeyim ... kendi doğrularınız kendinize tamam da bilmeden konuşmayın ya...

8 HAFTALIK BEBEĞİN GELİŞİMİ BİYOLOJİ DERSİ 1
BEBEĞİNİZİN BOYU 10-13 MM EBADINDA OLUP AĞIRLIĞI 1 GRAMDIR
BEBEĞİNİZİN BAŞI BÜYÜK OLUP BUNUN NEDENİ BEYNİN HIZLA BÜYÜMESİDİR
BEBEĞİN KALBİ DÖRT ODACIK HALİNDE BÖLÜNÜR VE KAN VÜCUDUNDA DOLAŞMAYA BAŞLAR
BEBEĞİN ARTIK KULAK KEPÇESİ OLUŞMUŞTUR, GÖZLER KULAKLAR VE BURUN NET OLARAK İZLENMEKTEDİR
CİNSİYETİ BELİRLEMEK MÜMKÜN OLMAMAKLA BİRLİKTE HÜCRELER YUMURTALIK VE TESTİS OLARAK BELİRMEYE BAŞLAR
BAĞIRSAKLAR GÖBEK KORDONUNUN İÇİNDE OLUP YAVAŞ YAVAŞ KARIN BOŞLUĞUNA İNMEYE BAŞLAR
kOLLAR UZAMAYA DEVAM EDİYOR ELLRİN OLUŞUMU BAŞLADI VE PAMAKLAR HENÜZ SADECE TASLAK HALİNDEDİR
kIKIRDAK VE KEMİK OLUŞMAYA DEVAM ETMEKTEDİR

bak bakalım organları sistemleri gelişmemiş bir organizma mı bir canlı mı siz ve sizin gibiler sizin gibi düşünmeyi cahil olarak nitelendirme küstahlığından ne zaman vazgeçekler biyoloji de okudum türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinde lisans+lisans üstü eğiitimi de aldım sandığın gibi cahil sürüsünden biri değilim benim bilgimi görgümü sorgulamak da sana düşmez ayrıca fikrime katıl katılma ama aşağılayamazsın bilgisizlikle suçlamayamazsın efendi efendi fikrini söylersin ayrıca kimin ne bildiği de ortada

8 HAFTALIK BEBEĞİN GELİŞİMİ BİYOLOJİ DERSİ 1
BEBEĞİNİZİN BOYU 10-13 MM EBADINDA OLUP AĞIRLIĞI 1 GRAMDIR
BEBEĞİNİZİN BAŞI BÜYÜK OLUP BUNUN NEDENİ BEYNİN HIZLA BÜYÜMESİDİR
BEBEĞİN KALBİ DÖRT ODACIK HALİNDE BÖLÜNÜR VE KAN VÜCUDUNDA DOLAŞMAYA BAŞLAR
BEBEĞİN ARTIK KULAK KEPÇESİ OLUŞMUŞTUR, GÖZLER KULAKLAR VE BURUN NET OLARAK İZLENMEKTEDİR
CİNSİYETİ BELİRLEMEK MÜMKÜN OLMAMAKLA BİRLİKTE HÜCRELER YUMURTALIK VE TESTİS OLARAK BELİRMEYE BAŞLAR
BAĞIRSAKLAR GÖBEK KORDONUNUN İÇİNDE OLUP YAVAŞ YAVAŞ KARIN BOŞLUĞUNA İNMEYE BAŞLAR
kOLLAR UZAMAYA DEVAM EDİYOR ELLRİN OLUŞUMU BAŞLADI VE PAMAKLAR HENÜZ SADECE TASLAK HALİNDEDİR
kIKIRDAK VE KEMİK OLUŞMAYA DEVAM ETMEKTEDİR

bak bakalım organları sistemleri gelişmemiş bir organizma mı bir canlı mı siz ve sizin gibiler sizin gibi düşünmeyi cahil olarak nitelendirme küstahlığından ne zaman vazgeçekler biyoloji de okudum türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinde lisans+lisans üstü eğiitimi de aldım sandığın gibi cahil sürüsünden biri değilim benim bilgimi görgümü sorgulamak da sana düşmez ayrıca fikrime katıl katılma ama aşağılayamazsın bilgisizlikle suçlamayamazsın efendi efendi fikrini söylersin ayrıca kimin ne bildiği de ortada

Cahile laf anlatmak zordur kızlar...
Boşverin...
Cahil cesaretiyle uğraşılmaz..

