Kabızlık..

Amin Bebisin doğsun bir pırt sesine dünyaları vereceksin. Yada kakasını yaptığında büyük mutluluk yaşayacaksın. Bence anneler abartmıyor normal tepkiler bunlar. Tek isteğimiz bebeklerimizin rahat huzurlu olması.

Allah size de bebeginize de sağlık versin. Inşallah sağ salim alırsınız kucağınıza

Arada su verin. Bol duş zeytinyağ içirin . Yanlış anlamayın ama bebeğe ilaç vermesin keşke.

Olabilir ama dr teshis koyuyor
Anladım bi muayene ettiriyim o zaman. Teşekkürler.
Arada su verin. Bol duş zeytinyağ içirin . Yanlış anlamayın ama bebeğe ilaç vermesin keşke.
Sağolun tavsiyeleriniz için. Yok neden yanlış anliyim pişman oldum zaten bende verdiğime. Doktor da zaten yarardan çok zararı var dedi öyle de oldu gerçekten.

Bestiron ya da sidefer kullanın . su vermeye başlayın, masaj yapın. Bir de kan değerlerine baktırın eğer normalse kilosu kadar vermenize gerek yok azaltabilirsiniz

Bestiron ya da sidefer kullanın . su vermeye başlayın, masaj yapın. Bir de kan değerlerine baktırın eğer normalse kilosu kadar vermenize gerek yok azaltabilirsiniz
Doktorumuz ilacı kesti şuanlık vermemize gerek yokmuş. 9 günün üstüne ilaçla yapabildi. Şuan 3 gün oldu yine yapmıyor. Neden böyle birden değişti anlayamıyorum ilacı da kestik. Bir de suyu ne kadar vermem lazım sizce?

Sağlık ocakları otomatiğe bağlamış 4 aylık bebeklere dayıyor o lanet ilacı biz başlamadık 6. Ayın sonunda test yapıldı ve eksikliği çıkmadığı için hala başlamadık haftaya 9ay sonunda tekrar test yapılacak ve eksiklik varsa başlayacak ek gıdada etini balığını yiyor eksiklği olmayablir de , ben testsiz her bebege verilen ilaçlara karşıyım

İlacı kestiyseniz çok su vermenize gerek yok ama eğer havalar sıcak çok terliyosa verin yine. Ben her emzirme sonrasında iki çay kaşığı verirdim. Zaten doke döke içtiği için en fazla bir çay kaşığı ancak gidiyidur içine. Aslında siz kendi bebeğinize göre vermelisiniz yani onu siz bilebilirsiniz. Ben çok fazla gaz damlası kullandığım için bazen daha fazla da verdiğim oluyodu. Havalar da sıcak değildi belki sizin bebeğiniz daha fazlaya ihtiyaç duyuyo belki de daha az

Doktorumuz da aynı şeyleri söyledi. O kadar pişmanım ki verdiğime.

Bu aralar 2 kaşık falan veriyim bende olmazsa, çünkü hala altına yapamıyor belki iyi gelir.

Bu aralar 2 kaşık falan veriyim bende olmazsa, çünkü hala altına yapamıyor belki iyi gelir.
Sadece anne sütü alan bebeklerde kaka geçilebilir bu normal . Ben anne sütü dışında bişey vermissem gaz damlası ya da hasta olduğu için ilaç ya da çok terliyosa suyu kesinlikle veriyorum.

Sadece anne sütü alan bebeklerde kaka geçilebilir bu normal . Ben anne sütü dışında bişey vermissem gaz damlası ya da hasta olduğu için ilaç ya da çok terliyosa suyu kesinlikle veriyorum.
Bu aya kadar herşey normaldi. Günde 3,4 kere az az da olsa yapardı. Ama birden kesilince korkuyorum açıkçası.

İlk 6 ay anne sütü dışında bir şey vermemeniz gerekiyor bebeğe. Su bile vermemelisiniz. Ben doktora sormuştum vermemelisin demişti. Anne sütü su ihtiyacını karşılar diye biliyorum. Siz doktorunuza sordunuz mu su verebilir miyim diye?

Bebeğim 4 aylıkken çok kabızlık olurdu. Hatta hatırlıyorum yılbaşında 4 aylıktı, herkes yılbaşı kutlarken biz kaka yapsın diye bekliyorduk Yani bağırsaklar bu aylarda geliştiği için kabızlık normal. Bir kaç kere 10. gün kaka yaptı ve hiç şikayeti yoktu sizin de dediğiniz gibi. Fitil aldım yarın yaparım 1 gün bekleyeyim dedim ben yapmadan kakasını yaptı
Yani zeytinyağ da denedim, içirdim, poposunu da uyardım yok yapmayacaksa yapmıyor.
Siz de stres olmayın anne sütü alan bebek için normal bu durum ama böyle 10 güne yaklaştıysa doktoru arayıp sorun mutlaka. En doğru öneriyi o yapar.

9.günün üstüne ilaçla yapabildi. 7 gün oldu yine bişey yok. Bugün doktora gittik ve sabah akşam zeytinyağı içirmemi önerdi. Suyu da sordum verebilirsin dedi. Bu 4.ay ne zormuş ya herşey alt üst oldu uyku da dahil

Doktordan doktora farkediyor demek ki. Bizimki verme demişti. 4. Ayda başlıyor zaten uyku düzensizliği, kabızlık. Sonra da 6. Ayda diş dönemi hooop yine uykusuzluk Düşünüyorum da annelerimiz bizi ne emeklerle büyütmüşler

Diş sıkıntısı da ayrı bir dert. Sürekli el ağızda herşeyi ağzına götürmeye çalışıyor şimdiden

Gerçekten öyle. Anne olunca anlarsın diye boşuna demiyorlarmış annelerimiz.

Cnm demir damlasi kabiz yapio bnim cocugumdada ols

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…