• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kına Gecesi kızlar bir türlü anlaşamıyoruz nişanlımla. Bana akıl verin.

nicksizim

Kocişini çoooooook sefiyo
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
327
3
46
Adana
kızlar şimdi kına benim bulunduğum ilde, düğün nişanlımın memleketinde olacak.
dün bir arkadaşım akıl verdi. banada süper fikir gibi geldi. onun eltisi bu şekilde yapmış.
kına gecesi için gereken masrafları nasılsa yapıyorsunuz, salonda var. davetiyeye kına gecesini "kına ve düğün" olarak yazdırın
önden 1 saat kına töreni, sonra düğün yapar takı töreninde iyi kötü bişeyler toplarsınız dedi. size maliyeti gelinlik damatlık, onuda nasılsa aldınız sadece giyeceksiniz dedi.

sonrada nişanlımın memleketinde 2. düğün...

nişanlıma sundum bu fikri. hemen itiraz etti. yok kına diye tuttuk salonu, düğün olursa ekstra ister diyor. ondan da geçtik, kimse bişey takmazsa biz sap gibi gelinlik damatlıkla kalırız diyor.

bende ikinci bir öneri sundum. davetiyeye "kına gecemizde takı töreni yapılacaktır" şeklinde bir not düşelim dedim. nişanlım onada itiraz etti.
"millete altınını alda gel der gibi, kimse gelmez ozaman, boş salona kına yaparız görürsün" dedi.

arkadaşlarım olur, gelen bişeyler takılacağını bilsin diyor. ailemde onaylıyor , fakat nişanlım "kınaya gelmem, sadece gelinle kına yaparsınız" diyor.
of ya az çok bişeyler gelse yaramıza merhem olacak kızlar ne yapıcam... ? sizin bir öneriniz varmı?

fikrin güzel fakat nişanlın haklı davetiyeye "kına gecemizde takı töreni yapılacaktır yazdırmak pek uygun olmaz herhalde

Kına gecesi için salon tutmuşsunuz. Bence orada bulunduğunuz şehirdeki düğününüz olsun. Kınayı hiç karıştırmayın.
Kınayı bir gece önceden evde "adet yerini bulsun" diye yaparsınız fazla kalabalık olmadan.
Ve salonda düğün yaparsınız. İki ayrı düğün olmuş olur.

Davetiyenize "takı töreni yapılacaktır" gibi bir ibare koymak bana pek doğru gelmedi.

Canim benimde senin kina/dugun ayni anda yapilacak cunki benimde nisanlim Denizli'li...

Biz kiz evi olarak, dugun ve kinayi ayni aksam ayni salonda yapicagiz cunki sehirler arasi gelinler genelde oyle yapiyor :)

Ama ilk once gelinlikle cikacam misafirlerimizin karsisina, bir saat en fazla gelinlikle kalicam (bizim akrabaglarda gorsun diye) ve yemekten hemen sonra kisa bir taki toreninden (dedigim gibi hepsi 1 saat gibi bi sure icinde) sonrada bindallimi giyip kina yakilacak. Gecenin geri kalan kisminida iste gule oynaya gecirecegiz insallah,

iki gun sonrada asil nikah'li dugun ise erkek tarafinda (denizli'de) olacak,

Ilk once kina sonra gelinlik zor olur, hele kina yakildiktan sonra... Zaten davetiyede dugun ve kina ayni gece diye belirtirsen, taki takacak misafirleriniz ona gore hazirlikli geleceklerdir....

Umarim yardimci olabilmisimdir, Simdiden mutluklar :)

kesinlikle takı töreni yapılacaktır yazmamalısın..bu konuda nişanlına katılıorm..ztn davetiyede kına+düğün die belirtirsen insanları takılarını getirirler yanlarında..ayrıca salon bi şekilde tutulmuş düğün için extra bi ücret isticeklerini de sanmıorm..

nişanlın kesinlikle haklı bu konuda...öyle bir şey yazdırmak biraz görgüsüzlük olur...düğünün farklı bir şehirde olduğu için düğününe gelemicek olan insanlar takı takıcaklarsa zaten kına gecende takıcaklardır...

Son düzenleme:
nişanlın kesinlikle haklı bu konuda...öyle bir şey yazdırmak biraz görgüsüzlük olur...düğünün farklı bir şehirde olduğu için düğününe gelemicek olan insanlar takı takıcaklarsa zaten kına gecende takıcaklardır...

