• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımı rahatsız eden kız

Müdahale edeceğiniz bir olay. Benim oğlumda 4 yasindayken zihin engelli bir çocuk kaydırağı n üstünden attı .hala çocuğumun alninda iz var şimdi 11yasinda oglum.yanına yaklaştığını farkettim rahatsız oldum ama ailesi alınır diye müdahale etmedim geldi pat diye attı çocuğu. Annesinin takip etmesi gerekiyor çocuğu. Annesi ile konuşun yazdigi şeyi söyleyin rahatsızlığınızi dile getirin birde daha küçük cocugunuz olduğunu dikkatinizden kacabileceginizi söyleyin.

Özel eğitim alan bir çocuk diyorsunuz.
Yani ebeveyn ile sıkı sıkıya görüşmeniz gerekiyor.
Evlatlarımız emanetimiz, onları korumak için en uygun davranışı bulmak zorundayız.
Tişörte nasıl F*** you yazmış anlamadım ama bunu yapacak kadar yakınlaşması, küçücük çocuğa saçma sapan şeyler söylemesi vs.. sadece zekası ile ilgili değil. Terbiye eksikliği ile ilgili olarak görüyorum.

Maalesef tatlıya baglanmaz kızım zaten kolay arkadaş edinen biri değil. Ne yaparsam yapayım arada bir bag kurulamaz bu kızla. Mesela komşumuz birşey sorsun oo bisikletini nerden aldınız gibi cevap vermez. Erik verir teşekkür etmez sessiz kalır ki onları tanıyor uzun süredir. Bu kız benim kız cevap vermedikçe kızıyor. Bakışından tepkilerinden anlıyorsun bunu.
4.5 yaşındaki kızınız mı uzun süredir tanıdığı insanlara bile cevap vermiyor bisikleti nerden aldın diye soranlara. Ya da teşekkür etmiyor falan sizin kızınız mı?
Yoksa 12 yaşındaki kız için mi verdiniz bu örnekleri?

Arkadaş olsunlar demedim zaten sadece kızınızı odak olmaktan çıkarmış olursunuz. Parka çıktınız baktınız o da orda "el salla kızım merhaba de" dersiniz yürüyüş yapıyormuş gibi eve tekrar dönersiniz o olmadığı vakit çıkarsınız. Çocuğu uyarmak annesine söylemek onu daha da öfkelendirebilir demek istedim. Kalp kırmadan gerekirse parkta sonra oynayarak durum idare edilebilir.
El salla merhaba de kızım kısmı haricinde katılıyorum. Onu görünce dönmek doğru çözüm gibi banada. Ama ne el sallar ne de merhaba der benim kız bunu anlatmaya çalışmıştım. Eğer parktayken gelirse karga tulumba götürmem gerekecek

Merhaba benim 4 bucuk yasında bir kızım var. Bugün site bahçesinde bir kız vardı geçen yazda gördüğüm zeka seviyesi düşük bir kız. Yani boy pos var belki 12 yaşında falandır ama çocuk gibi davranan. Ben kızımın tuvaleti gelmiş diye aldım kızı eve götürdüm parktan sonra tam kapıdayken bu kız geldi(ev müstakil) kapıdan içeri doğru girmek için yöneldi ben dedim sen parka git biz gelcez. Neyse anladı galiba. Parka doğru gidiyordu. Ben elimde bebek arabası içinde oğlum, kızım scooterla önden gitti. Kızım biraz önden gitti tabi. Bu kız tam parkın içinde kızıma doğru koşmaya başladı. Bebek arabasında oğlumu bıraktım aklıma kötü şeyler geldi dövcek galiba gibi. Kolunu sıkmış bir de iktirmiş. Koştum yanına. Bu sefer bebek arabasında oğlum kaldı. Napcağımı şaşırdım ona klştum sonra. Sonra gitti tekrar geldi kızımın tşirtünün içine “F*** you” yazmış 10 defa filan onu kotmuş. Aldım kagıdı attım çöpe. Annesi de o küçük seninle yaştaş değil bilmiyor falan diyor. Sonra kadın ilerde birileriyle telefonda görüştü.
Yani bu durumda ne yapabilirim diye size soracaktım. Kadına çemkirsem vicdanım sızlıyor. Birşey söylemesem evladımı koruyamamış olmanın vicdanı sarıyor. Napmalıyım? Belliki karşılaşcaz bu kızla
baska yerlerde oynatin cocuklarinizi farkli parka goturun evden uzak yerlerde ...sırf 3 cocukla bu yuzden esim olmadan hic bir yere gitmedim ...cunku ikisinin basina aynj anda bisey gelse ne yapacagimi sapitiyorum bende :/

