• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kabus gibi doktor muayenesi..

profiterol

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2013
668
116
323
Manisa
Arkadaşlar su an cok kötüyüm. Aklima geldikce icim kalkiyor.nerden baslasam anlatmaya.. insallah normal bi durumdur bu yaşadığım. .Çünkü cok fena olumsuz etkiledi beni..

Sabah miyom kontrolüm icin doktora gittim. Bikac hafta araştırdım en iyi doktor kimdir bu sehirde diye. Bu doktorun ismi bir cok kişiden duyunca randevu aldim ve bugün gittim.aksiliklere ragmen muayene oldum fakat suan hatirladikca midem bulanıyor. Ya nasil desem biraz abarti olacak olacak ama sanki tecavüz gibi.muayene koltugunda bile öğürerek durdum cok afedersiniz.biraz basa döneyim.sadece ultrasonla miyoma bakacakti alttan ama ben adet sonrasi renkli akintim var deyince yara olabilir bi muayene edelim dedi.o koltuga gectim utana sıkıla.daha önce ultrasonla alttan muayene oldum ama elle muayene ilk kez oldum ve igrenc biseydi.hakkinizi helal edin açık açık yazicam çünkü bu olay beni cok kötü etkiledi. Once bi alet soktu.yara yok dedi.sonra parmaklarini soktu. Cok Özür diliyorum böyle yazdığım icin..parmaklariyla zorladi biraz böyle aciyormu şöyle aciyormu falan dedi.ama inanilmaz kastim kendimi.cokta canim acidi.normalmiydi bu doktorun yaptığı? Bayanlar lütfen söyleyin böyle mi olur elle muayene? Bu durumu yasayan varsa Allahaskina yazsin iyi bisey deyinki icim ferahlasin çünkü eve geldigimden beri öğürmek geliyor icimden.

Ve daha da onemlisi: daha once hic boyle bi durum yasamamisken sonradan vajinismus olusurmu?

kendimi sabahtan beri kasiyorum bu olay yüzünden. Yumurtlama donemindeyim ama esimle birlikte olamadik kastigimdan dolayi.esime anlatmadim yaşadıklarımı. Zaten ultrasonla bakıldığı zamanlarda da kötü oluyordum bukadar olmasa da.ona yordu eşim. Üzerinde durmadi. Cok korkuyorum kizlar vajinismus falan olmamisimdir degil mi? Zaten 7 aydir uğraşıyoruz bebek icin.bide böyle bişe cikmasin başıma.

Hanimlar nolur icimi ferahlatacak bise yazin.normalmiydi bu doktorun yaptığı? Yoksa ben sacma sapan birinemi muayene oldum!!!!!

Not:arkadaşlar yavas yavas etkisini uzerimden attigim bu durumun normal olduğunu sizler sayesinde öğrenmiş bulunmaktayim.ama yinede yorum yaparkenbu miyom belasi yüzünden sürekli doktor değiştirmek zorunda kaldigimin bayan-erkek birsürü dr gezmek zorunda oldugumu buraya not olarak düşmek istedim. Çünkü sanirim ilk kez bir kadin dogumcuya gidip onuda erkek dojtordan yana tercih hakkimi kullandigim zannedilerek yorum yapiliyor.kadin doktora neden gitmedin seklinde.sunuda belirteyim..elle muayeneyi yapan doktoru bana öneren de ameliyatimin riskli olduğunu soyleyip cocugunda henuz yok üniversite hastanesindeki x doktora git diyende bir bayan doktordu.

Son düzenleme:
Canım eğer olaylar bu yazdıkların kadarsa bence taciz edilmemişsin. Neticede bahsettiğin kişi jinekolog. Elle muayene gerektiren bir sürü vakayla karşılaşıyordur eminim. Eğer tavırlarında, sözlerinde seni rahatsız eden bir şey olduysa onu bilemeyeceğim ama bence içini ferah tut sen. Boş yere kafana bu kadar takıp kendini hırpalama. Bebek çalışmalarınız olumlu sonuç verir de en yakın zamanda hamile kalırsın umarım. :31:

