• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar cok heyecanlıyım telaşlıyım bılgısı olanlar lütfen baksın:(

selvinaz26

Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2012
70
0
16
Eskişehir
meraba arkadaslar benım adetım 4 gun gecktı bugunle bırlıkte dun beta hcg sonucum 159,4 çıktı doktorum ultrasonda suan görünmez çok yenı oldugu ıcın ama normal gebelıkte olabılır dıs gebelıkte olabılır dedı benı çok korkuttu rahım çok kalınlasmıs falan dedı bıde sizce 3 gun gecıkmeyle 159 çıkması betanın normalmı yarın tekrar kan testı yapılıcak degerım yukselmısmıdır acaba yada dıs gebelık olqabılırı cok korkuyorum öle olmasından daha ılk bebegım cunku kanama falan hıc olmadı cok sukur sadece arada cok fazla ayakta kalınca adet olucakmısım gıbı karnım ve belım agrıyo lutfen bılgısı olan yardım etsın yarın gıttıgımde degerım yukselmısmı olur szce ve normal gebelık oldugunu anlamam ıcın ne kadar yukselmesı gerekıyo:(:(

canım bunu biz anlayamayızkii sen de anlayamazsın, yarını bekle sonucunu doktora göster, zaten 5 haftalık olmuşsun 1 haftaya kadar ultrasonda görünür,içini ferah tut, bi problem yoktur inşallah

canım bunu biz anlayamayızkii sen de anlayamazsın, yarını bekle sonucunu doktora göster, zaten 5 haftalık olmuşsun 1 haftaya kadar ultrasonda görünür,içini ferah tut, bi problem yoktur inşallah

inşallah canım ama ne bılıyım dun doktor cok korkuttu benı yaa dıs gebelık olabılır falan dedi şimdide oyuzden çok telaşlıyım ınan dun hamıle oldugumu öğrendım ama sevınemedım ble ultrasonda suan gorunmemesı normal dıyosun yanı dımı 6 haftalıkken mı gorunuyo ultrasoonda doktor keseyı görmeden kesın hamılesın dıyemem dedı bıde:(:(

inşallah canım ama ne bılıyım dun doktor cok korkuttu benı yaa dıs gebelık olabılır falan dedi şimdide oyuzden çok telaşlıyım ınan dun hamıle oldugumu öğrendım ama sevınemedım ble ultrasonda suan gorunmemesı normal dıyosun yanı dımı 6 haftalıkken mı gorunuyo ultrasoonda doktor keseyı görmeden kesın hamılesın dıyemem dedı bıde:(:(

canım bende ilk öğrenip gittiğimde gerizekalı bi doktora denk geldim, çok saçmasapan davrandı dedğin gibi işte kese yok falan dedi. başka bi doktora gittim görünmemesi normal şimdi 1 hafta sonra gel dedi, bebeği gördüğümüzde 6+2 ydi. şu anda ben dış gebelik gecrmiyosun diyemem ama bebek görünmedi diye de dış gebelk de diyemeyiz. Allaha tevekkül et, 1 hafta bekle ultrason için ya da başka bi doktoru dene canım. inşallah sağlıkla kucağına alırsın, bana nasib olmadı.

canım bende ilk öğrenip gittiğimde gerizekalı bi doktora denk geldim, çok saçmasapan davrandı dedğin gibi işte kese yok falan dedi. başka bi doktora gittim görünmemesi normal şimdi 1 hafta sonra gel dedi, bebeği gördüğümüzde 6+2 ydi. şu anda ben dış gebelik gecrmiyosun diyemem ama bebek görünmedi diye de dış gebelk de diyemeyiz. Allaha tevekkül et, 1 hafta bekle ultrason için ya da başka bi doktoru dene canım. inşallah sağlıkla kucağına alırsın, bana nasib olmadı.

cevabın ıcın tesekkur ederım canım bakalım yarın bu doktora son bı defa daha gıdıcem egerkı yıne moralımı bozarsa degıstırıcem zaten doktorumu dunden berı ıcım ıcımı yıyo pekı canım bişi daha sorucam sımdı yarn gıdıncede kese gorunmez buyuk ıhtımal ama eger degerım yukseldıyse normal gebelık dıyebılrmıyız?? yoksa dıs gebelıktete deger yukselıyomu?

