• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadınlar erkeklere göre evlilikte daha mutsuz

Yagmurun_kizi

Çocuklarım benim herşeyim...
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2015
6.602
8.284
148
TÜİK'in yaşam memnuniyeti araştırmasına göre erkekler, kadınlara göre evlilikten 6,1 puan daha fazla memnun.

kadinlar_erkeklere_gore_evlilikte_daha_mutsuz-0.jpg

TÜİK, 'Yaşam Memnuniyeti Araştırması 2015' istatistiklerini açıkladı. Sonuçlara göre, bireyleri en çok mutlu eden kişilerde ilk sırayı yüzde 72,3 ile tüm aile alırken, bu oran erkeklerde yüzde 76,9 kadınlarda ise yüzde 67,8 olarak gerçekleşti. Yaşam memnuniyeti araştırmasına göre erkekler, kadınlara göre evlilikten 6,1 puan daha fazla memnun.

Kadınlar için mutluluk kayğı çocuklar
Bireyleri en çok mutlu eden kişilerde kadınlarda ikinci sırayı yüzde 18,4 ile çocuklar alırken, kadınlar erkeklere (yüzde 7,7) oranla çocukları daha fazla mutluluk kaynağı olarak gördü. Mutluluk kaynağı olan değerlerde ise, yüzde 68,8 ile sağlık ilk sırada yer aldı. Erkekler sağlığa yüzde 64,9 oranında değer verirken, kadınlar yüzde 72,5 oranında değer verdi. Başarıya verilen değer her iki cinsiyette de 3. sırada yer alırken erkekler kadınlara göre başarıya daha fazla değer verdi.

Erkekler genel sağlık durumundan daha memnun
Genel olarak sağlıktan duyulan memnuniyet yüzde 68,5 olurken, bu oran erkeklerde yüzde 75,2, kadınlarda ise yüzde 62,1 olarak gerçekleşti. Erkekler kadınlara oranla daha büyük oranda sağlığından memnun oldu.

Kadınlar erkeklere göre evlilikten daha az memnun
Evli olduğunu beyan edenlerin evlilikten memnuniyet oranı yüzde 93,4 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 96,5, kadınlarda ise yüzde 90,4 şeklinde gerçekleşti. Erkekler kadınlara göre evlilikten 6,1 puan daha fazla memnun oldu. Kadınlarda evlilikten duyulan memnuniyet azaldı. Bir önceki yılda evlilikten duyulan memnuniyet oranı erkeklerde yüzde 95,7, kadınlarda ise yüzde 92 olarak gözlendi.

evlilikde kadinin uzerine daha cok sorumluluk dusuyor diye dusunuyorum.arasdirmanin sonucuna hic sasirmadim.
Kesinlikle çocuklarla uğras. Evin temizliğiyle uğraş. Yemekle uğraş nirde kocayla uğraş. Kadının kendine ayıracak vakti kalmıyor ki

Aksi çıksaydı şaşırırdım.
Artık özellikle son dönemlerde kadın dışarıda çalışır, eve gelir evde yemek,temizlik bunların üzerine çocuk yapar doğurur tek başına ilgilenir bütün sorunlarıyla yine de şikayet etmez gocunmaz ailesi için yapıyordur.
Ama bu erkek müsvettesi evde bu kadar şeyi yapan kadına da huzur rahat vermez.
Bir de sevgili aileciğinin ağzıyla fitneleri,yalanları,iftiralarına yetersizliğini gizleyip ağzından burnundan getirir.
Gelsin de kadın bunu boşamasın ne işine yarıyorsun kadın herşeyi yapacak birde üstüne hayatı cehennem edeceksin.

Yok bu devirde adam kalmamış.
Hepsi ayrı pislik.
Evde karısına bakmaz karı kız peşine düşer.
Milletin namusuna göz dikip sokak sürpüntülerini alıp nikah basıp öylelerinden cocuk yapıp bütün konforu böylesine sağlayıp dışarıda masumların günahına girer.

Kendi pisliğini temizlemekle uğraşmaz başkasının ilişkisine çamur atar kendi gibi pislik yapmak için bir sürpüntüye gagalamak için uğraşır.
Başka tarafta evleneceģiz diyip kandıranlar.
Diğer tarafta birde aile sorunları onların ağzıyla güzellikleri harcayıp çöplüğe dalanlar vs. vs.
Aşkmış,sevgiymiş,fedakarlıkmış,sadakatmiş,özveriymiş,saygıymış,anlayışlı olmakmış bunların hiç biri bu yaratıklarda yok.
O yüzden hiç bir kız kanmasın onların ağzından dökülen bu yalanlara hepsinin amacı ailelerinin bulduğu pisliklere evet diyebilmek için günlerini gün edecekleri bakire çıtırları yemek.
Ondan sonra ailelerinin bulduğu başkalarının yataklarından çıkardıkları kullanılmış malları almak midesizler...
Sperm bankasıyla hamile kalanlar hiçte haksız değilmiş.
Dünyada özellikle avrupa ve amerika da dogan çocuklarin yaridan fazlasi bekar annelerden ve sperm bankalarindan.
Bende karar verdim böyle yapacağım.
Pisliğin tekine kendimi kullandırmayacağım.
Bundan sonra aptal aile kavramlarını da atıyorum kafamdan...

Back