Gebeliğe Hazırlık Kadında testosteron hormonu

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

irmila

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2018
148
88
18
Merhaba bayanlar. Ben kan testi yaptırdım adetımın üçüncü günü. Total Testosteron 53 çıktı. Referans aralıgı da 57 ye kadardı yani normal gozukuyordu. Adetımde hıc bır düzensizlik olmadı. Uc doktor da kan testın normal dedi. Ama insan ister istemez 8 aydır cocuk olmayınca düşünüyor üzülüyor. Adet düzensizliğim yok sadece vucudumda hafıf bır tuylenme var ya doktorlar 1 sene dene cocuk diyor. Benımle aynı olayları yasayan var mı ? Total testosteron Hormon sayısı sizce nasıl internette 70 e kadar normal yazıyor bılemiyorum ?? (((

Yazıyı ilk okurken tüylenme var mı bi sorayım dedim ki sen yazmışsın. En bariz belirtilerinden biri çünkü. Östrojen değerin kaç tahlil sonucunda e2 diye adlandırılan hormon. Testesteron östrojeni baskılıyor çünkü. Östrojen az olunca da yumurtlama da sıkıntı oluşabiliyor.

Valla bır cok doktora gttm neden hamıle kalamadm dye ama hepsı yumurtlaman gayet guzel dedı. Ama o yazmyo e 2 olan test yok asırı bır sekılde tuylenmem yok ama cok moralm bozlyo. Bu ay ılk kez ovulasyon aldm cıft cızgı cıktı ıkı gundur bakalm sonuc ne olcak

Fsh 3.94
Lh 2.03
Tsh 1.87

Hakkında hayırlısı olsun. Ama hamile kalmak isteyen birinin östrojen hormonuna bakılmadığını zannetmem. Kaybetmişsindir veya sana vermemişlerdir. En önemli hormonlardan biri çünkü. Neyse inşallah tutar bu ay.

Değerlerin çok güzel. Bunların yanında bi de e2'ye bakarlardı genelde ama bilemedim.

Cok tesekkur ederim sadece ıcımı korkutan testosteron. Ama duzelme ihtimali olup olmaması hep ıcımde bı korku. Benı cevapsız bırakmadınız için çokkk teşekkurlerrrrr :)))

Valla bakıyorm netten karsılıklarına da baktm ama gozuken bır sey yokk

Cok tesekkur ederim sadece ıcımı korkutan testosteron. Ama duzelme ihtimali olup olmaması hep ıcımde bı korku. Benı cevapsız bırakmadınız için çokkk teşekkurlerrrrr :)))
Rica ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…