- 28 Temmuz 2020
- 723
- 952
- 18
- 32
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eşim sürekli beni suçluyor düşünüyorum artık bendemi sorun hiç birşeyden memnun kalmıyor pandemi döneminde koltuk kumanda ve telefonla bütünleşmiş şekilde yerinden hiç kalkmıyor bide hizmet etmiyorum içerde oturuyorm diye gelip gidip bana söyleniyor gidip yanına oturuyorm bu seferde yüzüme bakmıyor bir saat yanında otursam dönüp yüzüme bakmıyor gidip içerde oturduğum gözüne batıyor.Boyle ailenin
Boyle akrabanin
Hatta boyle annenin ve dayının ...............
Susuyorum
Zira banlanmak hicde hosuma gitmez
Allah yardimciniz olsun. Biliyorm degersizlik hissini...Eşim sürekli beni suçluyor düşünüyorum artık bendemi sorun hiç birşeyden memnun kalmıyor pandemi döneminde koltuk kumanda ve telefonla bütünleşmiş şekilde yerinden hiç kalkmıyor bide hizmet etmiyorum içerde oturuyorm diye gelip gidip bana söyleniyor gidip yanına oturuyorm bu seferde yüzüme bakmıyor bir saat yanında otursam dönüp yüzüme bakmıyor gidip içerde oturduğum gözüne batıyor.
Bende korkuyorm yanlız nasıl olacak diye ama bı tarafımda gitmek istiyor kendimi çok değersiz hissediyorum bu evde istediğim hiç birşeyin önemi yok, ne yapmak istesem önüme kocamn bir engel gibi çıkıyor eşim okumak istiyorum yok, çalışmak istiyorum yok, kendimi geliştirmek için kursa gitmek istiyorum yok, arkadaşlarımla buluşup görüşmemi bile istemiyor. ( Bazen diyorum canım sıkılıyor arkadaşıma gitcem uzun zamandır çağırıyor diyorum, o zaman anneme git sıkılıyorsan diyor ) siz düşünün. özgürlüğüm tamamen elimden alınmış bir durumda. bir nevi boğuluyorum artıkUmuyorum ki mutlu olursun,ortalık cok cok kötü tek başına nasil olucak yanlış anlasilmak istemem ben evliyim ama bizim ülkede insanları biliyoruz yasin cok kucuk ve yalnizsinda. Aman kendine çok çok dikkat et Allahım iyilerle karşılaştırsın seni
Bir sure is icin ailemden uzaktim, aksam is cikisi arklar dısarda gec gelirdi ben tek evde otururdum korkardım malesef. O yalnizligi bılıorum sicak bir yuva iyi bir es paha bicilemez, keske bıseyler duzelebilse ama okulu mutlaka devam ettir pek kimseye güvenme, yinede devlete sığın dışarıdan iyidir siginma evini hic bilmem ama yinede kalabalikta kal bir süre iyice tani ortamlari.
Ablayim biraz bu konuda hassasım o yüzden uzattım, biraz sabret eğitim v. S. kpss falan calissan ders falan derken kafan dağılır
Aklıma kuzenım geldı. Lisede okulu bırakmıs kendı ıstegı ile. Lise biter bitmez kocaya kactı. Ayının tekı ile evlendı adam ayyas manyak. Amcam hıc affetmedı kuzenımı cunku dıger kızları okudu, ikiside memur oldu devlette. Kuzenım bosanmak ıstedı ama amcam karsı cıktı ben sana cok dedım oku dıye otur cek dedı kocanı. Kuzenım once dısardan liseyı bıtırdı. Sonra acıkogretım okudu bıtırdı. Çaktırmadan esıne yavs yavas yaptı hepsını.Formasyon alıp ucretlı ogretmenlık yapmaya basladı. Şimdi devlette kadrolu ogretmen. Adamı bosadı altına da araba cektı. Su an 32 yasında. Bır de sevgılısı var turkmen asıllı bır doktor. Sende