- 11 Şubat 2023
- 7.294
- 13.193
Arkadaşım ve gorumcemin çocukları ilkokulda yarın soracağım.Maalesef artık onlar kalktı bizde de vardı Ben de 94'lüyüm
Yani dilekçe yazabilirsiniz belki , cimere yazarsanız destekleyen de olabilir. Nüfus müdürlüğüne gidip amire durumu bildirebilirsiniz ... Arkadaşın dediği gibi kimi kime şikayet edeceksiniz ki ?
Okulda öğretiliyor yalnız? Yani memuru yanlis yorumlamissiniz diye dusunuyorum. Resmi evraka imza atmayi bilmeyen birine otomatik olarak okuma yazmanız yok mu diye sorulur, cunku okuma yazma yoksa parmak bastırılır.Hiç imzalayacak bir belge ortamı olmadı
Şöyle söyleyeyim Bu kardeşim çivi yazısı gibi yazı yazıyor güzel yazı dersi diye bir şey yoktu biz kendimiz öğretmeye çalıştık da evde ne kadar öğrenebilirse işteArkadaşım ve gorumcemin çocukları ilkokulda yarın soracağım.
Okulda öğretiliyor yalnız? Yani memuru yanlis yorumlamissiniz diye dusunuyorum. Resmi evraka imza atmayi bilmeyen birine otomatik olarak okuma yazmanız yok mu diye sorulur, cunku okuma yazma yoksa parmak bastırılır.
Hastanelerde hasta haklari birimi var, oraya başvurabilirsiniz.Memura hiçbişey olmaz. Geçen doktora gittim bi dövmediği kaldı ne yapabiliriz ki hak hukuk işlemiyo bunlara
Memura hiçbişey olmaz. Geçen doktora gittim bi dövmediği kaldı ne yapabiliriz ki hak hukuk işlemiyo bunlara
Türkiye'de yasiyorum. Belki yeni öğretim sisteminde dilekce yazma, resmi makama hitap, imza atma vs ogretilmiyordur iddiali konusmayayim ama 15 yasindaki bir cocuga okulda ogretilmiyor diye imza atmayi ogretmemek de dogru değil bu konuda anneniz, babaniz birseyler yapmis olmaliydi coktan.Söyle söyleyeyim belki farklı bir ülkede yaşıyor olabilirsiniz ama bu ülkede zorunlu eğitim diye bir şey var çocukta hani okuldan alınan tarzda bir çocuk hiç değil . O yüzden ben yaklaşımını çok garip buldum. İkincisi de sorduğumda öğretmediğini söylediler Demek ki biraz da bu imza muhabbeti öğretmenin insiyatifinde
Türkiye'de yasiyorum. Belki yeni öğretim sisteminde dilekce yazma, resmi makama hitap, imza atma vs ogretilmiyordur iddiali konusmayayim ama 15 yasindaki bir cocuga okulda ogretilmiyor diye imza atmayi ogretmemek de dogru değil bu konuda anneniz, babaniz birseyler yapmis olmaliydi coktan.
Suclamiyorum yanlis anlasilmasin, memur kaba davrandiysa sikayet edin tabiki ama burada ailenizde de bir eksik var diye soyluyorum.
Teşekkür ederimYok ben sizin yorumlarınızı çok beğeniyorum kırmadan anlatmaya çalışıyorsunuz. Ben de size kızdığım için değil belki bilmiyorumdur farklı bir ülkede yaşıyor olabilirsiniz. Sonuçta her ülkenin müfredatı farklı. Müfredat da var mı yok mu açıkçası ben de bilmiyorum ama kardeşimin böyle bir ders bilgisi olmadığını biliyorum evet bu konuda eksiklik bizde. Ama daha önce bir yere dilekçe yazmadığından imza atmadığından durumu bilemezdik açıkçası. Kusura bakmayın da biz de hani gel şuraya dilekçe yazalım gel seninle imza atalım falan demiyoruz
Teşekkür ederim
Bence burada asil mesele kardesinizin dis dunya konusunda bi anda sudan cikmis baliga donmesi ve sosyal anksiyetesi oldugunu farketmeniz, bunun üstüne egilinmesi gerekiyor bana kalirsa. Cunku daha coook böyle okuzle karsilasacak, malum ülkemizde okuzluge ciddi prim veriliyor.
Memur konusunu siz halledersiniz nasilsa
Yasal ve geçerli imzanın belli başlı şartlara uygun olması gerekir. El yazısı ile atılması ve isim soyadın yazılması vb gibi şartları barındırır. Memur da o yüzden adını yazmasını söylemiş.İşte diğer Sorun da orada orada attırmaya çalışmışlar herhalde hanımefendi sabırsızlanmış en sonunda bari adını tarzı bir şey söylemiş
Düz yazdırmıs vallaYasal ve geçerli imzanın belli başlı şartlara uygun olması gerekir. El yazısı ile atılması ve isim soyadın yazılması vb gibi şartları barındırır. Memur da o yüzden adını yazmasını söylemiş.
Kardeşiniz artık eksiğini biliyor. İmzasını belirlesin ve imza alıştırması yapsın.Düz yazdırmıs valla
O memuru şikayet edersiniz, başka yerde başka bir kabalığa maruz kalacak. Herkesi şikayet mi edeceksiniz? Bunun yerine çocuğa yönelin. Onu güçlendirmek, özgüvenini sağlamlaştırmaya konsantre olun. Ben de de var 15 yaşında çocuk. Okulda sorun yaşayınca zorbalığa maruz kalınca psikolog bize böyle söylemişti. İsterseniz okuldan alın başka yere verin ama her yerde var zorbalık kötülük, kendini korumayı öğrenmeli dedi. İmza olayını bu kadar büyütmeyin mesela. Bu seferlik böyle olmuş, hiç sorun değil kendine güzel bir imza yaratma zamanı gelmiş demek ki deyin. Belki de sizden yani ailesinden çekiniyor, size karşı kendini yetersiz ve mahçup hissediyor olabilir. Bunu da mı başaramadım demiş olabilir. Kızmayın kötü niyetle yazmıyorum, elinizi çekince düşeceğini sanıyorsunuz ama bence çekin. Yaparsın ablacım, her şey her yerde yazıyor, yardıma ihtiyacın olursa söyle ama bence kendin halledebilirsin deyin.Merhaba arkadaşlar, gece gece canım sıkıldı. Kardeşim cüzdanını kaybetmiş kimlikte kayboldu. O yüzden nüfus müdürlüğünden randevu aldık. Kardeşim 15 yaşında lise öğrencisi bu arada karşısındaki memur kadın imza atmayı bilmediği için kardeşime okuman yazman yok mu diye dalga geçmiş. Diğer kardeşimle eşimde baya sinirlenmişler. Çocuk iyice stres olmuş. Bu olay yüzünden çocuğun sosyal anksiyetesi olduğu öğrendim. Ama bu kadınıda şikayet etmek istiyorum. Cimerden çok sonuç çikmiyor başka nereye şikayet ederim. Birde kardeşimin sosyal anksiyetesi için ne yapabiliriz önerilerinizi bekliyorum.