Kabızlık

gulebilmek

Guru
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2013
1.526
3.144
333
Konunun yeri burasımı bilmem ama başlıktan da anlayacağınız gibi derdim kabızlık.

Her gittiğim doktor bir ilaç verip gönderiyor. İlaç bitince sıkıntı aynen devam. İçinizde bu durumu yaşayıpta doğal yollardan çözenler deneyimlerini paylaşır mı?

Kayısı , çaylar vs. hep geçici çözüm oldu bana.

Herkese sağlı dolu günler :)

Evde yoğurt mayalıyorsanız Şok markette probiyotik maya var toz şeklinde onunla mayalayın. Sürekli kullanımda faydası olur diye düşünüyorum.

Her gün bir yemek kaşığı sızma zeytinyağı içmek de rahatlatabilir.

Bol su
Yürüyüş
Düzenli ve lifli beslenme
Akşamdan inciri z.yagina koyup sabahları yiyorum 2 tane
Her gün 1 kasık muhakkak tahin yiyorum .
Probiyotik beslenme de onemli
Çok canım sıkılırsa bi bekunis atiyorum

Yoğurt evde mayalıyorum evet. Zeytinyağ da sabah akşam içiyorum

Bol su
Yürüyüş
Düzenli ve lifli beslenme
Akşamdan inciri z.yagina koyup sabahları yiyorum 2 tane
Her gün 1 kasık muhakkak tahin yiyorum .
Probiyotik beslenme de onemli
Çok canım sıkılırsa bi bekunis atiyorum

Yulaf gün aşırı kahvaltıda yiyorum. Akşamdan inciri z.yagina koyup sabahları yiyorum 2 tane derken sadece incirimi yiyorsunuz nasıl bol yağın içinemi incirler acaba ?

Hassas bağırsak sendromunuz olabilir mi? Doktor öyle bir şey dedi mi? Bir araştırın isterseniz. Benim kuzenimin var da ondan biliyorum. Çoğu doktor böyle bir hastalık söylememişti. En sonunda öğrendi ve alıştı bununla yaşamaya. Geçmiş olsun. Bu arada günde bir kaşık zeytinyağı üzerine de bir bardak su içmek çok işe yarıyor tabii dediğim gibi bir rahatsızlık yoksa.

Arkadaşlar sordu kaçtı gibi olmasın dışarıda olacağım. Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Sağlıkla kalın

Tiroit olabilir. Ona da baktırın derim.

G gulebilmek oncelikle geçmiş olsun..
Doğal yollarla olabileceklerini okuduklarımla tecrube ettiğim ve bildiklerimle yardımcı olmaya çalışayım:

Bol su tüketin. Idrariniz şeffaf renkteyse yeterli suyu tuketiyorsunuz demektir.

Kırmızı et tüketiminizi azaltın. Kırmızı et uzun surede ve zor sindirilebilen bir yiyecektir.

Bol sebze ağırlıklı beslenin. Mesela haftanın 2 günü balik, 1 günü kırmızı et, 1 günü bakliyat ve geri kalanını sebze yiyerek geçirin.

Akşamları en geç 7.30da yemeğinizi yemiş olun.

Hareket edin. Gunde en az 10bin adım atmaya çalışın.

Çok zorda kalmadıkça ilaç kullanmayın.

Öğün atlamamaya çalışın.

Sabah kahvaltı sonrası tuvaletiniz olsun olmasın tuvalete gidin ve 5-10 dakika oturun. Kendinizi zorlamayın ama zamanla tuvalet alışkanlığınız düzene girecek.

Sabah aç karna ılık suda limon ve bal karışımı bağırsaklarınızın yumuşamasına yardımcı olacaktır.

Lifli gıdalar tüketmeye çalışın. Lif bagırsakları yumuşatır.

Hazır gıdalardan ve kızartmadan uzak durmaya çalışın (hazır konserve dondurulmuş gıdalar gibi)

Ekmek tüketiminde tam tahıllı ekmekleri tercih edin..

Her türlü yemekte bitkisel ve katı yağ yerine saf zeytinyağ ve katkısız tereyağ kullanın.

Umarim yardımcı olur..

sbeze salata bol yiyeceksin meyveler kabuklu
kuruyemiş kurubaklagil sık ttüketin
ekmekler tam bugday cavdar kepekli
8-10 su baragı su
hareket
beyaz ekmek ve nisastalı seylerden uzak dr

o ilaclar bagrsak tembelletrr

arada kuru incir kayısı püre yap

kuru incirde iyi gelir

Yulaf gün aşırı kahvaltıda yiyorum. Akşamdan inciri z.yagina koyup sabahları yiyorum 2 tane derken sadece incirimi yiyorsunuz nasıl bol yağın içinemi incirler acaba ?
Evet kapaklı bir cam kaseye iki inciri ikiye kesip koyuyorum. Üstünü geçecek kadar da orjinal z.yagi onu sabah aç karnına yiyorum..Ama unutmadan .
Sonra da üstüne yarim limon sıkılmış ılık su .
Kek,makarna,pilav yemeyin bu dönemde .
Stres te çok önemli bi faktor

Haraket etmek iyi geliyor.Bende anal fissur var ve bu problemi yasamanak icin kabiz olmamam lazim.Yuruyus cok iyi geliyor bagirsak haraketliligine.Beslenme icinse zaten herseyi yapmissiniz.Her insanin bagirsak duzenine iyi gelen sey farkli.Mesela yazlari gece karpuz yemek inanilmaz iyi geliyor bagirsaklara.Kislari ise portakal.Mucize gibi bu iki meyve.Babam da yillardir aksamlari tuzlu fistik yer sabahlari kabizlik cekmemek icin.Kayisi,incir nedense bana kar etmiyor.

Ben cok sık kabız olan biriyim bir bucuk ay önce doktora gittim bana b12 vitamini eksklğim oldugunu söyleyp bi ilac yazdı o ilacı kullanmaya basladıgımdan beri kabızlıga son dedim sonra araştrdm b vitamini eksiklği olan kişilerde kabızlık gölürmüş acaba sizdede b vitamini eksikliğimi var

Bol sebze meyve agirlikli beslenme sut yogurtta iyi geliyo ve bolca su..

Zeytinyagi hic olmadi aycicek yagi annem bana oyle yapmisti,ciddi kabizlik yasayan birine icirdim ki aycicek yagiydi ve rahatlsmisti misal Aksam yatmadan zeytinyagi icin sabah rahat cikarsiniz

Kendi adıma fast food lardan uzak durmaya çalışıyorum.Çok sıkıntım olursa kuru kayısı,kahve,çay ve soda ile midemi rahatlatmaya çalışıyorum ama soda bu ikisinin yanında sadece midemi daha çok rahatsız ediyor o yüzden bunu eleyebiliriz :) kuru kayısı,incir gibi şeyler günlük çözüm ama her zaman çok rahatlatıcıdır,bunu adet haline getirirseniz her zaman rahat edersiniz.birde bol su için,ben kabızlığımın bundan da arttığını fark etmiştim her boşluğumda su içiyordum ve çok faydasını görüyordum,şimdi yine içiyorum tabi ama eskisi kadar çok değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…