o ısıgı gordum ben nedense. Yerınde olsam kadın sıgınma evınden once nasıl meslek edınırım ona odaklanırdım. Sıgınma evınde ders calısma ımkanı olur mu sonrasında calısırken nasıl okulunu bıtırırsın? Aılen mesleğin yokken tek basına kalmana ne dıyecek? Ikı yıllık acıkogretım bıle bıtırıp kpssye hazırlanıp atabılırsın. Baska sehır yazarsın tercıhıne soran olursa da devlet memurlugu napım mecbur gıdıcem dersın. Gıttıkten sonra da bosanırsın. Cok akıllıca adım atman lazımÖncelikle herkese merhaba çok uzun bir suredir konu açmıyorum. Daha önce evliliğimle ilgili bir çok konu açtım 3 yıllık evliyim bundan bir yıl önce boşanacağım diye babamın evine gittm yanlız iki haftada kovulmaktan beter oldum annem bekarda değil ben dul bı kızı evimde napcam çarşıya oraya buraya nasıl gondercem dedi, dayım boşanmış bir kadın yamalı bir kumaş gibidir düzen tutmaz dedi herkes eve dönmem için birlik olup baskı yedim evimi resmen özledim o süreçte çünkü bir gün bile uyuyamadım doğru düzgün. 22 yaşındayım ve bir çocuk istemedim çünkü eşimle hiç bir zaman aram istediği gibi olmadı hiç bir zaman bu evliliği kafamda oturtamadım. Çalışmama da izin vermedi ne kadar istesemde. Bu süreçte hep evdeydim ve bitkiden farklı birşeyim yoktu iyice psikolojim alt üst oldu çaresizlik.. boğuluyormuşum gibi hissediyorum. Tabi bu üç yıl içerisinde liseyi dışardan bitirip üniversiteye başladım, eşim örgün okumama izin vermediği için dışardan sınavlarına girip okumaya başladım. Birde evde iş yapıyorum onada karişamassın artık dedim. Ordanda az çok harçlığımı çıkartıyorum.. benim sorunum şuki bu evde benim isteğim hiç önemli değil ne düşündüğüm ne hissettiğim, ağladığımda mutlu olan bir eşim var bana yemek çaydan başka hiç birşey sormayan hiç bir şeyime destek olmayan evle benimle ilgisiz bir eşim. Ne kazandığından nereye harcadiğından hiç birşeyden haberim yok kısacası biz hiç konuşmuyoruz daha bir çok şey var özet geçmek istedim önceki konularımda bahsetmiştim özet geçmek istedim.. bugün eşimle bı tartışma yaşadım ve bana şunları söyledi ben senden gelen hiç birşeyi istemiyorum bizden ne aile olur ne anne olur ne baba.. sonrasında herzamanki sözler benden şikayetleri çay yapmiosn önümüze bı kahve yapmıyosun ne anneme gidiyosn flan. .bir sürü şikayetler.
Umarım buraya kadar okumuşsunuzdur ben gerçekten boşanmak istiyorum ama nasıl cesaret edemedim bugüne kadar ama biyerde artık silkelenmem gerekiyor acaba başka bı sehirde bı karakola gitsem kadın sığınma evine gitmek istediğimi söylesem beni yönlendirirlermi, yoksa oraya sadece eşinden şiddet görenler mi gidebiliyor ?
Birde kafama takılan ben gittm o süre zarfında iş arasam bana yardımcı olurlarmi 2+1 ev flan baksam bana yardımcı olurlar mı?.. çünkü bilmediğim bir şehir olacak bir düzen kurmama yardımcı olurlarmi nasıl bı yer hiç bir fikrim yok. Başka şehire gitmek istiyorum çünkü burda gidecek kimsem yok ve küçük bir şehir olduğu içinde imkani çok olan biryere gitmek istiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz ?
