• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın sıgınma evinde kalan ya da ortamini bilen varmi ?

umuda_yolculuk2005

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2016
1.683
5.152
108
38
Herkese merhaba,
Esimden ayrildim ailemle yasiyorum.
Bana sen uzulme aglama, biz yanindayiz diyen ailem ne yazik ki verdikleri sozleri tutmadilar.

Kiraciyi cikartiriz cocuklarinla oturursun, cocuklarina ben bakarim ( annem) sen calisirsin vs vs.
Ayni evin icinde nefes alamaz hale geldik, cocuklar tv izledi sorun, disari ciktilar sorun, uyudular sorun, uyumadilar sorun..

Oglum 13 yasinda ergenlik donemi agresif haliyle ki yapma oglum sus oglum diye diye geciyor gunler.
Namaz kilmasini istiyor babam iyi hos kilsin sorun yok ama yok buna hic bisi ogretmemis anasi babasi, yok burnuna suyu oyle cek yok kafani boyle mes et ki bunlari bagira cagira kotu kotu soyluyor.
Ezana yetisip camiye gidemedi evde kildi diye namazini puuu sana diye cocuga tukurdu.
Anlatsam roman olur, varin siz tahmin edin gerisini.

Annem herseye ama istisnasiz herseye sinirlenen laf soyleyen bagiran cagiran bir kadin, allah askina bagirmadan soyle diyorum benim konusmam boyle diyor.
Disarip geldiginde yerde bi kitap oyuncak kalem vs gorse sizin yuzunuzden evimden sogudum gibi beni yerle yeksan edecek bir cok cumle kurar.

Konusmuyorum susuyorum alttan aliyorum ama yok bi sekilde yine tartismanin icinde buluyorum kendimi.
Farkindayim onlarinda duzenini bozduk ama keske tutamayacaklari sozleri verip beni buraya cagirmasalardi.
Cocuklarim ciddi manada yiprandilar ve ben hergun dibe cekiliyorum bu evde.
Maddi acidan sikinti yasamiyoruz tek artisi bu, herseyin en iyisini alir aldirir vs.

30 yasindan sonra universite okuyup hayal belki ama atanmayi ya da ozelde is bulup calismayi istiyorum suan istanbul universitesinde son sinifim.
Kiralara bakiyorum 1400 den assagi yok, kizim 8 yasinda onu nereye birakicam, nasil hayata tutunucaz bilmiyorum.
Gunlerdir aklimda kadin siginma evine basvurmak var lakin oglum 12 yasindan buyuk oldugu icin onu kabul etmiyorlarmis
Cocuk esirgemeye veriliyormus ki ben sokakta olmeye raziyim cocuklarimi asla birakmam.
Bazen aklima deli deli seyler geliyor kendinide cocuklarida at denize kurtul gitsin hersey bitsin.

Aglayarak yaziyorum bunlari, karisik anlatmis olabilirim kusura bakmayin.
Sizlere sorum kadin siginma evinde ortam nasil, oglumu almazlarmi, okul durumu nasil oluyor.

Uzun oldu, okuyan herkese tesekkur ederim.

Oğlunuzu almıyorlarsa kadın sığınma evş sizin için bir seçenek bile değil bana kalırsa.

Daha uygun fiyatlı, daha küçük bir ev bulabilirsiniz idareten. Oğlunuz büyük, kardeşine göz kulak olabilir siz çalışırken. Artık yavaştan sorumluluk alacak yaşa gelmiş bence.

Canım benim ya kıyamam.. dualarımdasın bundan sonra. Sizli bizli konuşamadım bilmiyorum.. Aldatma idi sanırım boşanma nedenin de.
Namazı evde kılan çocuğa tükürmek nedir Allah aşkına. Psikolojisi alt üst olur o çocuğun. Tam tersi namazdan dinden soğur. O ne biçim dindarlık öyle.
Kadın sığınma evleri hakkında bir bilgim yok. Pek uzun süreli olacağını sanmiyorum. Annen gözümde canlandı, bence oradan başka şehire taşınmalisin sanki. Kiraların daha uygun olduğu vs. İşkur'a başvursan iş bulsan.. ne bileyim ya ütopik mi bilmiyorum ki eğitimin olmayınca. Boşanınca da mutlu olunsa keşke ama o da olmuyor, çok acı.
İnşallah çok ama çok iyi kapli bir insan çıkarsın karşına Rabbim, sana kocalık yapacak, yaralarını saracak, çocuklarına babalık yapacak biri..

