• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaçıncı Dünya Ülkesiyiz???

Ausencia

_Alcatraz Kaçkını_
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
41.591
141.631
598

Türkiye bu gruplar içinde kesin bir yere oturtulmamış olsa da başta kendi halkının çoğunluğu tarafından 3.dünya ülkesi olarak adlandırılır.
Nedeni ise?
Tüm afrika ülkelerinin bu listede yer almasıyla beraber bu liste tarafsızlar olmaktan çıkıp gelişmemiş ülkeler listesi gibi görülmeye başlanmıştır.
Bu ve benzeri konularda tez hazırlamış bir öğrenci kadar kafa patlatmış biri olarak konuyu dallandırıp budaklandırmadan sormak istiyorum.
Sizin gözünüzde Türkiye kaçıncı dünya ülkesi ve neden?
Siz 1. dünya ülkesi olmayı gelişmişlik adına sevinçle mi karşılarsınız yoksa A.B.D müttefiği olarak kapitalist bir düzen içinde olmaktan rahatsızlık mı duyarsınız?
2. dünya ülkesi denilen bir kavram artık sadece 1 var 3 var 2 nerde diye soranlar için varlığını sürdüyor,komünist doğu bloğu ülkeleri için kullanılıyordu ve bizim ülkemizin uzağındaydı hep bu liste.
Ya da sömürülen ülke , aç ülke , gelişemeyen ülke olarak mı görüyorsunuz Türkiye'nin 3. dünya ülkesi olarak adlandırılmasını ki kesinleşmiş hiçbir liste yok olanlarda da 1 . dünya ülkesi olarak gözüküyoruz bknz: First, Second, and Third World - Nations Online Project
Yoksa 3. dünya ülkesi olmamızın sebebi ne komünist ne de kapitalist olmamız mı?

Yoksa 3. dünya ülkesi olmamızın sebebi ne komünist ne de kapitalist olmamamız mı?olacaktı...

(yanlış yazmışım,düzenleme yapamıyorum bu bölümde)

Son düzenleme:
Verdiğiniz linkteki sıralama zaten 2.dünya savaşından sonra siyasal ve ekonomik açıdan bir nevi müttefik olarak görülen ülkelerin sıralamasıdır.
Yani kastetilen şey 3.dünya savaşı olduğundaki tarafların ne olacağı konusunda bir ön bildirim sunmaktadır.
Bizim daha önceki konuda bahsettiğimiz daha doğrusu benim bahsettiğim kategoriler ise bambaşkadır.
Bu yüzden zaten bu konu tartışmaya açıktır diye belirtmiştim.
Dünya sıralaması neler göz önünde bulundurularak yapılırsa sıralama değişir.
Benim kastetiğim 'insanca yaşamak' başlığı altında tabiki 3.dünya ülkelerinden biriyiz.

Ve belirtmeyi unuttuğum için üzgünüm, bir fikir anlaşmazlığı sonrası konu açmak için uğraştınız, düşüncelerimizi paylaşacağımız bir platform hazırladınız.
Emeğinize sağlık, kendi adıma çok mutlu oldum.

Ve belirtmeyi unuttuğum için üzgünüm, bir fikir anlaşmazlığı sonrası konu açmak için uğraştınız, düşüncelerimizi paylaşacağımız bir platform hazırladınız.
Emeğinize sağlık, kendi adıma çok mutlu oldum.

Rica ederim.
Keşke daha çok kişi katılsa ve konuşsak.
Kim ülkesini nerede görüyor,neden böyle düşünüyor?

Dünya üzerinde nasıl bir konum hayal ediyoruz ülkemize?
Tabii ki refah düzeyi gelişmiş bir ülke ama kimlerle dost,kimlerle düşman?
Ülkemizi nerede görsek gözümüz açık gitmez?
Tüm müslüman ülkelerinin lideri olmuş bir konumda mı yoksa süper güçlerin etkisini minimalize etmiş bir Türkiye mi?
Ya da halkının refah seviyesini yükseltsinde nerede olursa olsun mu?
Ne çok sorulacak soru var değil mi?
_
ilginize teşekkürler...__________________________________________________________________________________

Benim gözümde konumuzla ilintili olarak 3.dünya ülkesi değil Türkiye.
Gelişmekteyiz vaadiyle kandırılmıyoruz.Gelişmekteyiz aşamasında takılıp kaldık sadece ama kimse sihirli değnek elinde bunu başaramıyor.
Açlık sınırında bir ülke değiliz,öyleyiz demek bu ülkeye haksızlık olur.
Bu ülkeyi yönetenleri eleştirmek başka bişeydir,onları eleştirmek için ülkemi olmadığı bir durumda göstermek başka.

