• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımı rahatsız eden kız

Yo
Belki de yaşıtlarıyla parkta oynarken öğrendi.
Aile de ne güzel geçiniyor dedi.
Belki gittiği okul teneffüslerde karma ordan öğrendi.
Belki de aile yeterince gözetlemiyor bilemeyeceğim artık ama kendi kendine öğrenmediği kesin.
Ya da hu çocuk bu yazılı kağıdı evden mi yazıp çıkmış orayı da saçma buldum.On kere yazmış diyor bir de.
Evden yazıp çıktıysa birine atarım dediyse çok da mantıklı düşünemiyor belli.
Ama parka kim çıkardı ise o peşini bırakmayacak işte sorun orda aslında.
Hem çocuğa istenmeyen laflar söylenmesine engel olmuş olur.
Ama tüm gün evde ne yaşıyorlar bilemem de parka çıkıp rahat nefes alıyorlar belki de.
Zor yani her türlü.
Yok mantıklı düşünce beklemiyorum. Özel bir durumu olduğu kesin ama o kağıttaki yazıya ben de şaşırdım. Sadece herhangi birşey attı sandım kızdırmak için ama yazı çok düzgün el yazısı. Benim yazım daha kötüdür. Ama bazen diyorlar ya bir taraftan alan allah başka bir yeteneğini artırıyor diye. Belki böyle yansımıştır ona diye aklıma geldi

Okuma yazması varsa internet çocuğu gördüğünü yazabilir demek istemiştim. İğneli çuvaldızkı kısımda ne demek istediğinizi anlıyamadım
İşte soğukluk denen şey de soğukluk kategorisine alınmadan değerlendirilmeli belki de.
Bu olaydan bağımsız objektif gözle bakmak da yarar var diyorum olaylara.

Çocuktaki zeka geriliği değil de asperger otizm ya da dehb gibi geldi bana. Anneye olanı anlatın, çok da rencide etmeden koyduğu kağıdı vs. Kendi çocuğunuz zaten oynamıyormuş. Bunun dışında gözünüzün önünden ayırmamak dışında yapabileceğiniz pek birşey yok. Tekrar zarar vermeye kalkarsa anneyi daha ciddi uyarın. Tabi ki onun için de zor ama zarar veren Bi çocuğu varsa daha dikkatli olmalı, peşinde gezmeli. Siz biraz iletişim kurabilirsiniz ama çocukla. Kızınız konuşmasa da siz ona iyi davranmayı, sohbet etmeye çalışmayı deneyin. Bizim oturduğumuz yerde de kavgacı küfür eden Bi çocuk var ama ben onla iletişim kurduğum için beni sayıyor. Çocuk annesine bile küfür ediyor normalde ya da vuruyor ama artık benden çekiniyor, küfür etti mi gözümün içine bakıyor. Bunu da ona kızarak değil onunla konuşarak, adam yerine koyarak sağladım.
Dediğiniz olabilir otizm de aklıma geldi ama bu kadarını yapmaz heralde otizmli biri diye düşünmüştüm belki türü farklıdır

Be
İşte soğukluk denen şey de soğukluk kategorisine alınmadan değerlendirilmeli belki de.
Bu olaydan bağımsız objektif gözle bakmak da yarar var diyorum olaylara.
Benim kızımdan bahsediyorsunuz. Geçen seneden beri cimnastik kursuna gidiyor orda öğretmeni ve arkadaşlarıyla arası iyi gayet konuşkan. Ama arkadaşının annesi birşey sorunca cevap vermiyor ya da sen söyle diyor. Bugün tülay kökün instagramdaki son videosuna denk geldim. Bayramda çocuğunuza sorular soracaklar çocuğunuz cevap vermiycek, sakın kızım cevap versene amcaya, yaşını söylesene demeyin. Çünkü o kariısondaki kişiyi güvenilir görmüyor diyor.
Ayrıca geçen teyzesinin arkadaşı gelmişti kendi kendine gidip muhabbet açmış onla konuşuyordu ilk defa görmesine rağmen.
Gözlemliyorum kendisini bence bir sorun yok.

Kap

Kağıda yazmış not kağıdına bir gidip geri dönmüştü bir süre sonra. Çok düzgün bir el yazısıyla 10 ayrı defa F*** you yazmış

Linç pahasına yazıyorum; bu kısım çok psikopatça geldi.
Kız bu küfürü öğrenmiş, anlamını da biliyor belli ki.Vakit ayırıp bir kağıda düzgünce yazmış.Ve de karşısına çıkıp tişörtün içine atıyor??Bayağı planlı bir tehdit bu..Rahatsız olmakta çok haklısınız, annesini haberdar edin bu durumdan.
Bence zeka geriliği bu değil.