Herkese merhaba,
Bana sen uzulme aglama, biz yanindayiz diyen ailem ne yazik ki verdikleri sozleri tutmadilar.

Kiraciyi cikartiriz cocuklarinla oturursun, cocuklarina ben bakarim ( annem) sen calisirsin vs vs.
Ayni evin icinde nefes alamaz hale geldik, cocuklar tv izledi sorun, disari ciktilar sorun, uyudular sorun, uyumadilar sorun..

Oglum 13 yasinda ergenlik donemi agresif haliyle ki yapma oglum sus oglum diye diye geciyor gunler.
Namaz kilmasini istiyor babam iyi hos kilsin sorun yok ama yok buna hic bisi ogretmemis anasi babasi, yok burnuna suyu oyle cek yok kafani boyle mes et ki bunlari bagira cagira kotu kotu soyluyor.
Ezana yetisip camiye gidemedi evde kildi diye namazini puuu sana diye cocuga tukurdu.

Annem herseye ama istisnasiz herseye sinirlenen laf soyleyen bagiran cagiran bir kadin, allah askina bagirmadan soyle diyorum benim konusmam boyle diyor.
Disarip geldiginde yerde bi kitap oyuncak kalem vs gorse sizin yuzunuzden evimden sogudum gibi beni yerle yeksan edecek bir cok cumle kurar.

Konusmuyorum susuyorum alttan aliyorum ama yok bi sekilde yine tartismanin icinde buluyorum kendimi.
Farkindayim onlarinda duzenini bozduk ama keske tutamayacaklari sozleri verip beni buraya cagirmasalardi.
Maddi acidan sikinti yasamiyoruz tek artisi bu, herseyin en iyisini alir aldirir vs.

30 yasindan sonra universite okuyup hayal belki ama atanmayi ya da ozelde is bulup calismayi istiyorum suan istanbul universitesinde son sinifim.
Kiralara bakiyorum 1400 den assagi yok, kizim 8 yasinda onu nereye birakicam, nasil hayata tutunucaz bilmiyorum.
Gunlerdir aklimda kadin siginma evine basvurmak var lakin oglum 12 yasindan buyuk oldugu icin onu kabul etmiyorlarmis
Cocuk esirgemeye veriliyormus ki ben sokakta olmeye raziyim cocuklarimi asla birakmam.
Bazen aklima deli deli seyler geliyor kendinide cocuklarida at denize kurtul gitsin hersey bitsin.

Sizlere sorum kadin siginma evinde ortam nasil, oglumu almazlarmi, okul durumu nasil oluyor.

Sokakta ölmeye razıyım çocuklarımı vermem demissin yaa. Annelik böyle bişey. Tavsiye veremiyecegim ama dua ederim. Rabbim yolumu açık etsin. Cocuklarinla huzurlu bir hayat nasip etsin. Ayrıca din sevdirilir dayatilmaz henüz ergenliğe bile girmemistir oğlunuz muhtemelen. Çocuklara namaz sevdirceksek tatlı dille olmalı. Dedesi için degil Allah rızası için olmalı.

Bukez de baba evini özlersiniz. Beterin beteri var. Tek çare kendi ayaklarınız üzerinde durabilmek. 8 yaş çok minik bir yaş değil. Sıkı sıkı tembihlenir ve abiyle siz gelene kadar idare olabilerler yazın. Okullar başlayıncada çıkış saatlerine uyan mesaili işler bulursunuz.

Aklıma sererbah sererbah ın ''Koca evi meydan lokması, baba evi zindan lokması.. '' konusu geldi. :(
Çok üzüldüm okurken..

O ayrı eve çıktı,kendine güzel bir düzen kurdu ne mutlu.
Darısı başınıza inşallah.