Rica ederim.
Keşke daha çok kişi katılsa ve konuşsak.
Kim ülkesini nerede görüyor,neden böyle düşünüyor?

Dünya üzerinde nasıl bir konum hayal ediyoruz ülkemize?
Tabii ki refah düzeyi gelişmiş bir ülke ama kimlerle dost,kimlerle düşman?
Ülkemizi nerede görsek gözümüz açık gitmez?
Tüm müslüman ülkelerinin lideri olmuş bir konumda mı yoksa süper güçlerin etkisini minimalize etmiş bir Türkiye mi?
Ya da halkının refah seviyesini yükseltsinde nerede olursa olsun mu?
Ne çok sorulacak soru var değil mi?
_
ilginize teşekkürler...__________________________________________________________________________________

Benim gözümde konumuzla ilintili olarak 3.dünya ülkesi değil Türkiye.
Gelişmekteyiz vaadiyle kandırılmıyoruz.Gelişmekteyiz aşamasında takılıp kaldık sadece ama kimse sihirli değnek elinde bunu başaramıyor.
Açlık sınırında bir ülke değiliz,öyleyiz demek bu ülkeye haksızlık olur.Bu ülkeyi yönetenleri eleştirmek başka bişeydir,onları eleştirmek için ülkemi olmadığı bir durumda göstermek başka.

Kim burada çıkıp durumdan memnunuz, yok arkadaş daha gelişmeyelim der ki...
Tabi ki hedefimiz ya da millet olarak idealimiz, her yönüyle bağımsız, bireyin her türlü yaşamsal hakkının sağlandığı bir ülkedir eminim buna.
Kırmızı ile çizdiğim noktalarda söyleyebilecek bir iki şeyim var, haklısınız açlık sınırında değiliz.
Bizim ülkemizde açlıktan gerçekten ölümler olmaz.
Ama bunun nedeni, ekonomik bakımdan ileri olmamız değil kültürümüzdür.
Yeni evlenen bir çifte aileler yardım eder, ya da oğulları batsa baba evine taşınır hayatına devam eder.
Dinimiz gereği zaten ihtiyaçları olanlara elimizden geldiğince yardım yapıyoruz, çok takdir ettiğim ve şahit olduğum söz ise 'komşun açken tok olmayacaksın' sözüdür.
Yine de belirttiğim gibi bunların sebebi refah düzeyimiz değil, örf adet, aile bağlarımızdır.
Diğer yönetenler konusuna gelince, asla inanın ki bu fikrimde yöneticilerle ilgili bir şikayetim ya da karşı duruşum söz konusu değil.
Genel olarak baktığımızda aslında, dünyada daha önce belirtmiştim, kişi başı milli gelir, asgari ücret, iş istihdamı ya da eğitim ve sağlık gibi temel ihtiyaçlara en büyük pay ayrılır.
Malesef bizde bugüne kadar böyle bir şey olmadı, hükümet meselesi değil, zihniyet meselesi aslında bu.
Biz milletçe gösterişi severiz, evimiz en güzel yeri salonumuzdur, hatta çoğu evde kullanılmaz misafir gelmedikçe.
Bu hem misafire hürmet hem de gerçekten gösteriştir.
Çekirdekten verdiğim salon örneği, ülkemize genişleterek örnek vermek gerekirse, evet okullar açıyoruz ama nitelikli öğretmen ya da ücretsiz eğitim yok....
Okusunlar tamam açılsın, olsun diyoruz ama kanunla çocuk yaştaki kızları evlendiriyoruz...
İnsanın yaşamsal döngüsünü sürdürebilmesi için günümüz şartlarındaki gerekli şeylere(ekmek,tahıl,doğalgaz,elektrik,benzin) habire zam yapıyoruz.(40 sene önce de böyleydi)
Hastaneler açıyoruz ama yeterli sayıda doktor yok ki (geçen bir forumda tartışıldı oldukça doktor hataları vs neyse) her dört dakikada bir hastaya tanı koysun.
Yollar yapıyoruz doğru, kış gelince asfalt bozulur diye tuzlamıyoruz:)
Deprem gelecek diyoruz, ama tek derdimiz kentsel dönüşüm...
Bir Allahın kulu çıkıp da demiyor ki arkadaş; tamam güzel de bunun altı nanayken üstünü yapsan ne olur!'
Gibi gibi...