Dediğiniz olabilir otizm de aklıma geldi ama bu kadarını yapmaz heralde otizmli biri diye düşünmüştüm belki türü farklıdır
Zeka düzeyine göre şiddet eğilimi çok olmaz. Eğer otizm gibi yada dehb gibi Bi sorun varsa çocuk da sürekli dışlanıyorsa kızınızın içine kapanıklığını onu istemiyor olarak algılayıp sinirleniyordur. Çünkü önce oynamaya peşinden gelmiş. Reaksiyon alamayınca sinirlenmiş. Bizim okulda da otizmli Bi çocuk oğluma omuz atıyordu ittiriyordu sürekli. Ben de güzelce anlattım o özel Bi çocukmuş, seni sevmediği için vurmuyor, bilerek yapmıyor, senin Bi davranışın tetikliyordur, belki yanında yüksek sesle bağırman belki hızlı hareket etmen biraz gözüne batmamaya çalış diye. Ondan sonra nasıl çözdü benimki bilmiyorum ama artık vurmuyor.

Linç pahasına yazıyorum; bu kısım çok psikopatça geldi.
Kız bu küfürü öğrenmiş, anlamını da biliyor belli ki.Vakit ayırıp bir kağıda düzgünce yazmış.Ve de karşısına çıkıp tişörtün içine atıyor??Bayağı planlı bir tehdit bu..Rahatsız olmakta çok haklısınız, annesini haberdar edin bu durumdan.
Bence zeka geriliği bu değil.
Bana da öyle geliyor anlamını biliyor gibi yani en azından kötü birşey yaptım beni biliyor. Ama bir sıkıntı var belki otizm belki de gerilik bilmiyorum

Normal gelişim gösteren çocuklarda birbirine zarar verebiliyor. Normal gelişim gösteren çocukların hepsi karakter olarak birbirinin aynı olmadığı gibi, farklı gelişen çocuklarda aynı değildir. Bazen aksine bazı farklı gelişen çocuklar normal gelişen çocukların suistimaline maruz kalır. Demek istiyorum ki; Her daim çocuklarınızı koruyun kollayın ama bunu hiçbir çocuğu ötekileştirmeden yapın iütfen. “O tehlikeli, o çocuktan uzak dur” gibi söylemler farklı gelişen çocukların etiketlenmesene ve dışlanmasına sebep oluyor.

Normal gelişim gösteren çocuklarda birbirine zarar verebiliyor. Normal gelişim gösteren çocukların hepsi karakter olarak birbirinin aynı olmadığı gibi, farklı gelişen çocuklarda aynı değildir. Bazen aksine bazı farklı gelişen çocuklar normal gelişen çocukların suistimaline maruz kalır. Demek istiyorum ki; Her daim çocuklarınızı koruyun kollayın ama bunu hiçbir çocuğu ötekileştirmeden yapın iütfen. “O tehlikeli, o çocuktan uzak dur” gibi söylemler farklı gelişen çocukların etiketlenmesene ve dışlanmasına sebep oluyor.
Zaten küçük olan çekingenmiş oynamıyormuş herkesle bunu söylemeye gerek de yok.

Mesela engelli bir çocuk çizdiğiniz sınıra kadar öğrenir. F*** you diye kimse yolda küfretmiyor ki duysun. Demek ki bir denetimsizlik söz konusu. Annesini uyarmak durumundasınız.
Her zaman ailesiyle ilgili değil ki. Bizim okulda bir zihinsel engelli çocuk vardı, teneffüste diğer çocuklar küfür öğretiyordu.

Eğer saldırganlık eğilimi varsa o parktayken evinize geri dönmenizi tavsiye ederim.İki bebeği sürekli kontrol edemeyeceğiniz gibi bu gergin tavrınız çocuklara da yansır ve dışarının çok tehlikeli bir yer olduğunu düşünmelerine sebep olabilir. Eşimin kuzeninin oğlu var 20'li yaşlarda, otizmli. Geçen gün pazarda annesinin elini tutmuş yürüyen 3 yaşlarında bir bebeğe yumruk atmış ki bebek gördüğü anda saldırmaya başlıyor. Anne tabi ortalığı yıkmış doğal olarak, ambulans falan gelmiş. Yani sizin göreviniz bebeklerinizi korumak. Tehlike hissediyorsanız hiç orada durmamanız daha iyi bence.

