İkinci eş yoktu. Ayrıldılar annem ve babam boşanmadılar ve ikisi de tekrar evlenmedi. Yıllardır ayrı yaşıyorlardı.Ayrıca çocuklar varisi görünüyor o borcu çocukları ödemek zorunda yoksa dediğim gibi kardeşimin üzerine tapulu olan ev elimizden gidecek diye korkuyorum.Ödemeyin borcu ya zaten adam ölmüş. Kendi hayatınıza bakin ikinci eşi ölmeden önce hala evli mıydılar?
Yanlış okumuşum duzelttim.İkinci eş yoktu. Ayrıldılar annem ve babam boşanmadılar ve ikisi de tekrar evlenmedi. Yıllardır ayrı yaşıyorlardı.Ayrıca çocuklar varisi görünüyor o borcu çocukları ödemek zorunda yoksa dediğim gibi kardeşimin üzerine tapulu olan ev elimizden gidecek diye korkuyorum.
Ayrı yaşıyorlardı boşanmamışlardı. keşke bir tek anneme kalsa çocuklarına da kalıyor bu borç.Anne ve babanız hala nikahlılardı ama ayrı mı yaşıyorlardı orasını anlamadım. Çünkü ayrıldılar dediniz bi sonrasında ise boşanmadılar dediniz.
boşanmışlarsa annenize neden borç kalsın ki? Yanlış mı biliyorum? Hukukçu hanımlar daha iyi bilirler zaten.
Reddi miras yapınKızlar bir çoğunuz biliyorsunuz 1 buçuk ay önce babamı kaybettim. Bahsedeceğim konularda bilgisi olan arkadaşlarımdan yardım rica ediyorum. Benim anne ve babam 8 senedir ayrıydı, yani ayrı yaşıyorlardı, boşanmamışlardı. Annem, ben ve kardeşlerim beraberdik, babam ise yalnız yaşıyordu. Babam öldü ama borç harç bırakmadı diye şaşırıyorduk çünkü karakterine aykırıydı. Yani ufak tefek borçları çıktı onları ödedik ama şaşırıyorduk daha fazlası çıkmadı diye çünkü ömrü hep yanlış işlerle geçti. Hep bize sıkıntı yarattı , derken bugün kapının önünde duran arabasını çekip götürmüşler babamın evinin önünden. Komşuları haber verdi çıktım gittim polis ekipleri geldiler. Biz ilk başta çalındı zannettik. Plakayı araştırdılar ki bizde araştırmıştık üzerinde haciz falan görünmüyordu. Hani hacizli falansa çekip götürmüş olabilirler dediler. Bi kaç komşu çekici ile geldiler birileri götürdü diyor. Neyse polis araştırdı araba hacizli görünüyor dedi. Götüren kişilere ulaştılar adam babamdan için bana 50.000 TL borcu vardı diyor hatta üzerine faiz falan da eklenince 63.000 TL olmuş. Adam polise belgelerle kanıtlamış bunu polisle gün içinde sürekli irtibattaydım ben. Bir başka şehirde gayrimenkul borcuymuş bu. Araba haciz olmuş. Avukatıyla beraber gelmiş götürmüş adam.
Şimdi kızlar sorun şu.. Babamdan kalan bi emekli maaşı vardı babamın.. Ki bunu zamanında annem kendi yakınlarından borç falan alarak ona destek oldu o aradaki zaman dilimi kapatıldı annem sayesinde emekli oldu bir nevi. İkincisi annem bir sene önce ev aldı. Yıllardır kendi çalışmışlığı, çocuklarının çalışmışlığı ve birikmişliğiyle.. Bu evin tapusu bi yakınımızın üzerineydi.. O zaman şartlar öyle gerektirdiği için onun üzerine oldu. Farkında olmadan babam ölmeden 5 gün önce kız kardeşim aldı evin tapusunu bu kişiden. Ev kız kardeşimin üzerine görünüyor yani şuan. Şimdi kızlar bu 63.000 TL yi ödeyecek maddi imkanı yok annemin. O kadar da sıkışık bir zamana denk geldi ki. Haciz ettikleri arabadanın değeri ancak 10.000 TL eder. Hurdalık vaziyette.
Sorum şu hanımlar, tapusu kardeşimin üzerine olan bu eve haciz gelir mi? Ki bu ev babamdan ayrı yaşadığımız ev hiç bir maddi katkısı olmadı bu evi alırken.