Boşver canım ya, uğraşma artık...
Vicdanı olan bir insan kürtaj haktır diye bas bas bağırmaktan utanır zaten...

haklısın uğraşmamak lazım ama tekrar bir araştırmaya yönlendirmek istedim :) ki eğitim durumunu bilmedikleri insanları haksız çıkarmaya çalışmasınlar değil mi :)

bir de neye kızıyorum sizin gibi düşünmeyenleri illa aşağılacaksın dalga geçeceksin bilgisizlikle suçlayacaksın ki haklılığını ispatlamış olasın kimse kimseyi dibe çekerek prim yapmaya çalışmasın lütfen bu tarz mesajlara bu son cevabımdır fikir konuşamayanlarla tartışmak yersiz

bu konular sanırım hiç bir zaman düzgün konusularak tartısılabilicek seyler değil sanırım daha önce buna benzer bi konuda üyenin birine ben sadece acıklayıcı tarzda cevaplar vermiştim.. sonrasında baska bir üye gelip beni sucladı hemde cevap verdigim üyenin sözlerini bana itham etti...ben en sonunda aile terbiyesi almamıscasına :) terbiyesizce vs. vs.. artık kim nasıl nitelendirirse bi cümle sarfettim :) belki benimki bardagı tasıran son damlaydı bilemem ama konu da kapandı..ceza verilcekse verilsin :) eger bana dediğim sözden verilicekse 2. üyelikle giren üüyede siteden uzaklaştırma tarzı bi ceza almalı :) bu arada yaptıgım dediğim herseyin arkadasındayım.. mutluyum gururluyum :10::10::10::10::10:

küraja karsı olmak cahıllıkse külliyen cahıl lmaya razıyım.kürtaj doğum kontrol yöntemı olmamalı.böle olmasını desteklemek cahıllıktır.hap iç,baglat,hatta gıt tuplerını aldır hıc olmadı partnerın korunsun bıle ısteye kürtaj olmak gunahtır.vıcdanı olan herkes bunu bılır.kürtaj yanlısı kısılere bakıyorumda nasıl saldırgan bı tavı ıcındeler sasırıyoum.saygı beklılar ama göstermedıklerı saygıyı beklıyolar.bıyolojıden bahsedılmıs 3 haftalık ken kalbı atar 7 haftalıkkende hareket etmeye baslar.hareket eden bı canlıya nasıl gelısmemıs bı organızma dıyebılıız.o oynattıgı kollaını bacaklarını parca parca ettırmek.en sonunda da oh kurtuldum demek büyük canılık.vıcdansızlık.ınsanlık eksıgıdır

benim ısrarla vurguladığım nokta basit sebeplere dayanılarak ya da sebepsiz kürtaj yapılması... yoksa geçerli mazeretler tabii ki var hatta kürtaj yaptırmış arkadaşlara da lafım yok "yaptırdım üzgünüm" diyenleri biliyorum asla eleştirmiyorum ama bunun çok normal bir şeymiş gibi savunulmasına yasalarla serbest olmasının bahane edilmesine hatta en son alınan bebeğin "organları sinir sistemi bile gelişmemiş bir organizma" olarak nitelendirerek bu işin bu kadar basite indirgenmesine çok karşıyım, tabii buna karşı çıkanların da "biyoloji bilmeyen cahiller" olarak yaftalanmasına ki biyolojik olarak zaten onun öyle olmadığı yukarda açıkladım, yani lüften bunu bu kadar basit görmeyelim. benim kararım kime ne, yasada serbest, o daha embriyo organları bile yok falan bunları okuyunca kanım donuyor siz orada bir insanın var olup olmayacağına ilişkin kararı veriyorsunuz bilmem farkındamısınız. Ben de istenmeyen 3. bebek olarak doğmuşum mesela, ailemin durumu kötüymüş, aldırmayı düşünmüşler, eğer aldırsalardı şu an ben olmayacaktım dünya tatlısı iki evladım olmayacaktı anne olmayı tadamayacaktım mutluluk nedir bilmeyecektim öğrencilerim olmayacaktı, insan yetiştiremeyecektim, annem de olsa bunları elimden almaya hakkı var mı? İyiki doğurmuş beni..

küraja karsı olmak cahıllıkse külliyen cahıl lmaya razıyım.kürtaj doğum kontrol yöntemı olmamalı.böle olmasını desteklemek cahıllıktır.hap iç,baglat,hatta gıt tuplerını aldır hıc olmadı partnerın korunsun bıle ısteye kürtaj olmak gunahtır.vıcdanı olan herkes bunu bılır.kürtaj yanlısı kısılere bakıyorumda nasıl saldırgan bı tavı ıcındeler sasırıyoum.saygı beklılar ama göstermedıklerı saygıyı beklıyolar.bıyolojıden bahsedılmıs 3 haftalık ken kalbı atar 7 haftalıkkende hareket etmeye baslar.hareket eden bı canlıya nasıl gelısmemıs bı organızma dıyebılıız.o oynattıgı kollaını bacaklarını parca parca ettırmek.en sonunda da oh kurtuldum demek büyük canılık.vıcdansızlık.ınsanlık eksıgıdır