Çocukta zeka geriliği olmayabilir yani böyle net bir tanı yoksa çeşit çeşit özel durum var her özel eğitim alanda zeka geriliği olmayabiliyor yani annesi kabullenememiş değil de üstün zekalı bile olabilir. Zaten o kısım çok önemli değil bence. Yaş faktörü sıkıntı 12 yaş tam ergenliğe giriş dönemi cinsel merak vs çok olur küfür kullanımı da öyle. Sizin çocuğunuz daha bebeklikten yeni çıkmış gibi bir şey kesinlikle denk olamazlar. Annesine bu şekilde söyleyebilirsiniz bence özel durumu hiç karıştırmayın ters tepki almanıza sebep olur

Cocugunuzu korumak zorundasiniz. Sinirli anina denk gelir, ters bir hareket yapar, kiziniz zarar gorur. Kimse rencide olmasin diye kucucuk cocugu korumasiz birakmayin orada. Ayni ortamda durmasinlar. Kiziniz kendini koruyamayacak kadar kucuk cunku. O kizla yasiti bir cocuk oynasa, kendini savunabilir. Uzak durmanizi tavsiye ediyorum ben.

Etrafda baska park yokmu ben bazen değişiklik olsjn diye bile cok uzak parklara gidiyirm. 3 tane ayri park gezdigim oldu zor durum.

Hemen kağıdı annesine göstermeniz gerekiyordu bu birincisi;
Çocuk istismar ediliyor olabilir, ailesi ilgisiz olabilir açıkçası yazdığı küfür benim kanımı dondurdu, ! Arada çok büyük yaş farkı var, kesinlikle ondan uzak durmalı kızınız; sürekli uyarın sakın ona yaklaşmasın Allah korusun bir kez ittirse düşer zaten el kadar..

İkincisi, çocuğu her gördüğünüzde ona donuk bir şekilde bakarak “kızıma yaklaşma” diyeceksiniz böylece komutu anlayacak emin olun.

Kap

Kağıda yazmış not kağıdına bir gidip geri dönmüştü bir süre sonra. Çok düzgün bir el yazısıyla 10 ayrı defa F*** you yazmış
Hafif derecede zihinsel yetersizliği olan çocuklar bile okuma yazmayı 8 9 yaşında ancak öğrenir. Siz ingilizce bir küfürden bahsediyorsunuz. Çocuğun belki başka bir rahatsızlığı vardır.

Hemen kağıdı annesine göstermeniz gerekiyordu bu birincisi;
Çocuk istismar ediliyor olabilir, ailesi ilgisiz olabilir açıkçası yazdığı küfür benim kanımı dondurdu, ! Arada çok büyük yaş farkı var, kesinlikle ondan uzak durmalı kızınız; sürekli uyarın sakın ona yaklaşmasın Allah korusun bir kez ittirse düşer zaten el kadar..

İkincisi, çocuğu her gördüğünüzde ona donuk bir şekilde bakarak “kızıma yaklaşma” diyeceksiniz böylece komutu anlayacak emin olun.
Kızımı yalnız hiç bırakmıyorum. Sadece scooterla gittiği için biraz önüme geçti. Yetişemedim. İstismar ihtimali pek yok bu yüzden. Tek başına dışarı çıkan bir çocuk değil.

Etrafda baska park yokmu ben bazen değişiklik olsjn diye bile cok uzak parklara gidiyirm. 3 tane ayri park gezdigim oldu zor durum.
Merhaba bir yazlık sitedeyiz normalde şehirde yasadığımda ben de sizingibi park park geziyordum ama burası köy içinde. Düzgün bir park yok site parkı dışında

• Beğen
Reactions: Cac
Çocukta zeka geriliği olmayabilir yani böyle net bir tanı yoksa çeşit çeşit özel durum var her özel eğitim alanda zeka geriliği olmayabiliyor yani annesi kabullenememiş değil de üstün zekalı bile olabilir. Zaten o kısım çok önemli değil bence. Yaş faktörü sıkıntı 12 yaş tam ergenliğe giriş dönemi cinsel merak vs çok olur küfür kullanımı da öyle. Sizin çocuğunuz daha bebeklikten yeni çıkmış gibi bir şey kesinlikle denk olamazlar. Annesine bu şekilde söyleyebilirsiniz bence özel durumu hiç karıştırmayın ters tepki almanıza sebep olur
Özel durumu karıştırmamak aklıma daha çok yattı bir ihtimal ters tepki alabileceğimi düşünüyorum. Yaşlarının denk olmadığını ve zarar verme eğiliminin olduğunu söylicem reaksiyon vermedikçe. Mümkün olduğu kadar kızımı kaçıracam onları gördükçe. Gördüğümde de uzak durmasını söylicem.
Peki kağıttaki yazıdan bahsetmeli miyim?

Kızımı yalnız hiç bırakmıyorum. Sadece scooterla gittiği için biraz önüme geçti. Yetişemedim. İstismar ihtimali pek yok bu yüzden. Tek başına dışarı çıkan bir çocuk değil.
Sizin kızınızdan bahsetmiyorum, F*** you yazdığına göre diğer kız istismar ediliyor olabilir demek istedim birileri tarafından, fiziksel veya psikolojik olarak

Back
X