Kaç Haftalık Gebe Olunduğu?

hamis19

Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2014
96
24
18
36
Arkadaşlar gebelik haftası kimi kaynaklarda son adet tarihinden itibaren hesaplanır diyor. Ben en son ekim 21 de hasta olmuştum fakat 5 Aralıkta doktora gittim ve ultrasonda baktı 4 hafta 3 günlük dedi ve kese boyu 13 mm çıktı. Adet tarihinden hesaplanıyorsa bana yaklaşık 7 haftalık demesi gerekmez miydi? Ben şimdi hangisine göre hesaplamalıyım?

Arkadaşlar gebelik haftası kimi kaynaklarda son adet tarihinden itibaren hesaplanır diyor. Ben en son ekim 21 de hasta olmuştum fakat 5 Aralıkta doktora gittim ve ultrasonda baktı 4 hafta 3 günlük dedi ve kese boyu 13 mm çıktı. Adet tarihinden hesaplanıyorsa bana yaklaşık 7 haftalık demesi gerekmez miydi? Ben şimdi hangisine göre hesaplamalıyım?
Oncelikle hayirli gebelikler dilerim. Gec dollenme olmus olabilir. Benim 1 hafta geriden geliyordu . Ama yakaladi haftasini simdi haftasinda. Yani sen kendini nasil oyi hissedeceksen oyle hesapla cok onemli bir hesap degil zaten dogacagi zamana yakin doktor belirtir ne zaman dogacagini asagi yukari. Hayirlisi olsun.

canım gec döllenmedir sorun yoksa problem yok zaten rahat ol canım

Canım benim bebeğim sat a göre 5 haftalık görünürken kan değerlerine göre 5 günlüktü çünkü geç döllenmeydi ama sata göre bakılır hamileysen

Benimde bebeğim bir hafta küçük görünüyordu.
Doktor regl dönemime göre 7 haftalık ama geç dölleme 6 haftalık görünüyor dediğinde üzülmüştüm.
şuan tam haftasında gidiyor ne eksik ne fazla :)

benimde son adet tarihim 21 ekim canım 1 aralıkta doktora gittim keseyi çok küçük gördü 5 haftalık dedi geç döllenme olmuş olabilir dedi normalde daha büyük olması gerekiyordu dedi düşük riskide var dedi haftaya tekrar gel dedi dün gitmiştim ve daha net gördü keseyi şuanda herşey normal dedi 2 hafta sonra gitcem ve bebeği görcez inş. :) moralini bozma snnde geç döllenme olmuştur yani

Canım benim de bir hafta geriden geliyordu. Üç hafta sonra bakıldığında olması gereken haftayı yakalamış hatta 4 gün daha fazla büyümüş. Bu nedenle üzme canını. Sıkılacak bir durum yok yani. Hayırlısı olsun canım. Sağlıklı hamilelikler diliyorum

canım benimde son adetim 21 ekim doktor keseyi gördü bebek için 19 aralıkta gidicem hakkımızda hayırlısı kaç haftalık oldugumu söylemedi bende bekliyorum

Canimcam uzme kendini bunun icin gec dollenme olmustur , zaten kotu bisiy olsa doktorun soyletdi sana , icini ferah tut bikac haftaya normale gelir bebisin ,kontrolunden sonra merakta birakma haber ver bizede lutfen..

bence doktorları bu kadar kafaya takıpp kendinizi strese sokmayın önemli olan hamilelik sürecinin sağlıklı geçmesi sağlıklı bir bebiş kucagıınıza allmak

Haklısınız inşallah haftasını yakalar yakalamasa da önemli olan sağlıklı doğması. Rabbim herkesin bebişini korusun inş.

Benim de SAT e göre 7+2 fakat usg 'de 6+2 olarak görünüyor. ortalama yumurtlama dönemimden sonra geçen zaman 6+2 gün.Acaba usg ölçümü döllenme tarihinden itibaren embriyonun büyümesini mi baz alıyor?

Back