Gelir belki, güzel tavsiyelerde bulunur.

Ona da yazmıştım, empati yap diye.
Eminim ailecek zor bir dönemden geçiyorsunuz.
Yavrumun yuvası yıkıldı, torunlarım babasından ayrı diye üzülüp, stres yapıyor olabilirler.
Onun siniri zehir olup dökülüyordur.

Allah size bir çıkış kapısı göstersin tez zamanda inşallah.
Birbirinizi çok kırıp dökmeden ayrı ev şartlarını zorlamanızı öneririm..
Ucuz olsun, kötü olsun, tek oda olsun.
Ama içinde huzurunuz olsun..

Sevgili arkadasim İl Sosyal Yardim ve Dayanisma Vakfina basvurun once. Siddet magduru ve tehlikesi yasayanlari sadece anneleriyle kabul ediyorlar ama belki ev esyasi yardimi yaparak sizi musait bir bos eve yerlestirebilirler. Bulundugunuz ildeki kadin siginma evi alim kosullari farkli olabilir. Gitmek istediginiz siginma evine yaninizda cocuklariniza ait nufus cuzdanlariyla basvurmaniz yeterli

Kosullar kotu degil,sınırlı sadece. Yer yetersizligi var,siginma evi basina 120 kisi dusuyor neredeyse ve yeterli degil elbette. Bana sorarsaniz okul bitip is bulana kadar ailenize tahammul edin. İnanin sizden cok daha kotu durumdaki kadinlar siginma evindeler ve sizin en azindan bir aileniz var.

Herkese merhaba,

İki çocuğunuzla bu seçenek sizin için uygun değil. Biraz sabredin okulunuzu bitirin ve bir işe girin. Sonrasında bir ev bulup çıkarsınız. Bu süreçte bile bir işe girip kenara para atmaya başlayabilirsiniz.

Anne ve babanız maalesef sizi bir eve sığdıramamış. Ama sabırlı olmalısınız...

Bi kez daha güzel güzel teklif etseniz annenize kiracı için sizde bi işe girseniz aslında güzel çözümmüş ama olmamış düzen kuramamışlar ne diyeceğimi bilemiyorum okulunuz bitmeden ve siz bir işe girmeden çözülmeyecekmiş gibi duruyor kötü olsa şuanda en güvenli yer ailenizin yanı malesef Allah annenizin ve babanızın kalbine merhamet versin bol bol dua edin bu şekilde

Tek tek cevap vermeyi cok isterdim ama annem bagiris cagiris icinde dolma sarmami istiyo. Keske konuyu gece acsaydim.

1 odali bir yere bile raziyim kutu gibi yawrularimla ama istanbulda kiralar ucmus durumda ne yaoacagimi inanin bilmiyorum.

Biraz daha musait olunca cevaplamaya calusicam.
Iyi dileklerini dualarini gonderen herkese cok tesekkur ederim.

Baba sevgisinden mahrum küçücük çocuğa tükür, sana sığınan kızını yük olarak gör, sorun çıkar sürekli ve 5 vakit namazını kıl. "He canım he" deyin babanıza. Namaz kılıp, oruç tutunca cennete gideceklerini sanıyorlar ya en çok bunlara sinir oluyorum. Önce insanlık gelir. Kalp temiz olmadıktan sonra sittin sene namaz kılsa kabul olmaz.

Son sınıfın bitti mi, yoksa son sınıfa mı geçtin?
Son sınıfa geçtiysen 1 sene daha sık dişini ama hafta sonu akşamları vs demeden çalış kenara para at.
Eğer okulun bittiyse hemen işe başvur baktın 1 ay gelmedi başka alanlara başvur bu sırada kendi işini aramaya devam edersin.

Yaaa cabım çocuklar en azından çok küçük değillermiş 2 seçeneğin var ya 1 sene daha çekeceksin hem bu süre zarfı içinde iş ararsın
Yada daha makul bi şehre taşın işe gir çalış ve sosyal yardımlaşma falan başvur teyzem boşandı istanbulda oda devlet bir sürü gıda yardımı falan yapıyor
En azından onları falan al ailene verirsin belki bi nebze susarlarr

Back