• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kader mi? Saflık mı?

uyuyanguzel1

Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2019
237
448
18
Benim kabullenemediğim bişey var dostlar. Evlilik kader denir hep ama benim aklım almıyor. 1,5 aylık bir evlilik yaşadım ama nişanlıyken de problemler vardı ve ben hep üstünü kapatıp sorunu normalleştiriyordum. Aslında genel olarak yapıcı, olumlu düşünen, sorun çıkarmayan bi yapım var. Ama bu başka bişey. Şimdi düşünüyorum da nasıl kabullenmişim onca saçmalığı diyorum. Çok aşık değildim ama çok sevildğime inanıyordum. Ama yanlış. Şimdi aslında hiç de sevilmemişim diye düşünüyorum. Meğer benim tüm isteklerim eş kişisinin sözde ‘sevgi’ potasında eritilmiş. Adam her isteğimde arıza cıkarıp ama seni çok seviyorum diye geçiştirmiş. Ve ben yemişim... Bunun kader mi, saflık mı, aptallık mı oldugu kafamda dönüp duruyor.. Ciddi anlamda duygusal manipulasyona maruz kalmışım ve kandırılmışım esasen.. Bana göre bu evlilik değil, dolandırılmış gibi hissediyorum kendimi.. Size sorum şu; kandırılarak evlenmek de kadere dahil midir? Kendimi teselli etmek için bunu böyle kabul edeyim mi bilemedim doğrusu..

Kader dedigimiz sey olacaklarin Yaradanin onceden bilmesi ve tabi ki biliyor kader oluyor.
Onemli olan ani yasamak olmus olan oldu olacak olanlar olacak kafaya takmamak lazim..
Bazen de tutukluluk yasariz belki bir seyleri anlamamiz icin bunlari yasamamiz gerekiyordur..

İlk başta artık bunu düşünmeyin derim çünkü size bir faydası yok, göz göre göre yapılmış şeylerin kader kisvesi altında geçistirilmesini cokda doğru bulmuyorum açıkçası, siz buna daha sonra yaşayacağınız ilişkiler için tecrübe olarak bakın en iyisi..

Simdi ablacim yolda yurursun, ruzgar cikar kafana bir saksi ucar olur gidersin bu kaderdir, burda hicbir sey yapamazsin.

Diyelim ki ucurumun kenarindasin, aklin fikrin yerinde ya basar uzaklasirsin cok yaklasmazin. Sen basina gelecekleri bile bile gidip ucurumdan atlamissin sonra da diyorsun ki ucurumdan isteyerek atladim ama kader suclu. Diyorsun ki turlu turlu problemler vardi ben ustunu kapattim, eee kaderin ne gunahi var burda kader basina silah mi dayadi git evlen diye?? Kendi hatana bahane arama derim. Hatalarindan ders cikar, sorumluluk al.

Çok sevdiğim bir hocam 2 tür kader vardır derdi. Beşeri kader ilahi kader. Yani şöyle doğum tarihiniz,ırkınız,çocuklarınız, evleneceğiniz kişinin kim oldugu ilahi kaderdir. Hayatınızda çizeceğiniz yollar, yapacagınız seçimler vs. ise beşeri kader. Yani ne saflık ne aptallık.. Kader. Geçmişe yanmaktansa hayırlısı buymuş diyip geçmek en güzeli..

kaderin ne gunahi var burda kader basina silah mi dayadi git evlen diye??
Evet işte kimse silah dayamadı ama büyük anlamda duygusal manipulasyona maruz kalmışım farkında olmadan.. Fi dizisindeki duru karakterini yaşadım resmen. Adam beynime girmiş düşüncelerimi değiştirmiş. Bunları öyle bianda yapmıyo tabii sindire sindire.. Hiç düşünmeyeceğim şeyleri bana kabul ettirdi.. Ama hep bi söylenti varya işte evleneceğin kişi değişmez falan.. Gayette birinin oyununa gelip gidebiliyomuş yani insan ben onu yaşadım..

