• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Kabızlık Sorunu! Yardım Edin Lütfen

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

helinasli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2008
1.228
2
116
İstanbul
Kizlar ben ilk ay gunde bazen 15 kere kaka temizliyodum. Her gaz cikardiginda kaka kacirirdi. sonra gunde 1 keze dustu ama simdi 3-4 gunde 1 kez yapiyor. 1 hafta sonra iki aylik olucak.. anne sutu icen cocuklar kabiz olmaz derler birde ama kati yapmiyor kaka. cok seviniyorum kakadan sonra..cok rahatliyor cunku..doktor baska destek vermiyor, bagirsak tembelligine alisir diyor. o yuzden hic mudahele etmiyorum. ben kayisi filan yiyip su iciyorum boyuna ama afedersiniz ben cikamiyorum wc den bebemde tik yok..sizlerde boyle sorunlar var mi?? ozellikle emziren annelerde var mi? yardim lutfenn..:((((

canım karnını ov bide ayaklarından tut karnına dogru it 10 kere say bu hareket bagırsaklarının çalşmasını saglıyo günde 3 kere tekrarla ben faydasını görüyorum böyle yapınca bi de sen dene bakalım inş işe yarar

canım karnını ov bide ayaklarından tut karnına dogru it 10 kere say bu hareket bagırsaklarının çalşmasını saglıyo günde 3 kere tekrarla ben faydasını görüyorum böyle yapınca bi de sen dene bakalım inş işe yarar
Canim valla karin masaji da yapiyorum jimnastik de yaptiriyorum. Bana misin demedi..Ama saol gene de...

eğer sadece anne sütü vericem diye bir düşüncen yoksa biraz ıhlamur demleyip çay kaşığı ile ver bebeğine rahatlatır bağırsaklarını çalıştırır . ben uyguluyorum bunu faydasını görüyorum. geçmiş olsun.

canım eger bebegin kakasını katı yapmıyorsa zaten kabız deildirki ilk zamanlarda benimkide her bezine kakasını yapıyordu bizde 1 ay 21 gunluguz ama artık bi kac haftadır 4gunde 5gunde bir yapıyor dr sordugumda hergun yapmasıda normal 6gune kadar 1kere yapmasıda normalmis

aslıcım selam arkadaşım benim kızımda olmuştu bu sorun çokkk sıkıntı çektim . ne yazıkki 3.5 yaşında hala uğraşıyoruz ((( . doktora götürdüğümde makat çatlağı demişti. çünkü kakası katı değildi. 4 günde bir kez yapıyodu. çok ilginçti ama rahatsızda olmuyodu sonra doktora tekrardan gidince bünyesinin böyle olduğunu mamadan da kaynaklanabildiğini söyledi şimdi kayısı falan yiyo zorla çııkıyo işte umöarım senin bebişin hemen atlatır düzene girer mama kullanmadığın için çabuk düzen alır çok öptüm bebeişide kokla benim için...

aslı cım merhaba
senın yukarda yazdıklarını aynen ben de bugun yazmayı düşünüyordum ve aynı sekılde bır yazı olacaktı.
zıra dogumundan ıtıbaren kakasız bezı hıc olmazdı kızımın. ama sımdı günde 1 kere yapıyor ve onu da benım zorumla yapıyor
bezını acıyorum ve poposunu bıraz havaya kaldırıp bıra gıdıklıyorum ugrasınca bazen yapıyor
yapınca da sulu ypıyor allahtan.
ama sık yapmadıgı ıcın sıkıntı cekıyor dıye dusunuyorum
dr. a sordugumda gunde 1 defa da yapsa 10 defa da yapsa normaldır demıstı
mamadan olacagını sanmaıyorum zıra 2 gunlukten berı mama takvıyesı alıyor kızım
uzerınde durmamız gerekıyor mu veya normel mı bılmıyorum ama durumumuz boyle

benim oğlum günde 4 5 kez kakasını yapıyor. mama ağırlıklı besleniyor şu an 47 günlük. arkadaşlar tavsiyem(dr. onaylıdır) mamasının içine 4 5 damla zeytinyağı damlatın. helinaslı sen emziriyorsun gerçi anne sütünde durum ne bilemiyorum. eğer kabızlık varsa poposuna zeytinyağı sürmek faydalı.
allahıma şükür ne gaz ne de kaka sorunu yaşamıyorum ben. zyağı mucizesi midir bünyesiyle mi ilgilidir artık bilemiyorum:nazar:

ya kızlar benim oğlumda da var.hergün çıkıyoruz amayaparken artık kırmızı ötesi mor olur çocuk ıkınmaktan ben hep ayaklarını havaya dikim karnına bastırıyorum ancak öle yapıoama çoğu kezde yoruluyo çocuk feryat figan gdiyoruz gerçekten neden olduğunu ne yapmam gerektini bilmiyourm anne sütü ile besleniyor ve kakası katı değil ama bariz çocuk zorlanıyor...

