Kadınlar Kulübü Atatürk Ziyaret Defteri

Atam keşke bu günlerimizde yanımızda olsaydın eminim herşey çok güzel olurdu.Rahat uyu.

Ararım izini Dolmabahçe'den
Bir daha dönmez mi bu yola giden
ıçimde sen, gözümde sen, Sarı Saçlım Mavi Gözlüm
Nerde nerde nerdesin dost!

Kurban olam yürüdüğün yollara
Kara peçe yakışmıyor kullara
Uyan bak bizim hallara
Sarı Saçlım Mavi Gözlüm
Nerde nerde nerdesin dost!
(aşık mahsuniden)

ahh ATAM bir on kasım daha geldi Sana özlemimizden hiç birşey eksilmedi.bilakis hasret daha da artıyor.

Son düzenleme:
Bir daha dünyaya böyle bir insan gelir mi hiç ?EYSARI SAÇLI MAVİ GÖZLÜ DEV,ATAM,MUSTAFA KEMAL'im, ne çok özledik seni ...
sanma ki unutturacaklar seni,devrimlerini,ilkelerini..senin yolunda emin adımlarla ve yılmadan ilerleyeceğiz..güne geçtikçe çoğalan hasretle ve aşkla ..turkbayragi

Ata'm kalk yattığın yerden kurtar bizi Allah aşkına...
kimsede yok sendeki deha,güç,kuvvet,öngörü ve liderlik vasfı...
ondandır böyle yıllardır 1 ileri 3 geri gidişimiz...
ondandır yıllardır herşeyi yiyip yutusumuz,her seferınde bu kez son deyıp bın beterlerını basımıza getırmemız...
kendılerını senınle kıyaslayanlar vat Ata'm,guluyorum katıla katıla o hallerıne. bu nasıl acızlıktır kı senın gıbı bı onderle kendı yobaz,gerı ve cahıl hallerini kıyaslamaya calısıyorlar,nasıl bır gaflettır bu...
sen uyan Ata'm uyanda kurtar bızı bu sacmalıktan...

İlkokula başladığım ilkgünden itibaren hep Atatürk ile yattık Atatürk ile kalktık. başlarda sürekli bir insandan insan üstüymüş gibi bahsedilmesi beni çok rahatsız ediyordu anlamsız buluyordum. neydi bu kadar abartılan diye sorardım kendime ama hiç bir zamanda başkaları gibi Atatürk düşmanı da olmamıştım. Sadece çok abartıldığını düşünüyordum hep,yapılan olağanüstü övgülerin hep gereksiz olduğu kanısındaydım. Ta ki üniversite yıllarında büyük bir şans eseri dersime giren tarih öğretmenim Ayhan Doğan ile tanışana kadar. Aslında dersimizin konusu eski türk devletleriydi ama hep konu hep bir şekilde Atatürk e bağlanıyordu yine derste.
Ve bir gün- hangi gündü ,konu nasıl oraya geldi hatırlamıyorum ancak- konu Atatürk ün "Yurtta sulh,cihanda sulh" vecizesine geldi.Atatürk ün bu vecizesi bende hep hayal kırıklığı yaşatmıştı.bu kadar övülen bukadar insan üstü olduğu anlatılan bir şahsiyet nasıl olurda bu kadar çekinceler ve korkaklık içeren bir söz söyleyebilirdi çünkü ben bu sözü hep "bana dokunmayan yılan bin yaşasın şeklinde algılamıştım ve bu bahsi geçen dahi insan ,bu kadar yokluktan yeni bir vatan ve millet kuran insan nasıl böyle bir cümle kurardı. O gün bu düşündüklerimi açıkca öğretmenimle sınıfta paylaştım gördümkü-sınıftaki tepkilerden- arkadaşlarımın çoğuda benim gibi algılamışlardı vecizeyi. Öğretmenim sonuna kadar beni dinledi ve sonunda hoş bir tebessümle cümlesine başladı. Haklısın dedi bu kadar dahi olduğunun sürekli vurgulandığı bir şahsiyet bu kadar korkakça çekimser bir cümle kurmamalı değil mi dedi. şaşkınlığım dahada bir artmıştı ve merakım da .O halde bu cümlenin altında yatan gerçeklere bakalım mı diye sordu. Tüm sınıf pür dikkat olmuştuk hele ben nasıl heyecanlamıştım.
Öğretmenimiz çok eski tarihlerden söze girdi ve gelmiş geçmiş tüm Türk liderlerinin tek bir hedefi olduğunu -dünyayı yönetme hedefi- bunu bildiğimizi söyledi . Ve aynen şunu ekledi " Siz sanıyor musunuz ki Atatürk ün de böyle bir hedefi yoktu.?" İşte o anda beynimde şimşekler çaktı.
Evet gençler dedi öğretmenimiz. Atatürk "Yurtta sulh, dünya da sulh" derken Bizlere söylemek istediği göstermek istediği hedef şuydu. Önce vatanımızda barışı kardeşliği sağlayacağız ve sonrada dünyada barışı sağlayacağız zira dünyada barışı sağlayabilecek tek millet Türk Milletidir.vatanımızda ki tüm barışı sağladıktan sonra hedefimiz dünyayı yönetmek olmalıdır dedi. işte Atatürk buna dikkat çekmek istemiştir dedi.
İşte ben aslında yıllardır bana hikaye gibi anlatılan o büyük lideri o an gerçek anlamda anladım ve de sevdim. aslında onun için abartılı bulduğum sözlerin onu anlatmakta ne kadar yetersiz kaldığını anladım. Ve hayranlığım ne kadar arttı anlatamam. Ve bize o nu yanlış anlatanlara olan kırgınlığım...
Şimdi öğretmenim ;ellerimde hep körpe filizler var,onları ben buduyorum ,ben suluyorum,onların yeşermesi için elimden geleni yapıyorum. Ve hiç bir zaman kuru kuru laf olsun diye Atatürk ü anlatan bir öğretmen olmamaya çalışıyorum. Ve Atatürk ün sadece bir insan olarak hatalarıyla ve daha fazlasıylada ne kadar mükemmel ve de ileri görüşlü bir lider olduğunu ve nasıl örnek alınabilecek ve harika biri olduğunu asla unutmuyorum...

