Pozitif dusundum derken... boraz acarmsiin .mesela ben yillar once daha pozitiftim ama insan cok yipraniyor zaman gectikce, ailemin yanina her gittigimde kavga olmayqcak cok güzel olacak diye gidiyorum lakin hep husran , cok iyi biriyle tanistirildim, o kadar hayaller kurdum ki hani kitaplarda anlatiyorlar ya evimin duzenine kadar.. lakin 2. Görusmede olumsuz oldugunu soyledi cocuk, iyi dusunerek neyi nasil yapiyorsunuz detayli anlatin gercekten iknaya ihtiyacim varDusuncelerinizi degistirmezseniz olumlamalar hicbir ise yaramaz , ben hayatta istedigim herseye sahibim cunku hep pozitif dusundum , dogru sekilde istedim , zor oldu , bazilari gec oldu ama hep oldu
Olumlama gercekten inanmazsaniz bir ise yaramaz , dusunce kalibinizi degistirin
Ama siz bunu biraz yanlis anlamissiniz :) verdiginiz ornekler dogru degil , birincisi ailenize bu sekilde etki edemezsiniz , kavga konusu ne bilmiyorum ancak pozitif dusunce ile baskalarinin hayatina mudahale etme sansiniz yok yani olumlu dusuneyim ailem kavga etmesin diye birsey mumkun degilPozitif dusundum derken... boraz acarmsiin .mesela ben yillar once daha pozitiftim ama insan cok yipraniyor zaman gectikce, ailemin yanina her gittigimde kavga olmayqcak cok güzel olacak diye gidiyorum lakin hep husran , cok iyi biriyle tanistirildim, o kadar hayaller kurdum ki hani kitaplarda anlatiyorlar ya evimin duzenine kadar.. lakin 2. Görusmede olumsuz oldugunu soyledi cocuk, iyi dusunerek neyi nasil yapiyorsunuz detayli anlatin gercekten iknaya ihtiyacim var
Ben hemen o adami eve oturttum bacım ,ailesine gittim tanistım hayalimde ..yanlıs yapmısim meger:))Ama siz bunu biraz yanlis anlamissiniz :) verdiginiz ornekler dogru degil , birincisi ailenize bu sekilde etki edemezsiniz , kavga konusu ne bilmiyorum ancak pozitif dusunce ile baskalarinin hayatina mudahale etme sansiniz yok yani olumlu dusuneyim ailem kavga etmesin diye birsey mumkun degil
İkincisi sadece bir kere gosrustugunuz bir adam icinde o hayali kurmaniz o kadar kisa surede gerceklesmesi mumkun degil
Siz insanlardan bagimsiz olarak pozitif dusunun ,soyle ornek veriyim en buyuk hayaliniz kirmizi panjurlu bahceli bir ev sahibi olmak olsun , bu eve bir kere gordugunuz adami oturtmanizin bir anlami yok , eger bu evin kendi kuracaginiz ailenin evi olmasini istiyorsaniz herhangi birini dusunmeden bu evi kafanizda yaratin , herseyiyle imgeleyin , icinde bir adam olsun ve cocuklar ( tabi cocuk istoyordaniz) ama spesifik bir adam olmasin , siz her bos aninizda gozunuzu kapatip evi hayal edin icinde cok sevdiginiz adam var , mutfakta beraber yemek yapin , birbirinize sarilin , arada cama gidip bahcedeki cocuklarinizi seyredin vs vs
O zaman bu hayale sahip olursunuz ama cok icten inanarak yapmaniz lazim bunu , olacagina inanirsaniz olur , belki 1 yil sonra belki 5 yil sonra ama mutlaka olur
