• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadına karşı şiddetle uğraşacağınıza...

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
248
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in, Birleşmiş Milletler (BM) projesi olan ve kadına karşı din adamlarının eğitilmesini öngören projenin protokol imza töreninde gündeminde Suriye’de yaşanan katliam vardı. Görmez burada BM’ye seslenerek, “Kadına karşı şiddetle uğraşacağınıza önce insanlığa karşı cinayetleri önleyin” dedi.

Radikal Gazetesi'nden Miray Çimen'in haberine göre “Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması” konulu işbirliğinin imza protokolü töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, projenin Birleşmiş Milletler (BM) projesi olduğunun altını çizdi. Törende bulunan BM Temsilcisi Zahidul Hugue’ye seslenen Görmez şunları söyledi:
KADINA KARŞI ŞİDDETLE UĞRAŞACAĞINIZA...'

'“BM başta olmak üzere bütün uluslararası kuruluşlar, bütün insani kuruluşlar, hatta benim de başında bulunduğum kurum dahil olmak üzere toplumlara din ve ahlak öğretmekle yükümlü olan bütün kuruluşlar bugün meşruiyet krizi yaşıyor. Ben öncelikle BM temsilcimiz marifetiyle buradan onlara sesleniyorum: Kadına karşı şiddetle uğraşacağınıza önce insanlığa karşı cinayetleri önleyin. İnsanlığa karşı cinayetleri önleyemeyen kurumlar, kuruluşlar toplumların kadına karşı şiddeti, insan haklarını, aile içi şiddeti ve benzeri konuları nasıl önleyecekler.

'BM’NİN 1 KURUŞUNU HARCAMAYACAĞIM'

Ben dün bir karar aldım. Dostumuz (BM temsilcisi Hugue) kusura bakmasın. Biz 2010 yılından itibaren bu projeye destek veriyoruz. Bundan sonraki kısmında en azından Diyanet İşleri Başkanlığı’nı ilgilendiren kısmında BM’nin bir kuruşunu harcamayacağım. Kabul etmiyorum o parayı. O parayı insanlığa karşı işlenen büyük suçları ve cinayetleri önlemeye kullansın. Bizim kadına karşı şiddeti, insana karşı şefkati ve merhameti toplumumuza, milletlerimize anlatacak kadar hem imanımız, hem maneviyatımız, hem de maddiyatımız var.”

Türkiye de 2009 yılının ilk 7 ayında 953 kadının namus adına öldürüldüğü, 2003'te 83, 2004'te 128, 2005'te 317, 2006'da 663, 2007'de 1011, 2008'de ise 806 kadın cinayeti işlendiği kayıtlara geçmiştir.

"Bizim kadına karşı şiddeti, insana karşı şefkati ve merhameti toplumumuza, milletlerimize anlatacak kadar hem imanımız, hem maneviyatımız, hem de maddiyatımız var.”

Türkiye de 2009 yılının ilk 7 ayında 953 kadının namus adına öldürüldüğü, 2003'te 83, 2004'te 128, 2005'te 317, 2006'da 663, 2007'de 1011, 2008'de ise 806 kadın cinayeti işlendiği kayıtlara geçmiştir.

Sonrasında paylaştığın bilgi hem güldürdü hem düşündürdü.

Ayrıca neden olayların "önceliği" olmak zorunda?

Tamam bir katliam var ortada ama bunu ortaya atarak başka bir sorunu arka plana atmak?

Ha illa bir sıralama olacaksa eğer insanlığa karşı yapılan cinayetleri önlemek yine bu ve buna benzer sorunları iyileştirmekle çözülür.

Ama yok nasılsa hem imanımız, hem maneviyatımız, hem de maddiyatımız var.

O yüzden bi türlü çözemedik şu sorumları...

Sonrasında paylaştığın bilgi hem güldürdü hem düşündürdü.

Ayrıca neden olayların "önceliği" olmak zorunda?

Tamam bir katliam var ortada ama bunu ortaya atarak başka bir sorunu arka plana atmak?

Ha illa bir sıralama olacaksa eğer insanlığa karşı yapılan cinayetleri önlemek yine bu ve buna benzer sorunları iyileştirmekle çözülür.

Ama yok nasılsa hem imanımız, hem maneviyatımız, hem de maddiyatımız var.

O yüzden bi türlü çözemedik şu sorumları...

Bence de ayrıca kadına şiddet başlı başına ayrı bir problemdir çünkü kadınlarımızın büyük bir oranı şiddeti, tacizi en yakınlarndan görmektedir Mehmet Görmez'in bu çıkışı olmamış... Kadına karşı şiddeti, insana karşı şefkati ve merhameti toplumumuza, milletlerimize anlatacak kadar hem imanımız, hem maneviyatımız, hem de maddiyatımız VARMIŞ (!!!) var böyle olmasa heralde Türkiye de kadın kalmazmış!!!