Benim 3.dünya ülkesiyiz dememdeki en büyük kasıt budur, nicelikten çok nitelikte ilgilenen, ne kadar çok kazandığımız ya da okuduğumuzla değil ne kadar hakettiğimiz ve hakkını verdiğimizi tartıştığımız günlerde ben ancak diyebilirim ki benim güzel ÜLKEM işte 1.sıradadır.

Benimde sizinle ters düştüğüm kısım buydu zaten;sizin 3. dünya ülkesini kullanma yeriniz.
3. dünya ülkesi değiliz çünkü nato üyesiyiz.
3.dünya ülkesi değiliz çünkü kültürümüz ya da ekonomimiz sebeb ne olursa olsun açlık sınırında değiliz.
3.dünya ülkesi değiliz çünkü tarafsız değiliz.

Bunun dışında yazdıklarınızın altına en azından büyük bir kısmına bende imzamı atıyorum:34:

Türkiye sadece yanlış yönetimle,ucuz iktidar/muhalefet politikalarıyla,iktidarın hegamonya altında verdiği kararlarla ya da atamadığı adımlarla yerinde saymıyor.

Türkiye insanın büyük bir çoğunluğunun sorumluluk duygusuna sahip olmaması,değerlerine ve geleneklerine sahip çıkayım derken yeniliklerden ve gelişmelerden uzak kalması ya da tam tersine değerlerine ve geleneklerine sahip çıkmayı çağdaşlaşmaya sekte görüp düpedüz hiçliğe yürümesi...eğitime hala(!)önem verilmemesi,hakkını aramayı bilen azınlığın sesinin diğer seslerin üzerine çıkamaması gibi sebeblerle de yerinde sayıyor.

Gelişmek için nitelik kadar nicelikte önemli bence ...bakın burada körler sağırlar birbirini ağırlar gibi yazıyoruz , ne kadar çok ses çıksa daha iyi olmaz mıydı?

[/COLOR]
Benim 3.dünya ülkesiyiz dememdeki en büyük kasıt budur, nicelikten çok nitelikte ilgilenen, ne kadar çok kazandığımız ya da okuduğumuzla değil ne kadar hakettiğimiz ve hakkını verdiğimizi tartıştığımız günlerde ben ancak diyebilirim ki benim güzel ÜLKEM işte 1.sıradadır.

Ben kavramlara fazla takılıyorum.
Yoksa tabiiki de bu yazdıklarınız olduğu gün benimde gözüm açık gitmeyecek,Türkiye'yi bende o zaman ilk sırada göreceğim.

Benim gözümde Türkiye ne yazikki 3. dünya ülkelerinden.
Eger büyük sehirlerde yarim saatlik bir yere 2 saatde gidiyorsam
eger engeli vatandaslar icin yol yoksa
eger cocuklar icin yeterince park yoksa
eger yaslilar icin oturmak icin banklar yoksa
eger her yerde cöpünüzü atacak cöp tenekeleri yoksa
eger iccecek suyumu muslukdan degilde, damacana kullaniyorsam
eger hala töre cinayetleri oluyorsa
eger kadinlar kocalari tarafindan siddeti görüyorsa veya öldürülorsa
eger okul sistemi yeterli degilse ve liseden sonra dershaneler var ise
eger sokaklarda kedi ve köpekler yasiyorsa
........daha cok yazacaklar varda, su an sadece aklima gelenler bu.

o zaman 3. dünya ülkesiyim.

Ama Insallah gelecekte bunlari giderecegiz.

tekrari oldu...pardon...

Son düzenleme:

Gelişmek için nitelik kadar nicelikte önemli bence ...bakın burada körler sağırlar birbirini ağırlar gibi yazıyoruz , ne kadar çok ses çıksa daha iyi olmaz mıydı?

