Kadın sığınma evi?

Eflatuunn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2018
507
297
103
26
Öncelikle herkese merhaba çok uzun bir suredir konu açmıyorum. Daha önce evliliğimle ilgili bir çok konu açtım 3 yıllık evliyim bundan bir yıl önce boşanacağım diye babamın evine gittm yanlız iki haftada kovulmaktan beter oldum annem bekarda değil ben dul bı kızı evimde napcam çarşıya oraya buraya nasıl gondercem dedi, dayım boşanmış bir kadın yamalı bir kumaş gibidir düzen tutmaz dedi herkes eve dönmem için birlik olup baskı yedim evimi resmen özledim o süreçte çünkü bir gün bile uyuyamadım doğru düzgün. 22 yaşındayım ve bir çocuk istemedim çünkü eşimle hiç bir zaman aram istediği gibi olmadı hiç bir zaman bu evliliği kafamda oturtamadım. Çalışmama da izin vermedi ne kadar istesemde. Bu süreçte hep evdeydim ve bitkiden farklı birşeyim yoktu iyice psikolojim alt üst oldu çaresizlik.. boğuluyormuşum gibi hissediyorum. Tabi bu üç yıl içerisinde liseyi dışardan bitirip üniversiteye başladım, eşim örgün okumama izin vermediği için dışardan sınavlarına girip okumaya başladım. Birde evde iş yapıyorum onada karişamassın artık dedim. Ordanda az çok harçlığımı çıkartıyorum.. benim sorunum şuki bu evde benim isteğim hiç önemli değil ne düşündüğüm ne hissettiğim, ağladığımda mutlu olan bir eşim var bana yemek çaydan başka hiç birşey sormayan hiç bir şeyime destek olmayan evle benimle ilgisiz bir eşim. Ne kazandığından nereye harcadiğından hiç birşeyden haberim yok kısacası biz hiç konuşmuyoruz daha bir çok şey var özet geçmek istedim önceki konularımda bahsetmiştim özet geçmek istedim.. bugün eşimle bı tartışma yaşadım ve bana şunları söyledi ben senden gelen hiç birşeyi istemiyorum bizden ne aile olur ne anne olur ne baba.. sonrasında herzamanki sözler benden şikayetleri çay yapmiosn önümüze bı kahve yapmıyosun ne anneme gidiyosn flan. .bir sürü şikayetler.
Umarım buraya kadar okumuşsunuzdur ben gerçekten boşanmak istiyorum ama nasıl cesaret edemedim bugüne kadar ama biyerde artık silkelenmem gerekiyor acaba başka bı sehirde bı karakola gitsem kadın sığınma evine gitmek istediğimi söylesem beni yönlendirirlermi, yoksa oraya sadece eşinden şiddet görenler mi gidebiliyor ?
Birde kafama takılan ben gittm o süre zarfında iş arasam bana yardımcı olurlarmi 2+1 ev flan baksam bana yardımcı olurlar mı?.. çünkü bilmediğim bir şehir olacak bir düzen kurmama yardımcı olurlarmi nasıl bı yer hiç bir fikrim yok. Başka şehire gitmek istiyorum çünkü burda gidecek kimsem yok ve küçük bir şehir olduğu içinde imkani çok olan biryere gitmek istiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz ?

Amin inşallah napcağımı bilmiyorum şuan düşünüyorum biraz deli cesareti gerekiyor bilmediğim bı şehire bilet alıp gidesim geliyor çok zor geliyor hersey yeni bı duzen yeni bı hayat sadece ilk edapta elimden tutan birisi olsa oda yok biliyorum

Sakin Esenler otogarina gelme aninda yok olursun.

Evet gidip polise basvursaniz,ailenizin sizi istemedigini,psikolojik siddet gordugunuzu,sokaga atildiginizi soylerseniz siginma evine yerlestirirler. Okuyormussunuz,mutlaka is bulmaniza yardimci olurlar. Bir apart kiralarsiniz,kendiniz icin yasarsiniz. Yolunuz acik olsun insallah

Peki bulunduğum şehirden kaçmam flan onları sorun edip tekrar bulunduğum şehire gönderirler mi ?

Bu nasil bir aile ? Cok geri kafalilar. Bence bosanma gerceklesmeden is bakmaya basla. Illa sehir degisikligine gerek yok (ama tabi senin kararin). Esini her konuda dinlemek zorunda degilsin. Calisip calismayacaginin kararini ancak sen verebilirsin. Bosanmadan biraz para yigip, sonra birde nafaka ile belki bütcene uygun kücük bir ev alip orda hayatini devam sürdürebilirsin.

