Belki sınıf arkadaşları onun tshirtüne böyle kağıt atmışlardır, zorbalığa maruz kalıp o da taklit ediyordur Çünkü dürtüsel bir hareket değil planlama içeriyor. Bence aynı bu şekilde annesine suçlayıcı olmadan konuyu iletin. Böyle böyle yaptı X adına endişeleniyorum acaba arkadaşları böyle mi davranıyor gibisinden. Annesi mesaji alacaktır.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Kızımı rahatsız eden kız
- Konu Sahibi berrin89
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 2 Temmuz 2013
- 3.807
- 8.135
- 358
Herkes de kızın o yazıyı yazdığını varsaymış.Ya birisi yazıp verdi, ya da kıza öyle yazmayı öğretip dalga geçti birileri. Zihinsel engelli birisi nereden bilsin küfrü? Bazıları da çocuğu zihinsel engelli diye sapık olabilir demeye getirmiş, bir de kız çocuğu, tanımadığınız bir çocuğu üstelik de hayatınız boyunca muhtemelen böyle birisini gormemisken nasıl yaftalarsınız? Tacizci kaç kadın gördünüz de bu kız çocuğuna bu yaftayı yapıştırdınız! Sırf engelli diye olan önyargılar beni sinirlendirdi. Daha önce de yazdım, küfür öğretsen bilmezler anlamını, gerçekten zihinsel engelliyse o küfrü bilme olasılığı bayağı düşük ama saldırganlık hakkında fikrim yok, o konuda bence de dikkatli olun.
- 31 Temmuz 2011
- 2.971
- 9.091
- 358
Siz mümkün olduğunca çocuğunuzu gözetim altında tutacaksınız ve gerekirse diğer çocuğun annesi ile konuşup bir çözüm yolu arayacaksınız.
Bizim apartmanımızda da var benzer durumda bir çocuk, kendi çocuklarımızı tembihledik ona karşı sakin ve ılımlı davranmaları konusunda ancak bu durum annesine bir rahatlık vermiş olmalı ki artık çocuğunun yanında parka inmiyor, çocuk başka çocuklardan dayak yiyor yada kendi gücünün yettiği çocukları dövüyor, ağıza alınmayacak küfürler, hakaretler ediyor. Kaç çocuğun bisikletini, scooterını kırdı, annesini güzellikle uyarıyoruz ancak çocuğun raporu olduğu ve özel eğitim gereksinimi olmasına karşın aile bu durumu kabul etmek istemiyor.
Bizim apartmanımızda da var benzer durumda bir çocuk, kendi çocuklarımızı tembihledik ona karşı sakin ve ılımlı davranmaları konusunda ancak bu durum annesine bir rahatlık vermiş olmalı ki artık çocuğunun yanında parka inmiyor, çocuk başka çocuklardan dayak yiyor yada kendi gücünün yettiği çocukları dövüyor, ağıza alınmayacak küfürler, hakaretler ediyor. Kaç çocuğun bisikletini, scooterını kırdı, annesini güzellikle uyarıyoruz ancak çocuğun raporu olduğu ve özel eğitim gereksinimi olmasına karşın aile bu durumu kabul etmek istemiyor.
Cok iyi fikir sagolun bunu eklicem konusmamaBelki sınıf arkadaşları onun tshirtüne böyle kağıt atmışlardır, zorbalığa maruz kalıp o da taklit ediyordur Çünkü dürtüsel bir hareket değil planlama içeriyor. Bence aynı bu şekilde annesine suçlayıcı olmadan konuyu iletin. Böyle böyle yaptı X adına endişeleniyorum acaba arkadaşları böyle mi davranıyor gibisinden. Annesi mesaji alacaktır.
- 19 Nisan 2019
- 3.040
- 8.590
- 158
- 7 Aralık 2018
- 6.808
- 17.711
- 248
- 27
Bahsedin benceÖzel durumu karıştırmamak aklıma daha çok yattı bir ihtimal ters tepki alabileceğimi düşünüyorum. Yaşlarının denk olmadığını ve zarar verme eğiliminin olduğunu söylicem reaksiyon vermedikçe. Mümkün olduğu kadar kızımı kaçıracam onları gördükçe. Gördüğümde de uzak durmasını söylicem.
Peki kağıttaki yazıdan bahsetmeli miyim?
- 9 Temmuz 2021
- 2.950
- 5.527
- 108
- 29
Zaten ortada bir arkadaslik durumu yok. Kiz tarafindan zorlama bir arkadaslik bizimki reaksiyon vermedigi icin zaten sinirleniyortşörte fcuk yypu yazacak kadar kafası var ama. ailesiyle konuşun. kızınızı kızımdan uzak tutun diyin. 4 yaş kız çocuğu ile 12 yaş kız çocuğu arkadaşlığı nedir? olaya müdahale edin
- 20 Temmuz 2014
- 2.031
- 2.472
- 133
Böyle bir şey başıma gelmişti ilkokul 1de. 7 yaşındayım 12-13 yaşında bir kız gelip beni bullylemişti. Bana beslenme getireceksin her gün, para vereceksin diyip kolumu sıkmıştı.