Bence bu arkadaş kendi çevresini çok iyi biliyor demek ki insanlar bu tür durumlarda takı takmıyor.. Ben öyle tuhaf şeyler gördüm ki takı takmamak için çok yakınlarının düğün tarihinde tatile giden duydum :53:

Ek olarak hiçbir şey yazdırmanıza gerek yok ki sonuçta zaten diğer şehire gelemeyecek olan akrabalarınız takılarını kınada takmak isteyeceklerdir.Siz davetiyeye böyle ibareler düşerseniz niyet apaçık belli olur o da hoş olmaz.Gelecek olan takı bir şekilde gelir.:34:

o takı yazısı yazılmaz tabiki de ama bir arkadaşın dediği gibi bir gece önce evde yakın akraba ve arkadaşlarına kına gecesi yapıp ertesi gün salonda yapılabilir bence düğün salonu sahibi size aaa kınaydı nasıl düğün oldumu diyecek sadece pasta belki büyük olur dans müziği falan olacak yani neyse Allah kolaylık versin canım

Arkadaşlara katılıyorum ama bişey dicem şimdi erkek tarafı hm sizin dügünde takı takcak sora onları çıkarıp geri vercn bide onların düğününde takıcak ancak bu şekilde olabilir

Nişanlın neden karşı çıkıyor anlamadım... Benim düğünümde aynen arkadaşınızın anlattığı gibi oldu...Davetiyeye sadece kına yazdık biz...Salonla da anlaşırken sadece salon ve orkestra için anlaştık pasta filan dahil etmedik bu yüzden fiyatı uyguna geldi...Ben gelinlikle eşimle beraber çıktım salona beraber dans ettik daha sonra takı filan yapılmadan direk oyun havalarına geçik biraz oynadık...Bir saat sonra bindallımı giydim eşimle beraber yine gelin odasından çıktık mumlar yakıldı klasik kına gecesi gibi kına yaktılar sonra takıya geçtik...İnsanlar zaten düğüne gelemeyecekleri için takıyı düşünüp geliyor...Siz not yazmasanız bile getirirler :34::34::34: Takı töreni yapmadınız diyelim annenize verirler... Davetiyeye yazmak istemiyorsanız sizin taafınıza davetiye verilirken burda kına olacak salonda ama düğün gibi derseniz mesajı alırlar...:9::9::9::9:

Kına gecesi için salon tutmuşsunuz. Bence orada bulunduğunuz şehirdeki düğününüz olsun. Kınayı hiç karıştırmayın.
Kınayı bir gece önceden evde "adet yerini bulsun" diye yaparsınız fazla kalabalık olmadan.
Ve salonda düğün yaparsınız. İki ayrı düğün olmuş olur.

Davetiyenize "takı töreni yapılacaktır" gibi bir ibare koymak bana pek doğru gelmedi.
guzel bır önerı vermıs bencede boyle yap
arkadasımız cok

bence "takı töreni yapılacaktır" yazmak büyük görgüsüzlük olur. öyle bir davetiye alsam çok garipserdim...

kızlar şimdi kına benim bulunduğum ilde, düğün nişanlımın memleketinde olacak.
dün bir arkadaşım akıl verdi. banada süper fikir gibi geldi. onun eltisi bu şekilde yapmış.
kına gecesi için gereken masrafları nasılsa yapıyorsunuz, salonda var. davetiyeye kına gecesini "kına ve düğün" olarak yazdırın
önden 1 saat kına töreni, sonra düğün yapar takı töreninde iyi kötü bişeyler toplarsınız dedi. size maliyeti gelinlik damatlık, onuda nasılsa aldınız sadece giyeceksiniz dedi.

sonrada nişanlımın memleketinde 2. düğün...

nişanlıma sundum bu fikri. hemen itiraz etti. yok kına diye tuttuk salonu, düğün olursa ekstra ister diyor. ondan da geçtik, kimse bişey takmazsa biz sap gibi gelinlik damatlıkla kalırız diyor.

bende ikinci bir öneri sundum. davetiyeye "kına gecemizde takı töreni yapılacaktır" şeklinde bir not düşelim dedim. nişanlım onada itiraz etti.
"millete altınını alda gel der gibi, kimse gelmez ozaman, boş salona kına yaparız görürsün" dedi.

arkadaşlarım olur, gelen bişeyler takılacağını bilsin diyor. ailemde onaylıyor , fakat nişanlım "kınaya gelmem, sadece gelinle kına yaparsınız" diyor.
of ya az çok bişeyler gelse yaramıza merhem olacak kızlar ne yapıcam... ? sizin bir öneriniz varmı?

Çok ayıp bence..
Kınayı bir gün oncesinden evde yaparsınız bir kaç iyi dost ve arkadaşlarınizla ve akraba.
Yada kına- düğün aynı gün. Bir ara gider gelinliğini çıkarır bindalini giyersin ve kına yapılır
Ben böyle yapan çok gördüm hatta bende böyle istiyoru
Ama nişanlımın annesi hemen karışdık yok gelinliği çıkarırken sacın bozulur fallan diye.. Neyse bence çok mantıklı zadece sırf ayrı olsun diye bahane:) evdede temizlik hastası annem izin vermiyor.. Büyük bir hitimal başka yer tutacağım ve gelecek kisiler hiç alakam olmayacak insanlar...evde olsa yada düğünde ölürler boş bosa masraf ne arkadasım var ne bir şeyim eline bir kına yakılıyor bitiyor..:)

Ya bi kere şöyle düşünmek gerek, nişanlının memleketine gelemeyecek olanlar zaten yanlarında takılarını da getirmeyi düşünür.
Bunu dert etmeyin bence..

Back
X