Günün sonunda reddi mirastan başka seçenek kalmaz mı bize? Bu borç bize mi kalır? Zavallı annem yıllardır çalışıyor o kalacak olan maaşa umut bağlıyordu ki o parada inanın babamdan çok annemin hakkı var zamanında babama güvenip destek olmuştu ama babam bizi sırtımızdan vurdu. Neyse işte yine şaşırtmadı çocuklarına sıkıntıdan başka bişey bırakmadı yine sağolsun. Çok kızıyorum bazen. Yaşarken de bizi çok sıkıntıya sokmuştu insan hiç mi düşünmez evlatlarını hiç mi acımaz? Nasıl bi vicdansızlık? Ben borcu ödemiyorum üzerine katlanarak artıyor benim çoluğuna çocuğuma kalacak bu sıkıntı dememiş işte..Yine bencilce davrandı yine bizi hiç düşünmedi. Ne diyim ki biz çocukluğumuzdan beri maddi manevi anlamda çok yıprandık yara aldık kader gülmedi gülmeyecek bize…Babamın arkasını toplamaktan yoruldum tükendim…Yarın adliyeye gideceğim bu konuyu detaylı öğrenmek için, başka illerde başka borçları var mı onu öğrenmeye çalışacağım.
Görüşlerinizi bekliyorum kızlar beynim durdu seçeneklerimiz nelerdir ne yapabiliriz lütfen bi akıl verin hepinize teşekkür ederim şimdiden.
Gerçekten mi? Eğer öyleyse hemen reddi miras yaparız bizim endişemiz maaşı kaybetmekti çünkü. Yani çok bencilce gelebilir ama inanın aç gözlüklüden değil , maaşında gözümüz olduğundan değil. Keşke yaşasaydı da o alsaydı o maaşı o harcasaydı. Fakat maddi olarak zaten o kadar sıkıntı içindeydik ki bu maaş bizi biraz olsun ferahlatacaktı bu süreçte . Zaten dediğim gibi babamdan çok annemin hakkı var o maaşta.Evet evet hemen reddi miras yapın.bunu yapmak emekli maaşıni annenizin almasına engel değil diye biliyorum
Hep birlikte reddi miras yapmanız lazım.Ayrı yaşıyorlardı boşanmamışlardı. keşke bir tek anneme kalsa çocuklarına da kalıyor bu borç.
Gerçekten mi? Eğer öyleyse hemen reddi miras yaparız bizim endişemiz maaşı kaybetmekti çünkü. Yani çok bencilce gelebilir ama inanın aç gözlüklüden değil , maaşında gözümüz olduğundan değil. Keşke yaşasaydı da o alsaydı o maaşı o harcasaydı. Fakat maddi olarak zaten o kadar sıkıntı içindeydik ki bu maaş bizi biraz olsun ferahlatacaktı bu süreçte . Zaten dediğim gibi babamdan çok annemin hakkı var o maaşta.
Ev kardeşinizin üzerinde olduğu için haciz gelmez. Bir tanıdığım haciz gelmesin diye evi çocuğunun üstüne yapmak istiyordu, ordan biliyorum. Babanızın emekli maaşına gelir galiba ama oda hepsine değil bir kısmını alırlar borç bitene kadar.
En iyisi bir avukatla görüşün başka borç varmı öğrenin reddi miras yapmadan önce.
Peki kızlar bu 63.000 TL borç emekli maaşı üzerinden ödenmek zorunda mı kalır? Yani evet anneme maaş bağlanır ama bu borç ordan kesilir mi? Reddi miras yaparak bu durumun önüne geçmiş olur muyuz?DEMRE doğru söylüyor.
Reddi miras yaparsanız maaşa birşey olmaz. Aynı şekilde almaya devam edebilir anneniz. Sadece borçlar ve taşınmazları reddetmiş olursunuz.
Yok arkadaşım niye yanlış anlayıp bencilce gelsin yav o kadıncagiz ömrünü feda etmiş böyle.bir adama tabiki maaşını almak en doğal hakkı çatır çatır cocukalriyla torunalriyla sağlıkla afiyetle yesin ömrünün son günlerinde rahat etsin gün yüzü görsün inşallahGerçekten mi? Eğer öyleyse hemen reddi miras yaparız bizim endişemiz maaşı kaybetmekti çünkü. Yani çok bencilce gelebilir ama inanın aç gözlüklüden değil , maaşında gözümüz olduğundan değil. Keşke yaşasaydı da o alsaydı o maaşı o harcasaydı. Fakat maddi olarak zaten o kadar sıkıntı içindeydik ki bu maaş bizi biraz olsun ferahlatacaktı bu süreçte . Zaten dediğim gibi babamdan çok annemin hakkı var o maaşta.
Hayır ödenmez.Peki kızlar bu 63.000 TL borç emekli maaşı üzerinden ödenmek zorunda mı kalır? Yani evet anneme maaş bağlanır ama bu borç ordan kesilir mi? Reddi miras yaparak bu durumun önüne geçmiş olur muyuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?