• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kabızlık

Arkadaşlar sinamekiyi kullanmak iyi değil,bu ot bağırsak yüzeyindeki tüysü yapıyı bozuyormuş. Bırakıldığınızda kabızlık daha da artar.Çünkü sinameki bağırsağın içindeki kaydırıcı mukozayı da dışarı atıyormuş.Bağırsağın içi kuruduğu için kabızlık daha da şiddetli olarak devam edermiş.

aynı sorun bendede oluyor çok sık canım yaa,valla çok iyi anlıyorum seni acayip sinir bozucu bi olay. Ben herşeyi denedim olmadı,doktorun verdiği şuruplar bile kar etmedi.Sanki 6 aylık hamile gibi şişiyordum.Sonra eczaneden aldığım müsil hapına başladım, onunla çok rahatlıyordum.Beni 2-3 gün idare ediyordu. Sonra hamile kaldım ve bıraktım tabi ilacı.Tekrar eskiye döndüm,haftada 2 kez falan çıkabiliyorum tuvalete. Yalnız farkettimde çok fazla kayısı ve kavun yediğim,çok su içtiğim zamanlar daha rahat yapıyorum. Sende bolbol bunlardan ye canım,sabah mutlaka ılık su iç.Birde yapamıyorum diye strese girme,daha kötü oluyo çünkü.Bundan kurtulacağına inan,inşallah düzelir ama çok inatçı bir rahatsızlık bu malesef

canım birde ben aksilik hergün çıkar oldum ama çok zorlanarak hergün kanıyor :(
bol bol su içiyorum karpuz kavun yiyorum fayda etmiyor

Arkadaşlar sinamekiyi kullanmak iyi değil,bu ot bağırsak yüzeyindeki tüysü yapıyı bozuyormuş. Bırakıldığınızda kabızlık daha da artar.Çünkü sinameki bağırsağın içindeki kaydırıcı mukozayı da dışarı atıyormuş.Bağırsağın içi kuruduğu için kabızlık daha da şiddetli olarak devam edermiş.
bu bilgiyi nerden ögrendiginizi söylemeniz mümkün mü? benim tanıdıgım doktor, kendisi cok arastırmacı sinamekiyi öneriyor, ama sinamekinin nasıl kullanılacagını bilmek gerekiyor, 4 günden fazla süren kabızlıgı gecirmek icin sinamekiyi önermiyor mesela..

bu bilgiyi nerden ögrendiginizi söylemeniz mümkün mü? benim tanıdıgım doktor, kendisi cok arastırmacı sinamekiyi öneriyor, ama sinamekinin nasıl kullanılacagını bilmek gerekiyor, 4 günden fazla süren kabızlıgı gecirmek icin sinamekiyi önermiyor mesela..

Ender Saraç ve İbrahim Saraçoğlu'ndan defalarca dinledim

sabahları aç karnını sıcak su vede gün içinde içtiğim bi kaç bardak sıcak suyla
sindiririm normale döndü şimdilik bakalım ne olacak

aynı problem bende de vardı bi ara diyete başladım akşam yemeğinde ekmek yememeye başladım ve midemin çok rahatladığını gördüm ayrıca bayağı su iç günde en az 3 litre su içmek senin tuvalete çıkmana yardım edecektir yani demek istediğim her yediğin yemeğin bedelini ödeyerek yediğinin iki katı su içeceksin ki rahatlayabilesin...neyse allah acil şifalar versin zor durum...

benim de son 10-15 günde kabızlık problemim oluştu..daha önce yemekten yarım saat sonra çıkan ben 4-5 günde bir zorlayarak ve çok az dışarı çıkar oldum..ne kuru kayısı ne incir suyu ne sıcak su..hiçbiri çare olmadı..yanlız dünden beri sabah ve akşam aç karnına bir bardak suya 5-6 damla zeytinyağı damlatıp içiyorum...baya yumuşattı daha rahatım bugün özellikle... tavsiye ederim kızlar...opuyorumnanaktan

benim de son 10-15 günde kabızlık problemim oluştu..daha önce yemekten yarım saat sonra çıkan ben 4-5 günde bir zorlayarak ve çok az dışarı çıkar oldum..ne kuru kayısı ne incir suyu ne sıcak su..hiçbiri çare olmadı..yanlız dünden beri sabah ve akşam aç karnına bir bardak suya 5-6 damla zeytinyağı damlatıp içiyorum...baya yumuşattı daha rahatım bugün özellikle... tavsiye ederim kızlar...opuyorumnanaktan

ağol cnm ben sıcak suyla şimdilik iyyim eğer yine kötüleşirse zeytinyağınıda deneri

aynı dertten muzdaribim2-3 günde 1 çıkıyorum bende wc ye geçen hafta dr a gittim anal fissür dedi o kadar önemli değil dedi çatlağım da var çünkü..bağırsak düzenleyici,krem ve fitil verdi düzenli de kullanıyorum ama yine 2-3 günde 1 çıkmaya devam...bizler için en iyi çözüm kayısı ve incir diye düşünüyorum.birde form çayları....kesin bir çözüm henüz yok sanırsam genetik özelliği de var çünkü..

sabahları aç karnını sıcak su vede gün içinde içtiğim bi kaç bardak sıcak suyla
sindiririm normale döndü şimdilik bakalım ne olacak
sıcak su meselesi biraz çelişkili.. sen sindirimin normale döndügünü sana bilirsin ama başka sıkıntılara sebep olabilir, yine de zaman gösterir tabi inşallah birşey olmaz,bizi haberdar et...

Merhaba canım,

Ben de kabızlık sorunu yaşıyorum sık sık.Ben sana kepek ekmeğini öneriyorum.Beyaz ekmeği kesip kepek ekmeği ye..Bana tek iyi gelen o.

kızlar merhba yazdıklarınızı baştan sona kadar okudum.. ben normalde günde 3-4 defa tuvalete çıkan bi insanım abartısız..ama kullandığım bi ilaçtan ötürü 1haftadır kabızlık problemi çekiyorum.. yani tuvalete çıkma ihtiyacı hissediyorum ama yapamıyorum zorladığım zamanda kanıyo ama yinede yapamıyorum ne yapcam hiç bilemiyorum :sinifsinif:akannehir

Son düzenleyen: Moderatör:
Back