Kadınlar Kulübü'nü Protesto Ediyorum Çünkü....

Evet bu gün haberlerde dinledim.

Bir kadının "normal doğumdan korkuyorum" demesi sezaryen olması için yeterliymiş :) Değişen bir şey yok netice olarak, istemeyenlere yapılan gereksiz sezaryenler biraz engellenmiş olacak sanırım. Ama isteyen yine sezaryen olabilecek. Eh bu kadar tepki alınca, geri adım attılar.

Kürtaj da eskisi gibi. Sınır 10 hafta. 10 haftadan önce yapılan kürtaj cinayet filan değil yani, boşuna çığırtkanlık yapmayalım :) Bu kişinin kendi kararı, kendi maneviyatı, kendi iradesi. Başkasına laf düşmeeeez...

İşte bu tür mesajlar nedeniyle tartışmalar çıkıyor,hatta hukuki yollara başvurulacak sözler sarfediliyor ve konular kapanıyor,sonrada kk protesto ediliyor.Herkesin düşüncesi farklı olabilir kimsede kimsenin düşüncesine katılıp kabul etmek zorunda değil,yorumlarımızı suçlamadan,yaftalamadan sadece fikrimizi söyleyip çıktığımızda,karşımızdakine saygı duyduğumuzda tartışma çıkmaz,seviye düşmez ve konular kapanmaz.İşte o zaman dilediğimiz konuda fikir alış verişi yapabilir ve paylaşabiliriz.Kocaman insanlarız,hepinizi saygıya davet ediyorum.

Niye bu kadar tahammülsüzsünüz acaba ?
Ben farklı düşündüm diye mi bu tahammülsüzlük ?
Benim maneviyatıma göre de keyfi olarak kürtaj yaptıran katil oluyor, bunu kabul etmek zorunda değilsiniz ama siz de bana saygı duymak zorundasınız o zaman.
İsterse yasalar gitsin ödül versin kürtaj yapanlara...
Benim düşünceme göre öyle, maneviyatıma göre öyle..

Bu arada kişiliğimize kadar hakaret eden sizsiniz ve seviyenizi gayet güzel belli ediyorsunuz. Biz sizin kişiliğinize hakaret ettik mi ?
Pardon siz neden bu kadar rahatsız oldunuz ve niye bu kadar kürtajı savunuyorsunuz??
Burda farklı düşünceleri paylaşıyoruz. Diyelim ki ben haksız bir düşüncedeyim, boşyere suçluyorum kürtaj yapanları , ama sizin "Bu da sizin seviyesiz kişiliğinizi yansıtıyor" lafıyla direk kişiliğe hakaret ediyorsunuz farkında mısınız ? Konuyu rayından çıkaran da sizsiziniz.

Neyse sizlerle polemiğe girmiycem !
Lütfen bana bir daha yazmayın !!!

Yırtınmak siz ve sizin gibi sokakta protesto edenlere yakışır

Farklı düşündün diye değil. Katil diyerek hakaret ettiğin için! başkaları senin hakkında neler düşünüyor belki ama herkes aklından geçeni süzmeden söylerse hadsizlik, edebsizlik olur! Sen de edebini takın.

Ben de zamanında birçok kadın gibi seni ilgilendirmeyen sebeplerden ötürü kürtaj oldum. Sen bana katil diyemezsin. İnatla diyorsan da bu senin terbiyesizliğin.

Yırtınmak siz ve sizin gibi sokakta protesto edenlere yakışır

İster sokakta, ister başka mecralarda yasaların bana verdiği olanaklarla itiraz ettiğim her şeyi protesto ederim. Bu benim hakkım :) Sen de ancak böyle sanal ortamda millete hakaret ettiğinle kalırsın...

yıne konu uzadı hakıkaten raydan cıktı bır düşünceye takılan devam edıyor kımse kımsenın özelıne karısamaz kürtaj cınayetse kürtaj olmayıp dogurup tuvalete atanlar azmı onalr asıl katıldır bakamayacagın cocugu dogurma daha ıyı bence aman günahtır deyıp aldırmasınlar dogursunlar sonra camı avlularına mılletın kapılarına bıraksınlar cocukalrı cöpe hatta atsınlar bumudur cinayetı önlemek böyle yapcakalrına aldırsınlar bastan daha ıyı

Bana hakaret ederek ne yapmaya çalışıyosun ki ?
Git kendi vicdanınla hesaplaş !

Bir de yasalar izin verdiği herşeyi yaparım mı diyorsun yani ? Yasalar dışında ahlak, edeb, din, vicdan vs.vs. kavramlar da var..
Yasalarla belirlenmeyen kurallar da var toplumda. Bundan haberiniz yok galiba ?

Kimseye hakaret etmişliğim yoktur..
Gerçekler acıdır..

Ben kendi vicdanımla hesabımı zamanında yaptım.Yasalar dışındaki edebim, ahlakım, inancım beni bağlar seni değil. Hadi kendi işine bak. Kendi inancın kendine uygula, başkalarına dayatmaya çabalıyorsun ama nafile uğraşıyorsun...

Kimseye hakaret etmişliğim yoktur..
Gerçekler acıdır..

O senin acı gerçeğin. Benim değil. Senin gerçeklerin de bana hakaret etme hakkı vermiyor. Çok uzattınız artık. Katil diye cıyak cıyak bağırıyor, yaftalamaya, hakaret etmeye doymak bilmiyorsunuz. Herkes dönsün kendine baksın, hadi arkadaşım, hadi....