Ama kitaplarda anlatilan o degil :) cok istediginiz kisi size gelir ama o olmak zorunda degil , soyle anlatiyim size , ben esimin hayalini kurup ( kendisini hic tanimiyor iken ) bir kagida istedigim tum ozellikleri yazdim , ben bu adami istiyorum dedim , ismi x olsun y olsun fark etmez , ve 10 ay sonra o adam bana geldi , esim daha bu hikayeyi bilmiyorken bana sunu demisti ya birkac aydir icimden bir ses surekli bodruma yerles deyip duruyordu , beni buradan biri cagiriyordu sanki meger seni bulmam gerekiyormus dedi , o boyle soyleyince bende ona kendi yaptigimi anlatmistimBen hemen o adami eve oturttum bacım ,ailesine gittim tanistım hayalimde ..yanlıs yapmısim meger:))
Yani asljnda kitaplarda böyle dusinerrek baskalarinin da hayatina etki edersiniz diyor, cok istediginiz kisi esya size gelir diyor..tabi dua da cok onemli, inan artik şu hayatin bir sifresi var ve kirmak zorundayim hissiyatiyla geziyorum ,yas 31 oldu ama hersey ayni
Bu konuya da degineyim annem 50 yasinda abim ve ben bekariz, babam annem secdeden kalkmiyor cok dua ediyorlar ,annem cok cok uzuluyor evlenemedigimiz icin.cunku akrabada yasitlar da dahil tum kucuk kuzenler evlendi.benden 7-8 yas kucukler de evlenince annem benim kadar üzülüyor artik. Ya cok dertliyim ben ...Dua kaderi değiştirir.İnanarak istemek içten istemek sadece istemek..
Bak bu da olmamasi icin bir nedenBu konuya da degineyim annem 50 yasinda abim ve ben bekariz, babam annem secdeden kalkmiyor cok dua ediyorlar ,annem cok cok uzuluyor evlenemedigimiz icin.cunku akrabada yasitlar da dahil tum kucuk kuzenler evlendi.benden 7-8 yas kucukler de evlenince annem benim kadar üzülüyor artik. Ya cok dertliyim ben ...
Kesinlikle Katılıyorum. Hayatımdaki çoğu şey başlangıçta kötü iken dualarım sayesinde düzeldi diye düşünüyorum. Eğer ben inançsız bir insan olsam yaşayamazdım çünkü en ufak üzüntüde sıkıntıda sadece dua edebiliyorum elimden o geliyor. Tabi gereken gayreti gösteriyorum ama her şeye gücüm yetmiyor. He zengin miyim hayır ama iyi bir mesleğiyim var. Mükemmel bir ailem mi oldu? Hayır. Babam hep kötü ve merhametsizdi ama annem ve kardeşlerim iyiydi. Harika bir evlilik mi yaptım? Hayır ama beni çok üşen eşim değişti ve şu an ağzımın içine bakıyor. Yani her şeyim mükemmel ya da iyi değil ama bir Şekilde işler zamanla yoluna giriyor ve ben bunun dua ile olduğuna inanıyorum. Yoksa çok sıkıntılı bir hayatım oldu ve ben sığınacak bir limanım olmasa dayanamazdım bunlara.Dua kaderi değiştirir.İnanarak istemek içten istemek sadece istemek..
Tabi anlamaz lakin allah da onlarin gozyaslari icinde birakmaz ,annemin yasidakiler torun seviyor babam 60 yasinda , inan onlari gorunce daha uzuluyorum,kendileri vermediler hem hemde bi evlenemediniz diyorlar,Bak bu da olmamasi icin bir neden
Yogun ve derin uzuntu , negatif dusunce olup , olumlu seylerin olmasini engeller
Boyle anne baba varsa isin zor gercekten cunku onlara su konustuklarimizi anlatsan da anlayamazlar
Hayatinda iyi olumlama ile hayat akışını değiştirebilen var mi?
"Cok isteyip hayal kurun" vesaire..ile baslayan nlp teknikleri ile gercekten iyi seyler başaran var mi?
Evlenen, iyi işe sahip oln ,zengin olan, hic olmayacak birseyi olduran var mi?