Hiç çocuğu oldumu peki kuzeninizin 4 yıllık mı bitirdi universiteyi ?Aklıma kuzenım geldı. Lisede okulu bırakmıs kendı ıstegı ile. Lise biter bitmez kocaya kactı. Ayının tekı ile evlendı adam ayyas manyak. Amcam hıc affetmedı kuzenımı cunku dıger kızları okudu, ikiside memur oldu devlette. Kuzenım bosanmak ıstedı ama amcam karsı cıktı ben sana cok dedım oku dıye otur cek dedı kocanı. Kuzenım once dısardan liseyı bıtırdı. Sonra acıkogretım okudu bıtırdı. Çaktırmadan esıne yavs yavas yaptı hepsını.Formasyon alıp ucretlı ogretmenlık yapmaya basladı. Şimdi devlette kadrolu ogretmen. Adamı bosadı altına da araba cektı. Su an 32 yasında. Bır de sevgılısı var turkmen asıllı bır doktor. Sende o ısıgı gordum ben nedense. Yerınde olsam kadın sıgınma evınden once nasıl meslek edınırım ona odaklanırdım. Sıgınma evınde ders calısma ımkanı olur mu sonrasında calısırken nasıl okulunu bıtırırsın? Aılen mesleğin yokken tek basına kalmana ne dıyecek? Ikı yıllık acıkogretım bıle bıtırıp kpssye hazırlanıp atabılırsın. Baska sehır yazarsın tercıhıne soran olursa da devlet memurlugu napım mecbur gıdıcem dersın. Gıttıkten sonra da bosanırsın. Cok akıllıca adım atman lazım
Aklıma kuzenım geldı. Lisede okulu bırakmıs kendı ıstegı ile. Lise biter bitmez kocaya kactı. Ayının tekı ile evlendı adam ayyas manyak. Amcam hıc affetmedı kuzenımı cunku dıger kızları okudu, ikiside memur oldu devlette. Kuzenım bosanmak ıstedı ama amcam karsı cıktı ben sana cok dedım oku dıye otur cek dedı kocanı. Kuzenım once dısardan liseyı bıtırdı. Sonra acıkogretım okudu bıtırdı. Çaktırmadan esıne yavs yavas yaptı hepsını.Formasyon alıp ucretlı ogretmenlık yapmaya basladı. Şimdi devlette kadrolu ogretmen. Adamı bosadı altına da araba cektı. Su an 32 yasında. Bır de sevgılısı var turkmen asıllı bır doktor. Sende o ısıgı gordum ben nedense. Yerınde olsam kadın sıgınma evınden once nasıl meslek edınırım ona odaklanırdım. Sıgınma evınde ders calısma ımkanı olur mu sonrasında calısırken nasıl okulunu bıtırırsın? Aılen mesleğin yokken tek basına kalmana ne dıyecek? Ikı yıllık acıkogretım bıle bıtırıp kpssye hazırlanıp atabılırsın. Baska sehır yazarsın tercıhıne soran olursa da devlet memurlugu napım mecbur gıdıcem dersın. Gıttıkten sonra da bosanırsın. Cok akıllıca adım atman lazım
Cocuk olmadı dusunmedı, evet tarıh ogretmenı olduHiç çocuğu oldumu peki kuzeninizin 4 yıllık mı bitirdi universiteyi ?
Bulunduğun şehir küçükse zaten büyük bir ihtimal kadın sığınma evi yoktur atıyorum ilçede oturuyorsun Gaziemir gibi İzmir merkeze gönderiyorlar . Eşimden korkuyorum can guvenligim yok dediğin zaman yardımcı oluyorlar gündüz işe gidebilir belli bir saatte dönmen gerekiyor akşam 9 gibi gece dışarda kalman yasak almıyorlar cep telefonu kullanamiyirsun sığınma evinde güvenliğe bırakıp çıkarken alıyorsun, güvenlik açısından.. bu bahsettiklerim 7 yıl oncesi sartlarydi ..Bulunduğum şehir çok küçük ve burası köy gibi bir şehir yanı herkes ailemle aynı kafada burda ve çarşıda yürürken bile 10 tane tanıdıkla akrabayla flan karşılaşırsınız ben boşanma kararı alıp ailemin evine döndüğümde tüm akrabalarım bir olup beni eve dönmem için ikna etmeye çalışıyordu sırayla yani bu şehirde kalmak istemiyorum
+ 100. Bende ayni fikirdeyim. Fevri kararlar verme. Bir dertten kurtulacagim diye daha büyük bir derde girme. Iyi düsün, iyi planla.kesinlikle aklımdan geçenleri yazmışsın
güzel kardeşim nedesen haklısın ama öncelıkle kendini garanti altına alacaksın , paranı biriktireceksin
eğitimini tamamla , madem sana canın sıkılıyorsa anneme git diyor tamam git gönlü olsun iki kere annesine git gönlü olsun öküzün ,sonra arkadaşlarına gitmek için kursa gtimek için izin al , kendini geliştir , mesleğini eline al , sonra bas tekmeyi ,
konunu okuyunca içime bir korku düştü inan , sanki başına birşey gelecekmiş gibi hissettim , bilmediğin şehirlerde kaybolma lütfen
yada seni ne kadar bunaltırlarsa bunaltsınlar ailenın yanına git ,
Arkadasim can guvenligin yoksa zaten ayni ilde tutulamazsin. Suan da hemen hemen her ilde var. Olmayan ilde olan ile sevk ediyor.cep telefonu cogu yerde disarda serbest. Is konusunda isten yazili bilgi gibi birsey isteniyor diye biliyorum . Ya da belirli zaman verilip bir an once ev tutmalari isteniyorBulunduğun şehir küçükse zaten büyük bir ihtimal kadın sığınma evi yoktur atıyorum ilçede oturuyorsun Gaziemir gibi İzmir merkeze gönderiyorlar . Eşimden korkuyorum can guvenligim yok dediğin zaman yardımcı oluyorlar gündüz işe gidebilir belli bir saatte dönmen gerekiyor akşam 9 gibi gece dışarda kalman yasak almıyorlar cep telefonu kullanamiyirsun sığınma evinde güvenliğe bırakıp çıkarken alıyorsun, güvenlik açısından.. bu bahsettiklerim 7 yıl oncesi sartlarydi ..
