Anneannem taş gibi maşallah Allah uzun ömür versinAnnanenin birşeyi yoksa o vefat ettiğinde başka dul teyze de yoksa annenin maaşı artar bu arada
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Anneannem taş gibi maşallah Allah uzun ömür versinAnnanenin birşeyi yoksa o vefat ettiğinde başka dul teyze de yoksa annenin maaşı artar bu arada
Ama annen SGK li bir işte calisiyorsa bu dediklerimi alamazAz önce annemle konuştum canım. Aslında tapuda babamın babasından kalma bir başka ilde genişçe bi arazide bir arsa görünüyor. Ve çok gözde bir yer konum olarak. Yani mirasçısı görünüyor babam. Tabi babamla beraber 5 kardeş daha ortak bu mirasa. Keza torunlar da öyle. Bu yüzden annemin kafası biraz karışık. Babamın babası zengin bir adammış. Bu mirasta bayağı yüklü bi miktar değer olarak. Yani reddi miras yaparak bundan vazgeçmiş olacağız. Annemin kafası o konuda biraz karışık. En azından çoluğuma çocuğuma ilerde belki bişey kalır diye düşünüyor muhtemelen. Boşver vazgeçelim diyorum ama alacaklı adamla bi konuşalım diyor taksitle ödememize izin verirse babanın maaşını her ay ona veririz borç bitene kadar diyor. Annem kendisi zaten çalışıyor.
Ben annem alacak maaşı diyip duruyorum haklısınız. kız kardeşim alacak bekar olduğu için ve annem çalıştığı için. Ben evli olduğum için alamıyorum. Annem çalıştığı için alamıyor. Kız kardeşime hak gördüler bekar olduğundan ve çalışmadığından dolayı. Okuyor o hâlâ. Aynı evde yaşadıkları için o para ortak harcanacağı için annem alacak diyip duruyorum kusura bakmayın.Ama annen SGK li bir işte calisiyorsa bu dediklerimi alamaz
Annen alamaz ya SGK siz calisacak ya işten çıkacak .bekar kardeşin alır evleninceye yada oda SGK li bir işe girinceye kadar.cok ince detaylari var .Ben annem alacak maaşı diyip duruyorum haklısınız. kız kardeşim alacak bekar olduğu için ve annem çalıştığı için. Ben evli olduğum için alamıyorum. Annem çalıştığı için alamıyor. Kız kardeşime hak gördüler bekar olduğundan ve çalışmadığından dolayı. Okuyor o hâlâ. Aynı evde yaşadıkları için o para ortak harcanacağı için annem alacak diyip duruyorum kusura bakmayın.
Dedeminkine hiç el uzatmaz zaten. Anneanneme kıyamaz anca geçiniyor zaten. Fakat bu babamın babasından kalan miras çok yüklü bir miktar olacak muhtemelen. Bu yüzden reddi miras konusunda da kafası karışıyor. Siz olsanız ne yapardınız? Belki 63.000 TL borç ödeyeceksiniz ama ilerde trilyonluk miras kalacak. Vazgeçer miydiniz ? Tabi dediğim gibi mirasçısı çok fazla evlatlar, torunlar falan..Dedenden de alamaz sgkli calisiyorsa
Anneniz ve kizkardesiniz satın alinan evde mi yaşıyorlar?Yani ikametgahlari orada mı?Bir de babanıza ait ev var mı?Yani tapusu babanızın üzerine olan?Aile konut şerhi diye bir şey duymuştum.Eslerden biri yaşadıkları evi tapu kütüğüne aile konutu şerhi koydurabiliyor.Bu nedenle şerh konulan ev satılamiyor ve haczedilemiyor.İsterseniz bunu da bir araştırın.Belki işinize yarar.Kızlar bir çoğunuz biliyorsunuz 1 buçuk ay önce babamı kaybettim. Bahsedeceğim konularda bilgisi olan arkadaşlarımdan yardım rica ediyorum. Benim anne ve babam 8 senedir ayrıydı, yani ayrı yaşıyorlardı, boşanmamışlardı. Annem, ben ve kardeşlerim beraberdik, babam ise yalnız yaşıyordu. Babam öldü ama borç harç bırakmadı diye şaşırıyorduk çünkü karakterine aykırıydı. Yani ufak tefek borçları çıktı onları ödedik ama şaşırıyorduk daha fazlası çıkmadı diye çünkü ömrü hep yanlış işlerle geçti. Hep bize sıkıntı yarattı , derken bugün kapının önünde duran arabasını çekip götürmüşler babamın evinin önünden. Komşuları haber verdi çıktım gittim polis ekipleri geldiler. Biz ilk başta çalındı zannettik. Plakayı araştırdılar ki bizde araştırmıştık üzerinde haciz falan görünmüyordu. Hani hacizli falansa çekip götürmüş olabilirler dediler. Bi kaç komşu çekici ile geldiler birileri götürdü diyor. Neyse polis araştırdı araba hacizli görünüyor dedi. Götüren kişilere ulaştılar adam babamdan için bana 50.000 TL borcu vardı diyor hatta üzerine faiz falan da eklenince 63.000 TL olmuş. Adam polise belgelerle kanıtlamış bunu polisle gün içinde sürekli irtibattaydım ben. Bir başka şehirde gayrimenkul borcuymuş bu. Araba haciz olmuş. Avukatıyla beraber gelmiş götürmüş adam.