Son düzenleme:
Görmez burada BM’ye seslenerek, “Kadına karşı şiddetle uğraşacağınıza önce insanlığa karşı cinayetleri önleyin” dedi.
Tabi kadın insan değil zaten.Kadın cinayeti insanlığa karşı cinayet sayılmıyor bu yüzden.Özellikle mi seçiyorlar bunları napıyorlar yoksa hepsi mi böyle

Diyanet işleri başkanını düşüncelerine katılıyorum. Orada iki yüzlülüğe vurgu yapıyor. Bir yavru balınanın kurtarılması için onlarca insanı seferber edenler binlerce insan katledilirken susmayı tercih ediyorsa samimiyetsizlik ve iki yüzlülük vardır.
Ayrıca kadına şiddete hayır lafınada anlam veremiyorum. Kadın olmayanlar ne olacak? erkekler çocuklar hayvanlar ve hatta bitkiler, kadına şiddete hayır yerine şiddetin tümüne karşı olmalıyız, mağdurun cinsiyeti, dini, dili, ırkı, türü olmaz..

bu karikatür, ülkemizde ki kadına bakışı çok güzel yansıtmış, sadece diyanet işleri başkanının sözlerinine binayen görmedim karikatürü, ama kadınlar bunları kendisi hak etmiyor mu, ben öyle düşünüyorum artık

$548333_623337011043709_1961450255_n.jpg

(resme tıklayın)

Son düzenleme:
bu karikatür, ülkemizde ki kadına bakışı çok güzel yansıtmış, sadece diyanet işleri başkanının sözlerinine binayen görmedim karikatürü, ama kadınlar bunları kendisi hak etmiyor mu, ben öyle düşünüyorum artık

Eki Görüntüle 785547

(resme tıklayın)

Bencede sadece kadınlara ait bir portalda bile kadına şiddete hayır lafı gene bir kadını rahatsız ediyorsa, demekki kadınlarımız hakediyor diye düşünmeden edemiyor insan

Diyanet işleri başkanını düşüncelerine katılıyorum. Orada iki yüzlülüğe vurgu yapıyor. Bir yavru balınanın kurtarılması için onlarca insanı seferber edenler binlerce insan katledilirken susmayı tercih ediyorsa samimiyetsizlik ve iki yüzlülük vardır.
Ayrıca kadına şiddete hayır lafınada anlam veremiyorum. Kadın olmayanlar ne olacak? erkekler çocuklar hayvanlar ve hatta bitkiler, kadına şiddete hayır yerine şiddetin tümüne karşı olmalıyız, mağdurun cinsiyeti, dini, dili, ırkı, türü olmaz..

Bencede insanlığa faydası olmayanın , kadına ne faydası olcak.

bence mesaj gayet net ve açık.dünyada bir katliam yaşanırken bundan hiiiç bahsetmeyip görmezden gelip,kadın hakları,erkek hakları,hayvan hakları vs.savunuculuğunu,sözcülüğünü yapmak oldukça komik.
Ama "Mısırdan Suriyeden bize ne canım onlar bizim yanımızdamıydı" zihniyetiyle düşünenlerin söylemi bu şekilde yorumlamalarıda beklenemezdi zaten.
Hem ordaki ölen kadınlarda bizi ilgilendirmez,kadın hakları dediysek bizim yanımızda bizim gibi düşünen bizim gibi olan kadınlardan bahsediyoruz.bknz. şort konusunda ne güzel savunma yapmışızda katliam hakkında iki kelam etmemişizdir.
Yaşasın kadın hakları! Yaşasın insan hakları!

Öncelikle "kadına" şiddet deyince diğer sorunları görmezden gelmiş olmuyorsunuz. :) ve evet mağdurun olanın dili, dini, ırkı, türü ve cinsiyeti olmaz. Mağdurun durumuna bakarak ayırarak ses çıkarmakta olmaz.

"kadına şiddet" olarak özellikle vurgulanır. Nedenini konu sahibinin 2. mesajına bakarak anlayabilirsiniz. Ki bu rakamlar kayda geçmiş olanlar. Bilinmeyenler var.

Dün 3 kadın daha öldürüldü. Biri yakılarak, biri yüksekten atılarak diğeri ise balta sopasıyla dövülerek... Ataerkil bu toplumda "her gün" onlarca yüzlerce kadın dövülürken ve de öldürülürken (sözlü şiddeti saymıyorum bile) böyle bir söylemin çıkmış olmasına anlam verebilmelisiniz. Her şeyden önce bir kadın olarak...

ve tekrar ediyorum "kadına" şiddet deyince diğer sorunları görmezden gelmiş olmuyoruz.