cevabın ıcın tesekkur ederım canım bakalım yarın bu doktora son bı defa daha gıdıcem egerkı yıne moralımı bozarsa degıstırıcem zaten doktorumu dunden berı ıcım ıcımı yıyo pekı canım bişi daha sorucam sımdı yarn gıdıncede kese gorunmez buyuk ıhtımal ama eger degerım yukseldıyse normal gebelık dıyebılrmıyız?? yoksa dıs gebelıktete deger yukselıyomu?

onu bilemicem canım,inşallah bilen biri çıkar http://www.kadinlarkulubu.com/hamilelik-belirtileri/390178-dis-gebelikte-beta-hcg-degerleri.html bak burda da var bişeyler ama okumadım bi göz at istersen

onu bilemicem canım,inşallah bilen biri çıkar http://www.kadinlarkulubu.com/hamilelik-belirtileri/390178-dis-gebelikte-beta-hcg-degerleri.html bak burda da var bişeyler ama okumadım bi göz at istersen

canım okudum sımdı yazılanları normal bı hamılelıkte ıkı gunde bı ıkıye katlanıyomus beta dıs gebelıktede yukselyomus aama duzensın az az yukselıyomus yanı benım yarın benım degerım 300 320 cıvarında cıkarsa sanırım dıs gebelık degıl tabı keseyı görene kadar yıne streslı gunler benı beklıyo ama:)

3 dıs gebelık...2 kımyasal... gecırmıs bırı olarak bu konuyu atlayamadım..
Senı cok ıyı anlıyorum..
Sımdı ben o doktora...
tovbe tovbe..
Daha bırıncı sonucun..ve bence yuksek.
Benım bır kızım var... (2yasında)... bekledıgım adet gunum 3gun gecmıstı sonucum 22 ıdı...
Ben sana o kadar cok beta sonucu verebılırım kı...cesıt cesıt...
Ama su var..hıcbırsey bellı olmaz..
Gecdollenme olabılır.
Herkesın dollenmesı son 14gunun ılk donemınde gerceklesmıyor...
Dogal olarak 3gun gecmıs de olsa degerın dusuk olabılır..
Dedıgım gıbı -benım tek saglıklı hamılelıgımde- gecıkmıs 3.gunumde beta22 ıdı.
Dıs gebelık cok farklı bı durum.
Ben, ıkıncı sonucum 2ye katlamadıgında hemen teshısı koyardım "dısgebelık"...ama ben 3kere yasadım.. bu olasılıgı cok yukseltıyor.
Senin daha ılk gebelıgın..mıs gıbı bı zemıne yerlesmıstır bebegın..
Insaellah sonucların duzenlı seyreder ve keseyı de gorur kalbı de dınlersınız...
sımdıden hayırlı olsun.. sıkma canını...
Zaman gecmıyordur sımdı senın ıcın... Ahhh ahhh.

hayır...
300olmasını bekleme...
Daha yuksek de olabılır daha dusuk de.
Ben sana sonu soyleyeyım;
Benım ıkıncı dısgebelıgımde...dıgerlerıne oranla cok duzenlı yukseldı..sonra bırden tepetaklak oldu..
falan fılan sonuc husran..
Saglıklı gebelıgımde sonuclar sacma sapan yukseldı ama kese de goruldu kalp de duyuldu...kızım dogdu -sımdı kok sokturuyor o ayrı:)-
sen gonlunu serın tut..
Doktorun tek degerle bunu soylemıs olması hakıkaten cok ılgınc.