Arkadaşlar şu "kaatiiil" "cinayeeeet işledin" vs diyerek hakaretin alasını eden arkadaşları kaale almayın. Yok sayın. Bırakın kendi kendilerine yırtınıp dursunlar.Hükümleri yok ne yazık ki :)

Nedir? Şudur:

1.Kürtaj 10 haftaya kada cinayet değildir.Yasalar böyle der.
2.Normal doğum istemeyen kadının sezaryen olma hakkı vardır.
3.Herkesin vicdanı, maneviyatı, inancı kendini ilgilendirir. Başkasının maneviyatını, inancını yargılamak da kimsenin görevi, haddi değildir.

İnatla haddini bilmeyenlere haddini bilmeyi öğretemiyoruz ne yazık ki. Dövmekle adam bitmiyor. O yüzden kaale almayın şunları.

Son düzenleme:
Geçen hafta 4 boyutlu ultrason için hastaneye gittiğimde bir kızla sohbet ettik 38.haftasındaymış, kocaman bir top gibi çok sevimli bir karnı vardı. E dedim doğum yaklaşmış, neler hissediyorsun? Ben normal doğumdan korkuyorum, sezaryen olucam dedi. E yasak değil mi dedim. Hayır, dedi, anne sezaryen istiyorum derse, normal doğuma zorlamıyorlar, bu da tıbbi zorunluluk kapsamında dedi. Yani haberler doğru ve bu şekilde de uygulanıyor

Ben de sezaryenle doğmuşum, kardeşim de. Annemin çatısı açılmamış, ama zaten çok korkuyormuş normal doğumdan. Hala da söyler, iyi ki sezaryen oldum diye. Yani zaten kadınları normal doğuracaksın diye zorlamak çok saçma olurdu.

Ben şimdi 26. haftadayım, epidural sezaryen düşünüyorum bakalım, kısmet...

ya okuduklarıma ınanamıyorum.özellıkle şuna'' kürtaj 10 haftaya kadar cınayet deıldı.yasalar böle der'' pekı hıc dusundunuzmu ALLAH ne der dıye .yasaları deıl sızı yaradanın o canı sıze verenın ne dedıgını önemsemelısınız bence.bır bebegın kalbı daha 3 haftalıkken atmaya baslar ver 7 haftalık ldgnda hareket etmeye baslar.sıze soruyorum nasıl kıyılır? ben bı sey yaptım hamıle kaldım amaaaan tıp ılerledı gıder parça parca ettırır aldırırım bmudur.mecburı kürtaja lafım yok ama keyfısıne okadar da karsıyım.kürtaj yabnlısı arkadaslardanda rıcam kurtaj karsıtı ınsanlarada asırı tepkı vermemenız.amac uzum yemek deılkı bagcıyı dovmek.
dınımızde cınayettır.atan bır kalbı durdurmak onu öldurmek yok etmek cnayettır ıster doğmus olsun ıster dğmamıs.bunun hesabı bıze soruldugunda yasalar böle dıyodumu dıcez neyse bu benım dusuncem ıstemeyen katılmaz.

kürtajı savunan arkadaşlar
elbetteki siz gerekli sebeplerden kürtaj olmuş olabilrsiniz bu hiç istemediğim halde benimde başıma gelebilir
benim düşüncem keyfi olarak kürtajla aldırırım o zaman düşüncesine karşıyım ve durdurulması gerektiğini
düşünüyorum forumu okudum tamamen kürtaj sizin tercihinizdir ama herkes sizinle aynı fikirde olmak zorunda değil
topikler engellenmiyor sizin tartışma şekliniz engelleniyor

kadınların giydiği de taktığı da doğurması da doğurmaması da hepsi siyaset...

kadınlar olmasa ne konuşulcakmış memlekette çok merak ediyorum.

senelerce başörtüsünü indirdik kaldırdık, senelerce her mankenin etek boyunu tartıştık, normal doğum sezaryen kürtaj derken...

kadınlardan daha iyi siyaset malzemesi olabilir mi? hiç sanmıyorum.

Siz yasalarınızla yaşamaya devam edin.
Yasalarınızla hakkınızı arayın, ama doğmamış çocuğun hakkını bi çırpıda silip atın.
Hak hak deyip duran insanlar küçücük bedenin hakkını neden düşünemiyor acaba..
Bir tek siz 'HAK'lısınız..

hıc kımsenın hakkı yok yok yok o-l-a-m-a-z kucucuk bı cana keyfı kıymanın hıcbı mantıklı tarafı o-l-a-m-a-z kımse bıle ısteye o canlının yasam hakkını elınden a-l-a-m-a-z o boburlenılen yasada bole dusundu ama ne oldu yasalarımız dıye dıye cenenız yoruldu o arkasına sıgınılan yasaya neden karsı cıktı nız hanı yasalar ne derse oydu.neyse bosver gıstınde.ben bu canılıgı bılerek sebepsız yeer yapılmasına cok karsıyım cocuk ıstemeyen adam gıbı korunsun 10 dakıkalık zevk ıcın mınık bı cana kıymayın yazıktır.

sizi kutluyorum tebrikler bu konu bu kadar kısa ve öz bu kadar cevaplandırılabilirdi.teşekkürler

valla tatlım kusura bakma ama ben tamamen haklı buluyorum desem yerı
bız kadın kadına bırbırımızı anlayıp konuşamadık guzelce tartışamadıkkkı konular nereye geldı
kadın kadını anlamzsa devlet bızı nerden anlıcak bende sezeryan topiğinde bulundum o kadar cırkın hakaretler vardıkı
sahsen bana sezeryanla cocuk dunyaya getırceksen anne olma dendı
kımı normal doğurana anıra anıra doğuryon dedı cok cırkınlerdı ya bence yerınde karar oldu kapanması

olurmu cnm öle sey sezeryan yapan anne deıl demek buyuk hadsızlık olur bende mecbuı sezeryan oldum ama normal dgumu destelıyorm yapabılene

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…