Kaçıncı haftada doğum iznine ayrılmalıyım?

MysticWomen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2024
94
25
25
Merhabalar şuan 6 haftalık gebeyim. İşyerimdeki müdürüm ile görüştüm bana açık kapı bıraktı istediğin zaman ayrılabilirsin diye, doğumdan sonra çalışmayı düşünmüyorum Allah izin verirse Ancak bir ricası oldu, çıkmadan 1 ay önce haber vermemi istedi çünkü yerime birini alacaklar ve ben iş öğreteceğim. Kendimi zorlamak istemiyorum çünkü işe geliş 1,5 eve dönüş 1,5 günde toplam 3 saatim yolda geçiyor normal zamanda bile zorlanıyorum bazen. Sizce kaçıncı haftamda izne ayrılmalıyım, tecrübeli hamişlerden bilgi bekliyorum, kaçıncı haftadan sonra zorlanmaya başladılar, şimdiden teşekkür ederim

Yasal olarak 32.hafta itibariyle izne çıkabilirsiniz. Ancak zaten doğumdan sonra çalışmayı düşünmüyorsaniz yarın bile ciksaniz fark eden bir şey olmaz. O yüzden 1 ay iş öğretecek şekilde planınızı yapip kendiniz ayarlayın. Sizin doğum izninden bağımsız direkt bir cikisiniz olacağı için ihbar süresini de doldurmanız gerekiyor, onu da hesaplayın.

Bilgi için teşekkür ederim, siz kaçıncı haftanızda zorlanmaya başladınız

Bilgi için teşekkür ederim, siz kaçıncı haftanızda zorlanmaya başladınız
Bu biraz çalıştığınız iş ile ilgili aslında. Ben masabasi bir işte çalışıyorum. Bu sebeple 36. haftanin ortasına kadar çalışmıştım. Devamlı oturmak bazen rahatsız ediyordu. Ayağımın altına ayaklık almıştım. Popomun altına da minder koymuştum. :)

Kaçıncı haftanızda zorlanmaya başladınız peki, işim oldukça stresli
Tam zorlanmaya başladığım dönemler 30 haftadan sonraydı. Öğretmenim, okul iki bloktan oluşuyor. Binalar arasında git gel yapmak, ders boyu ayakta durmak çok yoruyordu beni. Ama çalışma saatleri nispeten az olduğu için idare ettim. Dönem sonunu çıkardım, sınavları yapıp notları sisteme girip izne öyle ayrıldım.

Yasal olarak 32.haftada ayrilabilir veya 37.haftaya kadar calisabilir raporuyla uzatabilirsiniz. En gec ayrilacaginiz tarih 37.hafta oluyor. Ben suan 30+6 dayim. Masabasi ve hibrit calistigim icin henuz bir zorluk yasamadim. 37 ye kadar calismayi dusunuyorum. Tek sorunum asiri uyku. Sabahlari zor uyaniyorum, gun icinde uyku ihtiyaci duyuyorum. Ama isim agir olmadigi icin calismami aksatacak bir durum degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…