resmine bakmaya utanıyorum mavi gözlerine baktıkça sanki bizden hesap soruyorsun atam beceremedik sana layık evlatlar olmayı dişinle tırnağınla var ettiğiniz bu memleketi korumayı beceremedik hokkabazların elinde oyuncak olduk bölündük atam

Son düzenleme:
evim resimlerinle dolu ...baktıgım her yerde seni görmenin hazzını anlatamam...senin yerin bende bi başka...öyle seviyorum ki seni....kahroluyorum degerini bilmeyenlere...o kadar kızıyorum ki....onlar mı seni anlamadı sen mi onlara fazla geldin....off Atam offf kalkıp geri gelsen benden mutlusu olmazdı be meleğim:asigim:

sessızız dıye herseyıde kabul etmıs degılız
kımse bıze ıstemedıgımız bırseyı kabul ettıremez
bu ulkeyı kımler yonetırse yonetsın benım atalarım kanıyla bu vatanı aldıysa bızım kararımız önemlidir
bız ataurkcu genclere ıstedıklerını yaptırmak ısteyenler oncelıkle bızı cıgnemesı gerekır ama atamında dedıgı gıbı en ıyısı yurtta barıs dunyada barıs en guzelıdır
ve yıne onun dedıgı gıbı zorunlu olmadıkca savas cınayettır
kesınlıkle katılıyorum bır ınsanoglu kolay yetısmıyor analar o yaşa getırene kadar neler cekıyor

ATAM bugünlerde seni daha çok arar oldumm/olduk..
gene şehit verdik..
7 gencecik fidanımız senin bıraktığın emnaneti korumak için görev başındayken şehit düştüler..
okadar çok ağladım ki onların ailelerini bugün tv de gördüğümde ...
ve herşey okadar boş geldi ki o an..gencecik hayatlar bir hiç uğruna yok ediliyor hainler tarafından...
o hainleri elime verseler inan parça parça doğrardım!!
keşke başımızda olsaydın şuan...
özledim seni ATAM...

MUSTAFA KEMAL'LER TÜKENMEZ

Tükenir elbet
Gökte yıldız, denizde kum tükenir
Bu vatan bu topraklar cömert
Türk analar Türk babalar cömert
Kutsal bir ateşim ki ben sönmez
İnanın Mustafa Kemal'ler tükenmez

Ben de etten kemiktendim elbet
Ben de bir gün göçecektim elbet
İki Mustafa Kemâl var iyi bilin
Ben işte o ikincisi sonsuzlukta
Ruh gibi bir şey görünmez

Hep kardeşliğe bolluğa giden yolda
Bilimin yapıcılığın aydınlığında
Güzel düşünceler soyut fikirlerde ben
Evrensel yepyeni buluşlarda
Geriliği kovmuşum ben dönmez

Başın mı dertte, beni hatırla
Duy beni en sıkıldığın an
Baştan sona her şeyiyle bu vatan
Sakın ağlamasın kasımlarda
Fatih'ler, Kanuni'ler ölmez

Halim YAĞCIOĞLU

Seenn evet Senn Mavi Gözlü Dev..