Şimdi kızlar sorun şu.. Babamdan kalan bi emekli maaşı vardı babamın.. Ki bunu zamanında annem kendi yakınlarından borç falan alarak ona destek oldu o aradaki zaman dilimi kapatıldı annem sayesinde emekli oldu bir nevi. İkincisi annem bir sene önce ev aldı. Yıllardır kendi çalışmışlığı, çocuklarının çalışmışlığı ve birikmişliğiyle.. Bu evin tapusu bi yakınımızın üzerineydi.. O zaman şartlar öyle gerektirdiği için onun üzerine oldu. Farkında olmadan babam ölmeden 5 gün önce kız kardeşim aldı evin tapusunu bu kişiden. Ev kız kardeşimin üzerine görünüyor yani şuan. Şimdi kızlar bu 63.000 TL yi ödeyecek maddi imkanı yok annemin. O kadar da sıkışık bir zamana denk geldi ki. Haciz ettikleri arabadanın değeri ancak 10.000 TL eder. Hurdalık vaziyette.
Sorum şu hanımlar, tapusu kardeşimin üzerine olan bu eve haciz gelir mi? Ki bu ev babamdan ayrı yaşadığımız ev hiç bir maddi katkısı olmadı bu evi alırken.
Günün sonunda reddi mirastan başka seçenek kalmaz mı bize? Bu borç bize mi kalır? Zavallı annem yıllardır çalışıyor o kalacak olan maaşa umut bağlıyordu ki o parada inanın babamdan çok annemin hakkı var zamanında babama güvenip destek olmuştu ama babam bizi sırtımızdan vurdu. Reddi miras yaparsak bu emekli maaşını da mı reddetmiş olacağız?
Eğer reddi miras yapmazsak ve maaş alırsa annem, bu borç maaş üzerinden mi ödenmek zorunda? Yani maaşa el koyabilirler mi?
Neyse işte yine şaşırtmadı çocuklarına sıkıntıdan başka bişey bırakmadı yine sağolsun. Çok kızıyorum bazen. Yaşarken de bizi çok sıkıntıya sokmuştu insan hiç mi düşünmez evlatlarını hiç mi acımaz? Nasıl bi vicdansızlık? Ben borcu ödemiyorum üzerine katlanarak artıyor benim çoluğuna çocuğuma kalacak bu sıkıntı dememiş işte..Yine bencilce davrandı yine bizi hiç düşünmedi. Ne diyim ki biz çocukluğumuzdan beri maddi manevi anlamda çok yıprandık yara aldık kader gülmedi gülmeyecek bize…Babamın arkasını toplamaktan yoruldum tükendim…Yarın adliyeye gideceğim bu konuyu detaylı öğrenmek için, başka illerde başka borçları var mı onu öğrenmeye çalışacağım.
Görüşlerinizi bekliyorum kızlar beynim durdu seçeneklerimiz nelerdir ne yapabiliriz lütfen bi akıl verin hepinize teşekkür ederim şimdiden.
Evet annem ve kız kardeşim satın aldığımız evde yaşıyor ikametgahları orda. Babamın babasına ait ev vardı babam orda yaşıyordu bizden ayrı. Söylediğiniz şeyi araştıracağım çok teşekkür ederim haberim yoktu böyle bişeyden çok sağolun. Son açtığım konuma da bi göz atabilir misiniz belki bi bilginiz vardır “Dert bitmiyor” başlıklı konuAnneniz ve kizkardesiniz satın alinan evde mi yaşıyorlar?Yani ikametgahlari orada mı?Bir de babanıza ait ev var mı?Yani tapusu babanızın üzerine olan?Aile konut şerhi diye bir şey duymuştum.Eslerden biri yaşadıkları evi tapu kütüğüne aile konutu şerhi koydurabiliyor.Bu nedenle şerh konulan ev satılamiyor ve haczedilemiyor.İsterseniz bunu da bir araştırın.Belki işinize yarar.
Çok teşekkür ederim peki son açtığım konu hakkında bi bilginiz var mı? Link ekledimReddi miras annenize bağlanacak maaşı etkilemez. Ancak babanızla ilgili tüm miras haklarınızı kaybedersiz.
Evlilik ölümle sona erdiği için aile konutu olmaz. Aile konutunun haczedilemez olmasınında babanız yaşasaydı bile zaten ayrıca şartları var.Yarın bir avukattan ayrıntılı danışmanlık hizmeti alın konu sahibi.Anneniz ve kizkardesiniz satın alinan evde mi yaşıyorlar?Yani ikametgahlari orada mı?Bir de babanıza ait ev var mı?Yani tapusu babanızın üzerine olan?Aile konut şerhi diye bir şey duymuştum.Eslerden biri yaşadıkları evi tapu kütüğüne aile konutu şerhi koydurabiliyor.Bu nedenle şerh konulan ev satılamiyor ve haczedilemiyor.İsterseniz bunu da bir araştırın.Belki işinize yarar.