Kap
Özel eğitim alan bir çocuk diyorsunuz.
Yani ebeveyn ile sıkı sıkıya görüşmeniz gerekiyor.
Evlatlarımız emanetimiz, onları korumak için en uygun davranışı bulmak zorundayız.
Tişörte nasıl F*** you yazmış anlamadım ama bunu yapacak kadar yakınlaşması, küçücük çocuğa saçma sapan şeyler söylemesi vs.. sadece zekası ile ilgili değil. Terbiye eksikliği ile ilgili olarak görüyorum.
Kağıda yazmış not kağıdına bir gidip geri dönmüştü bir süre sonra. Çok düzgün bir el yazısıyla 10 ayrı defa F*** you yazmış

Bir de şu var geçen yaz karşılaşmıştık. Çok akıllı bu ya. İşte internetten yabancı diller öğreniyor arkadaşlar buluyor gibi konuşmalar geçti. Ben de çocuğun durumunu kabullenmiyormuş gibi geldi. Sadece bu konuşmalar değil hatırlayamadığım konuşmalar bu izlenimi verdi.
Yani kadına gidip çocuğunuzun durumu nedir diye sormak, bir sıkıntı yok çok zekiyle sonuçlanır mı bilmiyorum
Evet malesef bu tarz ozel cocuklarda olabiliyor bu tarz durumlar..ebeveynlerindede olabiliyor..bi sekilde basarili olduklari bi alan da olsun isteniyor..siz yinede bir deneyin..durumu guzel bir dille anlatip..yada onlari taniyanlara ulasabiliyosaniz onlardanda bilgi alabilirsiniz..

4.5 yaşındaki kızınız mı uzun süredir tanıdığı insanlara bile cevap vermiyor bisikleti nerden aldın diye soranlara. Ya da teşekkür etmiyor falan sizin kızınız mı?
Yoksa 12 yaşındaki kız için mi verdiniz bu örnekleri?
Bu benim kızım.

Ay
Müdahale edeceğiniz bir olay. Benim oğlumda 4 yasindayken zihin engelli bir çocuk kaydırağı n üstünden attı .hala çocuğumun alninda iz var şimdi 11yasinda oglum.yanına yaklaştığını farkettim rahatsız oldum ama ailesi alınır diye müdahale etmedim geldi pat diye attı çocuğu. Annesinin takip etmesi gerekiyor çocuğu. Annesi ile konuşun yazdigi şeyi söyleyin rahatsızlığınızi dile getirin birde daha küçük cocugunuz olduğunu dikkatinizden kacabileceginizi söyleyin.
Aynen ben de alınır diye birşey yapmaktan korktum.

Kap

Kağıda yazmış not kağıdına bir gidip geri dönmüştü bir süre sonra. Çok düzgün bir el yazısıyla 10 ayrı defa F*** you yazmış

Mesela engelli bir çocuk çizdiğiniz sınıra kadar öğrenir. F*** you diye kimse yolda küfretmiyor ki duysun. Demek ki bir denetimsizlik söz konusu. Annesini uyarmak durumundasınız.

Zihinsel engelli birinin F*** you yazması hele düzgün bir yazıyla hemde birden fazla çok zor gibi. Başkası yazmış olmalı.

Zihinsel engelli birinin F*** you yazması hele düzgün bir yazıyla hemde birden fazla çok zor gibi. Başkası yazmış olmalı.
Parktaki başka çocuk bile vermiş olabilir.
10-12 yaş çocukları mesela ya da 10-15 yaş.
Biraz acımasız olabiliyorlar o yaşta çocuklar ince de düşünemiyorlar.