Bu seni korkutmasın canım, üniversite okumak.icin yaşadığı şehirden bazen binlerce kilometre ayrılan gençler var.ben de unv. İçin uzak bir şehre gittim, sadece 1 hafta çok zorlandım sonra alıştım.onunla benim durumum bir mı dediğini duyar gibiyim.degil ama benzer.alisirsin.psikolojik baskılar ortadan kalktığında ne kadar rahatladıgini anlayacaksın,aslinda onumde ne kadar da farkı bir hayat varmış diyeceksin.git seveceğin şehre birikiminle evini tüt,ilk etapta eşyalı ev bile tutabilirsin.okumaya geldim bile diyebilirsin kime ne.is bulursun,zamanla çevren olur ve yeni hayatına alışırsin, belki o sırada sana değer verecek biriyle karsilasirsin kimbilir.bir yerden başlamak lazım,ne güzel çocuğun da olmamış seni bağlayan hiçbirsey yok,neden korkasin kiŞuan benim korkum bilmediğim bir şehir ama bu şehirde de kalmak istemiyorum acaba bir müddet kadın sığınmaya gitsem o süreçte iş bakıp ev bulsam dediğiniz gibi 1+1 bile yeter bana bir evim olsun yeter biraz birikimim var birde eşim ne kadar istesede asla vermediğim iki üç bilezik var. Beni tek korkutan şey bilmediğim bir şehire gitmek
Alo 183 aile bakanlığı kesinlikle yardımcı olacaklardır madem annen baban öyle ama iyi karar verÖncelikle herkese merhaba çok uzun bir suredir konu açmıyorum. Daha önce evliliğimle ilgili bir çok konu açtım 3 yıllık evliyim bundan bir yıl önce boşanacağım diye babamın evine gittm yanlız iki haftada kovulmaktan beter oldum annem bekarda değil ben dul bı kızı evimde napcam çarşıya oraya buraya nasıl gondercem dedi, dayım boşanmış bir kadın yamalı bir kumaş gibidir düzen tutmaz dedi herkes eve dönmem için birlik olup baskı yedim evimi resmen özledim o süreçte çünkü bir gün bile uyuyamadım doğru düzgün. 22 yaşındayım ve bir çocuk istemedim çünkü eşimle hiç bir zaman aram istediği gibi olmadı hiç bir zaman bu evliliği kafamda oturtamadım. Çalışmama da izin vermedi ne kadar istesemde. Bu süreçte hep evdeydim ve bitkiden farklı birşeyim yoktu iyice psikolojim alt üst oldu çaresizlik.. boğuluyormuşum gibi hissediyorum. Tabi bu üç yıl içerisinde liseyi dışardan bitirip üniversiteye başladım, eşim örgün okumama izin vermediği için dışardan sınavlarına girip okumaya başladım. Birde evde iş yapıyorum onada karişamassın artık dedim. Ordanda az çok harçlığımı çıkartıyorum.. benim sorunum şuki bu evde benim isteğim hiç önemli değil ne düşündüğüm ne hissettiğim, ağladığımda mutlu olan bir eşim var bana yemek çaydan başka hiç birşey sormayan hiç bir şeyime destek olmayan evle benimle ilgisiz bir eşim. Ne kazandığından nereye harcadiğından hiç birşeyden haberim yok kısacası biz hiç konuşmuyoruz daha bir çok şey var özet geçmek istedim önceki konularımda bahsetmiştim özet geçmek istedim.. bugün eşimle bı tartışma yaşadım ve bana şunları söyledi ben senden gelen hiç birşeyi istemiyorum bizden ne aile olur ne anne olur ne baba.. sonrasında herzamanki sözler benden şikayetleri çay yapmiosn önümüze bı kahve yapmıyosun ne anneme gidiyosn flan. .bir sürü şikayetler.