Allahın belası yüzünden uzun süre travma yaşadım. Sakın ama sakın oynatmayın kızınızı. Çocukta zeka geriliği varmış, yoksa sıkı bir uyarı yapın ve korkutun diyecektim. O zaman annesiyle konuşacaksınız. Bu olayın peşini bırakmayın bunun travması sonra başka türlü çıkıyor.
Allahın belası yüzünden uzun süre travma yaşadım. Sakın ama sakın oynatmayın kızınızı. Çocukta zeka geriliği varmış, yoksa sıkı bir uyarı yapın ve korkutun diyecektim. O zaman annesiyle konuşacaksınız. Bu olayın peşini bırakmayın bunun travması sonra başka türlü çıkıyor.
Evet bu tur seyler oluyor esiminde serviste buyuk bir belalisi varmis. Yillar sonra bir tanidigin dugununde karsilastik kimil zararlisiyla. Evdekileri uyardim onlarda dikkat etcekler uzak tutcaklar. Ben de kadini gorunce konuscam.Böyle bir şey başıma gelmişti ilkokul 1de. 7 yaşındayım 12-13 yaşında bir kız gelip beni bullylemişti. Bana beslenme getireceksin her gün, para vereceksin diyip kolumu sıkmıştı.
Uyarcam eger yaklasirsa benden de karsiligini alir bu sefer.
- 19 Kasım 2013
- 18.665
- 33.651
- 798
Kağıdı alıp annesine soracaktınız bu nedir diye.
Çocuğa da diyebilirsiniz pek ala neden böyle yapıyorsun kızim,hadi git sen kendi arkadaşlarınla oyna diye.
Sitede kızımdan büyük bir çocuğu ben bugün uyardım benzer ifadelerle. Kızımın arkadaşı,akranı olmadığını,onunla ugraşmaması ,sakalaşmaması gerektiğini(densiz bir şaka yapmış)öyle bir samimiyetleri olmadiğinı söyledim. Kızımda duydu söylediklerimi,ona da sordum sorun var mı kızım,tekrarlanırsa haber verirsin diyerek çocuğa da duyurdum. Cocuğa kızıp,bağırıp,rencide etmedim ,güzelce anlattım ,gözüm üstünde hareketlerine dikkat et mesajı verdim gectim. Bence tekrarlamaz artık.
Sizde bağırmadan,kızmadan söyleyin. Belki 1 kez değil,defalarca söylemeniz gerekecek cocuğun özel durumundan dolayı ama mesajı eninde sonunda alacak. Anlamıyor,devam ediyorsa annesini çekip kenara "anlaşamıyorlar,malum sorun yaşıyoruz her defasında,karşılaşınca kendi cocuklarımıza sahip çıkıp bir araya getirmeyelim,siz kızınızı yollamayın,bende kızımı oyalayacağım,yas farkları malum akran degiller zaten" vb cümlelerle konuşun. Annesi de oyalasın,yanıniza yollamasın. Yaşıt olsalar neyse ama zaten yaşlari itibariyle anlaşamazlar ki zaten normal şartlarda da.
Çocuğa da diyebilirsiniz pek ala neden böyle yapıyorsun kızim,hadi git sen kendi arkadaşlarınla oyna diye.
Sitede kızımdan büyük bir çocuğu ben bugün uyardım benzer ifadelerle. Kızımın arkadaşı,akranı olmadığını,onunla ugraşmaması ,sakalaşmaması gerektiğini(densiz bir şaka yapmış)öyle bir samimiyetleri olmadiğinı söyledim. Kızımda duydu söylediklerimi,ona da sordum sorun var mı kızım,tekrarlanırsa haber verirsin diyerek çocuğa da duyurdum. Cocuğa kızıp,bağırıp,rencide etmedim ,güzelce anlattım ,gözüm üstünde hareketlerine dikkat et mesajı verdim gectim. Bence tekrarlamaz artık.
Sizde bağırmadan,kızmadan söyleyin. Belki 1 kez değil,defalarca söylemeniz gerekecek cocuğun özel durumundan dolayı ama mesajı eninde sonunda alacak. Anlamıyor,devam ediyorsa annesini çekip kenara "anlaşamıyorlar,malum sorun yaşıyoruz her defasında,karşılaşınca kendi cocuklarımıza sahip çıkıp bir araya getirmeyelim,siz kızınızı yollamayın,bende kızımı oyalayacağım,yas farkları malum akran degiller zaten" vb cümlelerle konuşun. Annesi de oyalasın,yanıniza yollamasın. Yaşıt olsalar neyse ama zaten yaşlari itibariyle anlaşamazlar ki zaten normal şartlarda da.