Annem hep ağzım dilim bağlandı der kendi evliliği için..
Sanırım kader dedikleri şey bu.
Görücü usulü görüşmüşler önce.
Babam çok kaba ve ayı gibi bi adam gelmiş ona.
Ama hiç evlenmicem dememiş ,istemiyorum dese evlenmezmiş baskıcı bir anne babası yokmuş.
Kısaca kader ....

Evlilik kesinlikle kader. Kaderimizde yazılı olan kişinin dışında evlilik yok. Bunu okumuştum yakın zamanda biryerde.

Simdi ablacim yolda yurursun, ruzgar cikar kafana bir saksi ucar olur gidersin bu kaderdir, burda hicbir sey yapamazsin.

Diyelim ki ucurumun kenarindasin, aklin fikrin yerinde ya basar uzaklasirsin cok yaklasmazin. Sen basina gelecekleri bile bile gidip ucurumdan atlamissin sonra da diyorsun ki ucurumdan isteyerek atladim ama kader suclu. Diyorsun ki turlu turlu problemler vardi ben ustunu kapattim, eee kaderin ne gunahi var burda kader basina silah mi dayadi git evlen diye?? Kendi hatana bahane arama derim. Hatalarindan ders cikar, sorumluluk al.
Güzel özet cherry’cim :)

İlk paragraftan devamla, rüzgar var bi evin balkonundaki saksı sallanıyor ve sen altında onu göre göre bekliyorsun.
Ölüm külli irade, değişmez. Ama şekli değişebilir.

Cüzzi irade vardır eş dost arkadaş çevre seçimlerinde. Kul ister, Allah verir. Sonuçları sen istediğin için gerçekleşir. Yanlış kişiyi bulmak ve iyi/kötü senin seçiminin sonuçları yani konu sahibi.

Sen secmissin bu evliligi
Kader degil bu.

Nisanliyken bile sorunlar vardi ama ben ustunu kapatip normallestirdim cunku bana ..ama seni cok seviyorum..diyordu ..demissin

Yani sen goz gore gore kabul etmissin herseyi ve evlenmissin

Kaderin sucu ne?

Bir adam size..seni cok seviyorum.deyimce olay bitmiyor yani

Bosandiniz sanirim..
Bence olaya bu yönden bakin.. en azindan artik kimse sizi duygusal anlamda manipule edemez.

Saflik oldugunu düsünmüyorum. Sonucta daha önce manipulatif konular hakkinda bilgisizliginiz varmis yeni farkina varmissiniz.
Ki insanlarin cogu bu sacmaliklari normal saniyor. Bilincsiz olduklari icin. Böyle arabesk tadinda asklar evlilikler var etrafta birsuru.. bunlar normal degil saglikli da degil zaten.
Ciftler birbirini kisitliyor baskiliyor vuruyor kiriyor sonra seviyorum asigim diyor. Iste oyle birsey yok yani :KK70:

Kadere gelince ne gibi bir anlam yüklüyorsaniz bilemem. Ama o zaman icerisinde o anlaysiniz ile öyle bir secim yapmissiniz.
Burda kendinizi de kaderi de suclamamak lazim. Dedigim gibi ozamanki anlayisiniz bilginiz o sinirlar icerisindeydi ama suan ne mutlu size ki birseylerin farkina varmis ve bundan sonrasi bu yeni bilincinizle sizi mutlu edecek daha iyi secimler yapabilirsiniz.