Yazınızın bu kısmını okuduğumda suskunluk sarmalı aklıma geldi.
Bu iletişim kuramına göre en yalın halde anlatırsam; dünyayı bir uzay boşluğunda düşünürsek, çoğunluğun tersi düşünceler dillendirilmez ve zamanla düşünceler bu boşlukta kaybolur ya da kamuoyu görüşü ne ise benimsenmiş gibi rol yapılarak anti düşünceler gizlenir.
Ama biri o sarmaldan çıktığı, sesi yükseldiği anda kaybolan ya da rol yapılarak sergilenmiş düşünceler, bir anda kamuoyunu tekrar oluşturup, yapılandırabilir.
Dediğiniz gibi burada nicelik oldukça önemlidir, çoğunluklar daima dikkat çeker ve hedef kitlesine bir şekilde ulaşır.
Bir de 'kuru gürültü' diye bir tabir vardır bilirsiniz....
Açıkcası karşımda 100 kişi aslında neyi savunduğunu bilmeden açıklama yapacağına, adam akıllı 1 kişi konuşsa belki çok daha fazla kitleye hitap eder ve değişimlere sebep olabilir.
Tabi verdiğim örnek biraz farazi ama, geçen gün bir haberde Yozgat' a açılan üniversitenin Matematik bölümünde sadece 2 öğrencinin kayıtlı olduğunu okudum.
E durum bu olunca haber değeri taşımış ve kaleme alınmış.
İyiki de alınmış.
Koskoca bölümde 2 kişi ne demek?
Birsürü öğretim görevlisi,temizlik ya da gıda için çalışanlar, devletin suyu, elektriği ve doğalgazı...
2 kişi için:)

Nitelik burada devreye giriyor aslında, önce biz içlerini dolduralarım; daha sonra sayılarını fazlalaştıralım.
Biz sonunu düşünmeden hareket eden,yapmış olmak için iş yapan bir milletiz, bu haberi okurken gerçekten sadece kahkahalarla halimize gülebilmiştim.

Yani diyeceğim şu ki, burada konuya bakan eminim çok az kişi vardır,bizim dışımızda bir arkadaş daha yorum yapmış sadece.
Bırakın gerçekten öyle kalsın.
Burada söylediklerini temellendiremeden, yazılanların alt metinlerini okuyamadan sırf cevap vermiş olmak için yapılan yorumlar olacağına az ama dolu dolu, bize ters de olsa da bir şeyler öğrenebileceğimiz fikirler duyalım daha iyidir.

Son düzenleme:
2010' Ulkelerin Gelismislik Siralamasi

Türkiye Dünyanın en gelişmiş 83. ülkesi.

Türkiye Avrupada ise 47 ülke içerisinde 46.sırada yer alabildi Türkiye gelişmişlik düzeyi bakımından Avrupada sadece moldova'yı geçebildi, ne yazıkki diğer bütün avrupa ülkeleri Türkiyeden daha gelişmiş durumdalar.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) yeni düzenlenen İnsani Gelişme Endeksine (İGE) göre, Türkiye, 0.679'luk bir değerle 169 ülke arasında 83. sırada yer aldı.

Türkiye 2007 yılında açıklanan raporda 79.sıradaydı. Böylelikle Türkiye 3 yılda 4 basamak gerilemiş oldu.

UNDP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 2010 İnsani Gelişme Endeksi'nde Türkiye, sıralamada AB üye ülkeleri ile AB'ye aday olan diğer ülkelerin ve OECD ülkelerinin altında yer aldı.

İnsani Gelişme Endeksi'nde Türkiye bu yıl da üst sıralara çıkamadı. İnsani Gelişme Endeksi'nin hesaplanmasında, milli gelirin yanı sıra ülkelerin sağlık ve eğitim düzeylerine ilişkin temel veriler kullanılıyor.

Türkiye'nin, İnsani Gelişme Endeksi'nde OECD ve AB standartlarına yaklaştırabilecek daha üst sıralara ulaşabilmesi için çabalarını doğumda yaşam beklentisini (2010'da 72,2 yıl) ve ortalama eğitim süresini (2010'da 6,5 yıl) artırması gerekiyor.

Türkiye'de ortalama eğitim süresi, OECD ülkelerinin sürelerinin neredeyse yarısına denk geliyor. 2010 rakamlarına göre, OECD ülkelerinde bu rakam bu süre 11,4 yıl. Ortalama 6,5 yıl eğitim süresi olan Türkiye'nin ardından sırasıyla 6,2 ve 6,1 yıl ile Venezuela ve Kuveyt geliyor.

