- 24 Aralık 2014
- 4.900
- 6.583
-
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Lazimlik da var klozet adaptörü de her ikisinden de edindim hangisine istersen ona otur diye1-2hafta sürer, hep evde durun, pes etmeyin ,başa dönmeyin. Her wc sonrası sticker yapıştırın dolaba , wc yerine lazımlık kullanım oncelıkle .
Bir sure oyle olur. Normal. Oglum 5 dakikada bir cis yapiyordu. Hele yataga gittigimizde uyuyana kadar 5-6 defa cise gitmek isterdi. Kontrol etmeyi ogrenene kadar boyle. Sabir gerekiyor cok.Ya bugun bir tik daha kolay ama sürekli altina yapiyor kafayi yiyeceğim
Allah kolaylik versin size deBenim de oğlum geçen sene asla istemedi ben de yarın başlıyorum 3,5 yaş olacak neredeyse. Bir kaç haftadır konuşuyoruz bezimiz çok az kaldı bitince tuvalete yapacaksın diye. Kreşte de öğretmeni konuştu arkadaşlarınla tuvalete gidiyoruz sen de büyüdün vb diye ama ısrarla hayır diyor. Renk renk kilot aldım bakalım yarın sabah başlıyoruz inş çabuk öğrenir.
Hic suratimi düsürmemeye calısıyorum ben ki sabırsiz biriyim ama hic of demedim bu sabirla devam ederim insallahBir sure oyle olur. Normal. Oglum 5 dakikada bir cis yapiyordu. Hele yataga gittigimizde uyuyana kadar 5-6 defa cise gitmek isterdi. Kontrol etmeyi ogrenene kadar boyle. Sabir gerekiyor cok.
Ben de baslayabilirimHahaha, oglum sagolsun evin tuvaletini yapmadigi kosesi kalmamisti. Sabir diliyorum. Tuvalet egitimi tam olarak antidepresana basladigim doneme denk geldi.
Kakada sorun yok sadece sert diyor ama sert yapmiyor ona öyle geliyor.Ben mesela 5 dk da bir soruyorum cisin var mi diye bazen duysa da bilerek cevap vermiyor konuyu degistiriyor en cok zorlayan da buBen de bu yaz bi deneyeceğim. O yüzden kendi adıma kullanacağım taktikleri söyleyim de.
Sabah uyanır uyanmaz lazımlığa oturtmak lazımmış. Bir de yüz ifadesinden, hareketlerinden anlarsınız bebeğiniz mesela hangi aralıklarla tuvalet yapıyor. 20-30 dk aralıklarla yine götürürsünüz.
Bu arada büyük tuvaleti için eczaneye bir sorun da adı aklıma gelmedi gaitayı yumuşatmak için duclosoft mu öyle bi ilaç vardı bir kaç günden sonra alışınca ihtiyaç kalmıyor demişlerdi.
Ah istese zor ikna ediyorum banyoya gitmeyeSormayın 5 10 dakikada bir tuvalete götürün. İlla ki birinde denk geleceksiniz öyle öyle alışacak. Kolaylıklar diliyorum
AmiiinBiz de başlayacağız,iki buçuk yaş kızıma,ama ben de çok tedirginim.hic o ışığı göremiyorum,yorumları okumaya geldim.Allah kolaylık versin hepimize
Kizim 1 bucuk yasindan beri bez baglatmak istemiyor aslinda ben bilerek 2 bucuk yasi bekledim kaslari gelissin diyeHazır değilse bir ayda bile alışmazyani sizi endişelendirmek istemem de bunun bide kaka boyutu var ki çocuk hazır değilse tutma, kabızlık, daha çok yapamama, daha çok kabızlık döngüsüne girdiğini hatırlıyorum yeğenimin neyse ablam erkenmiş demek diye tekrar beze dönmüştü, sonra bıraktı ama kaka tutma olayı yine sürdü bir süre. Yani çocuktan çocuğa değişir elbette ama siz de ipucu almadan bıraksın artk diye başladıysanız Olası bunlar da. Beklentiniz çok iyimser geldi bana
Ayy o ne guzel cocukmus oyle masallahÇocuk var çocuk var. Benim kuzenimin küçük çocuğu abisinden göre göre kendi öğrendi,daha bir buçuk yaşında soyunup lazimliga tuvaletini yapmaya başladı . Daha konuşamıyordu şşş yapıyordu çişi gelince
İnsallah sizinki de öğrenir bir an önce.
Teo'nun kaka kitabı var, onu okuyor genelde aileler
Her ikisine de gidiyorLazımlığa alışınca bide klozete alışma süreci olacak en bastan klozet olsaymış keşke. 15 güne alışır arada boşluk olmazsa
Evet benim kizimda da azaldi biraz ama kabizlik yok su anlık14 unde 2 yaşına girecek kızım yarın 3. Haftamız ve 2 3 gündür net kaçırmıyor altına söylüyor tek sıkıntı kakasını 2 günde bir yapmaya basladi bezliyken gunde 2 kere yapardı
Sizde peşisira ikinciyi dogurursaniz sizde de olur belkiAyy o ne guzel cocukmus oyle masallah
Kakada sorun yok sadece sert diyor ama sert yapmiyor ona öyle geliyor.Ben mesela 5 dk da bir soruyorum cisin var mi diye bazen duysa da bilerek cevap vermiyor konuyu degistiriyor en cok zorlayan da bu
İşe döndünüz mü?Her ikisine de gidiyor
Stresinizi belli etmeyin zor olucak ama o zaman çocuklar da strese giriyor rahat olun, isterseniz halıları toplayın kirlenmesin diye etraf kirlenip koku olunca belki daha çok geriliyorsunuzdurYa bugun bir tik daha kolay ama sürekli altina yapiyor kafayi yiyeceğim