• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaçarak evlenmek

Bir arkadaşım üniversitedeyken kaçtı. Üstelik evin tek çocuğuydu. Kaçtığı insan ailesi falan iyi çıktı ama çok pişman. Ben bunu aileme nasıl yapabildim diye sürekli kafaya takıyor. Seneler geçti hala aynı. Sürekli suçluluk psikolojisiyle yaşıyor.

20 yaşında ne evliliği ya? Üniversite okumak hiç mi vizyon katmadı sana? Hiç mi hayalin yok? Sizler sanıyorsunuz ki evlilik sadece yataktan ibaret. Nikâh, sevişme ve beraber yaşama belgesi değil güzelim. Bir hayatın sorumlululuğunu birlikte almaktır. Ailene yazık gerçekten. Sanıyorlar ki kızları güzel yerlere gelecek, ayakları üstünde durup bir baltaya sap olacak.

Aileniz size o kadar emek vermis.Okulu bitirip,is bulun.Sonra evlenirsiniz.Yazik degil mi ailenize?Size guvenip,gondermisler.Mutsuz olursaniz ne olacak?Geri donebilecekmisiniz?

Ben 20 yaşındayım sevgilim 26 üniverdite öğrencisiyim.Sevgilimle evlenmeyi düşünüyoruz ailem okurken evlenmemi istemiyorlar.Sevgilimle yakınlaşma yaşadık bazen onda kalıyorum onla olmak istiyorum hep . Kaçmak konusunda ne düşünüyorsunuz ? okurken evlenmek ? siz kaçtıysanız sizin hikayeniz nedir ? aileyle aranız düzeldi mi ?
kaçmak eşittir varoşluk,avamlık,kendini ateşe atmak,başını yakmak,geleceğini mahvetmek,hayat boyu ailenle aranda bi uçurum açmak kısaca pişmanlık. farklı olanı ben hiç görmedim. bu kişilere de herkes kendi düşen ağlamaz der geçer. sen bilirsin

Ben 20 yaşındayım sevgilim 26 üniverdite öğrencisiyim.Sevgilimle evlenmeyi düşünüyoruz ailem okurken evlenmemi istemiyorlar.Sevgilimle yakınlaşma yaşadık bazen onda kalıyorum onla olmak istiyorum hep . Kaçmak konusunda ne düşünüyorsunuz ? okurken evlenmek ? siz kaçtıysanız sizin hikayeniz nedir ? aileyle aranız düzeldi mi ?
Kuzenim yaptı .15 yıl geçti üstünden ailesiyle hemen barıştı ama teyzemin ve eniştemin içindeki kırgınlık hiç geçmedi.Eniştem çok genç yaşta emekli oldu iş yerindekilerden utancından.Barıştılar affettiler sanırsın ama bir utanç olarak yapışırsın ailenin kalbine.Okulun bitince doğru düzgün evlen.

Aileden uzakta okuyunca sapıtan bir nesil yetişiyor hayret vallahi..
Bilmiyorum neden böyle bir anda şaşırıyorlar ya da bu anı mı bekliyorlardı? Ama ailede çok baskı görenlerde rastlıyorum bu duruma. Ben üniversiteye gittiğimde aksine annem hiç mi yok birileri derdi :D Bende hepsinin niyeti belli kalsın istemem derdim. İnsan kendini, karşısındakini az çok bilir, tanır. Ama gelecek ve kariyer hedefi olmayan sadece aileden uzaklaşmış olmak için dışarıda üniversite okuyan nesil yetişiyor artık. E tabi onlarda aman mezun olsam ne olacak evleneyim koca bakar bana diye düşünürken bir bakıyorlar ki şiddet, ekonomik kriz etkilemiş bunların evliliğini.

Sen okulunu bitirip, altın bileziğini (mesleğini/işini) aldıktan sonra seni istese ailen vermeyecek mi , sanki istedi 2-3 kere vermediler de kaçmak istiyosun bende bunu anlamıyorum ya , hani birini çok seversin aşık olursun seni istemeye gelir ailen vermez biraz zaman geçer tekrar gelir yine vermez o zaman kaçmayı düşünmene de hadi normal diyelim , hiç isteme vs olmadan okul okurken direkt kaçma isteği ne kadar saçma bir şey

kaçmak eşittir varoşluk,avamlık,kendini ateşe atmak,başını yakmak,geleceğini mahvetmek,hayat boyu ailenle aranda bi uçurum açmak kısaca pişmanlık. farklı olanı ben hiç görmedim. bu kişilere de herkes kendi düşen ağlamaz der geçer. sen bilirsin
Aynen ya. En doğru kavram varoşluk. Cuk oturmuş gerçekten.

Kızım saçmalama ahahahah, evliliği ne sanıyorsun, evlilik sevdiğinle her gün sarılıp oturmak yatmak değil. Valla üzerler. Git yine sevgiline, gez toz seviş. Tadını çıkar. Manyak mısın?

Sevişmek,kocaya kaçmak için keşke ünv beklemeseydiniz.Bosuna yer işgal etmişsiniz.Okul bile dize bir şey katmamış.Zavalli aileniz bütün gayreti, kızım ünv okuyor gururunu boşa yaşıyor .Siz ünv okumayı adamla sevişip , sarılıp uyumak için sanmışsiniz yazık .......

Kullanici adinizdan yola cikarak soruyorum. Yazar olma niyetinde olup kurgu icin nabiz yokluyor olabilir misiniz?

Bu arada yakın zamanda bir akrabam bildiğin kocaya kaçtı. Ailesi için büyük bir üzülme oldu insan çocukları için büyük hayaller kuruyor. Ben 24 olacağım 2 aya evlilik kararı aldım sürekli sorgular haldeyim. Evlenmek zorunda değilsin bir şeyler yaşadın bitti. Herkes aynı değil sen sevişmek istiyorsan seviş ama dikkatli olman lazım yine de mutlaka korun. Okurken evlenen bi arkadaşım var o çok mutlu ama onların işi vardı birlikte e ticaret yapıyorlar. Yine de bu örnek çok nadir

Back