• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar acil yardım, ne yapacağım

daisy8889

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2011
682
671
103
Uşak
Merhabalar kızlar herkese hayırlı bayramlar. Ben 3 gün önce emlakcidan ev tuttum. Ev sahibim çık dediği için Alelacele tuttum evi, kirayi emlakçı parasini verdim. sözleşmeyi imzaladm. Ev zemin Kat bu arada. Bu gün hali perde için eve ölçü almaya gittim. komsulardan biri alt yapısı yetersiz evi tutmayın yağmur yaginca kanalizasyon evi basıyor dedi. Evin de bu gün mutfak musluguna baktım borusunu dışarı logara vermişler, logar cekmediginden lavabo akmiyor tıkalı kalıyor. Bana evin eksigini söylemeden evi verdiler eşyaları da tasimamistim şimdi o evi tutmak istemiyorum, ama 1600 kira emlak parası verdim ve geri almak istiyorum. Yarın konuşacağım ne yapmam ne söylemem lazım. Içimi sıkıntı bastı valla bayram bayram kredi çektim üstelik ev tutabilmek için. :(

Merhabalar kızlar herkese hayırlı bayramlar. Ben 3 gün önce emlakcidan ev tuttum. Ev sahibim çık dediği için Alelacele tuttum evi, kirayi emlakçı parasini verdim. sözleşmeyi imzaladm. Ev zemin Kat bu arada. Bu gün hali perde için eve ölçü almaya gittim. komsulardan biri alt yapısı yetersiz evi tutmayın yağmur yaginca kanalizasyon evi basıyor dedi. Evin de bu gün mutfak musluguna baktım borusunu dışarı logara vermişler, logar cekmediginden lavabo akmiyor tıkalı kalıyor. Bana evin eksigini söylemeden evi verdiler eşyaları da tasimamistim şimdi o evi tutmak istemiyorum, ama 1600 kira emlak parası verdim ve geri almak istiyorum. Yarın konuşacağım ne yapmam ne söylemem lazım. Içimi sıkıntı bastı valla bayram bayram kredi çektim üstelik ev tutabilmek için. :KK43:
Evi alelacele tutmanız ne emlakçıyı ne de ev sahibini ilgilendirir. Ya paranızı yakıp vazgeçeceksiniz ya da orada oturacaksınız.

Bir dahaki sefere daha detaylı araştırın.

Bi gidip emlakciyla konuşun belki israr ederseniz paranizi iade eder ama zor çünkü sözleşme imzalamissniz ev sahibi büyük ihtimalle vaz gecmez bilinçli söylenmemiş gibi bu durum
Bu kış idare edersniz olmadi seneye çıkarsınız

Avukat var mı burda?

Adamlar size eksik bilgi verip ev kiralamışlar. Bence mağdursunuz, paranızı geri alma hakkınız olmalı.

Ben de aynısını düşünüyorum konuşmayla olmazsa dava mi etsem polis mi cagirsam. Çünkü adam bana kusurlu ayıplı esyasini , kusurunu söylemeden kiraladı. Ben durduk yerde caymiyorum ki, tüketici haklarında nedir bunun hükmü acaba

Ben de aynısını düşünüyorum konuşmayla olmazsa dava mi etsem polis mi cagirsam. Çünkü adam bana kusurlu ayıplı esyasini , kusurunu söylemeden kiraladı. Ben durduk yerde caymiyorum ki, tüketici haklarında nedir bunun hükmü acaba
İyi de kusuru nasıl ispatlayacaksınız ki
Daha yağmur yok, su basması yok

Ev sahibi derse ki o komşu iftira atıyor diye. Hani nerde kusur derse

İyi de kusuru nasıl ispatlayacaksınız ki
Daha yağmur yok, su basması yok

Ev sahibi derse ki o komşu iftira atıyor diye. Hani nerde kusur derse

ilk başta ben de düşündüm ama su var mutfak lavobasinin giderini apartman logarina baglamislar eve değil. Logar cekmedigi için lavoba akmiyor yeni yapılmış bir ev düşün lavobasinin tıkalı olmasi için sebep nedir. bilirkişi getirip ispatlarim. Sadece merak ettiğim dava açma polis çağırma hakkım var mı, kanun da yeri ne bu durumun.

ilk başta ben de düşündüm ama su var mutfak lavobasinin giderini apartman logarina baglamislar eve değil. Logar cekmedigi için lavoba akmiyor yeni yapılmış bir ev düşün lavobasinin tıkalı olmasi için sebep nedir. bilirkişi getirip ispatlarim. Sadece merak ettiğim dava açma polis çağırma hakkım var mı, kanun da yeri ne bu durumun.
Astarı yüzünden pahalıya gelir diye düşünüyorum. Dava açmak ucuz bir şey değil.
Ama dava açacağım diye korkutup birazını belki alabilirsiniz. Blöf yani. Yerlerse.

Astarı yüzünden pahalıya gelir diye düşünüyorum. Dava açmak ucuz bir şey değil.
Ama dava açacağım diye korkutup birazını belki alabilirsiniz. Blöf yani. Yerlerse.