Bana baya sacma geliyor artik denedim ama olmadi belki de inancim yeterli degildi, düsüncelri degisistirorsen hayatini kaderini de degisirsin diyorlar, gercekten ise yaradigini söyleyen onlarca insan var, ne yapiuorsunuz nasil yapiyorsunuz bi el atin,
Hayatimin aşkiyla karsilasayim birazcik da param olsun baska pek birsey istemem.
Cidden arkadaslar hayatim baya tepetaklak,
Isim yok, esim yok ailem ile aram baya kötu, sebebi cok muhafazkar ve sert goruse sahipler, ters duatigim kendi dusuncelerine zıt olan seyler de yapiyor olusu,işlerine nasil geliyorsa öyleler .yas 31 olunca baya sıkinti olmaya basladi, laf söyleyip de tersleyemem asla zaten öyle bir yapim yok ben yipranip uzuluyorum, annem herseyi abartir, beni suclar vesaire, sevgisiz bor ailede buyudum.kotu insanlarla karsilastim, siddet gösterwn sevgililwrim oldu, aldatildim, artik bastan baslamak istesem bu teknikler ise yarar mi?
Virde soylemek isterim bu tarz cok kitap var ve coğu kof, ben özünde daha mantikli olanlarin iceriginden bahsediyorum. 10 adimda nasil zengin olurum " kitaplarondan bahsetmiyorum.
Mune allah adi verdim konuyu taşıma
:)
[/QUOTE isiniz yoksa eger bir ise gidin yeni arkadaslar edinin farkli ortamlar iyi gelecektir
Evlenmek bence bu hayatta bir iş başarmak değil. Mesela şu yeni gelin evleri tarzı programlara bakıyorum. Evlenip o kadar çeyiz yapmak bu hayatta o insanların en büyük başarısı gibi gösteriliyor ama bugün haberlerde boşanmanın yüzde 10 arttığını söylüyordu. Allah ın manyağına denk gelip hayatı zehir olan binlerce kadın varken evlen evlen diye yapılan dayatmalar çok saçma geliyor bana. Evlenmek çok büyük bir mertebeymiş de herkes ona ulaşmak zorundaymış gibi.Bu konuya da degineyim annem 50 yasinda abim ve ben bekariz, babam annem secdeden kalkmiyor cok dua ediyorlar ,annem cok cok uzuluyor evlenemedigimiz icin.cunku akrabada yasitlar da dahil tum kucuk kuzenler evlendi.benden 7-8 yas kucukler de evlenince annem benim kadar üzülüyor artik. Ya cok dertliyim ben ...
Birini istediniz de mi vermedi aileniz. Yani görüşüp ısrar ettiğiniz biri olmuş muyduTabi anlamaz lakin allah da onlarin gozyaslari icinde birakmaz ,annemin yasidakiler torun seviyor babam 60 yasinda , inan onlari gorunce daha uzuluyorum,kendileri vermediler hem hemde bi evlenemediniz diyorlar,
Kesinlikle haklısınız. İstediğiniz özellikler saplandığınız kişide olmayabilir. O zaman o kişiden vazgeçmeniz gerekir. Onunla mutlu da olamazsınız zaten..Ama kitaplarda anlatilan o degil :) cok istediginiz kisi size gelir ama o olmak zorunda degil , soyle anlatiyim size , ben esimin hayalini kurup ( kendisini hic tanimiyor iken ) bir kagida istedigim tum ozellikleri yazdim , ben bu adami istiyorum dedim , ismi x olsun y olsun fark etmez , ve 10 ay sonra o adam bana geldi , esim daha bu hikayeyi bilmiyorken bana sunu demisti ya birkac aydir icimden bir ses surekli bodruma yerles deyip duruyordu , beni buradan biri cagiriyordu sanki meger seni bulmam gerekiyormus dedi , o boyle soyleyince bende ona kendi yaptigimi anlatmistim
Evet istedigim adam geldi hemde herseyiyle ayni adam ama sabit biri degildi o :)
Gerci bilemiyorum belki tek bir kisi icinde uygulanabilir bir yontem ama ben tanistigim kimseyi o kadar cok istemedim belki de ondan boyle dusunuyor da olabilirim :)