3 dıs gebelık...2 kımyasal... gecırmıs bırı olarak bu konuyu atlayamadım..
Senı cok ıyı anlıyorum..
Sımdı ben o doktora...
tovbe tovbe..
Daha bırıncı sonucun..ve bence yuksek.
Benım bır kızım var... (2yasında)... bekledıgım adet gunum 3gun gecmıstı sonucum 22 ıdı...
Ben sana o kadar cok beta sonucu verebılırım kı...cesıt cesıt...
Ama su var..hıcbırsey bellı olmaz..
Gecdollenme olabılır.
Herkesın dollenmesı son 14gunun ılk donemınde gerceklesmıyor...
Dogal olarak 3gun gecmıs de olsa degerın dusuk olabılır..
Dedıgım gıbı -benım tek saglıklı hamılelıgımde- gecıkmıs 3.gunumde beta22 ıdı.
Dıs gebelık cok farklı bı durum.
Ben, ıkıncı sonucum 2ye katlamadıgında hemen teshısı koyardım "dısgebelık"...ama ben 3kere yasadım.. bu olasılıgı cok yukseltıyor.
Senin daha ılk gebelıgın..mıs gıbı bı zemıne yerlesmıstır bebegın..
Insaellah sonucların duzenlı seyreder ve keseyı de gorur kalbı de dınlersınız...
sımdıden hayırlı olsun.. sıkma canını...
Zaman gecmıyordur sımdı senın ıcın... Ahhh ahhh.

canım allah senden razı olsun içime su serptın ya dun doktor okadar moralımı bozdukı dunden berı kafayı yıycem kımseye sölemedım bıle daha hamıleyım dıye ınan sevınıcını yasayamadım yanı ınsallah yarın su sonuc yukselırde o doktorda görür:) yarın daha erkenden gdıcem hastaneye bakalım allahım yardımcım olsun. sende 3 defa gecırmıssın dıs gebelık çok uzuldm canım ama allahtan varmıs bıtane melegın allah bagıslasın umarım bende yarın kesın sonucu öğrenırım:9

hayır...
300olmasını bekleme...
Daha yuksek de olabılır daha dusuk de.
Ben sana sonu soyleyeyım;
Benım ıkıncı dısgebelıgımde...dıgerlerıne oranla cok duzenlı yukseldı..sonra bırden tepetaklak oldu..
falan fılan sonuc husran..
Saglıklı gebelıgımde sonuclar sacma sapan yukseldı ama kese de goruldu kalp de duyuldu...kızım dogdu -sımdı kok sokturuyor o ayrı:)-
sen gonlunu serın tut..
Doktorun tek degerle bunu soylemıs olması hakıkaten cok ılgınc.

ahh canım doktoru bı duysan tamam kesın dıs gebelık gecırıyorum dersın yanı o derece hayır bıde bana degerın düşük dedı 159 ken dısarda hamıle bı bayan vardı 4 aylıkmıs degeri 216 ydı bana dşük demesıne oyuzden sasırdım ben:)

tunemi canım bıde dıs gebelık belırtılerı neler oluyo onları yazabılırmısın? benım dunden berı adet olucakmısım gıbı karnım ve belım agrıyo ama kanama yada lekelenme tarzında hıc bısı yok sadece beyaz yoğun bi akıntı var bunlar dıs gebelık belırtısı olabılırmı karnımda normal otururken agrımyo ama namaz kıldıktan sonra yada fazla ayakata kalınca agrıyo anlayamadım bunlar normalmı degılmı??

meraba arkadaslar benım adetım 4 gun gecktı bugunle bırlıkte dun beta hcg sonucum 159,4 çıktı doktorum ultrasonda suan görünmez çok yenı oldugu ıcın ama normal gebelıkte olabılır dıs gebelıkte olabılır dedı benı çok korkuttu rahım çok kalınlasmıs falan dedı bıde sizce 3 gun gecıkmeyle 159 çıkması betanın normalmı yarın tekrar kan testı yapılıcak degerım yukselmısmıdır acaba yada dıs gebelık olqabılırı cok korkuyorum öle olmasından daha ılk bebegım cunku kanama falan hıc olmadı cok sukur sadece arada cok fazla ayakta kalınca adet olucakmısım gıbı karnım ve belım agrıyo lutfen bılgısı olan yardım etsın yarın gıttıgımde degerım yukselmısmı olur szce ve normal gebelık oldugunu anlamam ıcın ne kadar yukselmesı gerekıyo:(:(

meraba inşllh hamilesindir...

Ağrın varsa fazla ayakta kalma , düşük tehlikesi de olabilir...

Dikkat et sen yine de dış gebelik mi diye stres yapma şimdiden..