Öncelikle "kadına" şiddet deyince diğer sorunları görmezden gelmiş olmuyorsunuz. :) ve evet mağdurun olanın dili, dini, ırkı, türü ve cinsiyeti olmaz. Mağdurun durumuna bakarak ayırarak ses çıkarmakta olmaz.

"kadına şiddet" olarak özellikle vurgulanır. Nedenini konu sahibinin 2. mesajına bakarak anlayabilirsiniz. Ki bu rakamlar kayda geçmiş olanlar. Bilinmeyenler var.

Dün 3 kadın daha öldürüldü. Biri yakılarak, biri yüksekten atılarak diğeri ise balta sopasıyla dövülerek... Ataerkil bu toplumda "her gün" onlarca yüzlerce kadın dövülürken ve de öldürülürken (sözlü şiddeti saymıyorum bile) böyle bir söylemin çıkmış olmasına anlam verebilmelisiniz. Her şeyden önce bir kadın olarak...

ve tekrar ediyorum "kadına" şiddet deyince diğer sorunları görmezden gelmiş olmuyoruz.
Sizi anlıyorum, lakin daha kapsayıcı, sağılıklı ve isabetli bir bakış açısına sahip olunması gerektiğine inanıyorum.
Kadın erkeğin eşit olduğu nokta tamda budur, tüm insanların güven huzur barış ve sağlıklı şekilde yaşamak hakkıdır. İşte bu eşitliğe inanan bir birey olarak kadını farklı bir yere koymayı doğru bulmuyorum. Dahası buna gerek yok. Kadına şiddet uygulayan vandal yeri geldiğinde çocuğuna yeri geldiğinde sahibi olduğu hayvanlara ve yeri geldiğinde gücünün yettiği bir erkek bireye de şiddet uygulamaktan kaçınmayacaktır. Dolayısı ile ben insanların şiddetten emin olma hakları husunda eşit gördüğüm için kadın erkek diye ayırma gereği duymuyorum. Ve şiddete karşı çıkarken olaya daha geniş olan insanlık penceresinden bakmayı yeğliyorum. Siz kadına karşı şiddete hayır derken dediğiniz gibi diğer şiddet olaylarını görmezden gelmiş olmaya bilirsiniz, ancak gördüğünüzü de iddia edemezsiniz. Çünkü kadın diyerek bakış açınızı sınırlandırmışsınız. Bir bayanın tv de söylediği bir söz vardı; ''Ben kadın olmadan önce insanım''. Her neyse fikir düşünce ve bakış açımı konu kapsamında paylaşmak istedim. İyi forumlar... :)

Sizi anlıyorum, lakin daha kapsayıcı, sağılıklı ve isabetli bir bakış açısına sahip olunması gerektiğine inanıyorum.
Kadın erkeğin eşit olduğu nokta tamda budur, tüm insanların güven huzur barış ve sağlıklı şekilde yaşamak hakkıdır. İşte bu eşitliğe inanan bir birey olarak kadını farklı bir yere koymayı doğru bulmuyorum. Dahası buna gerek yok. Kadına şiddet uygulayan vandal yeri geldiğinde çocuğuna yeri geldiğinde sahibi olduğu hayvanlara ve yeri geldiğinde gücünün yettiği bir erkek bireye de şiddet uygulamaktan kaçınmayacaktır. Dolayısı ile ben insanların şiddetten emin olma hakları husunda eşit gördüğüm için kadın erkek diye ayırma gereği duymuyorum. Ve şiddete karşı çıkarken olaya daha geniş olan insanlık penceresinden bakmayı yeğliyorum. Siz kadına karşı şiddete hayır derken dediğiniz gibi diğer şiddet olaylarını görmezden gelmiş olmaya bilirsiniz, ancak gördüğünüzü de iddia edemezsiniz. Çünkü kadın diyerek bakış açınızı sınırlandırmışsınız. Bir bayanın tv de söylediği bir söz vardı; ''Ben kadın olmadan önce insanım''. Her neyse fikir düşünce ve bakış açımı konu kapsamında paylaşmak istedim. İyi forumlar... :)

Siz ayırmaya gerek duymuyor olabilirsiniz. Yaşadığımız toplumu ele alarak yorumladım ben... Hatırlatmakta yarar var. Eşitlik henüz uğramadı buralara...

Bu arada "kadın" diyerek bakış açımı sınırlanmış oluyorum. Diğerlerini zaten gördüğümü iddia ediyorum. İnsanı açıdan bakmak mı? Nerdeee... Zaten biri çıkıp benim adıma görüşümü yazabilir.

İyi forumlar...

Son düzenleme:
Back