Sana yazılacak sana hitap edilecek o kadar kelime var ki..Ama bunları söyleyecek yürek lazım.Biz de değil yürek o kelimeleri seçecek beyin bile kalmadı.Bizi bölüyorlar Bizi yitiriyorlar..
Senin kararlılığından eser yok bizde
Senin mavi gözlerindeki ışık yok bizde
Senin herşeyini yoluna döktüğün Türkiye için bizim verecek birşeyimiz kalmamış. Yazık

İyi ki yoksun Paşa'm.iyi ki gözlerin kapalı ama biliyorum ki kemiklerin sızlıyor.
Benim evlatlarım benim emanet ettiğim gençlik bu mu diyorsun.evet buyuz.
Utanmaz arlanmaz bazen haysiyetsiz davranabiliyoruz. Neden ? neden Paşa?

Çünkü senin yaktığın ışığı söndürmeye çalışıyorlar.Senin izinden döndürmeye çalışıyorlar. Seni unuttular Paşa'm .
Türk milleti eminim ki seni hala yaşatıyor. Ama diğer uluslar ? Hani konuşmalarda toplantılarda seni öven seni yere göğe sığdıramayan bakanlar ? Hani deme Paşa'm unuttular çünkü işlerine öyle geliyordu.
Şuan unuttukları için bu haldeyiz.Sen hiç olmamış olsaydın belki bugün daha beter hallere düşecektik.
Ama bunu onlara hatırlatacak bir kişi de olsa inanıyorum ki vardır Vatan'ımda .

Bu topraklar şehitlerimizin kanıyla sulandıysa Varsın benim kanımda aksın..

Hani RAHAT UYU diyoruz ya sana Paşa'm . Nasıl uyuyacaksın ki ? Nasıl ?
Şimdi olsaydın ''Siz bana dert yanacağınıza,beyniniz aklınız varsa kendinize yakışan bir yol çizin'' derdin. Haklısın da ..

Aslında sana yazacak yüzümüz bile olmamalı. ama ...

Anca dert yanmasını konuşmasını biliriz bunları hayata geçirmeyi hiç denemiyoruz.
Ben ufak ufak başladım kendimi değiştirmeye. İzinden yürümeye ..

Ata'm izindeyiz .. diyoruz iz felan yok ortada kendi bildiğini okuyor adam . Bari konuşup da adamı sinir etme kötükedihüso

turkbayragiSızlamasın Kemiklerin. Sızlamasın o yüreğin..
Türk milleti varoldukça Seni yaşatacaktır Paşa'm turkbayragi

turkbayragiNe mutlu Türk'üm Diyene ..turkbayragi

giysen çizmelerini yine bir vapura binsen mucizeler yaratsan yine..
nereye gittiğimiz belli değil, bir garip oluyor bir garip eziliyor içim..

turkbayragi
canım Atam,bitanemm turkbayragi
emanetine sahip çıkmıyorlar,çıkanı yok ediyorlar
ne var sanki çıkıp gelsen,biliyorum mümkün değil...
al ömrümün kalanı senin olsn yeter ki sen gel:gitme::gitme::gitme:
dilimizi yok ediyorlar
vatan satılııyor,bölünüyor çık gel ...mafoldumben

baksana her metre karede şehitlerimizin kanı var,acımadılar Atam bu vatana

herkes sana düşman
ben bir köşede vatanın parçalanışınıı izliyorum gelmiyor elimden bir şey Paşamboshayallersmile gelmiyor....:1no2::gitme:

bayrak sana canım fedaturkbayragiturkbayragiturkbayragiturkbayragiturkbayragi

geçen hafta istanbuldaydım
dolmabahçe sarayını gezdim
o şatafat senin yüceliğine az mış bile Atam!
yatağndaki Türk baraklı örtüyü görünce içimi çok derin bir hüzün kapladı..
Rehber, işte Atatürkün yatağı vefat ettiği yer deyince ben kendimi tutamadım ağladım Atam!!
Yok senin gibisi yok yok!!
Ne yazık ne kadar yazık ki cennet ülkemin bir köşesinde kan gövdeyi götürüyor bi köşesi gün be gün yabancılara satılıyor bir köşesi Türk olmadığını iddia ediyor!..
Neredesin Atam nerede!
Affet bizi Atam sahip çıkamıyoruz ülkemize senin gibi olmak isteyip olamıyoruz
Anlatamıyorum anlatamicamda sana olan hayranlığımı yetmicek kelimeler biliyorum!
Yapmamızı istediğin şey ülkemize sahip çıkıp geliştirmemiz, ben de bunu çok istiyorum ve çabalıyorum, çevremdekilere aşılıyorum..
Seni çok özlüyoruz, unutmadık, unutmayacağız...

