• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızların hayallerinin gergerçekleşmesine yardım edin

Harbiyeli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2017
7
3
1
Merhaba ben cocuklugumdan beri asker olmak istiyodum çok çalıştım okula girmeme az bi süre kala darbe oldu okullar kapandı uzun bir süre sonra açıldı ama kız öğrenci almayacaklarını duyurdular dünyam yıkıldı sonra gördüm ki benim gibi binlerce kız var sonra kampanya başlatıldı kamuoyu tepki gösterince alacaklarını söylediler ama 50 kişi ben yine vazgecmedim ama inanilmaz haksızlık yapıldı lutfen destek olun yorumları okuduğunuzda göreceksiniz benim gibi birçok kızın hayali bende bu ülkenin kadın askerlerinden olmak istiyorum songül yakut gibi kahramanların yetişmesine yardim edin

Son düzenleyen: Moderatör:
Devletin açık açık kadın-erkek ayrımı yapmasına ben de karşıyım

Orduya kadın subay kabul etmemek çok büyük bir yanlış ve ayıp, böyle bir şeyin açıklaması olamaz

Umarım hükümet bu yanlıştan bir an önce döner

Açıklama yapamıyorlar aradığımızda rektörlüğü gittiğimizde kadına göre degil başka meslek seçin diyorlar yoksa erkek ve kızlarda basvuru ve alinacak öğrenci sayısı orantılı

Kadına göre değil... Bu insanlar ne zaman yok olucak şu dünyadan!

Açıklama yapamıyorlar aradığımızda rektörlüğü gittiğimizde kadına göre degil başka meslek seçin diyorlar yoksa erkek ve kızlarda basvuru ve alinacak öğrenci sayısı orantılı

Düzgün bir ülkede olsak o rektörü dava edin derdim

Bir devlet görevlisinin kadın işi/kadın işi değil yorumu yapması işyerinde kadın-erkek ayrımcılığı=suç

Kadının ve erkeğin ne iş yapabileceğine karar vermek devlete mi kaldı? Erkeklerin kuaför veya aşçı olmasına karışsın ya madem?

Ben milliyetçi olacak kadar çılgın değilim, ama kimin olmak istediğine ne ben ne başkası karışabilir. İmzaladım!

Son düzenleme:
Yalnız arkadaşlar bu yeni olan bir durum değil. Ben de zamanında Hava Harp okuluna girmeyi çok istemiştim, eğer erkek olsaydım puanım fazla fazla yetiyordu. Ama bayan olduğum için bayanlardaki taban puana göre sadece 2 puan ile kaçırmıştım :( Ben bildim bileli durum böyleydi ki ben orta okuldan beri hava harp okulunu istiyordum. ( yaklaşık 20 yıl önce yani :) )

Kız öğrenci sayısı da daima erkek öğrenci sayısından çok çok azdır. Zaten aradaki puan farkı da bundan kaynaklanıyor. 200 erkek 50 bayan öğrenci alınacaksa yanlış hatırlamıyorsam bu rakamın 2 katı öğrenci mülakata çağrılıyor. Baş vuru yapan öğrencilerin puanlarına göre de taban puanı belirleniyor...

Hic sasirmadim. Bu ulkede irk, din, mezhep, cinsiyet ve daha sayamadigim her turlu ayrimciligin daniskasi var.

Back
X