Valla enayi değilim , ben sürünürum o da sürünür. Olaylara yorum Yaparken de kendi başına geldiğini düşün lütfen çalışıyor musun bilmiyorum ama 1600 liranı bu kadar soğukkanlılikla yerlerse diye bırakıp dönebilir misin acaba

Valla enayi değilim , ben sürünürum o da sürünür. Olaylara yorum Yaparken de kendi başına geldiğini düşün lütfen çalışıyor musun bilmiyorum ama 1600 liranı bu kadar soğukkanlılikla yerlerse diye bırakıp dönebilir misin acaba
Evet çalışıyorum. Hem de bekar bir anneyim, 2 çocuklu! Daha yeni bir dava açtım ve 5000 TL verdim avukat ve bilirkişi için!!!
Tecrübemi aktardım, dışardan gördüğümü söyledim.

Hukuk ispata dayanıyor. 1600 TL'den daha ucuza ispatlarım derseniz kolay gelsin.

İyice bir araştır hukuki anlamda ne yapabilirsin, görüşebiliyorsan bir avukatla görüş. Çok mecbur kalırsan oturacaksın bir sene ne yazık ki, parayı çöpe atamazsın. Sorunun bir çaresi bulunur belki o musluk olayının yani, onu da bir araştır bence.

Evet çalışıyorum. Hem de bekar bir anneyim, 2 çocuklu! Daha yeni bir dava açtım ve 5000 TL verdim avukat ve bilirkişi için!!!
Tecrübemi aktardım, dışardan gördüğümü söyledim.

Hukuk ispata dayanıyor. 1600 TL'den daha ucuza ispatlarım derseniz kolay gelsin.

Bu sekilde anlatsaydin keşke. Ayrıca zaten adamın parayı vermek istemeyecegini bildiğim için ne tür bir yol izlemem lazım ne söyleyip ikna edebilirim diye konu açtım. Dava en son ihtimalim ama çekinmem paradan daha önemli bir şey varsa adalet. Ve burdaki olay hiç adil değil

İyice bir araştır hukuki anlamda ne yapabilirsin, görüşebiliyorsan bir avukatla görüş. Çok mecbur kalırsan oturacaksın bir sene ne yazık ki, parayı çöpe atamazsın. Sorunun bir çaresi bulunur belki o musluk olayının yani, onu da bir araştır bence.

Oturmam daha tasinmadim çünkü. Parami alabilsem . Tam da bayram avukat nasıl bulsam. Insanlarda hiç vicdan kalmamış, zor bela kredi çektiğimi bile bile gözümün içine baka baka zor bir gün gecirdin diyen o insanlar öylece kalmasın inşallah.

Durumu bilinçli olarak söylememişler. Bir şey elde edebileceğinizi sanmam. Allah işinizi rast getirsin.

1600 gercekten az para degil.Ve 1600 tlyi cope atilmaz.Bence emlakciyla guler yuzle konusun ayni emlaktan baska bir ev kiralamak istediginizi soyleyin anlayisla yani hemen sert tavir sergilemeyin eger yanasmazsa esiniz devreye girer

1600 gercekten az para degil.Ve 1600 tlyi cope atilmaz.Bence emlakciyla guler yuzle konusun ayni emlaktan baska bir ev kiralamak istediginizi soyleyin anlayisla yani hemen sert tavir sergilemeyin eger yanasmazsa esiniz devreye girer

Nasıl atayım kredi çektim bir de. Benim maasim 2200 zaten. Başka ev olabilir aslında ama bu civarda yok. Haklısın teşekkür ederim , bunu da söyleyim.

Oturmam daha tasinmadim çünkü. Parami alabilsem . Tam da bayram avukat nasıl bulsam. Insanlarda hiç vicdan kalmamış, zor bela kredi çektiğimi bile bile gözümün içine baka baka zor bir gün gecirdin diyen o insanlar öylece kalmasın inşallah.
Bilerek söylemiyorlar bu tarz durumları ve bunların söylenmemesi tam anlamıyla şerefsizlik. Rutubetli evi badana yaparak yaz günü temiz bir görüntüyle kiralayan ve kışın kendini gösteren rutubet için kiracıya rutubeti sen yaptın, sen meydana getirdin falan diyebilen ev sahipleri var bu ülkede.

Bilerek söylemiyorlar bu tarz durumları ve bunların söylenmemesi tam anlamıyla şerefsizlik. Rutubetli evi badana yaparak yaz günü temiz bir görüntüyle kiralayan ve kışın kendini gösteren rutubet için kiracıya rutubeti sen yaptın, sen meydana getirdin falan diyebilen ev sahipleri var bu ülkede.

Ne desem azdır. Bu kadar mağdur edilmez insan, vicdan hak hukuk yok. Ki zaten burda memurlar yolunacak kaz.

Ayıplı mal kapsamına girdiği için sözleşmeyi feshedip evi tahliye edebilirisiniz yahut kira bedelinin indirilmesini talep edebilirsiniz. Verdiğiniz bedeli iade etmiyorsa dava açabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Back
X