• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar eşim alman vatandaşı ve Almanya'ya bir düzen kurmak için gitti? Ben 4,5 aylık hamileyim? Türkiye'deyim birkaç bilen arkadaş varsa sorularim var

Birisi öyle yapmış ama 90 gun sonra sınır dışı edilmiş
Birisi siz değilseniz veya birebir tanık değilseniz onların sınırdışı edilme sebebi farklıdır. Dediğim gibi tek başına bu sebep oturum izni reddi için yeterli değil.

Adamlar ülkelerine ne kadar kıymet veriyorlar ya,ülkelerine gireceklere bi sürü şart koşuyorlar, bizim memleket maaşallah yol geçen hanı..

Kızlar Almanya'da yaşamaya karar verdik. Eşim alman vatandaşı ben türk vatandaşıyım. Esim 20 gun önce Almanya'ya gitti. Aile birleşimi vizesi için basvuru yaptık ama hala tabiki randevu verilmedi. Dil sertifikası da istiyorlar sinava gireceğim kasimda. 4,5 aylik hamileyim Almanya'ya doğumdan önce gitmeye çalışıyorum... Hamile olduğum için bir incelik tanirlar mi gitmenin daha kolay yolu var mi? Bilen biri varsa bana yardımcı olabilir mi🥺
Bildigim kadariyla hayir, yasalarca bir oncelik yok. Yalniz bana kalirsa vize ciksa bile hemen gitmeyin, dogumu burda yapip gidin derim neden derseniz bilmediginiz etmediginiz bir yerde tek basina dogurmak korkutucu olabilir :KK51: Bir de Almanyada doktoru, hastaneyi aylar onceden rezerve etmeniz gerekiyor, simdi gitseniz bile hastane bulmakta zorlanirsiniz muhtemelen.
Esiniz karni burununda bir kadini birakip gittimi oylece yani, Allah affetsin ama bana cok sorumsuzca geldi:KK51:

Kızlar Almanya'da yaşamaya karar verdik. Eşim alman vatandaşı ben türk vatandaşıyım. Esim 20 gun önce Almanya'ya gitti. Aile birleşimi vizesi için basvuru yaptık ama hala tabiki randevu verilmedi. Dil sertifikası da istiyorlar sinava gireceğim kasimda. 4,5 aylik hamileyim Almanya'ya doğumdan önce gitmeye çalışıyorum... Hamile olduğum için bir incelik tanirlar mi gitmenin daha kolay yolu var mi? Bilen biri varsa bana yardımcı olabilir mi🥺
Vize atamasını idata yapıyor. Tarih atandıktan sonra vizenin çikması 1 ay bile sürmez. En sıkıntılı kısım idata ile olan bekleme süresi. Sizi üzmek istemem ama, Benim tarihim 7 8 ayda atanmisti. Ve idatanin siz hamile oldugunuz icin bir ayricalik yapacagini zannetmiyorum. Bence siz kendinizi hic strese sokmayin Türkiyede dogum yapacak gibi kendinizi hazirlayin.

Kuzenim 8 aydır bekliyor. Dil vs sorunu da yok TRT üst düzey personeli. Doğuma yetişmeniz bence mümkün değil. Acele etmeyin,doğumu yapın bir kendinize gelin sonra gidersiniz.

Adamlar ülkelerine ne kadar kıymet veriyorlar ya,ülkelerine gireceklere bi sürü şart koşuyorlar, bizim memleket maaşallah yol geçen hanı..
memleketin yol gecen hani olduguna katılıyorum ama bizim ulke de cok cok cok fazla zorluk cikartiyor calisma izninde ve oturum izninde (aile birlesimini henuz deneyimlemedim bilemicem)
isin icine girince kirk dereden nasil su getirdiklerini gördüm. tüm evrakları yeterli olup turkiyede işini bulup, kalacak evi olan, bankada fazla fazla parasi olan alman erkek arkadasimdan temin etmesi cok zor evraklari isteyip isteyip defalarca red ettiler mesela :( bu surecte konustugum eu vatandaşı pekcok kisiye de benzer redler gelmis. hele istanbul goc idaresi basvurulari geldigi gibi reddediyor - 6 aylik gecici oturumları bile.
zaten ülkede yabancı sayisi o kadar fazla ki 99la baslayan kimlik numarasi veriliyordu. artik 98e gecmisler 😳 o yuzden yeni politikalari almamak uzerine (tabii araplara afganlarq nasillar onu bilmiyorum. belki de dhaa kolaylıklar yapıyorlardir. ama eu vatandasi olup gelmeye niyet edenlerin isi cok cok cok zor hatta imkansiza yakin)

Tabiki turkiyede dogur oyle git. Hastaneni doktorunu ayarla simdiden trde almanyaya takilip kalip oyle acikta bekleme. Kanun kacagi gibi hamile halinle niye gitmeye calisiosun? Ucu ucuna yetisse bile bu sefer orda magdur olursun. Insanimiz avrupayi cennet falan mi sanio anlamiorum. Bi kapidan gececeksiniz ve hayat her seyiyle mukemmel mi olacak. Bu kafayla orda daha beter sürünürsünuz. Ayrica insanlar rahatca dogurmak icin avrupadan tr ye gelio siz tam tersini yapiosunuz.

Benzer bir durumda bi tanıdık Turist vizesine başvurup onunla geldi, buraya gelincede Aile birleşimine başvurdu. Hamilesiniz doğuma kadar vize hemen çıkarmı, çıksa bile uçağa alırlarmı sizi bilmiyorum ama eşiniz alman vatandaşı olduğu için gelirseniz sizi geri yollamazlar.

Aile birleşim vizesi randevu ataması şuan en az 9 ayda geliyor. Sonrasında da vizesini gelmesi takribi 2 ay. Konsolosluğa durumunuzu bildirir mail atıp, eşinizin yabancılar şubesinden randevu alıp süreç için destek istemesi lazım (mesela doktordan eş desteği önemli riskli hamilelik gibi bir kâğıt alırsanız hızlanır.) Alman vatandaşı çocuk olunca randevular hızlı geliyordu normalden ama sizin daha doğmamış. Telegram ve Facebook gruplarına üye olun mutlaka hangi şehirde hangi randevu tarihi gelmiş saat saat görürsünüz. Dil sertifika ve sınavınızı da halledin ki randevu geldiğinde sorun kalmasın sizin için, bebek doğunca zorlaşır. Kolaylıklar diliyorum.

Back
X