3 haftalıkken nasıl kalbi atıyo ya doktorlar 7. haftadan sonra cagırmıyo mu kalp atışını dinlemek için..ben bunu gerçekten soru olarak soruyorum cünkü benim bi tanıdıgım 6 haftanın sonunda doktora gitmiş haftaya gel kalbi atıyomu diye bakalım demiş..

ve ben hiç bi bayanın kürtajı doğum kontrol yöntemi olarak kullanıcanı düşünmüyorum..

ben de 7 haftada biliyorum iki bebeğimde de öyle olmuştu, 7 haftalıkken kalbi atmaya başlamıştı, canım konuyu uzatmak istemiyorum fikirlerimi söyledim zaten ama konu konuyu açıyor inanki doğum kontrolü gibi kullanan çok insan var canlı örneği çevremde biri 3 çocuğu var biri özürlü evde afedersin prezervatif kalmamış, kocası da bi seferlik boşverelim demiş sonuç: kürtaj oldu üniversitede yan oda bi arkadaş sevgilisinden 3 defa kürtaj oldu bu sorumsuzluk değil nedir ki üstelik bu bahsettiğim insanlar üniversite mezunu yani korunma falan bilmeyen türden değil daha bunun gibi niceleri var ama gerçekten mağdurlar da var bu konuda... yani en azından bu konuda farkındalık yaratmak lazım diye düşünüyorum, bu kadar basite alınmamalı bazı şeyler

Konuda tartışmaların saptırıldığı çok doğru onda hemfikirim... Tartışmadır bu herkezin görüşü bir olmayacaktır elbette...Siyasi görüşüm kürtajın yasaklanmasını savunan görüşte değildir ancak benim düşüncemde kürtajın cinayet olduğundandır. Senin iradenle olup Allah'ın hayat verdiği bir canı yine sen kendi iradenle kıymak istiyorsun, yap boz gibi..Ha diyeceksiniz zorunlu sebep olsa? Bununla ilgili bir örnek vermek istiyorum Bir tanıdığım anlattı bayan hemşire hamile kalıyor ve kontrollerde bebeğinin sakat olduğu çıkıyor, çok bocalamış aldırsammı aldırmasammı diye sonra karar vermiş böyle olacaksa Allah'ın bir bildiği var demiş ve aldırmamış ve çocuk doğduğunda sapasağlam bir erkek evladı olmuş..E şimdi bu bir mucize değilde nedir?
Derler ya bekara koca boşamak kolaydır bu sebeple asla büyük konuşmak istemem evli ve anne olmadığım için anlayamam belki ama benim de naçizane düşüncem budur ki Allahın vermiş olduğu cana kıymak bence de cinayettir....

3 haftalıkken nasıl kalbi atıyo ya doktorlar 7. haftadan sonra cagırmıyo mu kalp atışını dinlemek için..ben bunu gerçekten soru olarak soruyorum cünkü benim bi tanıdıgım 6 haftanın sonunda doktora gitmiş haftaya gel kalbi atıyomu diye bakalım demiş..

ve ben hiç bi bayanın kürtajı doğum kontrol yöntemi olarak kullanıcanı düşünmüyorum..

canım bır bebek ahme dustukten sonra ılk olusan organ kalptır ve ılkel kalp hucrelerı yanı tam anlamıyla gelısmemıs olan kalp hucrelerı daha bebek 14 gunlukken hepsı aynı tempoda atmaya baslar buda 3-4 haftaya denk gelır.ozaman bebek daha nokat kadar oldugu ıcın ultrasonda görmek ımkansızdır bebek ancak 6-7-8 haftalarda ultrasnda görulmeye baslar hamıle kalıp ılk dr a gıdıldıgınde egerbebek 5 hafatdan kucukse sadece kesesı gorulur bebek görulmez ama kalbı atıyodur.bu nedenle bebek 6 haftadan sonra ultrasonda görulduu ıcın kalp atıslarıda dğal olarak ozaman göruluyo.ama kalp cccoktaaaan atmaya baslamıs oluyo zaten karısık olmadı ıns :))

