• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kına Gecesi kızlar bir türlü anlaşamıyoruz nişanlımla. Bana akıl verin.

Bence sakin ama sakin yazmamalisin taki toreni de yapilacaktir diye. Nisanlin hakli bu konuda. Zaten size yardim etmek isteyen, birseyler takmak isteyen toren olmadan da bir kosede takar veya bir sekilde ulastirir sana.

bence de davetiyeye takı yapılacaktır yazdırmayın. gelip takısını takacak kişiler varsa bile takmayabilirler. benimde kınam başka şehirde düğün gibi olucak. nikahım başka şehirde olucak ayrıca düğün yapımıycaz. nikaha gelemiycek kişiler zaten kınada veririler ya da takarlar. bi çok arkadaşımında bu şekilde oldu. kınada takıldı. o yüzden bence siz kına da takılmazsa diye dert etmeyin. takı takıcak olanlar zaten kınada takarlar.

kızlar sanırım haklısınız. çünki dün annem dediki: kız kardeşinin düğününe gelemeyen akrabalar çeyrek altın verdi bana , kardeşine düğünde takıldı onlar adına.
kız kardeşimin düğününde takı töreni yapılmamıştı. düğün bir gün sonra aynı ilde olduğu için gerek duyulmadı. fakat genede gelemeyecek akrabalar bırakmışlar anneme. dua ediyorum çok borca girdik illaki herkes aynıdır, yuva kurmak kolay değil. birde iki tarafın ailesindende beş kuruş fayda yoksa iyce kötü. bizim durumda bu, inşallah kınada düğünde bişeyler çıkarda , yükümüz hafifler.

kızlar sanırım haklısınız. çünki dün annem dediki: kız kardeşinin düğününe gelemeyen akrabalar çeyrek altın verdi bana , kardeşine düğünde takıldı onlar adına.
kız kardeşimin düğününde takı töreni yapılmamıştı. düğün bir gün sonra aynı ilde olduğu için gerek duyulmadı. fakat genede gelemeyecek akrabalar bırakmışlar anneme. dua ediyorum çok borca girdik illaki herkes aynıdır, yuva kurmak kolay değil. birde iki tarafın ailesindende beş kuruş fayda yoksa iyce kötü. bizim durumda bu, inşallah kınada düğünde bişeyler çıkarda , yükümüz hafifler.

Sadece düğün takısına güvenip evlenmek büyük cesaret doğrusu..

sadece düğün takısına güvenmedik ki. eğer olursa çok iyi olur anlamında demiştim. zaten ödüyoruz şu anda taksitle. olursa borcumuz azalır yada biter.

fikrimize gelenin sesli ifade edilmesi bazen sıkar bizi. düşünce konuşturmak cesaret ister. sen yapmışsın bunu.

Benim kardeşimde evleniyor çok yakında hayırlısı ile kredi çektiler birlikte ödeyecekler.. Ama ağızlarından bir defa duymadım kim ne takar kaç para gelir şu bu.. Bunun borçla alakası yok siz biraz hesapçısınız kusura bakmayın..

nişanlın kesinlikle haklı bu konuda...öyle bir şey yazdırmak biraz görgüsüzlük olur...düğünün farklı bir şehirde olduğu için düğününe gelemicek olan insanlar takı takıcaklarsa zaten kına gecende takıcaklardır...

ben yazacaktım bilen zaten gelip takacaktır canım.

Back
X