Kabızlık ve hazımsızık konusunda yardım

xderen

Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2012
7
0
16
İstanbul
düzenli bir sindirimim ve tuvalet ihtiyacım vardı,kilo vermeye başladığımda kabızlık sorunuyla karşılaştım dr a gittim şurup işe yaradı ama tekrar aynı sorunu yaşıyorum ve ilaçlr artık etki etmiyo,kuru kayısı mürdüm eriği zeytin yağı probiyotik yoğurt denedim ama etki etmedi ( bugün bekunis içtim ama 5 saat oldu tık yok,vede yediklerim midemde duruyo sanki ağzımdan geri gelcekmiş gibi bu sorunu yaşayıpta çözüm bulanlar önerilerini paylaşabilir mii

sindirim sorunu yaşarım genelde kefir içerim ve sorun oradan kalkar dene istersen.. hem doğal hem hiç bir yan etkisi yok

ben genelde tok karnına içiyorum ama bi zararı olacağına düşünmüyor aç karnınada...

kullandığım ilaç işe yaradı içim dışım temizlendi ama önemli olan bundan sonrası ilacın etkisi geçtikten sonra tekrar aynı sorunu yaşamaktan korkuyorum sabahları kuru kayısı probiyotik yoğurt öğlen keten tohumu yiiycem bakalım inşallah işe yarar

arkadaşlar keten tohumu ile probiyotik yoğurdu karıştırıp yedim karnımda kıpraşmalr oldu ama kabızlık devam etti taki kahve içene kadar.her kahve içtiğimde büyük tuvalet ihtiyacım olyodu yaklaşık2 aydır kahve içmemiştim şimdi içtim hangisinin etkisidir bilinmez ama içimi boşalttım yine aynı durumda olanlar deneyebilirler

Kafeinli içecekleri bağımlılık derecesinde kullanmayın. Kahve ve diğer kafein içeren içecekler barsak hareketleirni son derece güçlü bir şekilde uyararak dışkı çıkışını kolaylaştırırlar. Bunun nedeni de kafeinin barsak hareketlerini düzenleyen sinirleri uyarmasıdır. Ancak sürekli ve fazla miktarlarda alındığında barsakların normal hareketi bozulur ve etkinliği azalır. Düzenli bir kahve içicisi değilseniz bir bardak kahve içmek kabızlığı kısa sürede düzeltir.

güne armutla başlayın kabızlık çekmeyin aç karnına 1 armut yiyip üstüne bol su için kabızlık çekmezsiniz..birde çinko ilacı kabızlık yapıyo aman dikkat

ben de sigarayı bıraktığımdan beri kabızlık çekiyorum maalesef. sabahları aç karnına kuru kayısı ve ılık suya bal karıştırıp içiyorum. kısmen işe yarıyor ama bir gün bile ihmal etsem gene kötü oluyorum.

ben bunu yani hazımsızlığı 15 yıldır çekiyorum hamileler haltetmiş benim yanımda sadece sabah rahatım sonra çok sıkıntılarım oluyor zor bir hal allah şifa versin

müzmin kabız bi insan olarak tek önerim tuvalet alışkanlığı kazandırmak arkadaşlar.. evet dediğim gibi ben de çoook çektim bu konudan..sinameki mi dersiniz açlık otu mu dersiniz içmediğim şy kalmadı; ki bunlar da yararlı şeyler değil çünkü daha da bozuyo bağırsak sistmini..e son olarak ırratbl bağırsak sendromu teşhisi koymuştu hatta doktor ve o zaman ddiği sabah kalkınca 2 bardak su iç ve geç bekle tuvalette.. bence işe yarıyor.. alışkanlık kazandırmak şart..hergün belirli bir saat edinin kendinize göre ve en azından 20 dk bekleyin.. bunun yanı sıra tabi ki beslenme de çok önemli..hepnizin bildiği gibi lifli gıda tüketimi şart..

bu sorun bendede var maalesef yaklasık eylül ortalarından beri...Ağustos ayından beride sürekli türk kahvesi tüketiyorum hergün içiyordum hatta son zmanlarda günde iki kupa fincan diyebilirim :)) düzenli sistemim bozuldu.Sabahları erken saatte kalkar kalkmaz yapıyorken simdi hiçbir şekilde erkenden yapamıyorum gün ortasında yada sadece aksam günde 1 kez!!! ve acayip mutsuzum kiloda aldım.Kahve içmek kabız yapıyor yazıyorduu interneette 2 gündür kahve icmiyorum ama henüz değişen bir şey yok aynı sıkıntı devam ediyor doktora gideceğim bakalım ne diyecek..

Bende kilo vermek için yediklerimi azalttım ve 1-2 aydır kabızlık var, kuru kayısı armut aldım başka önerisi olan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…