hmmm yani ultrason cihazında 7. haftada görünüyor kalp atışı ya demek ki doktorun kalbi 7. hafta da atmaya başlar değil de kalp sesini 7. haftada duyabiliriz demesi gerekir teşekkürler bunu öğrendiğime sevindim bu bilgi kürtaj hakkındaki düşümcemi pekiştirdi açıkcası sekiz hafta on hafta, zigot, embriyo, fetüs, hangi aşama olursa olsun yasalar ne derse desin bir insanın yaşam hakkı söz konusu olan

hmmm yani ultrason cihazında 7. haftada görünüyor kalp atışı ya demek ki doktorun kalbi 7. hafta da atmaya başlar değil de kalp sesini 7. haftada duyabiliriz demesi gerekir teşekkürler bunu öğrendiğime sevindim bu bilgi kürtaj hakkındaki düşümcemi pekiştirdi açıkcası sekiz hafta on hafta, zigot, embriyo, fetüs, hangi aşama olursa olsun yasalar ne derse desin bir insanın yaşam hakkı söz konusu olan

evet cnm o mınıcık kalp daha 14 gunlukken belkıde daha erken atmaya baslıyo.ama ultrasonda görulmesı zaman alıyor.bellı haftaya kadar bebek görunmuyokı kalbı gorunsun.yazık deılmı o cana .sen kımsın hangı bedene can verebılırsınkı bı cana kıyarsın deılmı

canım bır bebek ahme dustukten sonra ılk olusan organ kalptır ve ılkel kalp hucrelerı yanı tam anlamıyla gelısmemıs olan kalp hucrelerı daha bebek 14 gunlukken hepsı aynı tempoda atmaya baslar buda 3-4 haftaya denk gelır.ozaman bebek daha nokat kadar oldugu ıcın ultrasonda görmek ımkansızdır bebek ancak 6-7-8 haftalarda ultrasnda görulmeye baslar hamıle kalıp ılk dr a gıdıldıgınde egerbebek 5 hafatdan kucukse sadece kesesı gorulur bebek görulmez ama kalbı atıyodur.bu nedenle bebek 6 haftadan sonra ultrasonda görulduu ıcın kalp atıslarıda dğal olarak ozaman göruluyo.ama kalp cccoktaaaan atmaya baslamıs oluyo zaten karısık olmadı ıns :))

ben dıs gebelik gecirdim..dıs gebelik oldugunu anlamadının bir yolu keseyi görmemekmiş ben 5. haftadaa gittim doktora daha kese gözükmez dediler..eve yolladılar...benim doktor yalancıymıs sanırım :))

ben dıs gebelik gecirdim..dıs gebelik oldugunu anlamadının bir yolu keseyi görmemekmiş ben 5. haftadaa gittim doktora daha kese gözükmez dediler..eve yolladılar...benim doktor yalancıymıs sanırım :))

4+3 de keseyı gordum ne demek gorulmez

1.trimestri ( ilk 3 aylık dönem ) :

Döllenmeden yaklaşık 1 ay sonra embriyo içinde basit bir kan deveran sistemi çalışmaya başlar. Spinal kord (omuriliğin ilk taslağı) kapalı ve embriyo yaklaşık 4 mm uzunluğundadır. 2.ayın sonunda kalbin kapakçıkları ve dört odacığı oluşur ve çalışır hale gelir.Doppler ultrasonografi ile kalp sesleri duyulmaya başlar.Bu sırada sinir sistemi de gelişmeye başladığından motor aktivite de başlar.3 ayda fetus hareket edebilir hale gelir.Minicik bacaklarını ve kollarını oynatmaya başlar.3.ayın sonunda yaklaşık 21 gr.kadar, yani bir mektup zarfı ağırlığındadır. Uterus içinde gestasyonel sac ve 9 mm boyundaki 6 w lık normal seyirli gebelik ; 8 haftalık gebelikte yolk sac,kol ve bacak taslakları rahatlıkla görülebiliyor ;Fetal kalp sesi gelişen teknoloji ile birlikte 6-7. haftalardan itibaren duyulmaktadır.Daha büyüdüğünde ultrasonografide kalp hareketleri de gözle görülür hale gelir

bu nedir peki? adamlar sallamış da mı yazmış. saçma sapan konuşup hakaret etmeyin

haklısın uğraşmamak lazım ama tekrar bir araştırmaya yönlendirmek istedim :) ki eğitim durumunu bilmedikleri insanları haksız çıkarmaya çalışmasınlar değil mi :)

sen de benim eğitim durumumu bilmiyorsun, bilmeden konuşma. senin gibi şöyle yaptım böyle yaptım diye hava atacak değilim.

Back