Saflik oldugunu düsünmüyorum. Sonucta daha önce manipulatif konular hakkinda bilgisizliginiz varmis yeni farkina varmissiniz.
Ki insanlarin cogu bu sacmaliklari normal saniyor. Bilincsiz olduklari icin. Böyle arabesk tadinda asklar evlilikler var etrafta birsuru.. bunlar normal degil saglikli da degil zaten.
Ciftler birbirini kisitliyor baskiliyor vuruyor kiriyor sonra seviyorum asigim diyor. Iste oyle birsey yok yani :KK70:
Kesinlikle öyle. Hiç bukadar büyük bi manipulasyon yaşamamıştım hayatımda. Resmen cephe savaşı gibi heryerden ayrı çalışmış adam. Özgüvenimi düşürme, yalnızlaştırma, suçlu hissettirme, kendimden şüphe ettirme, zaaflarımı, merhametimi, vicdanımı kullanma, göz boyama, mecbur hissettirme, çevremdekilere ayrı iyilik gösterileri yapma.. Hal böyle olunca bu adam iyi ben vesvese ettim heralde diye düşünüyosun.. Ha sorun çıkartıyodu dediklerimde de dönüp dolasıp beni suçlu çıkarıyodu kendi yaptıgı basit iyilikleri yüzüme vuruyodu sanki nankörlük ediyomusum hissi veriyodu vs vs... İçinden çıkamadığında bize büyü yapılmış evde yazılar muskalar gördüm aramızı bozmaya çalışıyolar bizi çekemiyolar diyodu, anneside aynı şeyleri söyleyince doğrudur diye düşünüyodum.. Çok fazla yalan söylemişler ama dürüstlük rolleri takınmışlar hep.. Bunlar bide aile boyu arıza tek erkek kişisi değil kv ile bir örnekler.. Tabii büyük tecrübe oldu şimdi narkotik köpekleri gibi nerde görsem tanırım bu tipleri.. Burda konu açanların çogunda da aynı karakteri görüyorum ama bazıları malesef neye maruz kaldıgının farkında bile değil bir umut sevilirim, anlaşılırım diye bekliyor..... Allah iyi insanlar çıkarsın karşımıza umarım bundan sonrası güzellik olur..

Son düzenleme:
Kader denilen sey yaraticinin olacak her seyi bilmesi. Bunun sizin evliliginizle hic alakasi yok. Bir secim yapmissiniz,sonuclarini goruyorsunuz simdi de hepsi bu

Her insan kaderini kendi çabasına baglı kılar.. biz kadınlar böyleyiz maleseef 5 huyundan 2 si bizi sevdigine inandırdıysa diger 3 üne sevdigi icin katlanırız huyumuz bu napalım.. ama sonra yoruluyoruz işte hep alttan ala ala eziliyoruz..

İlber ORTAYLI bile evlilik için piyango diyorsa ben de kader, diyorum.
Erkekler, evleninceye kadar çok kurnaz.Kadınları bir şekilde bağlıyorlar.En başta 2 çocukla.1 de yetmiyor.Çok şanslısın ,çocuk yapmadan dönmüşsün.

Benim kabullenemediğim bişey var dostlar. Evlilik kader denir hep ama benim aklım almıyor. 1,5 aylık bir evlilik yaşadım ama nişanlıyken de problemler vardı ve ben hep üstünü kapatıp sorunu normalleştiriyordum. Aslında genel olarak yapıcı, olumlu düşünen, sorun çıkarmayan bi yapım var. Ama bu başka bişey. Şimdi düşünüyorum da nasıl kabullenmişim onca saçmalığı diyorum. Çok aşık değildim ama çok sevildğime inanıyordum. Ama yanlış. Şimdi aslında hiç de sevilmemişim diye düşünüyorum. Meğer benim tüm isteklerim eş kişisinin sözde ‘sevgi’ potasında eritilmiş. Adam her isteğimde arıza cıkarıp ama seni çok seviyorum diye geçiştirmiş. Ve ben yemişim... Bunun kader mi, saflık mı, aptallık mı oldugu kafamda dönüp duruyor.. Ciddi anlamda duygusal manipulasyona maruz kalmışım ve kandırılmışım esasen.. Bana göre bu evlilik değil, dolandırılmış gibi hissediyorum kendimi.. Size sorum şu; kandırılarak evlenmek de kadere dahil midir? Kendimi teselli etmek için bunu böyle kabul edeyim mi bilemedim doğrusu..
A kişisiyle evlenmek kaderinde varsa her şekilde onunla evlenirsin yoksa ne olursa olsun evlenemezsin.

Back