Son düzenleme:
Canım eğer olaylar bu yazdıkların kadarsa bence taciz edilmemişsin. Neticede bahsettiğin kişi jinekolog. Elle muayene gerektiren bir sürü vakayla karşılaşıyordur eminim. Eğer tavırlarında, sözlerinde seni rahatsız eden bir şey olduysa onu bilemeyeceğim ama bence içini ferah tut sen. Boş yere kafana bu kadar takıp kendini hırpalama. Bebek çalışmalarınız olumlu sonuç verir de en yakın zamanda hamile kalırsın umarım. :31:

Canim yanlış anladın galiba önce vajinismus falan yoktu.hic öyle bi sorunum olmamıştı. Bu olay yüzünden vajinismus oluşur mu diye korkuyorum.
Evet dedigin gibi sozlerinde rahatsiz edecek bi durum yoktu belkide. Ama parmaklariyla baya iceriye zorladi.cok canim yandi.yazarken bile midem bulaniyor

evet bunlar normal ,usta doktorlar ellerini daha çok kullanır
siz de bir daha erkek doktora gitmeyin madem bu kadar hassassınız

elle muayene normal cnm,endise etme banada ayni sekil ilk ne ucu kamerali alete baktilar sonrada elle kist vardi bendede .

öncelikle geçmiş olsun..
muayene bana çok da anormal gelmedi açıkcası.. sen kafanda büyütmüşsün sanırım biraz olayı.. bi muayenemde yaşadıklarının aynısını bende yaşadım.. elle muayene etti anlattığın şekilde.. ağrı varmı dediği noktalarda da ağrım vardı gerçekten ve teşhisi böylece daha net söyleyebildi.. kafanda büyütme bu kadar rahat ol.. sonuçta sağlık bu doktorlarda elinden geleni yapmaya çalışıyor... öyle ki araştırıp gittim iyi bir doktor demişşin..

psikolojik olarak rahatlar ve kendini normal bir durum olduğuna inandırırsan cinsel ilişkide bir problemin kalmaz merak etme.. normal hayatına dönersin.. daha etkisinden kurtulamamışsın sadece..

evet bunlar normal ,usta doktorlar ellerini daha çok kullanır
siz de bir daha erkek doktora gitmeyin madem bu kadar hassassınız

Bin pişman oldum zaten. Ama miyomunuz varsa ameliyatiniz riskliyse ve daha hic çocuğunuz yoksa doktorunuzun en iyisi en ustası olmasi gerekiyor.bu yüzden araştırmalarım sonucu bu dojtora gittim.

Canim yanlış anladın galiba önce vajinismus falan yoktu.hic öyle bi sorunum olmamıştı. Bu olay yüzünden vajinismus oluşur mu diye korkuyorum.
Evet dedigin gibi sozlerinde rahatsiz edecek bi durum yoktu belkide. Ama parmaklariyla baya iceriye zorladi.cok canim yandi.yazarken bile midem bulaniyor

İlk okuyuşumda yanlış anlamışım canım ama sonradan düzeltme yaptım. Dediğim gibi jinekologun işi bu, yani açıkçası sürekli muhatap olduğu bir bölgeyi elle taciz etme girişiminde bulunacağını da pek sanmıyorum. Eğer taciz etme niyetiyle yaklaşıyor olsaydı seni sözleri, tavırları da rahatsız ederdi diye düşünüyorum. Tabii hoş değil, insan fiziksel olarak ister istemez rahatsız olur ama bunu kendinde fobi haline getirme. Onun yerine muayene sonucunda kötü bir şey çıkmadığı için sevin, sağlıkla sıhhatle anne olmaya odaklan derim ben :31:

hassassan erkek dr a gitmemeliydin. hepsi normal. hele hamile kal daha neler goreceksin :27:

evli bayanlarda evet alttan muayene bu ekilde yapılır. ben normalde böyle şeyleri karşılıklı kimseyle konuşamam ama doktor diyince baya rahatım. yani ben rahatça utanmadan sorunumu anlatıp muayenemi olmalıyımki doktorda bana yardımcı olabilsin. muayenede elle muayene yapılmasıda oldukça önemlidir. olağan dışı bir farklılık varsa doktor bunu bu şekilde anlayabilir. kimisinin ultrasonda bişey çıkmamasına rağmen elle muayende çıkabiliyo allah korusun.

