Kaç ders yeterli?

magicat

tam zamanlı anne
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2014
5.099
18.180
248
Yıllardır ehliyetim var ama araba kullanmıyorum. Her yere eşim götürüyor. Haftaya eğitimi için şehir dışına gidecek. Kızı kreşe götürüp kendim işe gidemiyorum. 2 gün izin almam gerekecek olmadığı için. Şimdi konuştuk direksiyon dersi alayım bari diye.

Şimdi ben gerçekten çok yetenekli sayılmam. Kaç ders alırsam trafiğe çıkacak duruma gelirim?

Ben günde 2 saat ve 5 gün almıştım.
Yeterli olmuştu.

O size bağlı. Başlayın bir derslere, kendi durumunuza göre anlarsınız zaten
Kaldı ki tecrübe edinene kadar ne kadar ders alırsanız alın, yetmeyecek. Zamanla kazanırsınız tecrübe

O size bağlı. Başlayın bir derslere, kendi durumunuza göre anlarsınız zaten
Kaldı ki tecrübe edinene kadar ne kadar ders alırsanız alın, yetmeyecek. Zamanla kazanırsınız tecrübe
İşte tecrübe edinene kadar kendimize ya da dışarıdan birine zarar vermekten korkuyorum :nazar:

İşte tecrübe edinene kadar kendimize ya da dışarıdan birine zarar vermekten korkuyorum :nazar:
Yok korkmayın, dikkatli ve tedbirli olun yeter.
Korktukça daha bir bocalıyor insan, daha geç öğreniliyor

Yıllardır ehliyetim var ama araba kullanmıyorum. Her yere eşim götürüyor. Haftaya eğitimi için şehir dışına gidecek. Kızı kreşe götürüp kendim işe gidemiyorum. 2 gün izin almam gerekecek olmadığı için. Şimdi konuştuk direksiyon dersi alayım bari diye.

Şimdi ben gerçekten çok yetenekli sayılmam. Kaç ders alırsam trafiğe çıkacak duruma gelirim?
Iyi bi hocayla calis derim en onmlsi bu. Hoca iyyse zaten sana yol gostercktr

Bu konuda esinizin size destek olmasi lazim pratik yapmaniz lazim bol bol sizde ogreneceksiniz

Hic araba kullanmayi bilmiyoken esim bana koy yolunda kullandirarak ogretti. Kullanmayi cabuk ogrendim. Trafige cikicak seye gelemezdim tabiki yeni ogrendigim icin ama sizde bos yollarda kullanarak 3-5 tekrarda trafige cikicak vaziyete gelirsiniz diye dusunuyorum.
Illa ders diyosanizda dersleri alirken zaten hissedersiniz hazir olup olmadiginizi

Zaten kursların belirlediği saatler oluyor sizin durumunuza göre.
Bana 8 saat yaparız, bakarız duruma demişti.
4 saat aldım yeter sana bu kadar çıkabilirsin trafiğe dedi :)

Su kadar saat diye koşul koymayin.Belki 2 yetecek belki 5 .Sizin cesaret ,dikkat ve pratikliginize bağlı.

Kimisi 1 seferde kavrarken kimisi 10 seferde bile beceremiyor malesef. Biraz yetenek meselesi araç kullanmak.

Kişiye göre değişir.

Bu konuda esinizin size destek olmasi lazim pratik yapmaniz lazim bol bol sizde ogreneceksiniz
Eşle olmaz olmaz noooooo

Ne demişler babayla kocadan hoca olmaz.

Şaka bir yana, özel direksiyon dersi verenlerin özel araçları oluyor. Kendi önünde de debriyaj ve fren oluyor hocanın.
Bir de öyle boş köy yollarıymış, herkesin uyuduğu sabahın körüymüş filan olmaz. Gerçek hayat bu değil.
Benim hocam randevu veriyordu bana. Sabah 8’de buluşuyoruz, bugün köprüden karşıya geçeceğiz gibi. Bugün otobana çıkacağız gibi.
İyi bir hoca bulun yeter.

10 ders almıştım yetmişti zaten öyle paketler var. ilk 2 saat hocanın arabasıyla sonra kendi arabanızla alırsanız yeterli olur. Hatta sürüş yolunu çocuğunuzun okulu ve sizin işyeriniz şeklinde yaptırın ki yola alışınca güveniniz gelir.

Eğitimi verecek kişi çok önemli. Bende yıllardır kullanmamıştım. 2 saat 5 gün aldım ama allahım facia bende fobi oldu resmen. En sıkışık trafıge direk soktu ve ben sırf birine zarar vermemek ıcın ve hemen bitsin diye konsantre olmadan öğrenmeden geçirdim. Aşırı derece de özgüvenimi de kırdı.

otomatik vitesse kolay toplam 10 saat dersle her trafiğe çıkarsınız

Back
X