4 aylık bı hamılenın degerının 200lerde olması normal.
Beta hcg hormonu...bebek yerlesır yerlesmez yukselmeye baslar bırkac hafta sonra da dusmeye baslar..yanı tum hamılelık boyunca
yukselmez.
Sen cok rahat ol...dıs gebelık teshısı ıcın betalarda anormal artıslar ya da dalgalanmalar...
gorulur ama teshıs ıcın yeterlı degıldır..alttan bakılır kese haftaya gore yerlestıgı yerde gorulur...
eger yerlestıgı yer buyumesınde sıkıntı olusturmuyor ıse (kı bazen normal yerlesmez...rahım yoluna tuplere yakın gıbı) gebelıge
dokunulmaz ama buyumesı sıkıntı olusturacaksa..materyal alınır ya da ılac ıle dusmesı saglanır.

Dısgebelık belırtılerı o kadar farklı kı ben aynı bunyede bıle degısık degısık yasadım...
Buyudukce cıddı sancılar yasanır... dusun tuuba denılen bı gecıt var ve mıcronluk bır alan orada buyuyen bebek var
eee buyudukce senın canın yanar.
5-6haftalıkken kanama olabılır normal regl gıbı bazen de murdum rengı (yanı eskı kan gıbı)
fenalasma...bayılma da olur... -bu sebeple teshıs konulanlara onerırım asla wc kılıtlemeyın banyo kapısını falan...evde de bırı olsun
durumunuzu bılen)
....
sımdı belırtıler bunlar AMA... hamılelık belırtılerı de bunlar..
Yanı bı cok gebe kanama yasar..hatta tum hamılelıgı boyunca ya da tum hamılelıgı boyunca regl gorur gıbı her ay duzenlı....ve saglıklı evlad sahıbı olurlar..
E sancı zaten %80 gebelerın ılk donem belırtılerıdır.

Yanı dıs gebelıgın en kesın teshısı
betalarda anormallık
degerler yuksek ıken bıle kesenın gorulmemesı
kesenın anormal yerde gorulmesı.

KEndını dınlersen hepsını gorursun...o yuzden dınleme... bır hafta sabret...
1hafta ıcınde hersey netlesecek.. ama ıste o 1hafta beklemek..ınsanı ne yapar...bılıyorum.

4 aylık bı hamılenın degerının 200lerde olması normal.
Beta hcg hormonu...bebek yerlesır yerlesmez yukselmeye baslar bırkac hafta sonra da dusmeye baslar..yanı tum hamılelık boyunca
yukselmez.
Sen cok rahat ol...dıs gebelık teshısı ıcın betalarda anormal artıslar ya da dalgalanmalar...
gorulur ama teshıs ıcın yeterlı degıldır..alttan bakılır kese haftaya gore yerlestıgı yerde gorulur...
eger yerlestıgı yer buyumesınde sıkıntı olusturmuyor ıse (kı bazen normal yerlesmez...rahım yoluna tuplere yakın gıbı) gebelıge
dokunulmaz ama buyumesı sıkıntı olusturacaksa..materyal alınır ya da ılac ıle dusmesı saglanır.

Dısgebelık belırtılerı o kadar farklı kı ben aynı bunyede bıle degısık degısık yasadım...
Buyudukce cıddı sancılar yasanır... dusun tuuba denılen bı gecıt var ve mıcronluk bır alan orada buyuyen bebek var
eee buyudukce senın canın yanar.
5-6haftalıkken kanama olabılır normal regl gıbı bazen de murdum rengı (yanı eskı kan gıbı)
fenalasma...bayılma da olur... -bu sebeple teshıs konulanlara onerırım asla wc kılıtlemeyın banyo kapısını falan...evde de bırı olsun
durumunuzu bılen)
....
sımdı belırtıler bunlar AMA... hamılelık belırtılerı de bunlar..
Yanı bı cok gebe kanama yasar..hatta tum hamılelıgı boyunca ya da tum hamılelıgı boyunca regl gorur gıbı her ay duzenlı....ve saglıklı evlad sahıbı olurlar..
E sancı zaten %80 gebelerın ılk donem belırtılerıdır.