şimdi oturun kendi kendinize şunu düşünün. doktorun görevi bu. eğer bunu yapmasaydı gizli bir hastalığınız yada sorununuz olsa bilemzdiniz. bu size değil bu sorunla giden tüm hastalara uygulanan prosedür. siz çok utanmış olabilirsiniz ama emin olun doktorun bu muyenesinde düşündüğü şey kbb doktorunun boğaz kontrolünde düşündüğünden farklı değil sadece sizde bir sorun varmı.

ağrı varmı diye sorması yara veya kist varmı diye gizli bi durum varmı diye bastırarak soruyolar.

vajinismus olabileceğinizi zannetmiyorum ama bi süre kendinizi kötü hissedebilirsiniz. birde muayenedeki acıdan dolayda kasabilirsiniz kendinizi. ama oturup iyice bunun normal bir muayene olduğunu kendinizi inandırmalısınız.

böyle ince ince yazdım ama bi yandanda çok kızdım aslında. sanki tecavüz gibi diyosunuz. doktorada büyük haksızlık yapmış olmuyomusunuz o hiç iğrenmeden yardımcı olmak için bunu yapıyo karşısındaki kişide bunu düşünüyo. :19:

Yurt disinda hamilelik dahil her jinekolog elle muayene yapiyor....
bende en son smir testi icin gitmistim....
ilk defa bir drdan bukadar rahatsiz oldum....
dedigim gibi burdaki butun drlar elle muayene ederler....
hatta hamileysen ilk ayindan basliyor dogum gunene kadar.....
elle muayene etmeyen bir dr bulursak sasiriyoruz....
artik oyle elle muayene ye alistik....

keşke jinekolojik muayeneler hakkında bilgi alıp gitseymişsiniz doktora...

ve bu konuları tabu olmaktan çıkarıp biraz araştırmak gerek elimizin altında internet gibi sonsuz bi bilgi kaynağı var artık (bunu size değil genel söylüyorum)

rahatsızlığınızı anlayabiliyorum ama yaşadığınız çok normal olması gereken bir muayene sadece...rahat olun...çok rahatsız olduysanız arkadaşların önerdiği gibi kadın bir jinekolog bulmaya çalışın...

evli bayanlarda evet alttan muayene bu ekilde yapılır. ben normalde böyle şeyleri karşılıklı kimseyle konuşamam ama doktor diyince baya rahatım. yani ben rahatça utanmadan sorunumu anlatıp muayenemi olmalıyımki doktorda bana yardımcı olabilsin. muayenede elle muayene yapılmasıda oldukça önemlidir. olağan dışı bir farklılık varsa doktor bunu bu şekilde anlayabilir. kimisinin ultrasonda bişey çıkmamasına rağmen elle muayende çıkabiliyo allah korusun.

şimdi oturun kendi kendinize şunu düşünün. doktorun görevi bu. eğer bunu yapmasaydı gizli bir hastalığınız yada sorununuz olsa bilemzdiniz. bu size değil bu sorunla giden tüm hastalara uygulanan prosedür. siz çok utanmış olabilirsiniz ama emin olun doktorun bu muyenesinde düşündüğü şey kbb doktorunun boğaz kontrolünde düşündüğünden farklı değil sadece sizde bir sorun varmı.

ağrı varmı diye sorması yara veya kist varmı diye gizli bi durum varmı diye bastırarak soruyolar.

vajinismus olabileceğinizi zannetmiyorum ama bi süre kendinizi kötü hissedebilirsiniz. birde muayenedeki acıdan dolayda kasabilirsiniz kendinizi. ama oturup iyice bunun normal bir muayene olduğunu kendinizi inandırmalısınız.

böyle ince ince yazdım ama bi yandanda çok kızdım aslında. sanki tecavüz gibi diyosunuz. doktorada büyük haksızlık yapmış olmuyomusunuz o hiç iğrenmeden yardımcı olmak için bunu yapıyo karşısındaki kişide bunu düşünüyo. :19:
Doktorun yaptığı degil benim hissettiğim tecavüz gibi demek istemiştim. Haklisiniz tabi bi kbbden farkli gorulmemeli belki ama ilk kez olunca bukadar etkilendim galiba.bide gerçekten tüm samimiyetimle söylüyorum ki daha önce hic kimseden duymamistim elle muayeneyi. Bundan olsa gerek böyle düşünmem.