canım eger bebegin kakasını katı yapmıyorsa zaten kabız deildirki ilk zamanlarda benimkide her bezine kakasını yapıyordu bizde 1 ay 21 gunluguz ama artık bi kac haftadır 4gunde 5gunde bir yapıyor dr sordugumda hergun yapmasıda normal 6gune kadar 1kere yapmasıda normalmis

Benim doktorda mudahele etmeyin diyor ama senin bebisin nasil bilmiyorum..Benimki surekli bir ikinma ve kasilma halinde..Yani surekli yapmaya calisiyor gibi bir goruntusu var ozellikle 3.gunden sonra..Sen de yalnizca anne sutu mu veriyosun? yoksa mama mi?
Doktor bize 10 gun mudahele etmeden bekleyen hastam var dedi..Yani kabizlikta mudahele etmek iyi degil diyip durdu..ama oglum sanki aci cekiyomus gibi geliyor bana :(

Bamboo' cum selam..insallah oglumun durumu uzun surmez seninkinde oldugu gibi..Cunku cok yipratici bir durum..
Dilosum keske benimkide gunde bir kere yapsa..Cunku doktor ilk zamanlar oldgu gibi kalamayacagini soylemisti..Yani bence senin henuz uzulmen icin erken cnm..Benim bugun 4. gun mesela hala yapmadi..Sicak havludan, poposuna zeytinyagi surmeye kadar herseyi denedim bugun..Insallah yapar artik..
Zeseze umarim yasamazsin kabislik gibi bir sorun cunku basa gelmeden anlamiyo insan sorunun ne derece rahatsiz edici bisey oldugunu..
Ceko ben kitapta okudum cnm..Bebekler kaka yaparken ozellikle ilk aylarda morarip bozarirmis..Bu cok normalmis..Bu onun aci cektigini gostermezmis..Cok rahatlamistim bunu okuduktan sonra..Cunku bizimki bagirsak gazi cikartirken bile agliyo..:(

Arkadaşlar bizde de aynı sorun var.Sürekli ıkınma hali artık çok yordu bebeğimi ve beni.Çocuk uykusunda bile ıkınıyo.Önceleri günde 4-5 kez yapıyordu şimdi 3-4 günde bir kez.Ama ben müdahele ediyorum.Yoksa çocuk çatlıcak.En azından bir gün yapmasa ertesi gün mutlaka ya zeytinyağı içiriyorum ya da poposuna sürüyorum.Kabız değil aslında kakası cıvık ama henüz bağırsaklarını tam çalıştıramıyorlar sanırım.Sen doktoru boşver bence müdahele et.Çocuğa yazık yani.

cnm benim kızımda 5 gün sonra 3 aylık olcak. 20 günlükken başlamıştı kaka sorunumuz 6 gün yapmadığı oluyodu doktorum sıkıntısı olmassa bekle demişti ben 5-6 günde bir fitil koyuyodum ama 1 haftadır düzeldi hemen hemen hergün kendiliğinden yapıyor doktorumuzun dediğine göre bebe makat kasları tam gelişmemiş olduğu için yapamıyorlarmıi bi de büyüdükçe çıkarması gereken kakının kıvamı ve miktarı değiştiği için zorlanıyor yavrucaklar ama düzelir işallah cnm sabırlı ol 4.aya kadar sürer dedi doktor.4.aya kadar sıkıntısı olunca fitil koyabilirsin demişti alışkanlık yapmaz demişti.

ne yapalım zeytinyağını süeryim mi içereyim mi yardımcı olur musunuz?içiriliyosa ne kadar yablış bi şeyyler yapmayım

canım bir çay kaşığı içiriyosun.kulak pamugunu yağa batır. poposunu uyar bence içir ama ben hep içiriyorum bide arkladaşlar ben haftada birkere mutlaka mamasına koyuyorum hem vitanin olsun hemde bağırsakları yumşasın diye hemde vitamin olur deneyin bence yararı var özellikle mama verenler öptüm canım seni ve bebegini hepinizide arkadaşlar:teytey::1hug:

biz zeytinyağ içiyoruz sorunumuz olduğunda çok faydası oluyor bu arada bu doktor tavsiyesi

zeytinyağ bağırsakları güçlendirirmiş çok faydası varmış bunları doktorda söyledi ama annem ve anneannemda hep söylerler aynı şeyi

önemli degil CEKO cum yeterki faydası olsun verdigim bilgiler ne güzel yaptı kakasını demek çok sevindim canım ertuğ dan biliyorum çok zor yavrum domates oluyo şimdi haftada bi kere mutlaka veriyorum ben :1hug:

canım benım minik kızımdada vardı bi hemşire arkadaşım günde 1 tatlı kaşığı zeytin yağı ver dedi çok işe yaradı

Back