Mesela engelli bir çocuk çizdiğiniz sınıra kadar öğrenir. F*** you diye kimse yolda küfretmiyor ki duysun. Demek ki bir denetimsizlik söz konusu. Annesini uyarmak durumundasınız.
İşte daha önce bir yorumda yazdım yabancı dil öğreniyor yabancılarla konuşuyor çok akıllı bu derken kadın küfür öğrendiğini bilmiyor heralde.

Yani ben tam aralarındaki ayrımı bilmiyorum bu özel çocuklarda. Okulda bir eğitim alıyorlar öğrenmiştir yazmayı diye düşünmüştüm. Ama ne yazdığını tahmin ediyordur çünkü sinirle geldi koydu tşirtünün içine. O sıra yanındaydım hemen aldım

Aynen. Aile demek ki yeterince gözetlemiyor çocuğu. Eline biri tutuşturmuştur o da küçük kıza verdi belki de.

Yani ben tam aralarındaki ayrımı bilmiyorum bu özel çocuklarda. Okulda bir eğitim alıyorlar öğrenmiştir yazmayı diye düşünmüştüm. Ama ne yazdığını tahmin ediyordur çünkü sinirle geldi koydu tşirtünün içine. O sıra yanındaydım hemen aldım
Okulda öğrense de İngilizce küfür yazmayı öğretmez hiçbir yer.
Her insan kendi çocuğunun durumuna bakmalı bence yaş itibariyle.
Sadece bu çocukla korumakla da olmaz yani.
Aa çocuk normal değille de bitmez.
Bence her türlü iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırmak da lazım.
Umarım çözersiniz iyilikle

Okulda öğrense de İngilizce küfür yazmayı öğretmez hiçbir yer.
Her insan kendi çocuğunun durumuna bakmalı bence yaş itibariyle.
Sadece bu çocukla korumakla da olmaz yani.
Aa çocuk normal değille de bitmez.
Bence her türlü iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırmak da lazım.
Umarım çözersiniz iyilikle
Okuma yazması varsa internet çocuğu gördüğünü yazabilir demek istemiştim. İğneli çuvaldızkı kısımda ne demek istediğinizi anlıyamadım

Aynen. Aile demek ki yeterince gözetlemiyor çocuğu. Eline biri tutuşturmuştur o da küçük kıza verdi belki de.
Belki de yaşıtlarıyla parkta oynarken öğrendi.
Aile de ne güzel geçiniyor dedi.
Belki gittiği okul teneffüslerde karma ordan öğrendi.
Belki de aile yeterince gözetlemiyor bilemeyeceğim artık ama kendi kendine öğrenmediği kesin.
Ya da hu çocuk bu yazılı kağıdı evden mi yazıp çıkmış orayı da saçma buldum.On kere yazmış diyor bir de.
Evden yazıp çıktıysa birine atarım dediyse çok da mantıklı düşünemiyor belli.
Ama parka kim çıkardı ise o peşini bırakmayacak işte sorun orda aslında.
Hem çocuğa istenmeyen laflar söylenmesine engel olmuş olur.
Ama tüm gün evde ne yaşıyorlar bilemem de parka çıkıp rahat nefes alıyorlar belki de.
Zor yani her türlü.

Çocuktaki zeka geriliği değil de asperger otizm ya da dehb gibi geldi bana. Anneye olanı anlatın, çok da rencide etmeden koyduğu kağıdı vs. Kendi çocuğunuz zaten oynamıyormuş. Bunun dışında gözünüzün önünden ayırmamak dışında yapabileceğiniz pek birşey yok. Tekrar zarar vermeye kalkarsa anneyi daha ciddi uyarın. Tabi ki onun için de zor ama zarar veren Bi çocuğu varsa daha dikkatli olmalı, peşinde gezmeli. Siz biraz iletişim kurabilirsiniz ama çocukla. Kızınız konuşmasa da siz ona iyi davranmayı, sohbet etmeye çalışmayı deneyin. Bizim oturduğumuz yerde de kavgacı küfür eden Bi çocuk var ama ben onla iletişim kurduğum için beni sayıyor. Çocuk annesine bile küfür ediyor normalde ya da vuruyor ama artık benden çekiniyor, küfür etti mi gözümün içine bakıyor. Bunu da ona kızarak değil onunla konuşarak, adam yerine koyarak sağladım.

Back
X