• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kına Gecesi kızlar bir türlü anlaşamıyoruz nişanlımla. Bana akıl verin.

nicksizim

Kocişini çoooooook sefiyo
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
327
3
46
Adana
kızlar şimdi kına benim bulunduğum ilde, düğün nişanlımın memleketinde olacak.
dün bir arkadaşım akıl verdi. banada süper fikir gibi geldi. onun eltisi bu şekilde yapmış.
kına gecesi için gereken masrafları nasılsa yapıyorsunuz, salonda var. davetiyeye kına gecesini "kına ve düğün" olarak yazdırın
önden 1 saat kına töreni, sonra düğün yapar takı töreninde iyi kötü bişeyler toplarsınız dedi. size maliyeti gelinlik damatlık, onuda nasılsa aldınız sadece giyeceksiniz dedi.

sonrada nişanlımın memleketinde 2. düğün...

nişanlıma sundum bu fikri. hemen itiraz etti. yok kına diye tuttuk salonu, düğün olursa ekstra ister diyor. ondan da geçtik, kimse bişey takmazsa biz sap gibi gelinlik damatlıkla kalırız diyor.

bende ikinci bir öneri sundum. davetiyeye "kına gecemizde takı töreni yapılacaktır" şeklinde bir not düşelim dedim. nişanlım onada itiraz etti.
"millete altınını alda gel der gibi, kimse gelmez ozaman, boş salona kına yaparız görürsün" dedi.

arkadaşlarım olur, gelen bişeyler takılacağını bilsin diyor. ailemde onaylıyor , fakat nişanlım "kınaya gelmem, sadece gelinle kına yaparsınız" diyor.
of ya az çok bişeyler gelse yaramıza merhem olacak kızlar ne yapıcam... ? sizin bir öneriniz varmı?

aileden bir kaç kişi davetiyeleri dağıtırken laf arasında düğüne gelemiyecekler için takılarını taksınlar diye kınayıda burda yapıyoruz desin. söz ağızdan ağıza dolaşır. merak etme millet kınada takar takısını

iyi ama zaten farklı şehirlerden olunca iki şehirde de düğün olur sonuçta çok yakın akrabalar dışında kimse gelemez damat tarafına. benimde bu yaz düğünüm olacak nişanlımla komşu iki şehirdeniz. biz davetiyeye samsun düğünü ordu düğünü diye iki düğün yazdıracağız bnm memleketimdeki düğünün sonunda kına da yakılacak. böyle olmazsa komşuların arkadaşların uzak akrabaların seni gelinlikle göremez ki. bizim etrafımızda hep böyle olduğundan sanırım bana çok mantıklı geliyo. ayrıca takı takılacak yazmak ayıp olur sanki orda nişanlına katılıyorum.

bende farklı farklı şehirlerde yaşayacağım bu dönemi...
bizimde aklımızda planlar var ama önce seninkini yorumlamak isterim..

davetiyeye takı töreni yapılcaktır yazılması bana göre görgüsüzlüktür. sakın yanlış anlama ama takı takmayan gelemez gibi birşey olmuş bu... ayıp insanlar zor durumda kalabilir.
hem kına hemde düğün bana göre aynı anda olmaz... kınanın havası ve önemi başkadır. tabiki bunu sen bilirsin...

bizim planımız şöyle...
bu ay sözümüz olcak...
haziranda nişan İstanbulda.

önümüzdeki sene düğün düşünüyoruz.
onunda planı şu şekilde ;

kınayı bende dışarda yapıcam yalnız nikahta İstanbul'da olacak. Böylelikle benim çevremde gelinlikle görmüş olucak ;)
düğünde Ankara'da olacak. nikahla düğün arasıda 1 hafta olacak böylelikle dinlenme payımızda var:34:

kızlar şimdi kına benim bulunduğum ilde, düğün nişanlımın memleketinde olacak.
dün bir arkadaşım akıl verdi. banada süper fikir gibi geldi. onun eltisi bu şekilde yapmış.
kına gecesi için gereken masrafları nasılsa yapıyorsunuz, salonda var. davetiyeye kına gecesini "kına ve düğün" olarak yazdırın
önden 1 saat kına töreni, sonra düğün yapar takı töreninde iyi kötü bişeyler toplarsınız dedi. size maliyeti gelinlik damatlık, onuda nasılsa aldınız sadece giyeceksiniz dedi.

sonrada nişanlımın memleketinde 2. düğün...

nişanlıma sundum bu fikri. hemen itiraz etti. yok kına diye tuttuk salonu, düğün olursa ekstra ister diyor. ondan da geçtik, kimse bişey takmazsa biz sap gibi gelinlik damatlıkla kalırız diyor.

bende ikinci bir öneri sundum. davetiyeye "kına gecemizde takı töreni yapılacaktır" şeklinde bir not düşelim dedim. nişanlım onada itiraz etti.
"millete altınını alda gel der gibi, kimse gelmez ozaman, boş salona kına yaparız görürsün" dedi.

arkadaşlarım olur, gelen bişeyler takılacağını bilsin diyor. ailemde onaylıyor , fakat nişanlım "kınaya gelmem, sadece gelinle kına yaparsınız" diyor.
of ya az çok bişeyler gelse yaramıza merhem olacak kızlar ne yapıcam... ? sizin bir öneriniz varmı?

hayırlı olsun canım şimdiden..
benim düğünüm öyle oldu. 2 yerde düğünüm oldu. benim memleketimde önce salona gelinlik damatlıkla girdik dans oyun falan..
1.5 saat falan öyle oldu. takı takıldı.. sonra üzerimi değiştirdim kınalığımı giydim geldim. gelin odasından mumlarla salonun ortasına geldim kımam yakıldı bide öyle oynadık ettik..
gelinliğimin kutusunu getirmemişiz salona, taşıması sorun olcak diye geliniğimi giydim tekrardan.

ertesi gün gelin alma oldu zaten.

eşimin memleketinde salona girdik dans oyun falan.. takı töreni yapıldı burdada. benim memleketimden gelen çok olmadı uzak çünkü.
böyle geceyi bitirdik.

davetiye işin gelince.. bence davetiyeye takı törani yapılacaktır yazılması hoş değil. altınınızla gelin der gibi..
sizin memlekette başka bişey yapılmayacaksa zaten sadece kına gecesi diye yazar davetiyede ona göre gelir misafirleriniz. mesela gelin alma gününde mevlüt gibi yemekli davet veya eğlence tarzı bişey olcaksa o gün de verirler altınları.

kızlar çok teşekkür ederim yorumlarınız için. hala bir karara varamadık.nişanlımla fikir uyuşmazlığı var :D
biz sadece kına yapacağız galiba çünki nişanlım kabul etmiyor hiç bir seçeneği.
nişanlım diyorki : aile büyükleri takı merasimini başlatsın. yani önce anne-babalarımız taksın, onlardan gören davetliler zaten takacaksa kalkar takar diyor

Back
X