• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları kabizlik

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

happys82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2008
41
2
86
İstanbul
arkadaslar, bebegim 5 gundur kakasini yapmiyo, kabizlik basladi heralda. bir arkadas 2li siringeyle zeytinyagini poposini gonder diyo. boyle yapan varmi? denemeye korkuyorum

hiç denemedim ama pediatri portalı diye bir sitede bi çocuk doktorunun yazısında ilk 6 ayda 6 günde bir kaka normal diye okumuştum ama yinede doktora bir danış uyarmak alışkanlık yapar. mama ile besleniyosa milupa conforml kullanabilirsin.gerçekten işe yarıyor sütle besleniyosa yediklerine dikkat et çünkü gazı çok oluncada gazdan kakasını yapamayabilir bide ayaklarının bisiklet sürüyomuş gibi hareket etttririseniyi gelebilir. çok zorlanırsa gliserin kansuk fitil verebilirsin. geçmiş olsun. ben hepsini denedim valla kaç gündür yapmadı dün sabah yaptı bugün hiç yapmadı..

Canım benim kızımında ara ara bu sorunu oluyor. Ben altını açınca kulak temizleme çubuğunu zeytinyağına batırıp poposuna sürüyorum hafifçe içeriye doğru ama sadece zeytinyağını sürecek kadar..Doktorumuz bunun oradaki kasları yumuşatarak rahatlatacağını hiçbir sakıncası olmayacağını söyledi.

Bir de ben bir keresinde çok acı çekmesine dayanamamış ve göğüs ucuma az zeytinyağı sürüp öyle emzirmiştim kakasını hemen yapıvermişti. Sadece bir kere yaptım bunu sonra alışkanlık yaparsa diye korktum yapmadım. Allaha şükür bizimki kendiliğinden düzeldi ya da gaz için Zinco kullanmaya başladım belki de o düzeltti bilemiyorum.

Umarım sizde bu derdi bir an önce atlatırsınız.

canım be zeytin yağını içiriyorum yada mamasına karıştırıyorum o şekilde daha iyi
bende zeytın yağlı kulak çubuğu denedim ama encok faydayı fitilden gördüm gliserin kansuk die bi fitil var bende onu yarım atıyorum zaten etkisini anında gösteriyor:)

canım gliserin fitil kullansana,banadoktor verrdi.inanılmaz rahatladı bebeğim.yarım veriyosun zaten,ya hemen yapıyo yada 1 saate kalmadan pırtlıyo benimkii

Back