İGE hesaplama yöntemleri değişti

2010 raporunda, İGE'yi hesaplamak için kullanılan bazı gösterge ve yöntemlerde düzenlemeler yapıldı. Bilgiye erişim ve kabul edilebilir bir yaşam standardını ölçen göstergeler 2010 raporunda değiştirildi.

Bu sene ayrıca, deneysel olarak üç yeni endeks geliştirildi. Eşitsizliğe Uyarlanmış İGE (EUİGE) bir ülkenin sağlık, eğitim ve gelir alanındaki kazanımlarını dikkate alarak bunların, o ülke içinde nasıl dağıldığını da ele
alıyor.

İGE ve EUİGE ile aynı çerçeve üzerine inşa edilen Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği Endeksi (TCEE) ise kadınlar ile erkekler arasındaki kazanımlar arasındaki farkları aydınlatan yeni bir ölçüm oldu. Çok Boyutlu Yoksulluk Endeksi (ÇBYE), aynı hane içinde eğitim, sağlık ve yaşam standardı alanlarında yaşanan birden fazla yoksunluğu tespit ediyor.

Alıntıdır...
____________________________________________________________________________________

Bu formu da ders notlarım arasında buldum, paylaşmak istedim.
Bu formun devamında çok gelişmiş, gelişmiş, az gelişmiş ülkeler kategorileri ve ülkeler var fakat fazla uzun olduğu için devamını almadım.
Bizim 83.sıramız gelişmiş ülkeler kategorisinde görünüyor.
Ele alınan başlıklar, değiştikçe sıralamalar da bir o kadar karman çorman oluyor.
Hatta ABD bile 26.sırada.

3. Dunya ulkesiyiz çünkü; Her güne ayrı bir felaket haberi ile uyanıyoruz,Ülkemizin her gün ayrı noktasında farklı ateşler düşüyor yüreklere,cephanelikte sayım yapılırken patlama,25 asker şehit...Hükümet adına Başbakan konuşmuyor,BaşbakanYardımcısı konuşmuyor,İç İşleri Bakanı konuşmuyor,Milli Savunma Bakanı konuşmuyor,Hükümet Sözcüsü konuşmuyor,
Orman ve Su İşleri Bakanı konuşuyor...

Ve ne diyor;

Bu olay Hindistan, Pakistan gibi ülkelerde sıkça yaşanan olaylar gibi bir olaydır...

Büyük güç (!) Türkiye'nin kendisini kıyasladığı ülkelere bakın.

Bu kadar vahim bir olayda yetkili olmayan Bakan beyanat veriyorsa, Hindistan ve Pakistan ile kıyaslıyorsa,

Bırakın yeşil sermayenin paylaştığı Gayri Safi Yurt İçi Hasılayı.

Biz bildiginiz 3.dunya ulkesiyiz

Kadin hakları yoksa
Hayvan hakları yoksa
Hala yabancı ülkelerin güdümünde yasıyorsak ( ABD gibi)
Egitim sistemi çökmüşse( ÖSYM 8 kere hata yapıyor, genclerin hayatları ile oynanıyor sorumlu hala makamindaysa)
Saglık sistemi çalışmıyorsa ( tam gun yasası, vb. )
Hergun şehit haberiyle uyanıp buna rağmen açıklama yapılmıyorsa
Savaşa giriyorsak, bunu da amerika için yapıyorsak yani kendi vatandaşımız yerine ABD vatandaşlarının konforunu düşünüyorsak
Ülkemizde bir cok ülkenin ajanı cirit atıyorsa
Cocuklarımıza sahip çıkılmıyorsa
Töre cinayetleri hala devam ediyorsa
Dogalgaz, elektrik, benzin devamlı zamlaniyorsa( dünyada en pahalı benzinde ilk 3 teyiz)

Gündem sik, sik değiştirilip halkın gercegi görmesi engelleniyorsa, istenildigi kadar duble yollar yapılsın, havada tutup, tavada yiyen yeni zenginler, türesin

Biz 3. Dunya ulkesiyiz bu mantıkla da olmaya devam edicegiz

Biz bildiğiniz***3. Dünya ülkesiyiz...

3. Dünya ülkesi olmamakta ısrar ediyorum.

Yok illa oradayız diyen arkadaşlarımızı da anlamıyorum,orada olmak kime ne kazandıracak.