Umarım buraya kadar okumuşsunuzdur ben gerçekten boşanmak istiyorum ama nasıl cesaret edemedim bugüne kadar ama biyerde artık silkelenmem gerekiyor acaba başka bı sehirde bı karakola gitsem kadın sığınma evine gitmek istediğimi söylesem beni yönlendirirlermi, yoksa oraya sadece eşinden şiddet görenler mi gidebiliyor ?
Birde kafama takılan ben gittm o süre zarfında iş arasam bana yardımcı olurlarmi 2+1 ev flan baksam bana yardımcı olurlar mı?.. çünkü bilmediğim bir şehir olacak bir düzen kurmama yardımcı olurlarmi nasıl bı yer hiç bir fikrim yok. Başka şehire gitmek istiyorum çünkü burda gidecek kimsem yok ve küçük bir şehir olduğu içinde imkani çok olan biryere gitmek istiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz ?
Allah yardımcınız olsun başını sokabilecek huzur dolu bir ev olmaması çok kötü bir şey.Bence şimdiden emniyete bir sorun öğrenin ona göre ne yapacağınıza karar verirsiniz.Kadin sığınma evine gidince adres gizli tutuluyor bir velim var ondan biliyorum,eğer evden gidecek olursaniz davanizi açar açmaz tedbir nafakası bağlanıyor iyi bir iş buluncaya kadar idare ederÖncelikle herkese merhaba çok uzun bir suredir konu açmıyorum. Daha önce evliliğimle ilgili bir çok konu açtım 3 yıllık evliyim bundan bir yıl önce boşanacağım diye babamın evine gittm yanlız iki haftada kovulmaktan beter oldum annem bekarda değil ben dul bı kızı evimde napcam çarşıya oraya buraya nasıl gondercem dedi, dayım boşanmış bir kadın yamalı bir kumaş gibidir düzen tutmaz dedi herkes eve dönmem için birlik olup baskı yedim evimi resmen özledim o süreçte çünkü bir gün bile uyuyamadım doğru düzgün. 22 yaşındayım ve bir çocuk istemedim çünkü eşimle hiç bir zaman aram istediği gibi olmadı hiç bir zaman bu evliliği kafamda oturtamadım. Çalışmama da izin vermedi ne kadar istesemde. Bu süreçte hep evdeydim ve bitkiden farklı birşeyim yoktu iyice psikolojim alt üst oldu çaresizlik.. boğuluyormuşum gibi hissediyorum. Tabi bu üç yıl içerisinde liseyi dışardan bitirip üniversiteye başladım, eşim örgün okumama izin vermediği için dışardan sınavlarına girip okumaya başladım. Birde evde iş yapıyorum onada karişamassın artık dedim. Ordanda az çok harçlığımı çıkartıyorum.. benim sorunum şuki bu evde benim isteğim hiç önemli değil ne düşündüğüm ne hissettiğim, ağladığımda mutlu olan bir eşim var bana yemek çaydan başka hiç birşey sormayan hiç bir şeyime destek olmayan evle benimle ilgisiz bir eşim. Ne kazandığından nereye harcadiğından hiç birşeyden haberim yok kısacası biz hiç konuşmuyoruz daha bir çok şey var özet geçmek istedim önceki konularımda bahsetmiştim özet geçmek istedim.. bugün eşimle bı tartışma yaşadım ve bana şunları söyledi ben senden gelen hiç birşeyi istemiyorum bizden ne aile olur ne anne olur ne baba.. sonrasında herzamanki sözler benden şikayetleri çay yapmiosn önümüze bı kahve yapmıyosun ne anneme gidiyosn flan. .bir sürü şikayetler.
Çok geri kafalı insanlar ya dayının lafları çok cahilce. Kızımı asla bir erkeğin eline muhtaç etmem böyle annelere kızıyorum. Allah yardımcınız olsun merak ettim sizi..Bulunduğum şehir çok küçük ve burası köy gibi bir şehir yanı herkes ailemle aynı kafada burda ve çarşıda yürürken bile 10 tane tanıdıkla akrabayla flan karşılaşırsınız ben boşanma kararı alıp ailemin evine döndüğümde tüm akrabalarım bir olup beni eve dönmem için ikna etmeye çalışıyordu sırayla yani bu şehirde kalmak istemiyorum