Bin pişman oldum zaten. Ama miyomunuz varsa ameliyatiniz riskliyse ve daha hic çocuğunuz yoksa doktorunuzun en iyisi en ustası olmasi gerekiyor.bu yüzden araştırmalarım sonucu bu doktora gittim.

o zaman bu doktora devam edin, tekrar aynı muayeneyi yapmayacaktır çünkü ilk sefer için yapılır o kontrol.sonrasında sanırım cerrahi işlemle miyomunuz alınacak.
doktor için bu çok normal her gün gelen onlarca hastadan birisiniz. size garip gelmiş olabilir ama bu iş böyle, utanacak birşey yok..
inşallah zamanı geldiğinde gebelik takibi için başka bayan doktora gidersiniz.

Başlığı okuduğumda tacize uğradığınızı düşünmüştüm.Neyse ki öyle bir şey olmamış.Olayı çok abartmışsınız.Ben daha önce jinekoloğa gitmedim ama elle muayeneyi duydum.Bir daha ki sefere kadın doktora gidin erkek doktordan bu kadar rahatsız olduysanız.

Doktorun yaptığı degil benim hissettiğim tecavüz gibi demek istemiştim. Haklisiniz tabi bi kbbden farkli gorulmemeli belki ama ilk kez olunca bukadar etkilendim galiba.bide gerçekten tüm samimiyetimle söylüyorum ki daha önce hic kimseden duymamistim elle muayeneyi. Bundan olsa gerek böyle düşünmem.

canım sen doğum diyosunda doğumumda 18 saat sancı çektim 2 saatte birde elle muayene yapıldı. bu iğrenilecek acayipsenecek bişey değil. tabiki insan kendini kasıyo doktorda bunun farkına varır.

hiç takılacak bişey değil. olması gereken rutin bişe yaşadın belki 1 hafta sonra bidaha yaşayacaksın. kadınlar için doğal bi durum bu çok normal. eşinle olan birliktelikle bunun hiç alakası yok sil at kafandan. rahatlat kendini. istisna bi durum olsa tamam derim ama bukadar normal b durum için bukadarda yıpratma kendini. bebek istiyormuşsun allah hayırlı haberler versin.

tekrarda yaşayabilirsin bundan sonrası için kendini hazırla rahatla bu sadece doktor kontrolü evet cinsel organ muayene ediliyo ama cinsellik düşünülmüyo hissedilmyo (kusura bakmayın biraz açık açık yazdım)

Hoşgörü ile cevap veren arkadaslara cok tesekkur ederim. Demekki elle muayene normal bir durummus öğrenmiş oldum.

Bu hissi yaşamamin sebebi ilk kez elle muayene olusumdandi.ki bence bu bir tabu degildir.doktor dahi olsa birine en mahrem yerini aciyorsun elbette utanirsin.diyeceksiniz ki bi cogunuz dedi bayan doktora gitseydin..velevki bayan doktora gittim ve elle muayeneyi daha önceden duydum.inanin ayni seyi yasardim.insanin tabiatinda vardir mahremini baskasina acinca utanmak..

Cok merak ediyorum bu agir elestiride bulunan arkadaşlar ilk muayenelerinde gayet doğal mi karsiladilar bunu..doktorlari bayan dahi olsa..hic cekinmeden acimiverdiler acaba? Yoksa Bilmediklerinden dolayi iskembe-i kübradan salliyorlar mi? Maksat yazmış olmak olsun diye de yaziyor olabilirler tabi.simdi hemen kizmayin bana yine kizlar.

Neyse.. hasıli gittigim bi cok bayan dojtorda miyomun riskli bir yerde olduğunu söyleyip gönderdiler beni.hic cocugumda olmadigi icin risk almak istemediler ki rahmimin alinmasina kadar gidebilecek riskleri var miyom ameliyatlarinin.uzun arastirmalar sonucu bu doktoru buldum ve tekrar yazıyorum daha once hic duymamistim elle muayene yapildigini.belkide 20 tane doktor gezdim farkli sehirlerde daha once böyle muayene eden olmamıştı. Sasirmisligim korkmuslugum bundandir vesselam.

Back