Gelişmiş ülke seviyesinden uzaktayız bu minvalde evet;

Zira gelişmiş ülke demek;ekonomisi güçlü,kişi başına düşen milli gelir düzeyi yeterli,sanayileşmiş ; aynı zamanda eğitim istatistikleri yüksek genç bir nesle sahip ,sağlık ve ulaşım alanlarında eksiklerini tamamlamış,silahlı kuvvetleri güçlü ülke demek.

Gelişmekte olan bir ülkeyiz...Ekonomimiz 2008 yılından beri ımf'den borç almayı bırakmış,mevcut borçlar kapanmak üzere...Sanayi ülkesiyiz.Sağlık ve ulaşım alanlarında dünden daha iyiyiz ama eksikler çok.
Eğitim en büyük zaafımız.Eğitilmekten hoşlanmayan bir toplumuz zira çoğunluğumuz çok bilmiş cahiller.

Hindistanda kaç kadın pc başında ülkesini konuşuyor hatta bilgisayarı mı var?
Mozambik hali hazırdaki sadece 7 üniversitesi ile nasıl aynı kategoride olabilir Türkiye ile?
İran 4400 gsyih ile Türkiyenin gerisindeyken ,Türkiye ye haksızlık olmaz mı sen 3. dünya ülkesisin demek?
Suudi Arabistanda kadının araba kullaması yasağı yeni delinmişken bizler kaç Burcu Çetinkaya olduk trafikte?
Hayvan hakları ile ilgili yasa tasarı düzenleniyor (beğen ya da beğenme) ki tepki alınca geri çekiliyor şimdi sen nasıl olurda İnsan hakları yasası olmayan ülke ile aynı kefede tutarsın ülkeni?

Türkiye gelişmek zorunda olan bir ülke.
Önce biz gelişeceğiz.
Eğitileceğiz.
Ülkeyi oluşturan o ülkenin halkıdır.
Gelişmiş insan önüne konulanı eleştirmeyi de bilir,hakkını vermeyi de...

images

Türkiye'nin yukarıdaki fotoğraf olmadığını çok iyi biliyorsunuz ama neden ısrarla 3. dünya ülkesiyiz politikası güdüyorsunuz?

images

Türkiye'nin yukarıdaki fotoğraf olmadığını çok iyi biliyorsunuz ama neden ısrarla 3. dünya ülkesiyiz politikası güdüyorsunuz?

Yurtdışına çıkarken hiç pasaport kontrolünde size nasıl davranildigini gözlemlediniz mı ?Son 7 senedir inanın bir İngiliz 5 dk. Da geçiyorsa siz 25 dk. Aranıyorsunuz
Sadece açlık sınırı bir ülkenin kaçıncı dunya ülkesi olduğunu belirlemez.
Bir ülkenin bağımsızlığı( ekonomik ve ulusal güvenlik olarak)

Ve en önemlisi adalet sistemi, egitim, saglık sistemi belirler.

Hem bir ülkenin Bakanı sizi 3. Dunya ulkesiyiz kiyasliyorsa ne dememi bekliyorsunuz:)

Benim yorumlarımı bırakın uluslararası normlarda bunu göstermekte

Yurtdışına çıkarken hiç pasaport kontrolünde size nasıl davranildigini gözlemlediniz mı ?Son 7 senedir inanın bir İngiliz 5 dk. Da geçiyorsa siz 25 dk. Aranıyorsunuz
Sadece açlık sınırı bir ülkenin kaçıncı dunya ülkesi olduğunu belirlemez.
Bir ülkenin bağımsızlığı( ekonomik ve ulusal güvenlik olarak)

Ve en önemlisi adalet sistemi, egitim, saglık sistemi belirler.

Hem bir ülkenin Bakanı sizi 3. Dunya ulkesiyiz kiyasliyorsa ne dememi bekliyorsunuz:)

Benim yorumlarımı bırakın uluslararası normlarda bunu göstermekte

Bu saydıklarınızın hepsini bir önceki yorumumda bende belirttim.

Sadece açlık sınırında olması belirlemediği gibi pasaport işlemlerindeki muamelede belirlemez pek tabii.

Evet bakanla ilgili yazıyı Bakan'dan 3. Dünya ülkesiyiz itirafı / Güncel / Milliyet Blog buradan bende okudum.(ALINTILARI BELİRTİRSEK SİTELERİN YASAL HAKKI MAHFUZDUR LA İLGİLİ ŞİKAYETLERİNDEN KURTULMUŞ OLURUZ)

O bakanların,başkanların sözlerine çoktan kulak tıkamamış mıydık biz?

