• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kabızlık

Mdnacrayz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2015
1.337
380
53
28
Herşeyi denedim unlu yemedim bi sıra bol sıvı tükettim gün kurusu erik ilaçlardan bitek fitil işe yaradı yemek yiyemez hale geldim inanılmaz derecede karnım şiş taş gibi her yolu denedim ilaçta kullandım başka tavsiyesi olan varmı hanımlar

Cnm. Uzun zaman önce bu dertten muzdarip idim. Şükür hakkından geldim. Buğday kepeği al, (fırınlar veriyor), birkaç kaşık yoğurda ekle ye. Elma rendesi de ilave et, hem doğurucu hemde buğday kepeği bir numaralı lif kaynağı. Sabah aç karına bir tatlı kaşık Erik marmelatı , kuru kayısı. Sabah ve yatmadan önce, bir çorba kaşığı doğal elma sirkesi.
Geçmiş olsun cnm...

Yulaf ezmesi bol lif icerdiginden isinize yarayacaktir. Yogurdun icine karistirip yiyebilirsiniz, gecmis olsun.

Aksamdan kayisi incir suyakoyup
Onlari yiyip suyunu ic dedi bana doktor
Birde spor yapmak bagirsaklari calistiriyor gercekten
Zeytinyagi icebilirsin
Bir muddet sivi yogun beslenmek faydali olacaktir

Kefir, asma yapragi (istedigin malzemeyle sarabilirsin), 1 kasik zeytinyagi....

S-P-O-R !!!! Yürüyüş mü yaparsın koşar mısın bilemem ama hareket çok faydalı, çık bi hızlı hızlı yorulana kadar yürü, koş bir kaç km göreceksin faydasını. Zaten yiyeceğini yemişsin, sırf yemekle olmuyor.

Bundan uc ay once tum yeme duzenimi degistirdim ve spora basladim. Ilk iki hafta kabizlik beni mahvetti. Neler yapmadim ki... Bende ise yarayan tek sey aksamdan saf zeytinyagina atilan uc inciri her sabah yemek uzerine koca bir bardak su içmek oldu. Bir deneyin isterseniz.

Bir tane surup var onu kullandınız mi?Ben çocuklarda kullanmıştım. Bir de benim oğlumda çilek çok işe yaramisti.

Herşeyi denedim unlu yemedim bi sıra bol sıvı tükettim gün kurusu erik ilaçlardan bitek fitil işe yaradı yemek yiyemez hale geldim inanılmaz derecede karnım şiş taş gibi her yolu denedim ilaçta kullandım başka tavsiyesi olan varmı hanımlar
Sabah ac
Sabah ac karnına bir bardak ilik su ic.Ardindan 2 tane kuru kayisi ye.
Yulaf ezmesi var marketlerde bulursun hatta bugun bimlere de geliyor.
Iste onu yoğurtla ya da sutle tatlandirarak ye 2 gun içinde hallolur sorunun.

Biyolojik saatinizi düzenleyin
Sabah saat 07 gibi kahvaltımızı yapın akabinde tuvalete gidin gelmese bile 10 15 dk oturun
Spor yapın bol sıvı tüketin lifli gıdalar tüketin çok aç kalırsanız kabızlık devam eder aç kalmadan çokta yemeden bunu dengeleyin öğün atlamayın

eşim spor yapması sebebi ile filtre kahve içmeye başladı metabolizmayı düzenliyormuş. hadi ben de içeyim dedim. her gün 1 kupa içiyorum vallahi haftada 3 kere tuvalete çıkar oldum tavsiye ediyorum. ben de şaşkınım.

Kabızlık sizin için genel bir sorunsa her zaman kahvaltıda çörek otu yiyin tavsiye ederim.

kayısı +su+ ingiliz karbonatı (eczanede satılır. her sabah silme cay kasıgı karbonatı 1 bardak suya at. karıştıt. iç) ama bunu evdeyken yap ciddi dışarı cıkıorsun.
ve bunu duzenli yap. ozaman da 1 lt suya 1 cay kasıgı. gun içinde bunu iç.
mısır püskülü cayı- sinameki
spor ve yuruyuş.
biber yeme (yeşil -kırmızı).
tam tahilli ekmek veya yulaf kepegi (yulaf ezmesi degil ama kepegi) tuketirsen cok iyi olur.
daha da olmadi dokt. gideceksin.

Back
X