Allah yardimcin olsun. Aileni de eşini de islah etsin ne diyim. Sana tavsiyem 2+1lerle değil yalniz kalicaksan 1+1 bile yeter. Ilk işin ya internet ya dişari çikinca kiralik ev fiyatlariyla ilgilenmek olsun. Butceni hazirlayana kadar çaliş. Evde harçligini çikariyorsun ne guzel. 3-4 aylik kira parasini biriktir. Sonra boşanma davasi aç. Sonra da git kendine ev tut ve yaşa. Bosandikdan sonra nafaka da iste. Geçen zamaninjn bedeli olarak. Universitede okumuşsun. Iş bul. Diplomana uygun olmasa bile kasiyerlik, giyim yerlerinde satiş elemani hiç farketmez. Inan ailenden, eşinden uzakta kendini keşfediceksin. Bu insanla omrunu geçirme. Yaşin daha çok kucuk. Insanlar yalniz başina neleri neleri yapiyorlar. Sen kimseye ama hiç kimseye muhtaç degilsin. Yeni çevre yap. Dogru insanla karşilaş ve kimseye muhtaç olmadan òzgurce hayatini yaşa. Dul diye seni evine almayan annen utansin

Bulunduğum şehir çok küçük ve burası köy gibi bir şehir yanı herkes ailemle aynı kafada burda ve çarşıda yürürken bile 10 tane tanıdıkla akrabayla flan karşılaşırsınız ben boşanma kararı alıp ailemin evine döndüğümde tüm akrabalarım bir olup beni eve dönmem için ikna etmeye çalışıyordu sırayla yani bu şehirde kalmak istemiyorum

Şuan benim korkum bilmediğim bir şehir ama bu şehirde de kalmak istemiyorum acaba bir müddet kadın sığınmaya gitsem o süreçte iş bakıp ev bulsam dediğiniz gibi 1+1 bile yeter bana bir evim olsun yeter biraz birikimim var birde eşim ne kadar istesede asla vermediğim iki üç bilezik var. Beni tek korkutan şey bilmediğim bir şehire gitmek

Formda bir bayan annesi için yardımcı arıyordu 2000 lira maaşla, talep dahilinde sigorta da yapabileceğini yazmıştı isterseniz bayanın ismini etiketleyeyim.Kadin siginma evleri biraz kalabalık olabilir
Etiketlermisiniz kendisiyle bı konuşayım yanlız hiç tecrubem yok

Peki bulunduğum şehirden kaçmam flan onları sorun edip tekrar bulunduğum şehire gönderirler mi ?
Hayir gondermezler.18 yasindan buyuk yetiskin insansiniz. Baska bir sehirde bos yer varsa nakil istiyorum deyin mutlaka. Musait olan bir yere gonderirler sizi.

Şehirden korkma insanlardan kork. Neresi olmasi farketmez. Yeni taşindin ve tabi alişma suren olucak biraz zaman alicak. Siginma evi de olur. Internetde araşdir. Telefon numaralari varsa telefonla gorus. Detayli bilgi edin. Yani çikma karari alinca artik yolunu yordamini bilmiş ol. Bileziklerin de var ne guzel. Bir kadinin annesi dura dura kadin siginma evine gitme istemesi gerçekten çok üzucu. Allah islah etsin. Sana da çok çok guzel kapilar açsin InsaAllah tanimiyorum seni ama inan çok içtenlikle edilen bir dua

Çok teşekkür ederim iyiki bu siteyi tanımışım kadınların bir olup birbirine destek olması çok gurur verici

Sana tavsiyem birkaç ay daha para biriktir. Sonra bir aparta çık. İstediğin şehir olabilir. Ama küçük şehirler daha ucuz olur. Ve hemen iş ara. Ondan sonra boşanma davası açarsın.

Ve bu söylediğim olmayacak birşey değil. Daha zor şartlarda hem şehir değişikliği hem okul hem de iş yaptım. Yeter ki yerinden doğrul eyleme geç

Hangi şehirler olabilir apartlarlarla önce telefonla konuşup adres bilgilerini vs alıp direk gidip yerleşebilir miyim ve tecrubelerinden biraz bahseder misin

Hangi şehirler olabilir apartlarlarla önce telefonla konuşup adres bilgilerini vs alıp direk gidip yerleşebilir miyim ve tecrubelerinden biraz bahseder misin

Mesela Çanakkale olabilir. Muğla , Manisa Denizli olabilir buralar çok pahalı da değil. Önemli olan bütçeni iyi ayarlamak. Başta birkaç ay iş bulamama ihtimaline karşın hazırlıklı olmalısın.

Apartlar içinde Google maps yaz orada aramaya Çanakkale apart, Çanakkale pansiyon şeklinde arama yap. Hem puanlarına da bakarsın. Ücreti konuşup sana uyarsa bir de şehirdeki iş potansiyelini araştırıp atlar otobüse gidersin.

Benim deneyimim biraz daha farklı ben 19 yaşında iken annem 4. Evre kanserdi ve gelirimiz falan da yoktu. Ben üniv. kazanınca elimizdeki 3.500 TL ile yaşadığımız şehre 1000 km uzak bir şehre gittik. Çünkü kiralar orada ucuzdu hem çalışıp hem okuyabilirdim tercihlerimi bu şekilde yaptım ve hem çalışıp hem okudum. Okulun 3. Yılının başında da annemi kaybettim. Neyse beni boşver. İnşallah herşey gönlünce olur

Bana e mail adresini verdi, mesaj bölümümüz kapalı olduğu için buradan yazıyorum

Eklentiler

• Screenshot_20201228-220746.png
    137,1 KB · Görüntüleme: 189
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…