Birkaç mehmet öldü gibi akla zarar bir açıklamayı yaparken de , ülkesini Hindistan ve Pakistan'la kıyaslarken de aynı cehalet!

NE O BAKAN DEDİ DİYE BİZ HİNDİSTANLA AYNI KEFEDE OLURUZ NE DE O ŞEHİT KANI BİR KAÇ MEHMET OLUR.

Biz akıllı olacağız,aklımızı kullanıp bir kaç köşe yazısının galeyanına da gelmeyeceğiz,bir bakanın bilgisizliğiyle de yol haritamızı çizmeyeceğiz.

Biz kendimizi nasıl tanıttık?Yada müslümanları nasıl tanıyorlar?
Müslüman olan bir Avusturalya lının videosunu seyrettim.Din arayışı içindeyken çevresinden biri müslümanlığı araştırmasını söyleyince verdiği cevap :Onlar terörist.
Sonra araştırdığında böyle olmadığını,aslında kur an nın aslında bunu söylemediğini anlıyor.Ama herkes araştırmıyor malesef.
Sanırım dünyadaki genek kanı Türk diyince hırsız,müslüman diyince kavruk,ezik,fakir.
Aksi mümkünmü peki.Tabiki mümkün.Aslını ispat bize ait.

Kadın cinayetlerinde dünya sıralamasında üst sıralardayız.
Eğitim sistemimiz yanlışlarla hatalarla dolu ve durmadan değişiyor iyiye mi gidiyor kötüye mi ikisi de değil hala bir öncekiler gibi karmaşa içinde.
Eğitimde öğretimde bireyin tercihlerine saygı yok.Seçmeli adı altında zorunlu islami dersler verilmeye başlanmış,dini inancın var mı yok mu ya da nedir diye soran yok.
Dünyanın en pahalı benzinini kullanmaya başladık önceden Norveç'in arkasında 2.sıradaydık fakat
Norveç kişi başına ort.milli gelir 100bin dolar iken bizim 10bin dolar civarında.
Her geçen gün her şey zamlanmaya devam ediyor son hızda.
Terör aldı başını yürüdü halkı temsil eden bir grup teröristle sarmaş dolaş ama yapılan hiçbir şey yok.
Kışın kardan yolları kapanan yüzlerce köy var insanların ne halde hastanelere yetiştiği her kış haberlerde bolca gösteriliyor.
Hayvan tecavüzünde dünya sıralamasında ilklerdeyiz,hayvan nefreti düşmanlığı tavan.
İnsana saygı yok,kendi değer yargılarından farklı değer yargısına sahip insanları neredeyse taşlayacak insanlar o kadar çok ki.
Daha akla gelmeyen bir çok şey var.

Üçüncü müyüz beşinci mi bilemiyorum da hiç iyi şartlar altında yaşadığımızı söyleyemeyeceğim.

Biz kendimizi nasıl tanıttık?Yada müslümanları nasıl tanıyorlar?
Müslüman olan bir Avusturalya lının videosunu seyrettim.Din arayışı içindeyken çevresinden biri müslümanlığı araştırmasını söyleyince verdiği cevap :Onlar terörist.
Sonra araştırdığında böyle olmadığını,aslında kur an nın aslında bunu söylemediğini anlıyor.Ama herkes araştırmıyor malesef.
Sanırım dünyadaki genek kanı Türk diyince hırsız,müslüman diyince kavruk,ezik,fakir.
Aksi mümkünmü peki.Tabiki mümkün.Aslını ispat bize ait.

Geçenlerde play station'da bir oyun oynuyorum,oyunun bir bölümünde istanbul'dan bir kaçakçılık gerçekleşecek.
Müzenin güvenlik görevlileri Arap!!!

Aksi tabiiki de mümkün.

Aksi kendini yetiştirmeyi ülkesine,ülkesinin gelecek nesline görev bilen kişiler olmaktan geçiyor.

Yüksek lisans yapmak istediğimi konuştuğum bir sohbette kadın:

-Ne gerek var ki?Siz çalışmıyorsun değil mi dedi?

-Oğlum için dedim.

Bağlantıyı o kuramadı ama sürekli okumak,sürekli öğrenmek ve sürekli gelişmek sorumluluğunda olursak gelecek nesil 3. dünya ülkesi ve Türkiye'yi asla aynı başlık altında görmeyecektir.

Back