Yanı dıs gebelıgın en kesın teshısı
betalarda anormallık
degerler yuksek ıken bıle kesenın gorulmemesı
kesenın anormal yerde gorulmesı.

KEndını dınlersen hepsını gorursun...o yuzden dınleme... bır hafta sabret...
1hafta ıcınde hersey netlesecek.. ama ıste o 1hafta beklemek..ınsanı ne yapar...bılıyorum.

canım cok tesekkur ederım cok guzel anlatmıssın yanı yarın ben yıne kesın bı sonuc ögrenemcem anladıgım kadarıyla ve bu doktor kesın yıne benım moralımı bozacak ama bozarsa kesınlıkle degıstırcem doktorumu. dedıgın gıbi en ıyısı su bı haftda kafama takmamak rabbım nasip ettyse zaten olur ama nasibimde yoksa ben naparsam yapiyim olmaz kendımı yıpratmıyım en azından 1 hafta hamıleyım deyp tadını cıkartıyım dımı:D:D

tunemi canım bıde dıs gebelık belırtılerı neler oluyo onları yazabılırmısın? benım dunden berı adet olucakmısım gıbı karnım ve belım agrıyo ama kanama yada lekelenme tarzında hıc bısı yok sadece beyaz yoğun bi akıntı var bunlar dıs gebelık belırtısı olabılırmı karnımda normal otururken agrımyo ama namaz kıldıktan sonra yada fazla ayakata kalınca agrıyo anlayamadım bunlar normalmı degılmı??

Cok normal bunlar.
zaten anormal sancıyı sen anlarsın.
ınsaellah oyle bırsey olmaz ama "bu bambaska" der ve anlarsın.
Regl olacakmıs gıbı bı bel ya da kasık agrısı erken hamılelık belırtılerınde de bahsedılır.

tunemı cannım senden allah razı olsun ıcımı cok rahatlattın keske doktorum sen olsaydn:D:D
allahım ınsallah bi hafta ıcınde o keseyde gormek nasıp olur tabı doğru yerınde ve doğru sekıldede ondan sonra artık tamam kesın hamleyım deyıp sevıneyım:D

canım sen hiç boş yere canını sıkma % 99 herşeyin çok normal değerinde çok güzel çıkmış sende benim gibi uyuz bi doktora denk gelmişsin bende geçen yıl adetim 3 gün geçince test yaptırmıştım benim değerim 90 çıkmıştı ve doktor bu kesin dış gebelik şu bu diye abuk subuk konuştu ve ben onun yüzünden stresten düşük yaptım sen sakın benimle aynı hataya düşüp moralini bozma yarın tekrar kan ver eğer değerin 1,5 - 2 kat arttıysa herşey normal demiştir zaten şu anda kesenin gözükmesi imkansız kese gözükebilmesi için değerin 1000-1500 civarı olması lazım sakın moralini bozma hamileliğin şimdiden hayırlı olsun Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin canım

canım sen hiç boş yere canını sıkma % 99 herşeyin çok normal değerinde çok güzel çıkmış sende benim gibi uyuz bi doktora denk gelmişsin bende geçen yıl adetim 3 gün geçince test yaptırmıştım benim değerim 90 çıkmıştı ve doktor bu kesin dış gebelik şu bu diye abuk subuk konuştu ve ben onun yüzünden stresten düşük yaptım sen sakın benimle aynı hataya düşüp moralini bozma yarın tekrar kan ver eğer değerin 1,5 - 2 kat arttıysa herşey normal demiştir zaten şu anda kesenin gözükmesi imkansız kese gözükebilmesi için değerin 1000-1500 civarı olması lazım sakın moralini bozma hamileliğin şimdiden hayırlı olsun Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin canım

canım cok tesekkur ederım ınsallah dedıgın gıbı olur bakalım yarını ıple cekıyorum allahım nekadar zor bu beklemek yaa:( canım bebegını kaybetmene cok uzuldum umarım en kısa zamanda tekrardan hamıle kalırsın ben cok dua ettım cok ıstedım rabbım verdı sonunda senın ıcınde dua ederım canım sende cok dua et hersey rabbımın ıstemesıne ol demesıne baglı.

Back
X