Varlığını hep hissediyorum,
hissediyorum aramızda dolaşıyorsun,ama..
yüzünü göremiyorum,hüzünlümüsün..mutlumusun..
bir daha gel gel Samsun'dan..
Küçük bir kızın atamıza mektubunu gördüm,o küçücük aklıyla ve kocaman sevgisiyle diyorki:
"Atam ben Çağla Durmaz, Bir Cumhuriyet çocuğu olarak, bu küçücük sevgi dolu yüreğim ve sözlerim yokluğunuzu ararken izninizle size bir mektup yazdım. Güvercinlere verdim size getirecekler. İnanıyorum yakınımızda bir yerlerdesinizdir size ulaştıracaklar. Söz Atam fazla zamanınızı almayacağım okurmusunuz lütfen.
Ne zor şartlarda bu vatanı kurtarıp, cumhuriyeti kurmuşsunuz. Barış yanlısı olsanızda ülkeyi koruma adına sizinde modern silahlarınız olsaydı Dumlupınar'da, Sakarya'da, Anafartalar'da
Resimlerinize bakarken tahta çalışma masanızı gördüm. İçim burkuldu. Masanın üzerinde laptop olmasa bile sizinde masa üstü bir bilgisayarınız olsaydı, at sırtında ve trenle değilde, yanınızda korumalarınız, kırmızı plakalı bir Mercedesiniz olsaydı da onunla seyahat etseydiniz, geçtiğiniz bulvarlarda yollar trafiğe kapatılıp size yol açılsaydı, otoyol gişelerinden ve boğaz köprüsünden geçerken OGS geçiş kapısını kullanabilseydiniz. Çok mu şey istedim atam çok mu? Ne vardı örneğin size ait özel bir uçağınız olsaydı. Mecliste tahta sıralar yerine kırmızı ceylan derisi dönerli bir koltuğunuz olsaydı, kontörlü de olsa bir cep telefonunuz olsaydı. Ajansları transistörlü radyodan değilde, plazma televizyonunuz olmasa bile kumandasız 37 ekran siyah beyaz bir televizyonunuz olsaydı yurt ve dünya haberleri dinleyebileceğiniz. İnternete girebilseydiniz, bir e-mail adresiniz, ismet paşa ile sanal ortamda sohbet edebileceğiniz bir msn hesabınız olsaydı. Yazın sıcak günlerde sizi ferahlatabilecek pencere tipi de olsa bir klimanız olsaydı keşke. Uludağda Palandöken'de kışlık bir eviniz olmasa bile, deniz kenarında dinlenebileceğiniz tek odalı bir eviniz olsaydı. ve... bunlar olsaydı daha neler yapardınız bu ülke için. Kim bilir daha neler, bu kısa ömrünüze nede çok şey sığdırmışınız Atam...
Ne olurdu Atam biraz daha yaşasaydın, biraz daha... Her geçen gün yokluğunuzu hisseder olduk. Ömrümüzü size verebilseydik te yaşasaydın keşke... Ah keşke...
Şimdi Ülkü'yü kıskanır oldum, İsmet Paşa'yı Mareşal Fevzi Çakmak'ı, Rauf Orbay'ı. Sizinle konuşup altın sarısı saçlarınızı, deniz mavisi gözlerinizi görmüştür onlar, Ülkü'ye hiper marketlerden olmasa bile bakkaldan şeker, çikolata almışsınızdır. Size teşekür ederken sevecen gülümseyişinizi görmüştür Ülkü.
Yine de sen rahat uyu Atam. Biz Cumhuriyetin Yılmaz Bekçileriyiz. Ama... Seni çok özledik Atam... Çok özledik..."

çok özledik...

Bugün saat 09.05'te hiçbir yaya yürümesini kesip beklemedi, hiçbir araba durmadı. Hiç kimse görmedim çevremde gözleri dolu, buruk olan...
Hiç kimse senden bahsetmedi bugün, ben açtım konuyu hıı çok hüzünlü bir gün dediler ardından dizi muhabbetlerine döndüler hemen...
Umutlu olmak bile gelmiyor bugün içimden, bir umut dedim kk unutmamıştır seni ama baktım bu topikte boş kalmış 1 kişi yazmış sadece... Belki başka topikler vardır oralara yazmışlardır, şimdi onları arayıp bu ülkeye vatana dair umutlarımı yüceltme umudu taşıyorum...
Sen rahat ol Atam yeryüzünde tek Türk kalmayana dek emanetin boynumuzun borcu...
Ruhun şaad olsun...

insan görmediğini özler mi?
tek özlediğimsin atam...
keşke, keşke bi mucize olsa
keşke 1 günlüğüne dahi olsa dönebilsen
o 1 gün içinde ülkeni fersah fersah aydınlığa
taşıyacak kudretini göstersen...
gelip de görsen vatanın bıraktığından bir adım öteye gidemediğini
aksine her geçen gün karanlığa sürüklendiğini..
özlüyorum seni...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…